Įkraunama...
Įkraunama...

Brita ir kiti vandens filtrai

QUOTE(Sophi @ 2007 06 06, 21:03)
Čia tikriausiai daug priklauso nuo konkretaus namo vandentiekio sistemos būklės. Jei ten viskas rūdiję užrūdiję ir puvę perpuvę, tai kokybės nesitikėt. Aš kažkada Švitrigailos g. gyvenau, tai smarvė šalto vandens buvo  doh.gif

na manau,kad tikrai taip smile.gif nors mes ir visa santechnika pakeitem,bet matomai jau tie vamzdynai po zeme yra atgyvene verysad.gif vienai ar kitaip svaraus ir skanaus vandenuko norisi smile.gif
Atsakyti
Na manau, kad siais laikais problemu del vandens neturetu buti schmoll.gif Juk yra sitiek variantu ,sitiek pasirinkimu, itk zmones, is tikruju, nelabai rupinasi dar tuo, ka geria verysad.gif Paziurekim i norvegus! Pas juos tikrai svarus vanduo, bet vis tiek, labai daug ju statosi vendens filtrus, geriamojo vandens gryninimo sistemas, nukalkintojus... g.gif Pasimokykim is ju rolleyes.gif
Atsakyti
Gyvenam užmiesty, vanduo labai nešvarus ir ypač rūdas.
Naudojom ir mes daug metų "Brita", tai pasakysiu tiek - kad net ir kas mėnesį keičiant filtrą pats "Brita" (ne kasėtė, o plastmasinė indo dalis) buvo ir rūdas ir apkalkėjęs. Tas pats ir su virdulių - kalkių virdulių prisirinkdavo jau po 1 dienos. Išvadą dėl filtarvimo kokybės peršasi pati. Miesto vanduo yra kiek švaresnis, dėl to miestelėnai nevisadą gali įvertint - ar tikrai "Brita" ar panašūs filtrai kažką išvalo.
Darbe virinam vandenį iš pirktinių butelių - virdulys taip pat apkalkėja.
Galų gale prieš 1,5 metų įsįgyjom namams vandens valymo sistemą (statoma po kriauklę ir su atskirų kraniukų) - negalim atsidžiaugt. Taip malonumas nėra pigus - 1500 Lt sistema +250 Lt/kas pusmetį už filtrų keitimą. Bet jau pusantrų metų virdulio iš vidaus plaut uiš vis nereikia. Vanduo išvalytas įdealiai.

Žinoma 250Lt kas pusmetį nėra pigu, bet tie 16 Lt kas mėnesį mokėti už "Brita" buvo iš vis išmetami į balą...
Atsakyti
O mes naudojam Brita ir tikrai patenkinta, virdulys jau metai laiko neprikalkėjęs, nereikia kaip anksčiau bent kas mėnesį šveist ir nukalkinimo miltukus naudot, arbata ir kava tikrai geresnės kokybės, nebeperkam jokių mineralinių, o geriam vandenuką iš Britos, o ta plastmasė iki dabar skaidri kaip krištolas, keičiu kasetes kas mėnesį ir geriu skanų ir sveiką vandenį. Mūsų šeimai Brita liuks dalykas thumbup.gif
Atsakyti
O man labiauaptinka ne Brita, o vandens filtrai, kurie yra statomi prie kriaukles, na ten kazkaip pajungia, kad iskart is kraniuko bega geriamas vanduo smile.gif Tikrai gerai isvalytas ir paskaiciavus gal netgi iseitu pigiau uz britas blush2.gif g.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(zivilioke @ 2007 02 01, 23:24)
nesuprantu - kaip šiukšlės gali buti ištirpinamos?  g.gif  blink.gif Jei filtras sulaiko šiukšles tai jis turi užsikišti, panašiai kaip dulkių siurblyje, ar ne?
O kasečių visokių būna. Aš perku Kenwood kasetes. Ant jų rašo, kad ir kalkes sulaiko.

Siukles ir viskas kas lieka filtre yra tirpinama tuo paciu vandeniu, nes " vanduo ir akmeni suskaldo" smile.gif, siaip tai valymo sistemos turi kanalizavima, ta prasme kad nesvarumai yra pasalinami i nuotekas, o filtras? pro ji tik prasimosia vanduo, bet sisuksles lieka ir pro jas vel eina kitas vanduo. Siaip tai vaduo yra pats naturaliausiais tirpiklis mirksiukas.gif
Atsakyti
nagi palaukit palaukit!Siuksles ir nera istirpinamos - cia kazkokia nesamone lotuliukas.gif jos ir lieka filtre, todel kasetes ir yra keiciamos tongue.gif
del bakteriju - logiska ir suprantama, kad salty jos ne taip sparciai dauginasi. Bet yra ir dar vienas buadas pries bakterijas - tai keramikinis filtras, kuris neleidzia joms veistis thumbup.gif
Siaip tik neuzpykit, bet patarciau is pradziu, tiksliau viska issiaiskint, o tik paskui sakyt... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramintuke_ @ 2007 09 19, 17:28)
del bakteriju - logiska ir suprantama, kad salty jos ne taip sparciai dauginasi. Bet yra ir dar vienas buadas pries bakterijas - tai keramikinis filtras, kuris neleidzia joms veistis thumbup.gif
Siaip tik neuzpykit, bet patarciau is pradziu, tiksliau viska issiaiskint, o tik paskui sakyt... blush2.gif

bakterijas zudo -chloras, kurio taip gausu musu vandenyje, ozono budu, ir ultravioletiniai spinduriai smile.gif
siaip nepykstu , negaliu sakyti kad zinau viska, bet kad daug -tai tikrai mirksiukas.gif
Atsakyti
tikiu, kad zinote, nes dirbate toje srity.. Taciau viena pastabele - chloro tikrai nera daug musu vandenyje. Tiap, anskciau tikrai jo daug dedavo ,bet siuo metu naujos technologijos smile.gif Mano drauge studijuoja sia sriti ir man pripasakojo visko mirksiukas.gif Aciu, Jurga thumbup.gif
Atsakyti
kaip bebutu to "nedaug " chloro man tikrai nereikia ir vaikui jo neduodu, bet kita vertus arbatinukas juk nuo isgaravusio chloro nuosedu ir kalkeja.
Atsakyti
QUOTE(misterija @ 2007 09 24, 08:14)
kaip bebutu to "nedaug " chloro man tikrai nereikia ir vaikui jo neduodu, bet kita vertus arbatinukas juk nuo isgaravusio chloro nuosedu ir kalkeja.

oj! sss lotuliukas.gif
arbatinukas tikrai ne "nuo isgaravusio chloro nuosedu" nekalkeja lotuliukas.gif pasiskaitykite , ka paraset biggrin.gif kalkeja nuo isgaravusio chloro!
Atsakyti
Sveiki,
gal galetumete kas nors parasyti ar buna tokiu filtru kurie ne po kriaukle montuojasi su kraniuku, bet isvis ant ateinancio vandens vamdzio? na tarkim ties skatliuku. Nelabai isivaizduoju ar tokiu dalyku buna, bet noretusi ne tik gerti bet ir prausimuisi naudoti svaru vandeneli, nes dabar tai kazkoks kosmaras, vanduo rudas ir kvapas jo ne koks, net nemalonu praustis.
Aciu 4u.gif
Atsakyti