Įkraunama...
Įkraunama...

Šilainiai: l/d "Rasytė"

QUOTE(kristinele86 @ 2010 08 29, 13:07)
Sveiki! Mano dukryte irgi nuo rugsejo 1d lankys boruzeliu grupe. Man irgi labai smalsu kaip tos aukletojos... Tikiuosi, kad apsneketoji Nijole neskariaus mano mergaites 4u.gif Ziuriu cia daug busimu grupioku yra thumbup.gif
Zinoma, butu smagu kuo daugiau nuomoniu isgristi per sias dienas apie boruzeliu grupes aukletojas ir apie rinkliavas is ju puses. As asmeniskai nusiteikusi kiek galima mazau duoti pinigu, nes ir taip yra mokestis uz darzeli. schmoll.gif  nezinia, kur tie pinigai nuseda.... unsure.gif

Už darželį mokėdama jūs beveik visą sumą sumokate už maistą. Ugdymo reikmėms viso labo yra skiriama 0,50 ct per dieną.
Atsakyti
Sveikos ! Gal kas vesit mazyli i ,,Peledziukus,,4gr. Noreciau susipazinti. Gal jau matet ar kalbejot su aukletojom. Koki ispudi paliko? g.gif
Atsakyti
kol kas man baisiausia kad net pirma diena neleidzia pabut su vaiku grupeje verysad.gif
[/quote]

Girdejau komentara, kad darzelis, kuris neleidzia pasilikti mamos su vaikais pirmomis dienomis, yra tarybinio auklejimo. As irgi nustebau s.m. rugsejo 1-aja atvedus i "Rasyte" savo pupa, pasiruosusi buti kartu bent pora valandu, ir kai man uztrenke duris pries nosi g.gif bet kita vertus, aukletoju argumentas, kad kiti vaikai pavydes, kuriu mamu nera, pakankamai itikino ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristinele86: 03 rugsėjo 2010 - 21:48
sveikos mamos 4u.gif isivaizduoju kaip jaudinasi tos mamos, kurios isleido i lopseli savo pupas ir zirniukus smile.gif as irgi pernai isleidau savo zirniuka i Peledziuku grupe. doh.gif ir ta sistema, kad neleisti pirmomis dienomis pabuti su vaiku yra absurdiska. tik zinoma, turetu buti skatinama kad VISOS mamos butu su savo vaikais nors kokias 2 dienas ...sunku suvokti ka jaucia vaikas kai 2 metus nebuvo paliktas niekur vienas su svetimais, o cia oba.... liksi lopselyje su kitais 17 verkianciu vaiku .. mano vaikas visus metus nenorejo eiti darzeli ir visus metus buvo asaros doh.gif ir as manau kad taip atsitiko del blogos pradzios verysad.gif

o dabar mane neramina vel kitas klausimas doh.gif grupeje 24 vaikai ... grupe mazyte,stalu pristatyta.. vaikams nelabai yra net kur zaisti blink.gif kaip jumj atrodo, ne per didelis skaicius vaiku ??? nes girdejau kad pagal normatyvas ne daugiau 20 vaiku galoi buti darzelyje ir 15 lopselyje????
Atsakyti
Jus visiskai teisi del normatyvu. Deja teorija daznai prasilenkia su praktika. unsure.gif Musu lopselio boruziuku grupes sarase yra 18 vaiku doh.gif Kai paklausiau aukletojos, kodel ne 15 - ji pradejo kazka mykti, kad vis tiek visi vaikai vienu metu nesusirinks, dalis sirgs, kitu tevai i kitus darzelius nuves ir pan.. Na, gal yra tame teisybes, ziuresim koks tas lankomumas bus ateityje ax.gif
Atsakyti
Gal kas zinote apie Peledziuku nauja aukletoja Zita. Tokia aukstoka, lieso sudejimo. Nuejau be vaiko pakalbet, tai nelabai ka zino, vaikai verkia, teveliu nera. Tik nesupratau ar neleidzia, ar jie patys negali. Kita savaite vesiu savaja, tai toks nerimas. g.gif
Papildyta:
Dabar perskaiciau, kad neleidzia aukletojos. Najau manes tai taip lengvai neisvarys. Negi atvesiu ne 2m. neturincia pupa, paliksiu svetimamir kaip niekur nieko iseisiu. Kur adaptacija su aplinka. Po to vaiko ,,numetimo,, jis niekur dar daug metu nenores pasilikti. Koks jam stresas, koks gali buti pasakymas, kad kiti pavydes. As jau po ligonines tokio ,, atplesinejimo,, puse metu vargau kol zmoniu pradejo nebijoti. Ne jau cia taip ziauriai dirbama? unsure.gif
Atsakyti
Skaitau ir stebiuosi blink.gif Negi jūs manot, kad ten ne žmonės, o žvėrys dirba???

Manoji pernai buvo pelėdžiukų grupėje. Ir tikrai vaikas nebuvo paliekamas visai dienai nuo pačios pirmosios dienos. Nuo pradžių pabūna valandą-dvi, na max iki pietų miegelio. Jei labai verkia auklėtoja paskambina ir ateini pasiimti. Pietų miegelio pradėjo miegoti kažkur po poros savaičių lankymo.

Kas be ko, vaikas vaikui nelygus. Ne visi gali adaptuotis ir būti su kitais vaikais, kur dėmesio negauna tiek kiek vienas būdamas pas mamą. Bet juk čia darželis, o ne asmeninių auklių susibūrimas. Kiti vaikai nepersilaužia ir per metus lankymo. Ir nieko čia nepadarysi sad.gif

O kas liečia Pelėdžiukų auklėtoją Zitą, tai nieko gero negaliu pasakyti schmoll.gif Sykį atėjau pasiimti, vaikai ant puodukų sėdėjo ir auklėtoja manęs nematė... leido sau rėkti ant vaikiukų kiek gerklė neša doh.gif šlykštu buvo klausytis... o mane pamačius tiesiog persimainė - ir šypsos ir gražiai šneka... koktu buvo schmoll.gif
Žodžiu, aš labai džiaugiuos, kad su ja nereik susitikti. Gal mums biolaukai nesutapo, ar šiaip kas g.gif bet šitaip rėkt ant vaikų schmoll.gif

Atsakyti
Sita aukletoja Zita man rodos puse dienos dirba ir Anciuku grupej. Ji tokia auksta, sviesi, pajuodusiais paakiais. Jei kalbat apie ta pacia, tai labai nemaloni moteris, pikta, nuolat rekia ant vaiku, visada kalba pakeltu tonu, saiposi netgi is vaiku. Jei ir siemet pastebesiu toki jos elgesi, eisiu tiesiai pas direktore. g.gif
Atsakyti
Zita tai tikrai ta pati. Ji vietoj Violetos dirba. Nu žiauriai nemaloni persona, tikrai rėkia ant vaikučių, atėjęs pasiimti iš kart durų nedaryk grupės- visko prisiklausysi.... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(vincis @ 2010 09 05, 17:34)
Skaitau ir stebiuosi  blink.gif  Negi jūs manot, kad ten ne žmonės, o žvėrys dirba???

Pati sau priestaraujate doh.gif aisku zmones.. visur dirba zmones, bet kai kalbam apie vaiko pirma zingsni i visuomene gal gali salia pabuti ir mama???? nors 1 savaite??? ypac kai ta vaikiuka palieki pas aukletoja Zita doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Antalija @ 2010 09 05, 23:12)
Pati sau priestaraujate  doh.gif  aisku zmones.. visur dirba zmones, bet kai kalbam apie vaiko pirma zingsni i visuomene gal gali salia pabuti ir mama???? nors 1 savaite???  ypac kai ta vaikiuka palieki pas aukletoja Zita  doh.gif

Sau lyg ir neprieštarauju g.gif
Kas liečia pirmus žingsnius... Manau, kad jei planuojate leisti vaiką į darželį, tai ne prieš mėnesį sugalvojate, ar ne wink.gif Tai ir reikia ta vaiką ruošti iš anksto - nors kažkiek su mažiau pažįstamu žmogumi palikti. Tarkim aš tam ruošiausi jau nuo pusantrų metukų maždaug. Palikdavau su kaimyne ar drauge ir ne todėl, kad negalėčiau vestis kartu, bet tam, kad priprastų be manęs pabūti. Tada ir darželyje lengviau adaptuojas.

Šitam darželyje tokia tvarka. Kiek žinau visose grupėse. Ir nemanau, kad šią tvarką auklėtojos nustato. Yra darželių, kur nuo rugpjūčio vidurio pradeda atvedinėt vaikiukus ir mamos su jais būna grupėje.
Čia tas pats, kas šio darželio sesutės nuomonė, jog deštelės, koldūnai yra pats tas maistas dvimečio skrandukui, nes, anot jos, tai skanu doh.gif Kur gi nebus skanu, kai E621 su kaupu privaryta doh.gif Iš kitos pusės, ko nerėt, kai už 6 Lt vaiką visą dieną maitina. Kažkuo padoresniu maitint, matomai, nelabai ir išeina...
Gal dėl finansinės padėties ta tvarka tokia... nežinau... nes direktorė man net labai padori moteris atrodo.
Atsakyti
Taip, ta pati Zita-auksta, sviesi, pajuodusiais paakiais. Jei nors karta isgirsiu besaukiant ant vaiku, tai tikrai rastiskai kreipsiuos i direktore, o jei situacija nesikeis, tai ir i Svietimo skyriu. Zinau, kaip mamos sutvarko aukletojas per diena, tik reikia rastu rasyti. Vismenesi turesiu grazaus laiko, tai ir paklausysiu, ir parasysiu, ir padesiu taska jos gerklei. schmoll.gif
Atsakyti