Ir as ten gimdziau pries 6men. Irgi niekada negrisiu ir nesvarbu, kad geriausia ar ne geriausia aparatura, jei personalas su ta aparatura dirbs taip nedraugiskai, nepalankiai nusistates paciento atzvilgiu, tai ir aparatura nepagelbes. Yra ir gimdymo namai ar kaip ten dabar vadinasi.
Gimdyt vaziavau viena, staigiai prasidejo ir kas 3min, greitoji su sirenom veze. Pildanti anketa prisikabino prie vyro darbovietes pavadinimo, budinti gydytoja kazka operavo,tai ir laukiau jos priimamajame, neatsirado laisvos palatos. Nepagimdziau jame tik todel, kad momentu tarp saremiu "dasilo" pasakyt, kad esu susitarusi su kita gydytoja. Tada ja pasauke, jinai atejo ir pasake, kad mane nuvestu i palata. Sesele paeme uzparankes ir greitu zingsniu pradejo mane tempti. Kai jau vos paejau. Siaip taip sukaupus jegu likucius istraukiau savo ranka ir paklausiau kur palata, sakau, pati nueisiu. Gydytojos gimdymo metu as nemaciau, dirbo tik akusere. Gal ji vienintelis zmogus, kuris elgesi zmoniskai. Subego gimdymo paziuret gal kokie 4 zmones, komentavo, prisiklausiau maloniu pasakymu: ko cia issidrebei kaip kurorte ir pan.
Pagimdzius teko tureti reikalu su labai nemaloniu personalu. Patalyne, kad ir kruvina, nekeiciama (na, nebent visoms seselems duoti kysi arba eit ieskot teisybes) , seseles liepia isrengti vaika gal 10min pries ateinant gydytojai, kaimynes vaikui pamirso suleist antibiotiku, mama pati lakste, rupinosi.
Pagimdzius uzkabino vaikui ant kaklo toki lapuka su duomenimis. Pabijojau, kad gali apsivyniot apie kakliua ir pasmaugt, nuemiau. Ir kazkur uzsimete. Tai issirasant pasieme mano vaika ir neatidave, kol vyras neisverte visos tases ir nesurado to lapuko (gerai, kad rado, kad nepameciau. niekas nesake, kad jo reikes, galejo nors ispet).
Parsivezem is ten akiu uzdegima, lasinau savo mergytei vaistukus visa savaite.
Kas turi pazistamu ten, gal ir gerai gimdyt, bet... Seseles i mamas kaip i zmones neziuri, demonstruoja savo galia su malonumu. Buvo tik pora maloniu, kitos vaiksto su tokiais veidais, lyg mes visos cia jom trukdytumem. Ju zinios pasenusios, bent jau vaiku maitinimo klausimais, kas kas, jau kisa misinuka. Teko perskaityt nemazai literaturos apie vaiku prieziura, maitinima. Galeciau pasakyt, kad seseliu paziuros sustojusios karkur ties 1970-1980 metais, toks jausmas, kad darbuotojai nezino, kas yra tobulinimosi kursai. Tiesa, viena sesele su palatos kaimyne, kurios vaika primaitino misinukais ir jis nebeeme kruties, uzsiiminejo normaliai, turejo kantrybes su verkianciu maziuku. Stebejomes

Tai tik mano patirtis, bet man jos pakanka. Ne viska papasakojau, nes NESINORI visko prisimint, liko tikrai bjaurus prisiminimai.