Įkraunama...
Įkraunama...

Kalakutas, kalakutiena

QUOTE(Sermuksnis @ 2011 12 09, 17:25)
Gal kas matėte kepimo maišiukus kalakutams kepti, nes Rimi ar IKI randu tik mažiukus 27-29 cm pločio, o į tokius kalakutas nė pro kur sad.gif

Yra spec. maiseliu dideliu Arvi kalakutu parduotuvese, ten tikrai turetu tilpti ir 5-6 kg kalakutas.
Atsakyti
Laba diena.
Su Naujaisiais Metais!
Gal kas ragavo kepta ARVI kalakuta blush2.gif ar vertas demesio ax.gif
Zinau, kad naminis bus skanesnis, bet taip susikloste aplinkybes blush2.gif
Atsakyti
Merginos, gal kas žinot greitai paruošiamų patiekalų iš kalakutienos faršo? Prisiauginu tų kalakutų, beveik kitos mėsos ir nereikia, tai krūtinėlės geičiau sueina, o kotletai iš faršo nusiboooodo. Apsimainymui keli receptai:
Krūtinėlės gabaliuką ne per storą įpjauti išilgai, kad susidarytų kišenė. Jei kur storokai gavosi, pamušti Pasūdyti, pabarstyti pipirais. Į vidų įdėti maždaug šaukštą sviesto ir 2-3 šaukštus pjaustytų baravykų kubeliu{šitų turiu gatavai supjaustytų šaldyklyje}. Imti folgos gabalą, pabarstyti stambiai pjaustytu svogūnu{nebūtinai}, įpilti kokį šaukštą aliejaus, jei liko, sudėti dar baravykų. Mėsą susmeigti, jei nesigaus, gerai ir nesusmeigta. Dėti į foliją, suvynioti ir kepti apie valandą 200C. Geriausia kiekvienam valgytojui daryti atskirus kepsniukus.
Suktinukai. Supjaustytą mėsą pamušti , barstyti druska, pipirais. Į vidų vynioju, ką randu: džiovintas slyvas, abrikosus, pievagrybius, jei nieko nėra, tai supjaustytą svogūną ar pakeptus petražolės šaknies gabaliukus. Apvolioju miltuose, apkepu aliejuje ir dedu į troškintuvą, kur pridėta smulkiai pjaustytų morkų, ant viršaus dar morkų , užpilu vandeniu, patrupinu truputį sultinio iš kubelio ir lėtai patroškinu pusvalandį. užpilu grietinės, dar kelias minutes patroškinu ir valgom.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 03 10, 13:38)
Merginos, gal kas žinot greitai paruošiamų patiekalų iš kalakutienos faršo?

Esu kepusi netikra kalakutienos zuiki pagal si recepta:
http://aj-receptai.b...s-su-suriu.html

Patiko. Istraukta is orkaites reikia palaikyti siek tiek, kad susistovetu -tada puikiai pjaustosi. Kadangi liko, tai kita diena sildziau keptuveje supjaustyta riekelemis -irgi skanu. O ir saltas visai nieko.

O ka jus darote, kad naminio kalakuto mesa (na kad ir krutinele) kepama nebutu kieta? Man vis nesigauna issikepti minkstu kepsniu.... Is pirktines mesos gaunasi, o kaip tik naminis, taip ir beda...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo noriu zinoti: 10 kovo 2013 - 19:03
QUOTE(noriu zinoti @ 2013 03 10, 19:59)
Esu kepusi netikra kalakutienos zuiki pagal si recepta:
http://aj-receptai.b...s-su-suriu.html

Patiko. Istraukta is orkaites reikia palaikyti siek tiek, kad susistovetu -tada puikiai pjaustosi. Kadangi liko, tai kita diena sildziau keptuveje supjaustyta riekelemis -irgi skanu. O ir saltas visai nieko.

O ka jus darote, kad naminio kalakuto mesa (na kad ir krutinele) kepama nebutu kieta? Man vis nesigauna issikepti minkstu kepsniu.... Is pirktines mesos gaunasi, o kaip tik naminis, taip ir beda...

as irgi nemoku suminkstinti kalakuto, pries kelias dienas 2 dienas marinavau kumpelius ir kepiau 45 min. orkaiteje tai vis tiek vidus kietokas gavosi, beje kepiau rankoveje, nesusidraugauju as su kalakutu niekaip schmoll.gif
Atsakyti
Kažkur skaičiau, kad kalakutienos negalima perkepti aukštoje temperatūroje. Jei kepu krūtinėlės gabalą, tai su švirkštu prileidžiu tirpinto sviesto pramaišiui su baltu vynu ar obuolių sultimis. Reikia kepti rankovėje. Kai kepu sparnus, tai iš vakaro kišu į obuolių sultis, paskui rankovėje, bet ne daugiau 200 c. Kumpelius visus sumalu į faršą. Šiemet dariau dešras ir krūtinėlę rūkytą thumbup.gif O faršą dedu visur įdarams, kotletams. O dėl mėsos kietumo, tai parduotuviniai kalakutai būna auginti 2-3 mėnesius, tai ir mėsos su suaugusių kalakutų nėra ką lyginti. Pirktinis faršas man aplamai schmoll.gif , kažkoks įtartinai skystas.
Atsakyti
Gerai būtų nusipirkti naminį kalakutą...gal kas prekiaujat Šiauliuose?
Atsakyti
http://laselismedaus...ele.htmmerginos

bandziau ir man labai patiko, rekomenduojiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 03 10, 12:38)
Merginos, gal kas žinot greitai paruošiamų patiekalų iš kalakutienos faršo?

Mes labai mėgstam tokius karštus sumuštinius:

Ant forminės bulkos riekelų patepu plonai sviesto, tada tepu pamarinuotą kalakutienos faršą (naudoju santa maria prieskonius paukštienai, pipirus ir smulkintus svogūnus), ant viršaus dedu riekutę sūrio, iškepa orakaitėje maždaug per 15min smile.gif
Galima ir improvizuoti, uždėti dar pomidoro, ar pievagrybių, pagal skonįsmile.gif
Ir mes su vyru, ir dukrytė labai skaniai juos valgome:)
Atsakyti
QUOTE(noriu zinoti @ 2013 03 10, 18:59)

Kazkur skaiciau, kad reikia kartu vynuoges deti arba obuoliu gabaliukus, nes vaisiu sultys suminkstina mesa, bet pati dar neisbandziau. Tinka ir keptuvej jeigu kepat/troskinat, ir orkaitej.
Atsakyti
Man taipogi nesigauna skani krūtinėlė, sausa ir vaikai nenori. Faršas krūtinėlių neblogas, sriuba skani su kukuliukais, kotletai irgi skanūs, bet kepsniukai ne schmoll.gif . Kad ir kaip būtų sveika, bet dažnai negaminu, vistiek niekas nevalgo. Visgi pasilieku prie vištienos
Atsakyti
QUOTE(Mil@na @ 2013 03 11, 14:39)
Gerai būtų nusipirkti naminį kalakutą...gal kas prekiaujat Šiauliuose?

Priminkit rudenį į AŽ, gal liks vienas kitas.
Kad krūtinėlė būtų minkštesnė, ją būtinai pjaustau skersai raumens ir lengvai pamušu. Kepti trumpai ir paskui galima užpylus vandens patroškinti. Kepiau netikrą zuikį, skanus gavosi, tik vietoj kalakutienos prieskonių pyliau po saują šaldytų krapų ir petražolių, man tie sintetiniai prieskoniai primena prekybcentrių masinę produkciją. schmoll.gif
Atsakyti