Įkraunama...
Įkraunama...

Juka

QUOTE(*mamaite* @ 2007 06 08, 16:49)
Grazi gelyte.
Gal galima tikslesni to tirpalo poveiki ir sudeti.  rolleyes.gif

Man dave toki recepta 100g. citrinos zievele 40g. ukinio muolu 3 litrai vandens.
As dariau, kaip sakant is akies irnesakyk.gif Dziovinta is kavamele sumalta citrinos zievele sumaisiau su ukiniu muiku ir vandeniu ir viska paviriau ax.gif Mano koncentratas gavosi ryskiai per stiprus, nes nudegino geles lapus, bet ta liga isnaikinau, nes nauji lapai ataugdineja jau sveiki ir grazus thumbup.gif na o tuos nudegintus teko pasalinti verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(anestute @ 2007 06 09, 10:49)
Asio, labai grazi tavo juka  wub.gif

Aciu aciuks.gif mano Jukai jau gal koie 13 metu, man ja vyras atveze is Prancuzijos, cia tada dar tokiu kvietku nevuvaiu macius, ji buvo visai mazyte, gal kokiu 20 cm su mazais zaliais ugliukais, lendanciais is tu storu stiebu. Veliau ji praugo mane lotuliukas.gif , bet triusis apgriauzdavau palus doh.gif tai teko statyti ant kedes. Bet va isimete kazkokia tai liga doh.gif lapai pasidare sviesiai zali su kazkokiom tai balksvom apnasom, tai teko su skaudancia sirdim visa zaliaja dali nupjauti, bet nauji ataugo vel ligoti verysad.gif taigi vyras su pjukliuku negailestingai nupjove visus tris stiebus gal po pusmetri, uztepe sodu tepalu ir nauji lapai jau isaugo sveiki(tfu, tfu, tfu) o tuos nupjautus kotus pasodinau atskirai ir gydziau tuo nurodytu tirpalu, tai dabar turiu dar tris Jukas mirksiukas.gif Tai va, visa Jukos istorija parasiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Asio @ 2007 06 09, 12:42)

Aciu aciuks.gif mano Jukai jau gal koie 13 metu, man ja vyras atveze is Prancuzijos, cia tada dar tokiu kvietku nevuvaiu macius, ji buvo visai mazyte, gal kokiu 20 cm su mazais zaliais ugliukais, lendanciais is tu storu stiebu. Veliau ji praugo mane lotuliukas.gif , bet triusis apgriauzdavau palus doh.gif  tai teko statyti ant kedes. Bet va isimete kazkokia tai liga doh.gif  lapai pasidare sviesiai zali su kazkokiom tai balksvom apnasom, tai teko su skaudancia sirdim visa zaliaja dali nupjauti, bet nauji ataugo vel ligoti verysad.gif taigi vyras su pjukliuku negailestingai nupjove visus tris stiebus gal po pusmetri, uztepe sodu tepalu ir nauji lapai jau isaugo sveiki(tfu, tfu, tfu) o tuos nupjautus kotus pasodinau atskirai ir gydziau tuo nurodytu tirpalu, tai dabar turiu dar tris Jukas mirksiukas.gif Tai va, visa Jukos istorija parasiau ax.gif

oho kokia istorija bigsmile.gif su laiminga pabaiga mirksiukas.gif nes tikrai labai grazios jukos dabar wub.gif
Atsakyti
Mergaitės, noriu patarimo 4u.gif
Turiu tokia nemažą juką viename vazone du jau labai stori stiebai ir vienas jau nuplautas. Notriu aš ją persodinti, nes jau akivaizdžiai per mažai vietos augti, bet ka daryti su tais dviem stiebais? Gal geriau tada išskirti ir auginti kaip dvi jukas? Tiesiopg vienas pakankamai tiesus, o kitas labai į šoną pakrypęs. Kai išimsiu iš vazono, tiesiog per šaknis perkirsti ir viskas, ar kaip? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Gėlyte @ 2007 06 12, 11:34)
Mergaitės, noriu patarimo  4u.gif
Turiu tokia nemažą juką viename vazone du jau labai stori stiebai ir vienas jau nuplautas. Notriu aš ją persodinti, nes jau akivaizdžiai per mažai vietos augti, bet ka daryti su tais dviem stiebais? Gal geriau tada išskirti ir auginti kaip dvi jukas? Tiesiopg vienas pakankamai tiesus, o kitas labai į šoną pakrypęs. Kai išimsiu iš vazono, tiesiog per šaknis perkirsti ir viskas, ar kaip?  unsure.gif

Geriau neatskirk, nes labai suvarginsi, jų šaknys jau bus suaugusios į krūvą, paprasčiausiai kreivą stiebą nupjauk iki tos vietos kur tiesus ir jis sėkmingai atžels.
Atsakyti
Bet tai ta kreivosji kaip tik visą daugumą gėlės sudaro blink.gif tas jkotas dar šakojasi ir jei jį nupjausiu, tai liks praktiškai tik 1/3 mano jukos.. Jai jau kokie 15 metu.. pažiūrėsiu, kokios tos šaknys, kai išimsiu iš seno vazono...
Atsakyti
QUOTE(Gėlyte @ 2007 06 12, 12:19)
Bet tai ta kreivosji kaip tik visą daugumą gėlės sudaro  blink.gif tas jkotas dar šakojasi ir jei jį nupjausiu, tai liks praktiškai tik 1/3 mano jukos.. Jai jau kokie 15 metu.. pažiūrėsiu, kokios tos šaknys, kai išimsiu iš seno vazono...

ikelk foto tos 15metes jukos bigsmile.gif
Atsakyti
Gerai, pasiskolinsiu fotiką ir įkelsiu, tik šiandien negaliu pažadėti... Ją man paliko mano buto buvę savininkai, kai pirkausi, sako, ai, ji tokia didelė, mes ją paliekam, jei nenorit - išmeskit blink.gif kur aš išmesiu tokią gėlę, tiesa, ji tokia pavargus buvo, lapai pageltoniję, tai vargelio turėjau, ir dabar nėra labai gražuolė, nes jai jau aiškiai vietos mažai, noriu atgaivinti kaip reikiant rolleyes.gif Tai va, kiek jai tiksliai metų - nežinau, bet tie žmonės sakė, kad ją jau labai seniai turi... dar svarstė, kiek jai galėtų būti.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 06 07, 17:02)
Mažiau laistyk, o geriausiai išrauk padžiovink šaknis ir pasodink į naują žemę, ji kogero pasodinta durpėje kuri blogai nurūgštinta, o kai pradės gautis tai paliek su degtine. Paskaityk temą aukščiau ir rasi receptą.

Aciu uz patarimus. smile.gif
Liudniausia, kad ta juka puikiausiai augo pas dovanotoja,buvusia seimininke. Pas ja tiesiog juku plantacija namie bujoja.. Tai nemanau, kad netinkamoje zemeje pasodinta. blink.gif O tik kai atveze ja man, akyse nusiuro doh.gif
Dabar ta sakele kur nupjoviau, kazkokia susitrauke ir suminkstejo. Ar taip turi buti?... g.gif
O del laistymo reiks susilaikyti, ziuresiu kas bus.
Atsakyti
QUOTE(Monikju @ 2007 06 14, 14:47)
Aciu uz patarimus.  smile.gif
Liudniausia, kad ta juka puikiausiai augo pas dovanotoja,buvusia seimininke. Pas ja tiesiog juku plantacija namie bujoja.. Tai nemanau, kad netinkamoje zemeje pasodinta.  blink.gif O tik kai atveze ja man, akyse nusiuro  doh.gif
Dabar ta sakele kur nupjoviau, kazkokia susitrauke ir suminkstejo. Ar taip turi buti?...  g.gif
O del laistymo reiks susilaikyti, ziuresiu kas bus.

Jei suminkštėjo vadinasi pūna. 100 procentų perlaistei, o jei dar trašų pavarei. Dabar neliek mažiausiai kokias 2 savaites, tol kol žemė atšoks nuo vazono. O tada liek kartą į savaitę ir be jokių trašų. turėtų pradėt gautis.
Atsakyti
as siais metais isigyjau mazyte, wub.gif lauke augenama juka wub.gif
pardaveja sake, kad ziemai dengti nereikia, bet as nelbai pasitikiu tom pardavejom unsure.gif sakykit, ar jus mazutes denget?
Atsakyti
nu blyn kazi as ir perliejau ar jau reikalauja ji vandenuko? g.gif unsure.gif mano jukai lapai pradejo suktis, trauktis taip ratu, KAAAAAAAAA DARYYYYYYYYYT? sakau gal persikraustymo nepakelia ale nesamone cia butu... as jau nuo virsaus neseniai nuenmiau zemiu ir nauju uzpyliau bet nemanau kad del to unsure.gif
Atsakyti
oi, net nezinau unsure.gif
maniskei nuo tiesioginiu lauko spinduliu galiukai buvo parudave, tai nukarpiau ir padejo
o gal salygos visiskai pasikeite g.gif
Atsakyti