QUOTE(kysulia @ 2007 12 05, 10:01)
Turiu dvi jukas - vienos lapai auga į viršų, o kitos linksta, tačiau ji sveika, bet šalia tiesiosios atrodo, kaip nukeipusi. Sakau, gal jos skirtingų porūšių, turbūt taip ir yra

ką jūs manot?
Gal viena iš jų yra dracena, o ne juka? Iš išvaizdos jos labai panašios.
Papildyta:
QUOTE(Ida66 @ 2007 12 14, 17:42)
O nupjautą viršūnėlę iš karto sodinai į vazoną, ar laikei pamerkus vandeny, kad šaknis išleistų?
Aš nupjautas viršūnes laikiau vandeny gal kokius 1,5 mėn. Tai šaknys užaugo ohoho. Dabar labai puikiai auga.
QUOTE(kamil @ 2008 01 02, 23:03)
sveikute.Mano Juka buvo labai grazi,bet pradejo krypti,tiesiog visas kotas i saules puse,tai as sugalvojau kad reikia dapilti zemiu ir patiesinti.prie saknu radau didziule,ilga kirmele,tarsi butu sliekas,o gal ten ir buvo sliekas,toks dryzuotas,slykstus.isemiau ir dapyliau zemiu.po nepilno men.pradejo ziauriai vysti lapai nuo apacios,tiesiog akyse nyksta.kame reikalas?????? ka man daryti??kaip isgelbeti,gas kas galit patarti.aciu.as naujokas cia.

gal netoi vietoi rasau
Aš būtinai ištraukčiau ir pažiūrėčiau, ar gyvos šaknys. Gal jose yra kokių parazitų, gėlė miršta ir ją reikia gelbėti.
O tam, kad augalas augtų tiesiai, tai reikia įbesti į žemę kokią nors lazdelę ir prie jos pririšti jukos kotą.