Įkraunama...
Įkraunama...

Tabako malonumai

as tik su kompanija kaljana,daugiau nieko kito niekada ir niekados.Nebent dar ta balioneli senatvej nuo astmos ar pan.:-D
Atsakyti
As tai ir zadejau mesti sakiau mesiu kai isvazinejau i uzsieni dirbti bet tai ir nemeciau daba rukau sukama tabaka.Nes patis turbut zinot kainas cigareciu smile.gif
Atsakyti
Mano vyras neruko. Kartais su mano tevu paragauja pypkes per baliu koki, ant bajerio. Bet man kazkaip visiskai nesvarbu, ruko ar ne. Sveikatos atzvilgiu, zinoma, blogai, bet jai rukytu ir jam tai patiktu - tegul.
Atsakyti
Mes kaljana parukom, seniau su draugem vysnini tabaka rukydavom, skanus kvapas smile.gif
Atsakyti
Kai pamatau ką rūkantį, mane siutas ima, nes ir taip darbo daug (dirbu gydytoju), o žmonės visai netausoja savo sveikatos. 4u.gif
Rūkymas yra antroje vietoje iš rizikos faktorių numirti dėl šio faktoriaus sukeltų pasekmių.
Atsakyti
QUOTE(mindudo @ 2009 11 13, 12:17)
Rūkymas yra antroje vietoje iš rizikos faktorių numirti dėl šio faktoriaus sukeltų pasekmių.

Jei žmonės nerūkytų - jie nemirtų? Ar mirtų ne nuo pasekmių?
Kaip manote, ar dažnai mirties liudijime įrašoma mirties priežastis - senatvė?
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 11 13, 14:09)
Jei žmonės nerūkytų - jie nemirtų? Ar mirtų ne nuo pasekmių?
Kaip manote, ar dažnai mirties liudijime įrašoma mirties priežastis - senatvė?

Atsakau. Kuo daugiau rizikos faktorių numirti ir kuo jie intensyvesni, tuo anksčiau mirštama nuo jų sukeltų ligų ar pasekmių. Mirtis nėra baisiausia išeitis - nes miršti ir viskas tuo baigiasi. Daug sunkiau sirgti lėtinėmis ligomis sukeltomis rizikos faktorių, kurios gali sukelti kančias gal ilgam laikui. Pačios dažniausios ligos, kurių atsiradimą predisponuoja (rizikos faktorius išsivystyti šiai ligai) rūkymas: išeminė širdies liga, infarktas, širdies ritmo sutrikimai, insultas, lėtinės plaučių ligos (lėtinis bronchitas, astma, plaučių emfizema), kraujagyslių ligos - arterijų aterosklerozė, trombozė, onkologinės ligos (plaučių, skrandžio, krūtų, gerklės, liežuvio vėžys)... Rūkymas keletą kartų padažnina šių ligų atsiradimą. Tad tai, kad sveikai gyvensi neišgelbės nuo mirties, bet gali prailginti gyvenimą ir gyvenimas tuomet gali būti daug kokybiškesnis. Tai tenka matyti kasdien, kai ligoniai nusprendę gyventi sveikiau, neta rūkyti, sumažina savo svorį iki normalaus ir kai kurios ligos tokios kaip paaukštintas kraujospūdis ar antro tipo cukrinis diabetas išnyksta (čia metus svorį). Metus rūkyti pagerėja kvėpavimas, fizinio krūvio tolerancija, kartais normalizuojasi kraujospūdis, sumažėja rizika sirgti jau minėtomis ligomis.
O tai, kad mirties liūdijime nerašoma mirties priežastimi senatvė yra labai paprastas paaiškinimas: net ir senatvinių procesų įtakoje susidėvi tam tikros sistemos, pasireiškia ligos (tokios kaip širdies nepakankamumas) salygotos organų "susidėvėjimu". Todėl ir įrašom į mirties liūdijimą ta priežastis, dėl kurios žmogus miršta. Tik labai retais atvejais, kai visos sistemos susidėvi tolygiai ir žmogus sulaukia garbaus amžiaus, jis gali mirti nuo senatvės...
Atsakyti
Papasakokit apie sukama tabaka placiau? koks geriausias? kur galima isigyt ir t.t. ;D nesinori buti pasimetėle biggrin.gif
Atsakyti
Nu sukamas tabakas bent jau UK tai labai populerus nes jis pigesnis nei cigareciu pakelis.As pats rukau sukama tabaka SAMSON kiek mates tai daug zmoniu ji ruko ir vieno maisiuko uztenka visai savaitei bent man smile.gif Man ir idomu kokios kainos Lietuvoi tabako tai net neisivaizduoju nes kazkaip rukydavau paprastas cigaretes ir nesugdavau sau galvos smile.gif Gal kas zinot kokios kainos?
Atsakyti
Mano vyras rūko sukamą tabaką, tai už pakelį moka beveik 16lt wink.gif Užtenka taip pat kažkur savaitei. Daug pigiau, nei cigaretės. Ir rūko rečiau, nei rūkydamas cigaretes.
Atsakyti
Tas ir yra kad jos gaunasi ir stipresnes ir kokio dydzio nori tokio pasidarai.Juk ne visa laika surukai ta ciela cigarete.
Atsakyti
rukiau auksini marlboro,bet meciau smile.gif ne tiek meciau kiek gyvenimas priverte
Atsakyti