Įkraunama...
Įkraunama...

Vedybu sutartis : ar egzistuoja realiame gyvenime?

QUOTE(Apvalute @ 2008 01 07, 00:27)
1.na, bent kiek girdejau, tai kazkuri laiko tarpa (iki metu)mokes, pades, nes is pradziu visko reikia, sunku.
na, mintis tikrai gera ir logiska, teisinga, bet kaip jau lotute sake, nemanau, kad jie apsidziaugs mano tokiu siulymu rolleyes.gif  Tuo labiau, kai as siemet baigineju teise, tai apsauks, kad noriu pasisavinti turta ar dar ka nors prisigalvos. Nors jie siaip issilavine zmones g.gif  Bet as nieko nenoriu daugiau - tik apsaugoti savo turtinius interesus.
2.Kaip mano teta sako - geriausia kai abu yra "biedni" arba kai vyras yra "bagotas" - bet siuo atveju nesutikciau, nes po keliu metu gali likti tokia pat biedna kaip ir atejai, jei pvz. niekur ta laika nedirbai, t.y. neprisidejai prie bendro seimos ukio. Ir po to kyla kuriozai, kai bando prisiteisti uz atliktas zmonos pareigas, isvedineja vidutini savaites daznuma, kainas ir pan. blink.gif

1. Ju protinguma ir uzmacias pamatysi, kai pateiksi savo varianta del tolimesniu ju isipareigojimu peremimo ir savo issakytu nuogastavimu, juo labiau, jei tik 1metus mokes bankui.
2.vedybine sutartis-geriausia iseitis siuo atveju, jei nuogastauji. Taciau tikras vyras skyrybu atveju tikrai neturetu palikti savo vaiku motinos be pastoges , o pats iseiti (yra tokia nerasyta taisykle), blogiausiu atveju, jei yra nuogastavimu del uzgyvento turto dalies atitekimo treciajam asmeniui-skyrybu priezasciai, galima turta dovanoti vaikams.

QUOTE(Jomato @ 2008 01 07, 10:57)
Situacija tokia: draugė baigusi mokslus pastojo nuo draugo. Susituokė vaikeliui jau gimus. Kadangi vyras turi nuosavą verslą, tai nėštumo metu įdarbino ją į savo firmą fiktyviai, kad gautų motinystės išmokas. Po 3 metų gimė dar vienas vaikas. Draugė "dirbo" tik besilaukdama pirmojo vaikelio. Vyras dar iki santuokos pasiėmęs santuoką nusipirko butą. Po santuokos, nusipirko dar nekilnojamo turto. Vedybinės sutarties nesudarė. Skyrybų atveju ar mano draugei kas nors priklausytų iš įsigyto turto?  g.gif

priklausytu po vedybu isigyto puse nekilnojamo turto ir buto dalis, kuria vyras pirko paemes paskola, jei irodytu, kad ir ji prisidejo prie imoku mokejimo (reiktu pasitikslinti).
Atsakyti
SIMPL , gyvenime dabar visko buna. Kol gerai, tai gerai, bet kai matai, kad gali pralobti, lengva galimybe uzsidirbti - zmones keiciasi. Todel palikti visa tai "jo gerai valiai" -neketinu, nes yra dar tevai, aplinkiniai, kurie taip pat kartais daro itaka nuomonei. Zinoma, gal kitus ir zeidzia tie siulymai del vedybines sutarties, nes iskart lyg ir galvoji, kad skirsiesi, taciau manau, kad reikia buti racionaliam ir protingam - is anksto apsaugoti savo turtinius interesus, kad butu islaikyta lygybe. Todel geriau jau dabar atlikti ta nemalonia aptarimo ir iforminimo procedura, negu veliau tampytis po teismus.
Atsakyti
QUOTE(Apvalute @ 2008 01 07, 21:36)

Cia jums spresti ar sudarineti vedybine sutarti. Mes su zmona sudarem tam, kad apsaugociau seima nuo finansiniu isipareigojimu.
Atsakyti
Manau, vedybine sutartis yra labai geras dalykas. laikui begant turetu prigyti ir musu visuomeneje. Nematau nieko blogo tame, tik daug maziau problemu kiltu, jei pora noretu skirtis.
Atsakyti
QUOTE(SIMPL @ 2008 01 07, 21:07)
Taciau tikras vyras skyrybu atveju tikrai neturetu palikti savo vaiku motinos be pastoges , o pats iseiti (yra tokia nerasyta taisykle)

Nemanote, kad ši taisyklė jau keistina? Ji nebeteko pagrindo.
Atsakyti
neseniai perskaiciau apie nesituokti/vedybine sutartis/vaiku motina straipsni.
trumpai pasakojant, atsirado meiluze, skirybos su zmona, gyvenimas kartu su meiluze, bendri 2-3 vaikai be santuokos sudarymo, jos spaudimas susituokti, vedybines sutarties jo iniciatyva sudarymas motyvuojant "nenoriu, kad tau liktu skolos jeigu ka", santuoka, 2-3 metai, nauja meiluze, skirybos, viskas lieka vyrui pagal vedybine sutarti nes po santuokos nieko bendro nepirko (ta odine sofa nesiskaito), ji lieka ant ledo, vaikai globai priteisiami tevui, nes jo ir gyvenimo salygos, ir ishsilavinimas ir pinigai geresni. ji lieka be vaiku, be ishsilavinimo, be alimentu, be atlyginimo. jos vieta uzhima nauja meiluze. viskas ratu.
Morale tokia - butu jie nesituoke, visada atsirastu liudininku, galinciu paliudyti, kad kartu gyveno, pirko nekilnojama turta, masinas ir pan. po santuokos sudarymo isigaliojo sutartis, kuri jau laikoma pagrindiniu dokumentu.
stai kaip buna.
Atsakyti
QUOTE(Maidenana @ 2008 01 11, 13:44)
Morale tokia - butu jie nesituoke, visada atsirastu liudininku, galinciu paliudyti, kad kartu gyveno, pirko nekilnojama turta, masinas ir pan. po santuokos sudarymo isigaliojo sutartis, kuri jau laikoma pagrindiniu dokumentu.
stai kaip buna.

Įtariu, kad šiuo atveju vis tiek baigtųsi panašiai. Apsukrus vyras.
Atsakyti
QUOTE(Maidenana @ 2008 01 11, 14:44)
neseniai perskaiciau apie nesituokti/vedybine sutartis/vaiku motina straipsni.
trumpai pasakojant, atsirado meiluze, skirybos su zmona, gyvenimas kartu su meiluze, bendri 2-3 vaikai be santuokos sudarymo, jos spaudimas susituokti, vedybines sutarties jo iniciatyva sudarymas motyvuojant "nenoriu, kad tau liktu skolos jeigu ka", santuoka, 2-3 metai, nauja meiluze, skirybos, viskas lieka vyrui pagal vedybine sutarti nes po santuokos nieko bendro nepirko (ta odine sofa nesiskaito), ji lieka ant ledo, vaikai globai priteisiami tevui, nes jo ir gyvenimo salygos, ir ishsilavinimas ir pinigai geresni. ji lieka be vaiku, be ishsilavinimo, be alimentu, be atlyginimo. jos vieta uzhima nauja meiluze. viskas ratu.
stai kaip buna.

Taip jai ir reikia, žinos kaip svetimus vyrus vilioti lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Apvalute @ 2008 01 07, 23:36)
SIMPL , gyvenime dabar visko buna. Kol gerai, tai gerai, bet kai matai, kad gali pralobti, lengva galimybe uzsidirbti - zmones keiciasi. Todel palikti visa tai "jo gerai valiai" -neketinu, nes yra dar tevai, aplinkiniai, kurie taip pat kartais daro itaka nuomonei. Zinoma, gal kitus ir zeidzia tie siulymai del vedybines sutarties, nes iskart lyg ir galvoji, kad skirsiesi, taciau manau, kad reikia buti racionaliam ir protingam - is anksto apsaugoti savo turtinius interesus, kad butu islaikyta lygybe. Todel geriau jau dabar atlikti ta nemalonia aptarimo ir iforminimo procedura, negu veliau tampytis po teismus.

labai teisingai pasakyta drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Prata Vetra @ 2008 01 11, 14:57)
Įtariu, kad šiuo atveju vis tiek baigtųsi panašiai. Apsukrus vyras.

ne tas zodis........ verslininkas....
Atsakyti
Man tai keista kad vedybine sutartis laikoma svarbia tik skirybu atveju,mes sudarem sutarti ne tik del to,paprasciausiai taip mano busimas vyras nori apsaugot mane ir musu vaikus,o maza kas.Juk vyras dirba toki darba kur nezinai kada ir kaip gali pasisukti...Nenori jis man nei savo skolu uzkrauti,nei finansiniu proiblemu.
Atsakyti
Mano gera draugė pasirašė tą sutartį prieš vestuves. Ir aš manau, kad tai reikalingas daiktas.

Aišku niekas prieš tuokiantis nenori galvoti apie skyrybas. Bet gyvenimas tuom ir yra gražus, kad nenuspėjamas. Žmonės pragyvena kartu dešimtmečius, išaugina pulkus vaikų ir... skiriasi.

Bet tai yra sąžiningas saugumo garantas. Moteriai - kad turės iš ko vaiką išlaikyti ir vyrui, kad už jo neištekėjo dėl jo gražaus dviaukščio namo. Tai taip paprastai, bet iš tikrųjų tokiose sutartyse daug gerų dalykų numatyta.

Niekada nežinai, kas gali nutikti gyvenime. Pilkiausias bendradarbis viena dieną gali tapti tavo gyvenima aistra, o mylimiausias vyras - pasukt į šoną. Žmonės draudžiasi nuo ligos - bet nesiruošia sirgti. Taigi ir aš už apsidraudima skirybų atveju, bet skirtis neplanuoju 4u.gif
Atsakyti