QUOTE(Nerytė @ 2005 12 06, 16:03)
O kas kiek laiko Jukas reikia apipurksti ziema?
Labutis. Nutariau pasidalinti savo 'jukų mylėtojos' patirtimi. Žodžiu gavo vyras ją dovanų prieš 1,5 metų pavasarį, kai aš dar buvau visiška augalų priešė (ne todėl, kad jų nekenčiau, bet todėl, kad neraukiau kaip su jais elgtis

ir jie visi pas mane nusibaigdavo). Dėl anksčiau minėtų priežasčių daviau ją persodinti mamai ir rudeniop išsivežiau į Vinių. Nežinau, kaip aš jos nenumarinau iki sekančio pavasario, nes stengiausi kaip galėjau, - ir nelaistydavau mėnesiais (reeeeetsykiais nupurkšdavau duše), ir kilnodavau iš kampo į kampą ir ant skersvėjų pastatydavau, kol suradau pastovią vietą, o apie tręšimą iš viso pamirškite. Žiemą mes ne mėgėjai kepti, tai radiatorius prisukam iki 18-20C. Žodžiu atkentėjo nabagė iki kito pavasario nuleidusi ausis. O kitą pavasarį susiėmiau ir padovanojau vyrui zamioculcą

. Tuo pačiu pamąsčiau, kad kai bus dvi gėlytės gal dažniau jas pastebėsiu ir imsiu pagaliau rūpintis, plius dar įsimylėjau tą kvietką iš pirmo žvilgsnio

. Taip ir nutiko.
Nusipirkau porą gražių vazonų ir abu su piniguočiu persodinau į super (kaip dabar matau) žemę. Ją pirkau banginyje - padėta salėje, o ne tame šiltnamyje (tik šiukštu ne Juknevičiaus). Dar įsigijau Vilmorin trąšų lapiniams augalams ir tręšiau kas 2 savaites, vasarą kartais purkšdavau, dabar nebe (žiemą tikrai ne), nes jau didelė ir į dušą nebetelpa. Laistau tik kai išdžiūna, nuolat nuvalau lapus, kurie tfu, tfu nė vienas nenukrito ir net neparudavo nuo praeito pavasario

, tik pati kartais vieną kitą nukerpu, kad formuotųsi kamienas ir augalas atrodytų lengviau, nes laaaabai jau aplapojęs. Visą rudenį, o ir žiemą taip ir nenustojo lapotis,- kažkokia darboholikė pasidarė (zamioculcas beje irgi gigantas dabar vėl su 4 naujais daigais - dar vazoną susprogdins). O mes su vyru tai labai jomis džiaugiamės ir didžiuojamės.
P.S. pirmosios pasakojimo dalies kartoti ant savo augalų nepatariu, o visa kita tikrai nieko ypatingo. Beje žiemą gėlėms geriau vėsiau, nes sausa butų šiluma jas tikrai žudo.