
Vega, aišku, pasijuokė iš visų ir pasislėpė, nei puodo nuotraukos, nei pačios Vegos.
O THERMOMIX aš turiu jau apie 2,5 metų. Su šiuo stebuklingu puodu galima virti, trinti, maišyti, pasverti, negalima tik kepti (kepu el. krosnyje arba cikloninėje krosnelėje). Yra receptų knyga.
Viską su juo darau: chalvą, majonezą ir t.t. Ypač patinka virti uogienes: tiksliai su tame puode įdėtomis elektroninėmis svarstyklėmis pasveri uogas, cukrų, nustatai virimo laiką ir eini kavos gerti
Puikumėlis! Mano uogienės tikrai laaabai skanios: mažai cukraus (1 kg uogų 200-350 g cukraus), nepervirtos. Tiesa, telpa apie 2 litrus turinio, bet tai man netrukdo, įdedu kitą porciją uogų ir cukraus ir ... kavą vėl geriu. Aš pati nevalgau kitų virtų uogienių, nes man jos šleikščiai saldžios ir beveik visada pervirtos.
O kokia skani gaunasi naminė chalva, niekas iš bendradarbių netikėjo, kad pati pagaminau.
O šiaip su tuo puodu galima pagaminti iškart visus pietus: apatinėje dalyje verdi siubą, viršutinės dalies apačioje troškini mėsytę, o viršutinėje troškini daržoves be riebalų.
Šiuo puodu pagaminta mielinė ( ir kita) tešla gaunasi tokia puiki, kad jokiu kitu prietaisu (mikseriu ar plaktuvu) nepagaminsi, jis net pašildo, kad mielinė tešla geriau pakiltų. Procesas tas pats: pasveri, įdedi, nustatai laiką ir eini gerti kavos...
Gaminam įvairiausius vaisių ir daržovių gėrimus, triname vaisius, naudoju jį kaip mėsmalę, nes neperku maltos mėsos. Norėdama pasigaminti mėsytės kotletams mėsą supjaustau gabaliukais, sudedu visus norimus priedus ( česnakus ir kt.) ir nustatau laiką ir galiu ką nors kitą daryti.
Mes tiek įsisiūbavom, kad net bandėm kiaulės kojytes virti

. Puodas tam netinka.
Sriubas irgi verda, tik jos gaunasi arba pertrintos (prancūziškos), arba gana smulkiais gabalėliais. Tiesa, yra dar toks sietelis, į kurį sudėjus daržoves ar ką kitą galima išvirti ir nesusmulkintą.
Puodas tikrai puikus, gal tik kiek brangokas. Jo gabaritai tokie, kad galima vežtis į sodą ar net į kokią kelionę.
Tik blogai tas, kad parduotuvėje nenusipirksi.