Įkraunama...
Įkraunama...

Nekalbus mažylis...

Pas mus ta problema su maistu, jau nuo penkių mėnesių. Sūneliui valgymas- didžiausia kančia, apetito nulis.kol jį bandau pamaitinti devyni prakaitai išpila, nes širdį sopa, kad vaikas per dieną tik buteliuką peno išgėręs verysad.gif
Atsakyti
Mano dukrytė taip pat labai nevalgi... Būna dienų, kad nieko nevalgo, tik geria... Prieš kiek laiko pabandžiau taip: įdedu į lėkštę ir padedu kažkur netoli jos, bet nieko nesakau, nekišu, tiesiog be žodžiu padedu lėkštę ir einu savais reikalais... Ir ką, bežaizdama po kasnelį vis dedasi į burnytę... Taip ir pavalgome rolleyes.gif
Atsakyti
Mano mazyle pradejo valgyti geriau, kai nustojau duoti sultys. Pradejau virti kompotus is mano pacios saldytu uogu ir apetitas pagerejo. Pirktines sultys su minkstimu yra, saldzios (nors ir raso, kad be saldikliu) - vaikas jauciasi sotus po atsigerimo. Budavo dienu, kad is viso nieko nevalge-tik gere. Dabar valgome daug geriau smile.gif - bent jau valgome ax.gif
Atsakyti
Mano vaikas taip pat apetito gero neturi. Tai kol mažesnė buvo ko tik daryti neteko. Aš maitindavau, o vyras kamuoliukais žongliruodavo, kad tik į burną ką nors įgrūsti galima būtų. Dabar truputuka paprasčiau, galima pasakyti, kad mamytė laaaaabai skanią sriubytę išvirė ir taip kartais pavyksta prišnekinti pavalgyti. O kartais su vienu iš mūsų lenktyniu eina, kas greičiau viską suvalgys, tada azartas yra ir valgo gerai.
Atsakyti
Mano mazoji taip pat prastai valgydavo. As irgi leles maitinau ir masinas kad tik jai nors kiek ikisciau, taip pat zaist leisdavau, o as su saukstu is paskos laksciau. Dabr atradau gera buda. Atsisedam prie lango, ziurim i medzius, pauksciukus, katytes ir valgom mirksiukas.gif
Atsakyti
Visi "lektuvai", "masinytes i garaza"( t.y.i burna) viskas isbandyta...Pauksciukai per langa nebedomina, masinos taip pat.. verysad.gif Nebezinau, gal mano cia problema, gal uzsiciklinau, nu bet nevalgus tas mano vaikas ir gana!
Kirminai istirti, zuvies taukai duodami, nebezinau, gal tiesiog TOKS vaikas...
Tiesa paskutiniu metu dar gelbsti knygutes...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Achema: 14 birželio 2009 - 18:10
buvau jau issigandus koki men mano mazius visai nevalge.tik varskytes ir surelius.bandziau visaip kalbinti,kinsti,bet nesigaudavo.palikau savaitgaliui maziu mamai,skambinu,klausiu kaip sekasi,sako mazius tiek valgo,kaip gyvenime nevalges thumbup.gif kakojo kelis kartus per diena biggrin.gif nzn kas pasikeite,bet nuo to laiko vel mazius valgo normaliai.
Atsakyti
[quote=SSandrute,2009 06 14, 19:54]
buvau jau issigandus koki men mano mazius visai nevalge.tik varskytes ir surelius.
Vyras irgi skundėsi, kad nieko nevalgo, tik varškytes, sūrelius, bet vieną dieną pasakėm - gana. Nenori, nevalgo, bet saldėsių nereikia. Tada po truputį pasitaisė apetitas ax.gif Dabar labiausiai mėgsta valgyti būtinai tai, ką pats valgai.Tai tenka ir patiems dažniau košių užkapot biggrin.gif
Atsakyti
Prisidedu ir as su savo nevalgiu sunum doh.gif . Iki 1,3 men. su valgiu nebuvo jokiu bedu, o va dabar paskutiniu metu labai kovojam su sia beda. Geriam ir vitamina C ir zuvu taukus ir nieko. Rytais dar suvalgydavo kose, kol ziuredavom filmuka, o dabar (1,5 men.) kaip patinka paciam valgyti tai apie maitinima net nturek minciu doh.gif .Palesa kaip zvirblis ir ACIU. Vis raminu, kad tai dantukai, tai kitos mamos nuramina, kad dabar toks amzius, bet labai sunku ziureti kai du saukstus i burnyte, o su likusiu zaidzia. Nors per diena tai privalgo tai obuoli, tai banana, tai vafliu, bet visa sita maista duodu tik tada kai jau "tipo" buna pavalges. Ir dar labai sunkiai sekasi mesa valgyti doh.gif
Atsakyti
Sveikos, mamytes smile.gif
Jei atsirado problemu del vaikelio valgymo, pabandykite sudominti vaikuti zaosmingai atrodanciu maistu smile.gif ant koses galite nupaisyti sypsenele ar saulyte, sakykim su sviestu ar uogiene, kalbinkite vaikuti kad valgytu (uzaugs didelis,stiprus, sveikas, gales lakstyti, zaisti, ) biggrin.gif pamatysite, tikrai turetu padeti smile.gif
Atsakyti
pas mus irgi buna nevalgadieniu.... ypac kai reik valgyt pietus doh.gif ko tik nedarau...ir ant stalo leidziu sedet ir ant palanges stovinti maitinu...visas langas isteptas po to buna...ir is paskos su saukstu lakstau.... maitinimo keduteje nesedi schmoll.gif o pietus kazkaip reik pavalgyt...
Atsakyti
O aš visada valgydinu tik maitinimo kėdutėje (ir jokių ten lakstymų iš paskos su šaukštu) ir stengiuosi duoti valgyti kai praeina koks pusvalandis ar net valanda po atsikėlimo. Pvz. jei keliamės 8.30 val, tai pusryčiaujam apie 9.30 val. Prieš pietų miegelį ypač jei prisidūksta lauke, tai sriubą be problemų suvalgo, aišku jeigu jėgų būna smile.gif, o po pietų miegelio mėsyte su daržovėmis ar kokius blynelius tai vėlgi siūlau tik praėjus kokiai valandai, kai jau išsibūdina galutinai ir truputuką padūkstam ar pažaidžia. Anskčiau tik atsikeldavo ir stengdavausi, kad tik pavalgytų, o jis visiškai nenorėdavo, paskui pastebėjome, kad geriau valgo kai praeina kažkiek laiko po miego. Ir aišku stengiuosi, kad nepiktnaudžiautų visokiais ten sausainiais, glaistytais sūreliais ir pan. tarp valgymų.
Atsakyti