Sveikos,
Mano vaikas lanko lopšelio grupę. Pirmomis dienomis buvo ašarų, nenorėjo pasilikti. Tai visiškai normalu, visiems vaikučiams stresas pirmomis dienomis. Dabar eina kuo geriausiai, pats ryte atsikelia ir žadina mane, kad jau eitume pas "lelias"

Ir auklėtojos Zitos jis nebijo nė trupučio, visada jai duoda oro bučkį

Ir ji visiškai man neatrodo, kad būtų nemaloni moteris.
Man patinka abi auklėtojos, mano vaikas nebijo jų, tai pasitikiu ir aš jomis. Džiaugiuosi, kad pasirinkau šį darželį ir kad mano vaikas čia pateko.
QUOTE(Daiva 100 @ 2010 09 10, 13:07)
1. Zita is Peledziuku grasina, kad ateis i namus paims vaiko zaisliuka vietoj sulauzyto. Kai kuriuos zaislus uzkelia aukstai, nes jais ,,nemoka,, vaikai zaisti. Visa laika kalba, kaip viskas lauzoma, sukandziojama, visa laika pykstama,vien neigiamos emocijos.
Jūsų komentarus skaityti atvirai sakant man yra net šlykštu. Kodėl jūs nusprendėte vesti savo vaiką į šį darželį, jei jums čia niekas netinka? Praėjus vos kelioms rugsėjo dienoms jau "skeliate" tokius postus... Kaune pilna darželių, tai ir rinkitės tą, kur jums nereikės kreiptis į švietimo skyrių.
1. Įdomu, jūsų pupa neturinti nė dviejų metų šitiek jums papasakoja, ką auklėtojos kalba.
QUOTE(Daiva 100 @ 2010 09 13, 19:48)
Grupe per didele, o aukletojos tai svelniai tariant su vaikais nemoka dirbti. Jokios psichologijos, jokios pedagogikos ir siaip l. reksnes, nemalonios. Vyras kalbejo su gydytoja, tai patare geriau neleisti i lopseli. Reikes gal kalbeti del ju su direktore, tegu ziuri kaip vyksta vaiku ,,ugdymas,,.
Galbūt grupė per didelė, nes daug yra norinčių patekti į šį darželį? Tai rinkitės kitą, kur pilna laisvų vietų ir grupė bus mažesnė. Labai keistas jūsų požiūris. Galbūt jums tikrai per anksti atsiskirti nuo vaiko ir net neverta vesti į jokį darželį.
QUOTE(Daiva 100 @ 2010 09 17, 19:17)
1. As grupeje keleta val. stebejau, tai ka maciau, ta ir parasiau.
2. Zodziu , visiskai nekeista, kad mokyklose nezinoma, ka daryti su elgesio sutrikimais, kai pamatai, kokioj atmosferoj jie isbuna 8val. 5k.per sav.
3. Jokiu budu nekalbu apie visas aukletojas. Man einant darzelio kiemu ejo viena aukletoja su vyresniais vaikuciais, tai taip graziai bendravo, kad net pavydu pasidare.
4. Tarp kitko mano vaikas skaityti ir naudotis internetu nemoka, o apie aukletojas ne 2m. neturinciam vaikui as blogai nesneku. Kaip tik keliu motyvacija, kad noretu eiti pas ,,leles,,.
1. Ir kaip gi jūs sugebėjote stebėti, juk neleidžia pasilikti mamoms?
2. ????????? Čia tai nieko nesupratau, apie ką jūs kalbate? Atvedate savo vaiką į lopšelį ir nežinia ko norite.... Visi vaikučiai paverkia, visiems reikia adaptuotis. Susidaro toks vaizdas, kad jums čia labiausiai reikia adaptacijos.
3. O jūs nesusimąstėte, kad tie vaikučiai dideli? Kad jie supranta, ko ateina į darželį? Kad jie pažįsta auklėtojas, grupės vaikus? Kad jiems tai ne naujiena?
O lopšelyje pirmomis dienomis viskas kitaip, vaikas nežino, kodėl jis čia, kodėl mama jį palieka. Jam reikia su tuo apsiprasti, auklėtojoms taip pat reikia susidraugauti su vaikučius. Laikui bėgant vaikučiai ir į lopšelį ateina džiaugdamiesi ir jie visi gražiai bendrauja. Jau ir dabar mažėja vaikų verkimas, jie atpažįsta savo auklėtojas ir su jomis mielai pasilieka.
4. Kadangi žinote vaikų psichologiją, tai puikiai turėtumėte žinoti, kad mažam vaikui dažnai ir žodžių nereikia, jis puikiai jaučia mamos emocijas. Tad jūsų vaikui tikrai nereikia mokėti skaityti, kad pajustų, ką jūs galvojate apie darželį. Ir kurgi jis bus patenkintas, kai mamos tokios emocijos?