QUOTE (Zemfira @ 2004 08 18, 10:30) |
Balsavau UZ, kai gresia jau skirybos kekvienas ziuri tik saves, argi ne???? Ir vaikai tada vyram neberupi. Nori palikti zmona plika ir basa ant saligatvio ![]() |
Kaip taisykle

PAsirodo bendras turtas jau dabar yra nesvarbu kada jis igytas;) Va turejau tokia situacija... Man tevai pries vestuves su pimu vyru nupirko buta. BUTENT MAN, KAD PO SKYRYBU JEI KAS NELIKTUU PER PUS... Deja likimas mus iskyre ..... jis mire..... Istekejau 2 karta ir va sia ziema pardaviau ta buta, nes turejo mano vyras kita... ir ka gi jus manot
notaras pareiske, kad be dabartinio vyro sutikimo as neturiu teises jo parduoti... Jis irgi turi dalyvauti pardavim oproceduroje ir pasirasyti, kad sutinka, jog butu parduodamas turtas... KAip jums tai patinka... KAi tas butas buvo perkamas, tai jo net nepazinojau, o jispaisrodo turi teise i ta buta..... TAigi esme ta, kad as tik uz vedybine sutarti..... Ji padeda ramiau gyventi ir nesudaro pagrindo tuoktis vienam ar kitam partneriui tik is isskaiciavimo... Turejau tokia karcia patirti, kai likau nasle, tai buvau gerai apsirupinusi ir jauna, be vaiku.... kaip sake drauges, butas masina ir gerai apmokamas darbas.... Vienas toks tik ir taikesi kaip su manis susideti, nes pats toks mergisius ir pats ne karta akcentavo jog labai gerai stoviu jo manymu
As kazkaip kalbedama sakiau, kad jei tekesiu tai tik su sutartim:) Kazkaip atsoko noras paskui mane vesti:)))

QUOTE (Renacikas @ 2004 08 19, 08:57) |
PAsirodo bendras turtas jau dabar yra nesvarbu kada jis igytas;) Va turejau tokia situacija... Man tevai pries vestuves su pimu vyru nupirko buta. BUTENT MAN, KAD PO SKYRYBU JEI KAS NELIKTUU PER PUS... Deja likimas mus iskyre ..... jis mire..... Istekejau 2 karta ir va sia ziema pardaviau ta buta, nes turejo mano vyras kita... ir ka gi jus manot ![]() |
kazkas cia ne taip, arba notaras - nekompetentingas, arba ne taip kazka pasake. Toki reikalavima reikejo gincyt. O geriausiai eit pas kita notara. Negalejo taves to reikalaut, nes civilinis kodeksas labai aiskiai pasako, kad turtas iki santuokos igytas bendru tampa arba pagal sudaryta vedybine sutarti, arba, pvz., jei buvo dovanotas su salyga, kad dovanuojamas abiems sutuoktiniams.
Taigi notaro reikalavimas tavo atveju - nepagristas.

Gal ir gerai tos sutartys kai kazka turi..., o mes abu nuo 0 viska pradedam... saukstai, patalyne, buitine technika..., o gyvenamasis plotas gal kada... ateity...
QUOTE (dzudi @ 2004 08 19, 12:06) |
Gal ir gerai tos sutartys kai kazka turi..., o mes abu nuo 0 viska pradedam... saukstai, patalyne, buitine technika..., o gyvenamasis plotas gal kada... ateity... |
Va tokiais atvejais ir buna abidna, kai taupai kartu, o pasiema vienas... Buna taip deja
QUOTE (Tagulia @ 2004 08 19, 11:52) |
kazkas cia ne taip, arba notaras - nekompetentingas, arba ne taip kazka pasake. Toki reikalavima reikejo gincyt. O geriausiai eit pas kita notara. Negalejo taves to reikalaut, nes civilinis kodeksas labai aiskiai pasako, kad turtas iki santuokos igytas bendru tampa arba pagal sudaryta vedybine sutarti, arba, pvz., jei buvo dovanotas su salyga, kad dovanuojamas abiems sutuoktiniams. Taigi notaro reikalavimas tavo atveju - nepagristas. ![]() |
tai kad as skambinausi ir buvau nuejusi pas kelis kauno notarus ir visi sake ta pati.... nuo parejusiu metu pasikeitus istatymas, i kuriuos as nesigilinau .... reikia dabartinio sutuoktinioi sutikimo..... O kadangi mano pirmas vyras buvo mires tai net to mirimo liudijimo ir santuokos liudijimo.... Nu zodziu procedura tai buvo uch.... Bet praejo pakankamai sklandziai...
kazkas cia ne taip, arba notaras - nekompetentingas, arba ne taip kazka pasake. Toki reikalavima reikejo gincyt. O geriausiai eit pas kita notara. Negalejo taves to reikalaut, nes civilinis kodeksas labai aiskiai pasako, kad turtas iki santuokos igytas bendru tampa arba pagal sudaryta vedybine sutarti, arba, pvz., jei buvo dovanotas su salyga, kad dovanuojamas abiems sutuoktiniams. Taigi notaro reikalavimas tavo atveju - nepagristas. ![]() |
tai kad as skambinausi ir buvau nuejusi pas kelis kauno notarus ir visi sake ta pati.... nuo parejusiu metu pasikeitus istatymas, i kuriuos as nesigilinau .... reikia dabartinio sutuoktinioi sutikimo..... O kadangi mano pirmas vyras buvo mires tai net to mirimo liudijimo ir santuokos liudijimo.... Nu zodziu procedura tai buvo uch.... Bet praejo pakankamai sklandziai...
Papildyta @ [mergetime]1092913234[/mergetime]
sorry uzstrigo kompas tai cia ir privare

QUOTE (Renacikas @ 2004 08 19, 12:46) |
tai kad as skambinausi ir buvau nuejusi pas kelis kauno notarus ir visi sake ta pati.... nuo parejusiu metu pasikeitus istatymas, i kuriuos as nesigilinau .... reikia dabartinio sutuoktinioi sutikimo..... O kadangi mano pirmas vyras buvo mires tai net to mirimo liudijimo ir santuokos liudijimo.... Nu zodziu procedura tai buvo uch.... Bet praejo pakankamai sklandziai... |
Na reikia man pasiskaityt tada, kas cia per nesamone

Dziugu, jei tau sklandziai praejo, o vyras nepasinaudojo galimybe "ikist pagalius i ratus"

Is tiesu, dabar istatymuose yra tokia nesamone. As pati pries pusmeti pardavinejau murini garaza, kuri man padovanojo tevas. Notare reikalavo mano buvusio vyro sutikimo, nes garazas buvo dovanotas santuokos metu, ir visai nesvarbu, kad dovanota buvo tik man, o ne mums abiems. Gal koki pusvalandi as su ta notare gincijausi. Ji irodinejo, kad santuokos metu nekilnojamas turtas tampa bendra seimos nuosavybe. Po to galu gale ji nusileido, tipo "na cia gi ne seimos gyvenamosios patalpos", ir padarem ta pardavimo sutarti.
Taigi, reikia buti atsargioms tuokiantis, kai turi savo nekilnojama turta.
Taigi, reikia buti atsargioms tuokiantis, kai turi savo nekilnojama turta.
Parduodant iki santuokos igyta buta tikrai reikia vyro sutikimo. Taciau siaip tai iki santuokos igytas ar dovanotas turtas skyrybu atveju nesiskaito bendras (t.y. nedalijamas pusiau). Kiek as zinau.

Et, ash tai prabalsavau priesh. Galejau balsuot +/-, turint omeny milijonines pajamas, bet vis tik prabalsavau priesh. Juk tuokiesi negalvodamas ishsiskirti. Aishku, visko buna, bet tam yra teismas. Visai neseniai draugei vaikinas pareishke, kad jai reikes pasirashyt tokia sutarti, tai mane net shiurpas nudvelke. O ir drauge, nors ir bande JI suprasti, jautesi labai izheista. Gal, sakau, ash dar jauna ir naivi?
O gal tiesiog laiminga ir mylima?...