Įkraunama...
Įkraunama...

Juka

QUOTE(Fanfan @ 2008 01 30, 17:45)
Kiek ankščiau, kažkuri forumietė rašė, kad jukos kas porą metų meta labai lapus, jie tiesiog geltonuoja ir reik juos nuskabyt, tai gal ir tavišei taip? Mano irgi buvo toks masinis geltonavimas ir lapų metimas, galvojau ragas bus, bet nieko, toliau gražiai auga smile.gif

labai tikiuosi, kad tai ir bus tikroji priežastis 4u.gif ačiū
Atsakyti
O mano jukos lapai ne geltonuoja, o ruduoja ir džiūsta. Gal trūksta drėgmės g.gif -pasiskaičiusi forume apstojau laistyti ir pradėjau daugiau purkšti-gal tas išgelbės mano juką g.gif
Atsakyti
Mano iš apačios tai irgi vis nudžiovina po truputį lapus. Ypač dabar. O dvi taip apipultos skydmarių. Valiau kapitaliai šiandien. Bet po kurio laiko ir vėl jų prisiveisia. Paraziati. Atrodo nurenku iki paskutinio verysad.gif
Atsakyti
Sveikos merginos, gal galit man patarti, ar galima sodinti gėlę į vazoną be skylutės dugne? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(crocus @ 2008 01 31, 18:40)
Mano iš apačios tai irgi vis nudžiovina po truputį lapus. Ypač dabar. O dvi taip apipultos skydmarių. Valiau kapitaliai šiandien. Bet po kurio laiko ir vėl jų prisiveisia. Paraziati. Atrodo nurenku iki paskutinio verysad.gif

Jų gali būt ir ant šaknų.Reiktų apžiūrėt.Actara labai padeda nuo jų,riek purkšt tiek paliet 4u.gif

QUOTE(Vikusia @ 2008 02 04, 11:33)
Sveikos merginos, gal galit man patarti, ar galima sodinti gėlę į vazoną be skylutės dugne?  blush2.gif

Nepatariama.
Atsakyti
Kiek teko gėlių pardėj apie skydamarius klaust, tai jų negalim krapšinėt, sako, kad geriau negailėt gėlės, o kitų ir mest apsikrėtusią. Kaip man aiškino, tai po tuo skydeliu yra pasisėpę tie amarai ir kai jie užauga pilnai, tas skydelis sprogsta į visas puses ir taip užkrečia kitus auglus, esnačius šalia.Man į kelis kaktusus jie įsisukę buvo. Tai aš purškiau SHULTZ yra toks iš kalnų ramunėlių marmalas kažkoks, kainuoja iki 20 Lt, bet labai veiksingas. Aš jokių cheminių rimtų preparatų negalėjau imt, nes vaikas namie alergiškas yra, nors ir ant šito rašo, kad labai atsargiai reik.
Tai va, siūyčiau atskirt tas gėlės, kad su kitom nekontaktuotų ir pamėgint tą purškalą.

Mano iš apačios tai irgi vis nudžiovina po truputį lapus. Ypač dabar. O dvi taip apipultos skydmarių. Valiau kapitaliai šiandien. Bet po kurio laiko ir vėl jų prisiveisia. Paraziati. Atrodo nurenku iki paskutinio
Atsakyti
QUOTE(Vikusia @ 2008 02 04, 11:33)
Sveikos merginos, gal galit man patarti, ar galima sodinti gėlę į vazoną be skylutės dugne?  blush2.gif

Nelabai gerai. Bet aš turiu kelis tokius dekoratyvinus be skylučių apsodinus, tai reikia labai atsrgiai po truputį laistyti, kad pertekliaus nebūtų.

QUOTE(@asta @ 2008 02 04, 11:55)
Jų gali būt ir ant šaknų.Reiktų apžiūrėt.Actara labai padeda nuo jų,riek purkšt tiek paliet  4u.gif
Nepatariama.

QUOTE(Fanfan @ 2008 02 04, 14:02)
Kiek teko gėlių pardėj apie skydamarius klaust, tai jų negalim krapšinėt, sako, kad geriau negailėt gėlės, o kitų ir mest apsikrėtusią. Kaip man aiškino, tai po tuo skydeliu yra pasisėpę tie amarai ir kai jie užauga pilnai, tas skydelis sprogsta į visas puses ir taip užkrečia kitus auglus, esnačius šalia.Man į kelis kaktusus jie įsisukę buvo. Tai aš purškiau SHULTZ yra toks iš kalnų ramunėlių marmalas kažkoks, kainuoja iki 20 Lt, bet labai veiksingas. Aš jokių cheminių rimtų preparatų negalėjau imt, nes vaikas namie alergiškas yra, nors ir ant šito rašo, kad labai atsargiai reik.
Tai va, siūyčiau atskirt tas gėlės, kad su kitom nekontaktuotų ir pamėgint tą purškalą.

Ačiū mergaitės už patarimus. Reiks imtis kokių vaistukų, nes rankinis valymas tikrai nepadeda. Tik buvau išvalius, o po kelių dienų žiūriu lenda iš tarpulapių kaip skėriai. O iš mest taip gaila būtų verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo crocus: 06 vasario 2008 - 12:07
O stai mano JUKA Bet kazkodel pradejo lapai dziuti ir ne po viena, o is karto po 3 -4 . verysad.gif Ir zeme apnasom kazkokiom pasidenge. Kas tai galetu buti? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Wika 111 @ 2008 02 07, 16:59)
O stai mano JUKA Bet kazkodel pradejo lapai dziuti ir ne po viena, o is karto po 3 -4 . verysad.gif Ir zeme apnasom kazkokiom pasidenge. Kas tai galetu buti?  verysad.gif

Kiek įžiūriu nuotraukoje, tai čia dracena, o ne juka smile.gif
Atsakyti
Aciu, zinosiu doh.gif , Reiskia ne ten pataikiau. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(crocus @ 2008 01 31, 19:40)

Mesk tą gėlę lauk, negailėk. Su skydamariais baisi bėda. Vat mano draugu visas gėlės jie apkrėtė, teko beveik visas gėles išmest, verysad.gif verysad.gif o tie parazitai dar ir sienom rėpliot moka. g.gif
Atsakyti
QUOTE(alvara @ 2008 02 07, 20:38)
Mesk tą gėlę lauk, negailėk. Su skydamariais baisi bėda. Vat mano draugu visas gėlės jie apkrėtė,  teko beveik visas gėles išmest, verysad.gif  verysad.gif  o tie parazitai dar ir sienom rėpliot moka.  g.gif

Labai gaila verysad.gif Nu bet ir prigąsdinai. Pas mane tai porą metų tie skydmariai veisiasi ant tų pačių jukų-valau ir valau. Kol kas kitų neapkretė. Jei chemija nepadės, tada tikrai atsisveikinsiu
Atsakyti