Įkraunama...
Įkraunama...

Kur Klaipėdoje geriausia gimdyti

QUOTE(iranci23 @ 2006 11 30, 22:44)
Labas merginos kurios yra jau gimdžiusios KLP pasidalykit savo patirtimi, papasakokit kaip sekėsi kokius daktarus rinkotės kokia stafkė eina jei nori nuskausminamųjų na ir aišku viską papasakokit su visom smulkmenom kaip kam sekėsi AČIŪ

Sveikute, as gimdziau pries 7 menesius, kadangi buvo prieslaikinis gimdymas tai nebuvau su jokiu daktaru susitarus ir niekam nieko nemokejau, bet labai viskas buvo gerai, rupinosi tikrai gerai.
Atsakyti
Kai paskaitinejau foruma pirmakart buvau tikrai issigandusi ir sutrikusi del visu mokejimu daktarams unsure.gif Juolab, kad yra ir kur kitus pinigelius investuot... Dabar kai vel paskaitinejau nusiraminau.... Pasirodo galima vaziuoti nesitarus ir viskas bus ciki... smile.gif Tik dabar jau kai arteja laikas didziajai dienai uzplusta kitoks nerimas.... smile.gif Ypac kai likus tiek mazai laiko iki gimdymo tenka keisti daktare, nes manoji iseina atostogu... verysad.gif Bet tikiuosi, kad ir su nauja daktare bus viskas ok smile.gif
Atsakyti
sveikos mergytes blush2.gif noriu paklausti del cezario blush2.gif pas ka man jo paprasyti??pati gimdyti paniskai bijau....kaip gyd pasakyti ir kada??kiek jus manot pinigeliu reiketu duoti?? blush2.gif tikiuosi nuosirdziu patarimu:)
Atsakyti
pasakysiu is patirties - jeigu tariesi is anksto su gydytoju, nereiskia, kad viskas bus ok ir, kad tikrai tas gydytojas dalyvaus gimdyme. juk jie irgi zmones. as tariausi is anksto, buvau rami, kad gimdysiu su zmogumi, kuris mane pazista. nutekejo vandenys, as paskambinau savo gydytojui, taciau jis buvo isvykes i kita miesta... taip kad gimdyti teko su tais medikais, kurie tuo metu budejo. zinoma, manasis gydytojas paskambino jiems ir paprase manimi pasirupinti, tad demesiu nesiskundziau. taciau iskilo klausimas del apmokejimo, mano gydytojas gimdyme nedalyvavo, hmmmm, moketi kaip ir nera uz ka, o tuo metu GN buve gydytojai dirbo savo tiesiogini darba.
gimdymas buvo komplikuotas, neapsiejom be operacijos, tad po visko operavusiam gydytojui atsidekojom, 100 lituku. pagal siuolaikines stafkes, gal ir mazai, taciau toks buvo musu apsisprendimas, ne del taupumo, bet nematem reikalo didesnem sumom svaistytis. akuserei nedavem nieko. nes islike isudziai tikrai nekokie - ji buvo pakankamai grubi, pasisaipyti is manes sugebejo nes pati nepagimdziau (esu liekna, o vaikas buvo labai didelis...) ir be to, darant operacija, galvojo moteriske, kad as nieko negirdziu (kadangi jutau skausma, mane visiskai uzmigde) tai papletkino biski bobele... mad.gif atsipaipaliojusi po morfijaus vienintelis noras buvo - pasiziureti jai i akis ph34r.gif teta medike is patiries sake, kad greiciausiai ji elgesi taip, nes norejo kysio. sorry, bet kazkaip atrodo, kad jei moketi, tai moketi po visko. tai tokie mano ispudziai is KGN. viskas siaip buvo super, jeigu ne akusere
Papildyta:
QUOTE(Blakstiena @ 2007 02 27, 20:18)
sveikos mergytes blush2.gif noriu paklausti del cezario blush2.gif pas ka man jo paprasyti??pati gimdyti paniskai bijau....kaip gyd pasakyti ir kada??kiek jus manot pinigeliu reiketu duoti?? blush2.gif tikiuosi nuosirdziu patarimu:)

man dare cezari, bet as del jo nesitariau, nes aplinkybes priverte imtis operacijos. is tiesu nezinau, ar egzistuoja kazkokie susitarimai del cezario, jeigu nera reikalo jo daryti, jeigu egzistuoja tik paniska baime... g.gif as irgi labai bijojau gimdymo, paklausiau savo gydytojo, ar yra galimybe pasirinkti cezari, tai jis man pasake kategorikai - NE, nes tai yra chirurgine intervencija ir be reikalo ji nedaroma. taip, kad nezinau, ar kas rysis tave pjaustyti tik del to, kad bijai gimdyti. taciau, gal as per mazai zinau.
linkiu tau sekmes, mesk baimes i sona. pabandyk pati, o jeigu ne - cezari bet kada atliks 4u.gif
Atsakyti
Oi, mamytės.Va, jau mazylei bus tuoj 4 mėn. ,o aš vis dažniau pamastau- ot, kad būčiau gimdžius, o ne cezaris... Jo išvengt negalėjau dėl vaikelio padėties, bet.. Paklausykit, kodėl aš dabar rinkčiaus gimdymą.Kad ir su nuskausminimu, bet gimdymą:
1. Iki šiol negaliu sakyti "pagimdžiau".
2.Dukra labai reaguoja į garsus, krūpčioja,išsigąsta iki rėkimo.Net jei kitam kambary kas šakutėm sužvangina.
3. Niekas nepadėjo ant krūtinės po gimimo verysad.gif
4. Tik i trečią parą atsirado pieno. Pirmąsias dienas mito mišinėliu, nes nei pati nueit galėjau, nei vaiką kas atnešė.
5.Vietoj 5 dienų, pragulėjau 10- infekcija,antibiotikai, tuoj tai atsiliepia vaikui.
6. Randas. verysad.gif Negalėjimas daryti mankštos, iš to seka- negaliu numest barankų nuo pilvo.
7. Taip, jaučiuosi gerai,kad nesu suplyšusi ar "ištampyta", bet vaiko vystimąsis dar parodys ar verta džiaugtis.
Atsakyti
QUOTE(Suri @ 2007 02 28, 11:36)

3. Niekas nepadėjo ant krūtinės po gimimo  verysad.gif

7. Taip, jaučiuosi gerai,kad nesu suplyšusi ar "ištampyta", bet vaiko vystimąsis dar parodys ar verta džiaugtis.

sveika. ka galiu pasakyt, pati gimdziau ir tuos punktus galiu komentuoti:
3. vaikelio irgi nepadejo ant kruties, nes buvo virkstele apsivijus, ir vyras pirmas paeme i rankas, niekada nebuvo laikes kito vaikeli, tai jam baimes buvo daug ax.gif nors visada svajojau pajusti ta jausma, kai uzdeda kudikeli ant krutines rolleyes.gif
7. na mane kirpo, ir gan nemazai, bet sugyjo irgi greitai, ir nepasakyciau kad didele problema, tik pirmais smileysex.gif kartais paskaudejo, o taolaiu be problemu rolleyes.gif
Atsakyti
Zinot po cezario kaip kam, kitos dziaugiasi, ir gryzo po 5 dienu is GN, jokiu infekciju, gal priklauso nuo zmogaus, as po naturalaus gimdymo labai sunkiai atsigavau, nes buvo komplikuotas ir kirpo kiek tik galejo, o ten man laaaabai ilgai gijo. doh.gif
Atsakyti
Nu ka as skausminio streso metu niekam nieko nemokejau, nieko nezinojau. Nors su savim pinigus buvau pasiemusi. Gimdziau kaip tikra Lietuvos piliete. Nejautros neemiau (i tai ziuriu skeptiskai), tai kaip tikra didvyre stenejau kol pervargau ir vaika man isspaude ir zinoma pakirpo mane biski. Gijo normalai (cia manu priklauso nuo saviprieziuros), o vat pilvas tai du menesius kaip suspardytas buvo. Zinoma , aciu gydytojams, kurie jau kai atejo laikas panikuoti suveike gerai. Vaikeli padejo ant krutines jau suvyniota, nes maziukas biski nekvepavo nors priezastis neaiski taip ir liko. O siaip manau, kad gimdykla turetu buti oficialiai mokama su normaliai oficialiai pasirenkamais daktarais, as sutinku moketi nors ir kelis tukstancius, kad tik pogimdyminej paklatoj kai pervargusi ilsieisi su vaikeliu sanitares nedarinetu duru du kojo ir nebarskintu metalinais viedrais ir duru netrankytu smile.gif
Atsakyti
Monikac, tai yra oficialiai mokamos paslaugos. Bet kad gydytojui už tai lieka kapeikos ir jų toks pasirinkimas nedžiugina tikrai. O pakeisti akušerių darbo ypatumus tikrai sunku, nes taip jos įpratusios. Beje, kai gulėjau su antrąją dukra pogimdyviniame skyriuje, niekas nebarškino jokiais metaliniai kibirais, nerankė durimis. g.gif O kad vis užeidavo - tai puiku, nes prisišaukti, kai jau blogai, manau, daug sudėtingiau. g.gif
Atsakyti
Aš žinau vieną, kad neščiųjų priežiūra lietuvoje, o tuo labiau Klaipėdos gimdykloje visiskai neatitinka to ko lauki. Manęs nedomina daktarų ir akuserių nepasitenkinimas kažkuo, aš valstybei už tai sumoku nerealius mokeščius, o jie tegu aiškinasi. O jei jiems šis darbas nepatinka tegul nedirba. Nes yra šventi dalykai. O jei reik pinigų tai į akis tegul ir sako duok tiek ir dabar. Susinervinau...
Atsakyti
sveikutes, gimdžiau klp prieš du metus. tariausi su gyd. Jukneviciene. Kadangi nusimate didelio svorio vaikiukas,Tai labai nerimavau ar tikrai pagimdysiu pati. jei ne tas itarimas tikriausiai nebuciau tarusisi is anksto. mano prisiminimai: gyd. mano gimdyui pasirinko savo budejimo pamaina. leido skatinamuosius, nes vaikas jau buvo pernesiotas 12 d., kazi kas butu jei jos pamaina butu dar keliom dienom veliau? jau taip vandenys buvo zaliai gelsvi.
Cia buvo minciu , kad cezari daro jei labai nopri nes bijai gimdyti. Patikekit- taip nera.Kiekvienai duoda galimybe pabandyti pačiai: kerpa, kad nubegtu vandenys, leidzia skatinamuosius, apziuri 5 gydytojai iš eiles (cia mano atveju) Pasidalina savo nuomonem ir dar tave vercia laukti pragulejus 10 val. ir nepagimdzius gal visgi pagimdysi. Ziauru- bet man gimdymas buvo psichologiskai sunkus, fizinio skausmo nejauciau, bet ta nezinomybe vare is proto.
Sumokejom gyd. 400 lt po to. Viskas baigesi cezario pjuviu. Labai likau patenkinta gyd. Galvosiene ji asistavo operacijos metu. Juknevicienes sian nesirinkciau- nors ir profesionale, bet gruboka, po apziuros 2 d. koju suglaust negali schmoll.gif
viskas gerai -kas gerai baigiasi- turiu nuostabu sūnų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Monikac @ 2007 05 13, 14:14)
Aš žinau vieną, kad neščiųjų priežiūra lietuvoje, o tuo labiau Klaipėdos gimdykloje visiskai neatitinka to ko lauki. Manęs nedomina daktarų ir akuserių nepasitenkinimas kažkuo, aš valstybei už tai sumoku nerealius mokeščius, o jie tegu aiškinasi. O jei jiems šis darbas nepatinka tegul nedirba. Nes yra šventi dalykai. O jei reik pinigų tai į akis tegul ir sako duok tiek ir dabar. Susinervinau...

netgi zinodama, kad negausi to ko tikiesi tu rizikuoji nesisamdyt gydytojo?
man tai kazkaip baisoka, kad turi tai turi jie savo darba dirbt, bet kad nedirba nieko nepakeisi smile.gif
Atsakyti