Įkraunama...
Įkraunama...

Vedybu sutartis : ar egzistuoja realiame gyvenime?

Idomu , ar teko susidurti su vedybu sutartimi. Vieni sako, kad tai neisvengiama, kitems - tai pazeminimas, dar kitiems - gal ir budas praturteti. wink.gif Daznai meile uzdeda rozinius akinius; gaila ir skaudu, kai tenka juos nuplesti, bet tenka...Jau yra sukurtas mechanizmas, kaip jas sudaryti, bet ar jis veikia?O ka manot jus? Ar Lietuvoj yra poru sudariusiu tokias sutartis?
Atsakyti
http://www.lhr.lt/VSR/VSR.htm
Bus naudinga pasiskaityti. Bet tikrai ar teko kam gyvenime pasirasyti vedybinę sutartį?
Atsakyti
Esu užtikrinta, kad tai kas mano bus mano, kas jo tai jo. Aš neturiu teisės į jo turtus, jis neturi jokios teisės į mano. Tai nėra tikroji vedybų sutartis, bet viskas taip teisiškai sutvarkyta, kad skyrybų atveju mes liekame su tuo ką turėjome ir ką uždirbome. Visa tai sutvarkyta mano mamos teisininkės dėka ir aš esu labai tuom patenkinta. Įsižeisti nėra ko, nes yra begalės pavyzdžių kai po daugelio metų gyvenimo drauge vyras žmoną su vaiku išspiria į gatvę, arba gviešiasi vaiko, nes jis turi daugiau užgyvenęs.. O aš tuo pačiu vsisškai nepretenduoju į jo užgyventą turtą, taigi skyrybų atveju man beliktų tiktai pasižiūrėti, kiek svarbus buvo gyvenimas dviese ir iki kokio "laipsnio" vyras susirinks savo daiktus smile.gif Ar neštųsi ir vestuvines paklodes ar viską paliktų man ir dukrai ir išeitų "plikas"..Mes santuokoje esame laisvi savo turtiniais įsipareigojimais (nežinau, kaip tai tiksliau įvardinti)
Atsakyti
Vedybu sutartis kaip teises institutas pas mus zinomas ne taip senai, tiksliau pasakius nuo naujojo Civilinio kodekso isigaliojimo. Ji aisku nera privaloma. Zmones yra laisvi pasirinkti ar sudaryti ja ar ne. Ziurint pragatiskai yra labai gerai sudaryti vedybu sutarti tiems zmonems, kurie jungiasi i santuoka jau turedami tam tikra turta ir pajamas. Buna ne tik, kad vyrai gviesiasi i moteru turtus ir vaikus, moterims taip pat nesvetimi tie dalykai.
Tik galiu pasakyti, kad meile akla, o turtas turi materialine israiska. Ne visiems uztenka proto del turtu nesusipjauti.
Atsakyti
:-/ Mano anyta vis mano vyrui siulo pasirasyt, bet tik del to, kad iskaudint mane, nes pastoviai sako jog skirsimes  :o. as tai asmeniskai manu, kad visos tos sutartys visiska nesamone...
Atsakyti
neseniai buvau pas žymią notarę, ji sakė, kad kol kas per visą Lietuvą sudaryta apie 300 tokių sutarčių (sutarties kaina apie 100-300Lt), mes patys norėjom ją sudaryt, bet ji išklausė ir supratusi, kad mes nieko ten gudro vienas iš kito nereikalautume, ir tai beveik atitinka naująjį Šeimos kodeksą, atkalbėjo mus, o šiaip pasiskaitėm keletą pavyzdžių, ten man labai juokingai viskas pasirodė, gryna improvizacija(vos ne, jei žmona pagimdys vaiką, nupirksiu jai mašiną, ar už tą ir tą atlyginsiu tuo ir tuo  :smile.gif)...Sakė, kad rudenį vyks į kažkokį tarptautinį seminarą, ten turėtų būti dar didesnių naujovių ir pataisymų, geriau kreiptis tada  ;)
Atsakyti
Notaras tik tvirtina sutartis. Na gali parengti sutarties projekta. Civilizuotame pasaulyje sutartis rengia advokatai ir vyras su zmona samdosi skirtingus advokatus, kurie atstovauja ju interesams sudarant vedybu sutarti. Meile ir turtas yra skirtingi dalykai. Sutartimi meiles neuztvirtinsi, o tik apsidrausi del materialines zalos padarymos ir sureguliuosi santuokinio turto teisini rezima. Negaliu sakyti, kad vedybu sutartys yra nesamone. Tikrai taip nemanau. Musu visuomene aukleta socializmo dvasia tokio instituto nepriima. Taciau tiksliai zinau, kad naujuju turtuoliu atzalos sudarines vedybu sutartis. Esu tuom isitikines.
Atsakyti
Ar numato CK kokia bausme advokautui uz nepalankiu salygu sudaryma vienai is saliu? Pvz. vyras turi savo advokata kuris ir rengia vedybu sutarti, o zmonai pasirasius paaiskeja kad jinai liko nuskriausta.
Atsakyti
Nenumato. Numato atsakomybe pries klienta, jeigu del neprofesionalumo advokatas savo veiksmais padarys zala klientui. Jau yra keletas civiliniu bylu. Siaip moters reikalas ginti savo teises. Advokatas atstovauja savo kliento interesus ir siekia tai padaryti kaip galima geriau. Jis neprivalo rupintis kitos salies interesais.
Atsakyti
O i ka labiausiai moteriai reikia atsizvelgti pasirasant vedybu sutarti? Ar ten yra numatomi alimentai at koks islaikymas skyrybu atveju?
Atsakyti
Manau tau reiketu siuos klausimus uzduoti cia :-)

http://www.exjure.co...ama_pagalba.htm
Atsakyti
As labai norejau pasirasyti vedybu sutarti,bet vyras labai isizeidinejo del to,atseit,mes dar nesusituoke,o tu apie skyrybas galvoji.Jo perkalbet nepavyko [smiley=sad.gif].Cia ne pasitikejimo klausimas.Dauguma besituokianciu mano,kad rado gyvenimo meile,taciau neaisku,kas bus po kurio laiko:zmones keiciasi.Na,ispesiau bent jau zodines priesaikas:turesim savo laisva laika;dali atostogu leisim atskirai,uz du vaikus mano vyras vyks su manim gyventi i Prancuzija,uz dar du-ten pasiliks;nepaskutine salyga-dar isivaikinti vaikiuka,jei finansai neprasti bus.
Is mano pazistamu susituokusiu poru,visuomet vyrai pasuoja ir atsisako pasirasyt sutarti.Kazin,kodel..
Atsakyti