

Moliūgų blynai
2 ½ puodelio miltų
¼ puodelio cukraus
1 ½ a. š. kepimo miltelių
1 a. š. cinamono
½ a. š. maltų gvazdikėlių
¼ a. š. malto imbiero
¼ a. š. malto muskato riešuto
1 ½ a. š. druskos
2 ½ puodelio pieno
1 ½ puodelio moliūgų tyrės
6 dideli kiaušiniai
½ puodelio tirpinto sviesto
1 a. š. vanilės ekstrakto
Dideliame dubenyje sumaišyti miltus, cukrų, kepimo miltelius ir visus prieskonius.
Kitame dubenyje sumaišyti pieną, moliūgų tyrę, kiaušinių trynius, sviestą ir vanilę. Įmaišyti gautą masę į sausus ingredientus, kol neliks sausų miltų. Nepermaišyti!
Išplakti kiaušinių baltymus iki standumo. Per du kartus atsargiai įmaišyti į tešlą.
Įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus kepti blynus ant vidutinės ugnies, kol pradės kilti burbuliukai, tada vieną kartą apversti ir baigti kepti.
P. S. tikrai verta pasivarginti išplakti baltymus ir iškepti šiuos suflė blynus... Fantastiškas skonis ir aromatas, nors ir nedėjau visų prieskonių (tik cinamoną ir vanilę)...



