QUOTE(astrid @ 2006 03 25, 12:43)
nu susinervinau.... uzvakar pastebejau, kad jukos kotas minkstas... nesuprantu... kitas didelis kotas sveikas, bat va antras nesuprantu del ko suminkstejo....

lieju karta y menesy... visai gerai tas kotas augo, lapus leido.. ir va is kazkur paime is suminkstejo.. gal kokia liga cia?
siandien vaziuoju y senukus perku zeme ir persodinsiu dar ta sveika juka.. nes tai gaila... ojjj
O tu pažiūrėk , gal nuo to suminkštėjusio koto lapai prasideda arti žemės ir tas lapų stiebelis yra išleidęs į žemę šakneles . Man taip buvo , valiau lapus , prisiliečiau prie koto ir kotas išvirto , atsiskyręs nuo lapų , žiūriu gi , lapų stiebelis išleidęs tiesiogiai šaknis į žemę ir jam matyt tas kotas buvo nereikalingas. Tai va, lapai sėkmingai žaliuoja ir be koto .Tik aišku , kol kas meta apatinius lapus , nes taip turi būt.Šiaip esu skaičiusi, kad jukos retkarčiaias numeta apatinius lapus , pas mane kiek pastebėjau -rudenį.
Papildyta:
QUOTE(Ida66 @ 2006 03 29, 17:19)
Jau keli metai auginu Juka. Ji labai gerai augo, bet pastaruoju metu pastebėjau, kad apatiniai lapai labai nulinko žemyn. Gal žinote, ką tai galėtų reikšti? Ar jai kas nors nepatinka?
O tai kaip jie nulinkę?Pas mane apatiniai lapai ir palinkę į apačią , , bet manau , taip turi būt , kuo aukščiau ,tuo jie statmeniau stovi