Prisegu nuotraukas. Tie vabaliukai tai kažkokie žali. Nors su blicu tuoje nuotraukoje balti gavosi.
Prisegu nuotraukas. Tie vabaliukai tai kažkokie žali. Nors su blicu tuoje nuotraukoje balti gavosi.
QUOTE(KVN @ 2005 11 19, 00:31)
Gal galit pasakyt - kas mano gėlytei atsitiko ? Atrodo tikrai nesu jos perlaisčiusi, bet lapai iš apačios nyksta Jokių vabaliukų, musyčių ar kitų bjaurybių nesimato Šitą gėlytę labai labai myliu
Kaip man ją išgelbėt? 
QUOTE(marsiukė @ 2005 11 22, 19:17)
Na va, matau tokią pat bėdą, kaip ir pas mano juką, tik, deja, jau buvusią...
taip lapai džiuvo džiuvo, dar persodinau, taip tęsėsi apie metus, kol pagaliau pats kotas (ten kur lapai) pati šaka nulužo.Iš pradžių nesupratau, gakvojau, kad mažoji nulaužė, bet pati nusibaigė...Gaila, bet taip ir nesupratau, kas jai nutiko (ir perstačiau, kur daugiau šviesos, ir tręšiau, ir persodinau...)
Turiu kelias jukas ... o kooooooooooooodel
QUOTE(Ryziuke @ 2005 11 26, 14:16)
Papasakok kaip sekesi ....
QUOTE(Ryziuke @ 2005 11 26, 14:16)
Sveika.Bėk greičiau į kokią artimiausią gėlių parduotuvę(aš Senukuose pirkau) ir prašyk Actaros.Pasidaryk tirpalą ir purkšk.Ir žemes gerokai apipurkšk
Sveikos jukų augintojos, kaip čia aš jūsų anksčiau nepastebėjau
Tiek klausimų turėjau kai mano dvi jukos nunykt bandė
, kiek vargo kol atgaivinau, ir dabar jau 6 metai, o dar tik maždaug metrinės, gal biški ir žemesnės
, bet labai jau kotai nelygūs, suprantu ten kur jau sumedijo nebeištiesinsi, o kur dar žalias ar yra vilties?
Ir ar dažnai reikia jukas purkšt? Nes nei karto nesu to dariusi
, tik retkarčiais dulkes nušluostau nuo lapų
QUOTE(Auges @ 2005 12 01, 11:14)
, kiek vargo kol atgaivinau, ir dabar jau 6 metai, o dar tik maždaug metrinės, gal biški ir žemesnės
, bet labai jau kotai nelygūs, suprantu ten kur jau sumedijo nebeištiesinsi, o kur dar žalias ar yra vilties?
, tik retkarčiais dulkes nušluostau nuo lapų 
Ojjjj SOS!!!!!! Ką daryti? Prieš pusantro mėnesio iš MAXIMOS pirkau Juka. Kaip jas laistyti aš žinau, tik dabar nežinau ką daryti. Kažkur po poros savaičių vieno jukos koto ( ji iš trijų) labai pradejo linkti, pasidarė nebegyvi.. as nesupratau kas yra. na taip ir buvo ji su savo tokiais lapais. prieš pora dienu, pačiupinėjau tą kotą ogi žiūriu, kad minkštas - supuvo...
[quote=Ryziuke,2005 11 26, 15:16]
mano Jukai kažkas atsitiko. Šiandien pažiūrėjau- o gi ant jos kažkokie gyviai gyvena. Ka daryti? Kuo nupurkšti? Kodėl jie atsirado? Ga; kas jau susidūrė su tokia problema?

Man tai čia panašu į amarus
..... būtinai bėk pas gėlininkus kokių tručiznų pirkt
Man tai čia panašu į amarus
QUOTE(astrid @ 2005 12 02, 12:50)
Ojjjj SOS!!!!!! Ką daryti? Prieš pusantro mėnesio iš MAXIMOS pirkau Juka. Kaip jas laistyti aš žinau, tik dabar nežinau ką daryti. Kažkur po poros savaičių vieno jukos koto ( ji iš trijų) labai pradejo linkti, pasidarė nebegyvi.. as nesupratau kas yra. na taip ir buvo ji su savo tokiais lapais. prieš pora dienu, pačiupinėjau tą kotą ogi žiūriu, kad minkštas - supuvo...
.na nupjoviau aš tą supuvusį kotą ir nežinau ką dabar daryti, ar išviso išrauti tą kotą ar nepakenks kitiems dviem kotams.tie kiti kotai sveiki. ojjj padėkite... 
Va va ...man irgi taip...buvo
Manau butinasi reik istraukt ta nupuvusi kota.... faktas kad nebeprigis
QUOTE(Auges @ 2005 12 01, 10:14)
, kiek vargo kol atgaivinau, ir dabar jau 6 metai, o dar tik maždaug metrinės,
Pasidalink prasyciau
QUOTE(*Jolanta* @ 2005 12 05, 22:22)
Va va ...man irgi taip...buvo
mazasis kotas suminkstejo.... o dabat didysis ... 1,5 gal aukstesnis .... pradejo akyse nykti...vis spaudau spaudau ta kota ...su dideliausia baime 
... jo saknys nupuvusios taip pat ... o zalos nzn ar gali padaryt ar tai uzkreciama nzn ... kazkada mamytes minejo jog taip nutinka nuo dazno laistymo...o as kaip tik ...sakyciau retokai laistau....
IR AS RETAI LAISTAU... MAN RODOS KAD TA JUKA MAXIMOJE PERLAISTE. NES AS TAI ZINAU KAIP TAS JUKAS AUGINTI IR TODEL NELIEJAU DAZNAI...
O kas kiek laiko Jukas reikia apipurksti ziema?
QUOTE(Nerytė @ 2005 12 06, 16:03)
Labutis. Nutariau pasidalinti savo 'jukų mylėtojos' patirtimi. Žodžiu gavo vyras ją dovanų prieš 1,5 metų pavasarį, kai aš dar buvau visiška augalų priešė (ne todėl, kad jų nekenčiau, bet todėl, kad neraukiau kaip su jais elgtis
Nusipirkau porą gražių vazonų ir abu su piniguočiu persodinau į super (kaip dabar matau) žemę. Ją pirkau banginyje - padėta salėje, o ne tame šiltnamyje (tik šiukštu ne Juknevičiaus). Dar įsigijau Vilmorin trąšų lapiniams augalams ir tręšiau kas 2 savaites, vasarą kartais purkšdavau, dabar nebe (žiemą tikrai ne), nes jau didelė ir į dušą nebetelpa. Laistau tik kai išdžiūna, nuolat nuvalau lapus, kurie tfu, tfu nė vienas nenukrito ir net neparudavo nuo praeito pavasario
P.S. pirmosios pasakojimo dalies kartoti ant savo augalų nepatariu, o visa kita tikrai nieko ypatingo. Beje žiemą gėlėms geriau vėsiau, nes sausa butų šiluma jas tikrai žudo.