
Sveikos, siūlau pasigaminti kalakutienos krūtinėlę su džiovintais vaisiais
400-500 gr kalakuto krūtinėlės
1 svogūnas
6- džiovinti persikai
6-7 džiovintos slyvos
apie 100 gr razinų
1 svogūnas
200 gr grietinėlės
sojos padažas
prieskoniai: karis, paukštienos prieskoniai (aš naudoju Santa Maria),
Kalakutienos krūtinėlę supjaustome juostelėmis, pabarstome kariu, paukštienos prieskoniais, sojos padažu. Aš mėsytę dažniausiai pasiruošiu iš vakaro. Druskos dedu labai nedaug ir tik prieš dedant mėsą į keptuvę.
Svogūną supjaustome kubeliais, persikus ir slyvas taip pat padaliname į tris dalis. Džiovintus vaisius dar palaikau keletą minučių šiltame vandenyje, kad jie būtų minkštesni.
Viename šaukšte aliejaus apkepiname svogūną pabarstome juos kariu, po to į keptuvę su svogūnais dedame mėsytę. Pakepus mėsytę apie 10 min, dedame džiovintus vaisius, dar patroškiname max 5 min. Na ir pilame grietinėlę, pakaitiname, aš dar įberiu šiek tiek baltųjų pipirų ir druskytės.
Valgome su ryžiais, tinka ir šviežių daržovių salotos.
Labai skanu ir greita . Niam, niam, niam..... Skanaus