Įkraunama...
Įkraunama...

NT agentūros

QUOTE(Rufi @ 2007 02 23, 07:33)
Dabar kaip matote namu pilna, net susitikimus organizuoja su pirkejais, kad tik ateitu, pasiziuretu.

sutinku drinks_cheers.gif mes jau kuri laika ieskome buto ir skelbimuose vis tie patys... nuo rudens blink.gif
parasykit, kas esat susidure, pirkdami buta is zmoniu per kiek laiko jau galejote i ji isikelti? ar tai tik su pardavejais susitarimo reikalas? g.gif man kartais baisu, kad zmones stato sau nama, jau parduoda buta ir nori jame dar likti gyventi kuri laika... blink.gif
Atsakyti
QUOTE(guramis @ 2007 02 26, 15:38)
parasykit, kas esat susidure, pirkdami buta is zmoniu per kiek laiko jau galejote i ji isikelti? ar tai tik su pardavejais susitarimo reikalas?  g.gif man kartais baisu, kad zmones stato sau nama, jau parduoda buta ir nori jame dar likti gyventi kuri laika... blink.gif

paciai ir draugams teko laukti nuo men iki 3 mirksiukas.gif cia kaip susitarsi taip ir pas notora iforminsit pirkdami smile.gif
bet kartais tie terminai nusitesia, o tada jau reikia pyktis doh.gif
Atsakyti
Kartoju istoriją, kuri prasidėjo 2005 m. ir dar iki šiol nesibaigė cool.gif :
patarčiau būti labai ir netgi labai atsargiems su tomis agentūromis...tokioj nepavydėtinoj situacijoj, kaip mes dabar atsidūrėme, nelinkėčiau nė vienam būti!!!
situacija tokia - agentūra pasiūlė butuką pagal visus mūsų reikalavimus... ir kaina buvo padori, tą patį vakarą, kai apžiūrėjom butą, pareiškė, kad atsirado pirkėjas, kuris ryt įduos rankpinigius, todėl iki ryt ryto neva reikia nuspręst pirkt jį ar ne. nusprendėm pirkt, užsiprašė 3000 Lt rankpinigių, tai iš visų pakampių tiek ir sukrapštėm, dėl dvigubo rankpinigių gražinimo susitarti nepavyko, agentūra tarpininkavo tarp dviejų miestų, todėl pardavėjo net akyse nematėm ir pabendrauti su juo negalėjom. agentė mus patikino, kad sąžiningi žmonės ir viskas bus gerai, įdavė buto raktus, sakė, kad viskas gerai, galit remontus darytis ir pati puolė tvarkyt dokumentų...ir sutvarkė - visas pažymas iš kur reikia išėmė, viską pateikė...pasirašėm pirkimo-pardavimo sutartį, remontą darytis pradėjom, o kai bereikėjo bankui pinigus pervest, ir išlindo yla iš maišo - bankas gavo raštą iš prokuratūros sustabdyti mokėjima, nes vyksta tyrimas dėl neteisėto buto įsigijimo. bankas pasakė, kad šnekėtume su pardavėju, tai per agente su juo ir šnekėjom. jis neva nieko nežino, geras žmogus, nuostolius patiria, nesupranta, kas čia vyksta. tik tas geras žmogus vietoj to, kad kreiptųsi į prokuratūrą, pas advokatą nulėkė. agentė vis tvirtino, kad viskas susitvarkys, kad bankas per 30 d. pinigus privalės pervesti. kadangi situacija iš mirties taško nejudėjo, kreipėmės į prokuratūrą, taip pat ir į advokatą. tiek vienas, tiek kitas patarė nedelsiant ieškotis kito buto, jei nenorime 3-4 metus po teismus trankytis. agentė vis tiek tvirtino, kad viskas gerai, butas mūsų, nes pirkimo-pardavimo sutartis pasirašyta, labai piktinosi, kad advokatą nusisamdėm. tačiau, kokia ten sutartis, jei bankas atsisakė pinigus pervest.
stuacija dabar tokia - agentūra savo kaltės jokios prisiimti nenori, nors paaiškėjo, kad pradėjo pardavinėti butą, kai dar anų šeimininkų pirkimo-pardavimo dokumentai sutvarkyti nebuvo, pasak advokato, sutartis dėl rankpinigių paėmimo sudaryta netinkamai ir dar gerai, kad yra parašyta, kad rankpinigiai paimami ŠIOS SUTARTIES PASIRAŠYMO METU, nes kitaip kas tik nori galėtų sakyti, kad jokių rankpinigių net akyse nematė, rankpinigių (3000 Lt) grąžinti niekas nesiruošia, agentūra ruošiasi išsireikalauti savo 1 proc. už neįvykusį sandorį, iš ko išsireikalauti nuostolius už dokumentų tvarkymą - neaišku...
taigi - kišenėj švilpia vėjai, nuostoliai apie 6000 Lt, butų kainos per tą laiką dar pakilo, pasiūla dar sumažėjo, sugaištas laikas remontui, ištampyti nervai, nemigo naktys, nesiliaujančios paieškos ir artėjantys teismai. jei bankas būtų pervedęs pinigus, didelė tikimybė, kad 34 metus mokėtume už tai, kas iš mūsų teismo keliu būtų atimta.

dabar suma jau apie 7000 Lt, nes reikėjo mokėti advokatui, teismui visokius žyminius mokesčius doh.gif o kur dar sugaištas laikas, pravažinėtas bendzinas ir sugadinti nervai unsure.gif

ta agentūra NAMĖJA, NESUSIDĖKITE, nes sužinojau, kad jie ne vieną butą taip praplovė ir išlipo sausi iš vandens cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lijo: 09 kovo 2007 - 13:32
Mūsų patirtis labai labai panaši, LIJO!!! Didelė užuojauta! Tik mums pasisekė gal kiek labiau - mūsų istorija taip ilgai neišsitęsė ir todėl tokių ženklių nuostolių nepatyrėme. Beje, viskas vyko Kaune.

Noriu paviešinti dar vienos "patikimos" NTA pavadinimą - "BŪSTIKA"; ji įsikūrusi Kaune Savanorių prospekte. Būkite atsargūs!!! Jei įmanoma su šia firma neprasidėkite!!!!!!!

Beje, jų internetiniame puslapyje (www.bustika.lt) patalpinti skelbimai kalba patys už save. Cituoju: "suremontuotas pakeista el. instalecija vamzdynas plastikinei langai sarvuotos durys atskiras iejimas uzdaras kiema vieta automobilui(tinka komercinei veiklai)". Manau, kad nė viena save gerbianti firma nedės skelbimo, kuriame, vos kelių sakinių skelbime, net 15 gramatikos, skyrybos, raštvedybos klaidų!!! Susidaro toks įspūdis, jog šioje NTA dirba net vidurinio išsilavinimo neturintys žmonės.
Atsakyti
Noriu paviešinti NTA pavadinimą, dirbančią Kaune, Savanorių prospekte - "Būstika".

Mūsų istorija prasidėjo prieš kelis mėnesius. Internete radome mums tinkančio butuko skelbimą - tą pačią dieną pasiskambinome ir susitarėme susitikti. Iš pat pradžių jokių abejonių dėl firmos nekilo - prisistatė jaunas vaikinas, įteikė vizitinę kortelę. Tačiau jau pradėjus apžiūrinėti butą, agentas pradėjo įkalbinėti - koks geras butas, kiek daug skambučių dėl šio buto jis sulaukia, koks siauras yra tokių butų pasirinkimas ir t.t.
Pasitarę su vyru nusprendėme butą pirkti. Kitą dieną atsiprašėme iš darbų, kad galėtume pranešti apie savo pasirinkimą NTA ir pradėti buto pirkimo dokumentų tvarkymo procesą. Jau važiuojant į butą (antrinei apžiūrai) mus paskatino greičiau atvykti, nes, pasak agento (beje, jis vizitinėje kortelėje prisistatė kaip NTA direktorius, nors nuosavo darbo stalo neturi) atvažiuoja kiti žmonės apžiūrėti to paties buto. Susitikome nutartu laiku ir nutarėme pradėti tvarkyti dokumentus.
Nuvykome į Savanorių prospekte esančias firmos patalpas. Mums buvo pasakyta, jog turime šiek tiek lukterėti, o vėliau susitiksime su buto savininku ir suderinsime visus klausimus. Kaip pasirodė, tas savininkas ne kas kitas kaip šitos įmonės vienas iš įkūrėjų (nusipenėjęs, ant rankų, kaklo - aukso grandinės) - jie netarpininkauja kaip visos patikimos NTA, o perka butus ir vėliau juos perparduoda (kaina tokiu būdu užauga lyg ant mielių). Abejonės ar viskas čia pasibaigs gerai vis augo. Negana to, buto "savininkas" užkėlė kainą. Paaiškino tuo, jog jau išėjo skelbimas su aukštesne kaina ir jau yra pirkėjas, tačiau, kadangi mes į juos kreipėmės pirmesni, mums jie suteikia pirmenybę. Pasirašėme avansinę sutartį - lyg netyčia buvo įveltos kelios klaidos (taisymai). Mums buvo pasakyta, jog pirkimo dokumentai iš tikrojo savininko dar nėra galutinai sutvarkyti - prireiks kelių savaičių. Sutikome palaukti... Tačiau rašant galutinį terminą paprašė - ar nesutiktume, jog šis terminas butų pratęstas iki 2007.03.15. Žmonės prašo, kaip gali atsakyti... Sutikome.
Išlaukėme ilgiau nei dvi savaites - skambučio nėra. Skambiname patys - dokumentai jau beveik sutvarkyti. Pažadėjo gale savaitės paskambinti, tačiau skambučio nesulaukėme. Skambiname dar kartą - atsakymas: "pinigus už butą jau sumokėjau - paskambinsiu kitą savaitę". Skambučio ir vėl nesulaukėme. Kai iki galutinio termino liko vos kelios savaitės nebesukome galvos - patys paskambins, juk sutartis pasirašyta. Prieš kelias dienas paskambino - "Atsiprašome, tačiau buto neįmanoma nupirkti, nes įvyko nelaimė - mirė buvusios savininkės vyras; pirkimas įmanomas tik tuo atveju, jei turite grynų pinigų...". Beje, dar priminsiu pinigai už butą jau buvo sumokėti (prieš 2 savaites), po to seka tik įpareigojimų įtvirtinimas pas notarą. Paaiškinti kodėl negali parduoti buto, kuris jau priklauso jam, šis veikėjas nesugebėjo. Beje, kaip ir to - kodėl grynais pinigais butą įmanoma pirkti, o su paskola - ne.

Beje, pacituosiu vieną skelbimą iš jų tinklalapio: "suremontuotas pakeista el. instalecija vamzdynas plastikinei langai sarvuotos durys atskiras iejimas uzdaras kiema vieta automobilui(tinka komercinei veiklai)". Kiek randate klaidų? Aš 15.

O, kad būčiau iš karto pasikliovusi savo stipria nuojauta... verysad.gif

Lauksiu kitų forumiečių pasisakymų. Gal kas nors taipogi susidūrė su šia firma. Pasisakykite ir kiti, kas esate nusivylę įvairaus plauko NTA darbu.
Atsakyti
Aš irgi paviešinsiu vienos agentūros gal greičiau ne pavadinimą (Nes tokio kaip ir neturi), bet adresą: ŠVITRIGAILOS 7-304. Sumokėjome 200Lt net nepagalvoję apie rezultatą, buvo pažadėta į savaitę jog gausime apie 20 skelbimų, gavome iki 15 ir tai tik 1 ar 2 tiko pagal mūsų kriterijus... Paskambinome savininkams, jau išnuomota... Nors žadėjo, jog prieš siųsdami mums telefoną įsitikins, jog tikrai laisvas... Žodžiu, iš klaidų mokomės... 4u.gif Bet jau susiradome butuką ir nuo balandžio 1 keliamės... thumbup.gif

Sėkmės visoms!
Atsakyti
O man tai šiandien kažkokia "agentė" taip nuotaiką sugadino... doh.gif Esu padavusi internete skelbimą, kad parduodu butą, tai kažkokia bobelka, paskambinusi pradėjo gražiai suokti ir priėjo prie to, kad ji yra agentė ir labai jau man nori padėti. Kai pasakiau, kad jos paslaugų man nereikia, tai taip mane iškeikė ir visko prilinkėjo, kad aš net ragelį padėjau. Nu siaubas kažkoks doh.gif
Atsakyti

QUOTE(Diax @ 2007 03 09, 21:32)
Mūsų patirtis labai labai panaši, LIJO!!! Didelė užuojauta! Tik mums pasisekė gal kiek labiau - mūsų istorija taip ilgai neišsitęsė ir todėl tokių ženklių nuostolių nepatyrėme. Beje, viskas vyko Kaune.

Noriu paviešinti dar vienos "patikimos" NTA pavadinimą - "BŪSTIKA"; ji įsikūrusi Kaune Savanorių prospekte. Būkite atsargūs!!! Jei įmanoma su šia firma neprasidėkite!!!!!!!

Beje, jų internetiniame puslapyje (www.bustika.lt) patalpinti skelbimai kalba patys už save. Cituoju: "suremontuotas pakeista el. instalecija vamzdynas plastikinei langai sarvuotos durys atskiras iejimas uzdaras kiema vieta automobilui(tinka komercinei veiklai)". Manau, kad nė viena save gerbianti firma nedės skelbimo, kuriame, vos kelių sakinių skelbime, net 15 gramatikos, skyrybos, raštvedybos klaidų!!! Susidaro toks įspūdis, jog šioje NTA dirba net vidurinio išsilavinimo neturintys žmonės.

užjaučiu ir labai suprantu drinks_cheers.gif o skelbimukas reto TAISYKLINGUMO cool.gif akivaizdu, kad su tokiais beraščiais geriau ir nesusidėti cool.gif

QUOTE(hesė @ 2007 04 03, 10:45)
O man tai šiandien kažkokia "agentė" taip nuotaiką sugadino... doh.gif  Esu padavusi internete skelbimą, kad parduodu butą, tai kažkokia bobelka, paskambinusi pradėjo gražiai suokti ir priėjo prie to, kad ji yra agentė ir labai jau man nori padėti. Kai pasakiau, kad jos paslaugų man nereikia, tai taip mane iškeikė ir visko prilinkėjo, kad aš net ragelį padėjau. Nu siaubas kažkoks doh.gif

va va, aš skelbimuką, kad parduodu butą irgi nete įdėjau, bet kažkaip apsireiškė agentūra, tai per ją ir pardaviau, nes skubėjau, bet kai iš dabartinės pozicijos pažiūriu, tai kodėl turėjau mokėti jiems tą 1 proc. g.gif ? jie dar man kokį šimtuką kitą galėjo numesti už tai, kad turėjo galimybę nulupti nuo pirkėjų nemenką sumelę cool.gif
Atsakyti
laba diena , gal kas susidure su nekilnojamo turto agentura "Realus. Labai reikia info apie sia imone aciu 4u.gif
Atsakyti
Vat itariu, kad nesilanko. Perbrangus projektas forumieciams tongue.gif Ar jau pabrangusiom kainom pirkai butuka? Ar padare nuolaida?
Siaip apie ju projektus - visi prestiziniai - jokios piguvos, taip kad manau negali tiesiog statyti blogai mirksiukas.gif Nors is pradziu kliedejo apie kazkoki gipskartoni... Nepatiko man tai, kad tuose butuose pagal monolita niekur negales buti rozeciu, laidu. Tai reiskia viena - reiks storinti sienas (net nesvarbu kuo), bet kai kvadratas dabar jau siekia 10-11tukst., tai 'kraujo' centimetrai smile.gif Siaip vieta daugiau nei fantastiska, aisku jei tavo langai ne i gatves puse tongue.gif
Parasyk kaip sekasi mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lietutis: 17 balandžio 2007 - 07:39
Na bent jau viena kaimyna pavyko uztikti. smile.gif Ar nebus ten spekuliantai visu tu butu uzsisake. g.gif As jau ir pats nezinau ka daryti. Gal tikrai reiktu parduoti, nes kaina sutariau kai dar 2005 buvo "papigiai" o ir langai i upe. biggrin.gif
Kuriam korpuse esi lietuti?
As pats esu toli nuo statybvietes, tai tik praejusi menesi pirma karta gyvai uzsukau i ju ofisus.
Bendravimas atrodo visai adekvatus. Nors siaip tai kvepia "seimyniniu" bizniu su visais is to isplaukianciais pliusais ir minusais.
Atsakyti
QUOTE(orvilas @ 2007 05 01, 01:50)
Na bent jau viena kaimyna pavyko uztikti. smile.gif  Ar nebus ten spekuliantai visu tu butu uzsisake.  g.gif  As jau ir pats nezinau ka daryti. Gal tikrai reiktu parduoti, nes kaina sutariau kai dar 2005 buvo "papigiai" o ir langai i upe.  biggrin.gif
Kuriam korpuse esi lietuti?
As pats esu toli nuo statybvietes, tai tik praejusi menesi pirma karta gyvai uzsukau i ju ofisus.
Bendravimas atrodo visai adekvatus. Nors siaip tai kvepia "seimyniniu" bizniu su visais is to isplaukianciais pliusais ir minusais.

Niu nea mirksiukas.gif ne taip supratai... As tik planavau biggrin.gif nepavykus deryboms del kainos meciau si reikala ir pasirinkau kita projekta, man jis per brangus, norejau II korp 63 kv.m. Vis dar paskaitineju savo uzvesta tema biggrin.gif Man labai patiko sis projektas ir pavydziu tau fainiu namuciu, jegovoj vietoj laugh.gif parasinek, neleisk temai numirti, gal ir kaimynu ziurek atsiras smile.gif
Atsakyti