Įkraunama...
Įkraunama...

Nekalbus mažylis...

QUOTE(Nikolia @ 2010 11 29, 00:11)
* Va , kad jei truksta gelezies vaikui ir zindai...tikrai nesu girdejusi, kad siulytu nutraukti zindyma ir maitinti misinukais...man pasiule..pachiai gelezies daugiau gerti..padejo..
** ar pakanka gelezies, ar priauga svorio, ugio, yra linksmas ir judrus..normaliai siusioja ir kakoja..viduriai nekieti..geria pakankamai skysciu...neipratintas valgyti saldumynus..nes tai labai isbalansuoja..nepersunkus maistas ir gerai virskinamas..
ir tiek..
*** ir jei i siuos klausimus sau gali atsakyti...gal viskas nekainuoja tiek nervu...

* va cia kazka ne taip supratot
** cia prie visu galiu padeti po + bet ji vis tiek nevalgo....
*** atsakius i visus siuos klausimus vistiek yra daug nervu besukant galva kuo cia ta vaika pamaitinus.

beje mazoji nevalgiuke mano antra dukrele, o pirmoji priaugdavo po 1,5 kg per menesi, valge viska, nebuvo niekad jokiu nenoriu neskanu. Ir atrodo niekas per tuos 5m nepasikeite bet va mazoji - visiska priesingybe sesei .... g.gif

Papildyta:
QUOTE(stripulis @ 2010 11 29, 02:21)
O siuntu aš ant visąžinių, kurios realiai nėra susidūrusios su tam tikromis situacijomis, tik su panašiomis, bet NE TOKIOMIS PAČIOMIS, išsprendė tas panašiąsias ir įsivaizduoja, kad pagal jų receptą galima išspręsti tų besiskundžiančių durnelių problemas, kurios tik skųstis ir temoka, užuot pajudinusios subinę.
Papildyta:
p. s. Nikolia, ar nekalbančio vaiko irgi reikia klausti: bulvių ar makaronų norėsi? Tikiu, kad jūsų vaikas kalba nuo šešių mėnesių, na, blogiausiu atveju nuo metų, o štai maniškė dar kalba paukščių kalba, įpindama į ją gal 10 normalių žodžių, ir tarp jų nėra nei žodžio "bulvės", nei "makaronai". Šiaip aš neabejoju, kad vaikui pradėjus kalbėti, situacija turėtų znaimiai pagerėti, jau vien dėlto, kad dukra galės PASAKYTI iš karto, jog nenorės vieno ar kito patiekalo, ir galbūt man nereikės gaminti 5-ių iškart, o jei užsimanys blynų, o pagamintų nevalgys, tai galės tik save ir kaltinti dėl greitai besikeičiančių norų beigi negaus nieko kito tam tikrą laiką, kad kitąsyk pagalvotų normaliau, ale kol kas yra kaip yra  tongue.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif jetau kaip laukiu kol kalbes bigsmile.gif maniau su sita lele pasidziaugsiu buvimu namie, kudikyste, o gaunas taip - kad laukiu nesulaukiu kol ji bus didesne wub.gif
Atsakyti
DO&RU, va sito as tikrai sorry nesuprantu...ir jusu pediatres nesuprantu..

QUOTE(DO&RU @ 2010 11 27, 22:42)
turiu ir as nevalgaila
jai 1m ir 2 men ir iki siol neturi jokio megstamo savo maisto  doh.gif
is pradziu maniau, kad negeras ar nesotus mano pienukas (3 men priauginejo tik po 300g) su daktare pasitarem nutraukiau maitinima pradejau duoti misinukus. Misinuko iki 5 men vienu kartu istraukdavo 60 ml ir bent pora val as jai daugiau nieko negaledavau ikisti - viska spjauna. Veliau prasidejo primaitinimai, koses gamintos, koses pirktines, uzpilamos ir t.t..tt. viskas yra spjaudoma  doh.gif
sirgo jau ir mazakraujyste, va kai gelezy davem tada buvo svente - JI VALGE!!!!
na finalas toks - mano colis sveria tik 7400g yra 74 cm. Siaip kad neisigastumet labai ji atrodo visai normaliai - linksma, guvi, labai judri o svarbiausia - sveika. Tik as savo nervu sveikumu jau pradedu abejoti, ypac kai einam ja sverti ir matuoti pas gyditoja.
dar turim siuntima pas endokrinologa, idomu ka pasakis...
Stripulis jei nepaslaptis kaip jusu vaikiuko svoris augo?

Atsakyti
QUOTE(Nikolia @ 2010 11 29, 08:39)
DO&RU, va sito as tikrai sorry nesuprantu...ir jusu pediatres nesuprantu..

man tuo metu tai atrode logiskas sprendimas (dabar taip aisku neatrodo), nes valgant misinukus ji vistiek tik po 300g tepriaugdavo.
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2010 11 29, 02:21)
atsiprašau, jei citatos nusimuš. Kažko čia primakliavota.
Mano vaikas buvo maitinamas krūtimi iki pusantrų metų. Pieno dukra niekada neatsisakydavo, deja, jo turėjau mažai, dabar manau, kad dėl užslėptos mažakraujystės, kaip bebūtų, kartais žindydavau po šešias septynias valandas be pertraukų, kad ji pasisotintų. Bėgant laikui, pieno vis mažėjo, tikriausiai mažakraujystė stiprėjo, čia aš taip spėlioju, nes bendras kraujas nieko baisaus nerodė, o feritino atsargų man nieks nesusivokė pamatuot tuo metu. Kai pieno vis mažėjo, pradėjau įvedinėt mišinukus, o kadangi svoris vaiko augo lėtai dėl neprivalgymo, tuos mišinukus pakeičiau skystom košėm. Mano pieno likučius vaikas atsisakė siurbt pats, be problemų pasikeitęs juos ta skysta košele.

Sorry, bet sioje vietoje, kalbant apie Mp..kruva neaiskiu dalyku...vien kokia buvo zindymo technika, ar pradzioj nedavet ciulptuko, ar teisingai prigludo...ar pati Jus maitinotes taip, kad per Jusu valgoma maista vaikas ir pats pajaustu kitokius skonius...nes jei Jus pati nevalgi..tiketina, kad valgot..ne itin ivairiai..
Misinuko skonis saldesnis..ji lengviau traukti..taip pat tiketina, kad vaikui jis labiau patiko..kodel gi ne yra vaiku, kurie mieliau renkasi ta saldu skoni, nei Mp...

Cia kruva..spelioniu..juolab..dar zinot yra tokia teorija..kad kuo ivairesni maista valgo gimdyve..tuo ir gimes vaikas labiau pripranta prie kitokiu skoniu..
Galimi nevalgumo variantai:
1. Paveldėjimas. Mano tėvai man aiškina, kad buvau nevalgi, pati tai atsimenu, kad pastoviai kažką duodavo valgyt ir aš tą kažką valgydavau. Tik kad liesa tai žiauriai buvau. Bet kokiu atveju mano tėvai pripažįsta, kad manosios nevalgumas užtikrintai didesnis už mano vaikystėje.

Na bet ar tai turejo itakos Jusu sveikatai? Nezinau, kiek jus kreipiat demesi i savo pasamone..bet..tarkim, mano tevai elgesi panashiai..REIKEDAVO BUTINAI SUVALGYTI..po to dr ilga laika norejosi is vis pries tai protestuoti..po to dar atsirado baime netureti virsvorio..

2. Pradėjus primaitinti, maniškė buvo alergiška bulvėms, moliūgams, obuoliams, morkoms bla bla... Galbūt tada pasąmonėje užsifiksavo koks nors neigiamas požiūris į maistą, valgomą šaukštuku ar šakute, o ne geriamą iš buteliuko? Tai filosofija, į šį klausimą atsakymo man niekas neduos...

Galima tiesiog samprotauti..kadangi su dieta alergiskiems vaikams susiduriau..ir is tu likusiu produktu imanoma kazka gaminti...Kitas dalykas..iprasti prie buteliuko ir nenoreti mokytis stumti maisto liezuviu..Ciai, teorija..Mp gerai dar ir del to, kad kiti burnos raumenys dalyvauja zindant..kitaip nei ciulpiant...nes zindant vaikui reikia daugiau dirbti, kad gauti is kruties Mp...tas gali tureti itakos ir toliau primaitinant..zmogishkai kalbant imanoma "aptingti"

3. Būna klusnių ir nelabai judrių vaikučių, kurie noriai sėdi ten, kur pasodinti, ir stengiasi įsiteikti tėveliams savo veikla - galbūt net jei jie yra nevalgūs, tokius prikalbinti valgyti yra lengviau nei labai judrius ir savo nuomonę turinčius vaikus. Tuo nenoriu pasakyti, kad mano vaikas yra nevaldoma sienom lipanti pabaisa - visi drausminiai klausimai yra vykdomi be didesnių ginčų (nesukinėti dujų degiklio, neplėšyti knygų, nedrabstyti maisto, nedraskyti augalų, neskriausti gyvūnėlių). Tiesiog aš manau, kad tuose drausminiuose klausimuose tėvai privalo būti tvirti ir griežtai nustatyti ribas, bet nemanau, kad galima versti vaiką valgyti, priverstinai sėdėti prie lėkštės, kol nepavalgys ir panašiai. Tiesiog esu įsitikinusi, jog tai tiesus kelias vaikui sukelti valgymo neurozę, kurios pasekmės bus rimtesnės, nei diena ar kita bado.

Buna klusniu...bet neteko su tokiais susidurti ir speju nenorechiau ..smile.gif
Nors del valgymo..kai pradejau primaitinti..tas maisto davimas iki kokiu 8 men buvo labai simbolinis..bijojau sugadinti, neperlenkti lazdos..tai duodavau po truputi po sauksteli...visa kita buvo Mp..ir niekada neverchiau...nes as supratau, kad tikslas ne tas..ne kad greichiau pereitu ant zmoniu maisto, o kad ismoktu, priprastu, prisitaikytu prie kitokio skoniu...Taip pat iki triju metu nerizikuoju duoti saldumynu..ir pati ju su vyru prie vaiko nevalgau... nes ugtelejes jis mus dar labiau kopijuoja, nori to paties ka ir mes valgom..ir kokia cia neuroze..mums tai tiesiog pasisotinimas

4. Būna tėvelių, kurie nevalgiems vaikams rengia spektakliukus, vertus Oskaro ar dviejų, kas kartą juos maitindami, ir vaikas užsižiopsojęs žiū ima ir pavalgo, o paskui ima manipuliuoti tėveliais, į vaidinimus įtraukiami visi šeimos nariai, spektakliai dar sudėtingėja, ir galiausiai arba vaikas susiduria su žiauria realybe ir gauna šoką darželyje, arba iki mokyklos išlempa nenugalimai. Tokie metodai man asmeniškai nepriimtini, nes laikau, kad vaikas neturi šokdinti tėvų.

Na as su tokiais sou nesusiduriau..kazkaip mano draugu aplinkoje valgymas, kaip prausimasis ar tustinimasis visai nesureiksminamas..jis vaikams pateikiamas, kaip budas pasotinti kuna..o ne kazkoks atskiras dalykas specialiai pabreziamas...
Ar Jus jauciates vaiko sokdinama?

5. Vienturtystė, darželio kol kas nelankymas. Senų seniausia tiesa, kad vaikai kompanijoje valgo kur kas geriau, nei vieni ar suaugusiųjų kompanijoje. Tai įrodo ir jūsų pavyzdėlis apie kažkokią ten košę. Bet nepririnksiu gi vaikų iš kiemo, kad maniškė valgyti pradėtų.

Zinot, kazkodel pagalvojau savo drauges atveju.kad visgi ten problema ne tiek kolektyve, kiek maisto gaminime..Ji megsta naujoves ir shedevrus..ir jai tas puikiai sekasi..bet su vaiku, tai nepraeina...kodel as nezinau..tik spelioju..
Beje as niekada nelankiau darzelio..visada maitinausi namie...bet mokyklinis maistas man buvo skanesnis nei namu..gal del to, kad konkretesnis ir paprastesnis..

6. Galbūt paveldėtas polinkis į naujoves. Jis būdingas mano vyrui - rodos, iš niekur negalėjo jo atsirasti, augo kaime, kur jokių naujovių išvis nebuvo, bet dabar reiškiasi visais galais - nepaduosi dusyk to paties maisto ir panašiai. Tai ir aš su savo dukra galiu suskaičiuoti ištisą daugybę patiekalų, kuriuose vieną kartą gyvenime ji kimšo už abiejų ausų. Ir kurių antrą kartą taip ir neįsiūliau.

[B][COLOR=red]As nezinau, ka jus vadinate NAUJOVEMIS..man is ties naujove...tarkim vistos krutinele..pamarinuoti kelioms valandoms majoneze su siek tiek druskos, pipiru is lauro lapeliu...Iskepus..man skanu ir faina, kad tas skonis ne prieskoniu, o labiau vistiesnos..arba zuvis..tik pries kepima, truputi druskos, pipiru ir apvolioju miltuose..nemanau, kad jus tokius patiekalus vadinate Naujovemis..

Kitas dalykas..net duona su baltu suriu..skanu...vaikui taip pat...
As ji ismokiau gerti tik vandeni...cia gal mano klaida..jis arbatomis, sultimis domisi, bet be tiek, kad labaoi noretu...o as pati taip pat mieliau geriu vandeni...
Ir tikrai zinau, kad as cia jam PADARIAU ITAKA..

Prie viso to- aš nesiuntu ant savo vaiko, kad jis nevalgo, jis manęs ir nenervina. Mane nervina nežinomybė - kai niekad nežinai, ar tądien vaikas valgys, bet ir prie to jau baigiu priprasti. Tiesiog vargina buitis ir išlaidos maistui, kai per vieną dieną pagamini po penkis įvairiausius patiekalus, ir galbūt nė vienas jų nėra valgomas...  Mano apetitas - kaip žvirblio, vyras valgo mieste, o vakarienei valgo saldumynus - ir belieka viską išmest lauk, kai sugenda, o negamint negaliu, nes manau mano pareiga bent pamėgint surast patiekalą, tądien tiksiantį mano vaikui... Kai bus vyresnė ir labiau viską suvoks, taip nebesiardysiu, vėl dėl to, kad neliptų tėvam ant galvos. Kol kas dar nieko ji nesuvokia, tai galiu stengtis. Kartais pasiseka, be to.

O siuntu aš ant visąžinių, kurios realiai nėra susidūrusios su tam tikromis situacijomis, tik su panašiomis, bet NE TOKIOMIS PAČIOMIS, išsprendė tas panašiąsias ir įsivaizduoja, kad pagal jų receptą galima išspręsti tų besiskundžiančių durnelių problemas, kurios tik skųstis ir temoka, užuot pajudinusios subinę.
Papildyta:
p. s. Nikolia, ar nekalbančio vaiko irgi reikia klausti: bulvių ar makaronų norėsi? Tikiu, kad jūsų vaikas kalba nuo šešių mėnesių, na, blogiausiu atveju nuo metų, o štai maniškė dar kalba paukščių kalba, įpindama į ją gal 10 normalių žodžių, ir tarp jų nėra nei žodžio "bulvės", nei "makaronai". Šiaip aš neabejoju, kad vaikui pradėjus kalbėti, situacija turėtų znaimiai pagerėti, jau vien dėlto, kad dukra galės PASAKYTI iš karto, jog nenorės vieno ar kito patiekalo, ir galbūt man nereikės gaminti 5-ių iškart, o jei užsimanys blynų, o pagamintų nevalgys, tai galės tik save ir kaltinti dėl greitai besikeičiančių norų beigi negaus nieko kito tam tikrą laiką, kad kitąsyk pagalvotų normaliau, ale kol kas yra kaip yra  tongue.gif

P.S manau Jus puikiai suprantate, kad tai tik pavyzdys..siaip mano vaikas dvieju, jau galima suprasti ka kalba ir mielai kartoja ir mokosi..bet juk ne apie tai kalba..
Kai jis buvo jusu vaiko amziaus, taip pat kalbejo pauksciu kalba..bet mes kazkaip supratome, issiaiskindavome..ranka parodydavo..
SIAIP MINTIS...O GAL KAI PASIRINKIMAS TOKS DIDELIS SUNKU IR ISSIRINKTI?
Atsakyti
Kada nors parašysiu ilgiau, spėju, nakčia.
Bet jūsų spėlionės - dievui į langus.
Kaip minėjau, maitinau iki pusantrų metų, ir vaikas noriau norėtų mano pieno, bet jo nebebuvo. Ir psio. Ir į jokius mišinukus nebūtų iškeitus, jei jo būtų buvę. Čiulptuko nevartojom. Dabar galit postringaut, kad pienas gaminasi galvoj - pakliūsit po ranka, pritvosiu bigsmile.gif Nes aš irgi taip maniau, melsdavausi maitindama, kad būtų pienelio - o paskui sužinojau, kad turiu nerealią mažakraujystę ir kad ją turint pieno beveik nebūna. Kadangi esu ne medikė, tai atknisau tuos dalykus tik pakeistos gydytojos dėka.
Kai buvau nėščia ir kai maitinau krūtimi, valgiau nepaprastai įvairiai ir gausiai, nesu asociali, ir tiek dar suprantu, kad teoriškai motinos mityba įtakoja vaiko įpročius. Praktiškai gal irgi įtakoja - va, ir vaikas nori maitintis labai įvairiai smile.gif
Naujovė - naujas paragautas patiekalas. Tai gali būti sūris, tai gali būti vištiena majoneze, tai gali būti barščiai, kiaušinienė etc.
Įvairovė vaiko nesmukdo, bo kai kuriom dienom jam siūloma būtent ne įvairovė, o tas pats per tą patį. Tas dienas laikau savo "pasidavimo" dienom. Tas pats per tą patį yra hipp žuvis su makaronais, skirta 8 mėn. vaikam, kurią 70 proc. atveju dukra valgo. Tiesiog norėčiau nuo to atpratinti ir pasiūlyti suaugėlių maisto, iš kitos pusės, verčiu save džiaugtis, kad valgo nors ką nors, kas yra maistinga ir ko gero ekologiškiau nei daržovės ar žuvis, mūsų randama parduotuvėse.
Liežuviu vaikas nestūmė maisto nuo labai anksti, kramtyti išmoko irgi labai anksti, palyginus su bendraamžiais. Tiesiog neišsižiodavo, duodant maistą. Neįsivaizduoju, kokia įtaka turėčiau suįtakoti vaiką, kad jis išsižiotų - pražiodyt su replėm? bigsmile.gif
Suprantu, kad jums baisiai norisi, jog aš būčiau kažkuo kalta dėl vaiko nevalgymo. Kad kažką galvočiau, jog turiu padaryti tokio, ir tada viskas išsispręs. Būtent ši tema ir padeda man suprasti, jog nesu, nes mano vaikas - tiesiog va toks va, tiesiog daug jam maisto nereik.
Beje, kai žiurkės buvo marinamos pusbadžiu, tai jos gyveno dvigubai ilgiau už sočiai priėdančias bendraamžes. Kadangi dukra žiurkė pagal horoskopą, gal sakau ji nori būt ilgaamžė wink.gif
Papildyta:
QUOTE(DO&RU @ 2010 11 29, 08:35)
* va cia kazka ne taip supratot
** cia prie visu galiu padeti po + bet ji vis tiek nevalgo....
***   atsakius i visus siuos klausimus vistiek yra daug nervu besukant galva kuo cia ta vaika pamaitinus.

beje mazoji nevalgiuke mano antra dukrele, o pirmoji priaugdavo po 1,5 kg per menesi, valge viska, nebuvo niekad jokiu nenoriu neskanu. Ir atrodo niekas per tuos 5m nepasikeite bet va mazoji - visiska priesingybe sesei ....  g.gif

vat būtent dėl to paryškinto dalyko. Ir niekas, kas nepatyrė, nesupranta - kad jau kai vaikas yra ilgai nevalgus, jaudiniesi ne dėl to, kad jis nevalgus - toks jis yra, ir su tuo susitaikai. Turi gerbt jo pasirinkimą (nu galbūt yra tokių, kurios tikisi kada nors vistiek priverst, bet manau, mažuma, kurios tą daro realiai). Bet kadangi esi suaugusi asmenybė, turi prievolę jį kasdien maitinti po kelis kartus. Ir būtent slegia tai, kad nežinai - ką. Niekada nežinai, ar tiks.
Man patiktų trumpam nevalgus vaikas, kuris valgytų tik kažką - žinau, kad tokių irgi būna. Tik blynai, tik juoda duona (dėl duonos - pažįstamų vaikas toks) - tai kai pagalvojus, kaip lengva smile.gif O iš kitos pusės, imtum žmogus nervintis, kad trūksta kokių nors medžiagų, taip kad gerai, kaip yra. Apsišarvavau tuntu receptų ir bandau sau įrodyt, kad nereik džiaugtis ilgam laikui, kai randu kažką, kas patiko. Anksčiau apsidžiaugdavau, gamindavau vėl - nevalgydavo aišku, ir susinervydavau... Nes taip būtų paprasčiau. Tik kas sakė, kad augint vaikus paprasta? Visažinės turbūt lotuliukas.gif O šiaip tai ne, visada būna koks nors kabliukas. Ačiū dievui, kad tai tik maistas.
Iš kitos pusės, visąžinių visuomenė bando pripaišyt tau kaltę, nes tai tavo kaip ir silpnoji vieta - tu negera mama nepasirūpini vaiku nedavalgo bla bla, todėl tokios temos - gėris... Net jei pro jas kartais praplaukia visažinės smile.gif

P. s. aš irgi vaidinu visažinę tuo atveju, kai teigiu, jog jokiais atvejais negalima fiziškai baust vaiko, ir ant manęs irgi putojas mušančios, bet tai mano nuomonės nepakeis, tai manau ir valgesnių vaikų mamos nuomonės nepakeis, kad jo, mes kaltos cool.gif Bet svarbiausia, ką galvojam mes pačios - nusiramint bet kokia kaina ir užsiaugint šarvus... Nes vistik bandymas atrast vaiko mėgstamą patiekalą truputį skiriasi nuo mušimo, IMHO rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Nikolia @ 2010 11 29, 10:05)

turite savo gyvenimo modeli ir norite ji pripirsti visiems. Visur tik AŠ AŠ nu ir dar MANO vaikas. Tik idomu ar patiktu gyventi tokioje visuomeneje, kur visi viska daro kaip vienas ?????????? g.gif
Atsakyti
Parašiau ir pagalvojau, kad aš irgi gi turiu nevalgų vaiką, kuris valgo tik kažką - mėsssytėėėė smile.gif (absoliučiai nesuįtakojo tėvelių įpročiai, bo mes su vyru labiau nemėsiniai, aš daržovinė, jis saldumyninis vabšče)...
Bet kadangi aš bjauri motina, bandanti vargšą vaikelį užglušinti įvairove ir pakišti jam dar ir pieno produktėlių-vaisiukų-daržovyčių, tai kartais tą mėsytę sumakliavoju su kuo nors, ir kartais taip prakišu, o kartais prakišu tik gryną, o dažniausiai ir to nevalgo smile.gif Bet tai "patiekalas", kurį vaikas yra valgęs ne kartą, ne taip kaip kitus.

Čia dabar ne į temą, kitoms nevalgiukų mamoms pasilinksminti. Prisiminiau, kai pagal grafiką mano vaikas buvo tokio amžiaus, jog turėdavo per kartą suvalgyti 80-120 ml maisto. Ir aš gydytojai nupostringavau, kad suvalgo per dieną trečdalį 80 ml Hipp indelio. Ji tik pūtė akis ir klausinėjo, bet tai per dieną vistiek visą suvalgo, a nia? Gydytoja tai šiaip labai patyrusi, gal tiesiog jos praktikoj daugiau tokių vaikų nepasitaikė, bet taip, mano devynių mėnesių ar panašiai madam būtent suvalgydavo per dieną trečdalį buteliuko dangtelio maisto smile.gif Nes jame šildydavau, tai taip matuodavau... Aš tai gydytojai taip daugiau ir nedetalizavau lotuliukas.gif
Beje, jei ten kam atrodo, fū hipp š, reik naminį maistą duot, tai jo, šš (nors tikrai geriau kaip sakiau nei tai, kas į mūsų pardes patenka, galiu lažintis, ir vaikas turbūt tą suprato), tai dariau - ir mėsą per sietelį tryniau, vienas didžiausių prisimenamų malonumų, ir daržovytes visokiausias makliavojau, ypač kai dar buvo alergiška iš pradžių - ir špygą poniute, išsigydė alergiją ir "kibo" į bjaurų parduotuvinį maistelį smile.gif Nu gerai, ragavo smile.gif
Dabar kai valgo tą hipp su žuvim, tai irgi - trečdalis... nu pusė smile.gif gėris... bet VALGO.

Aš tai žinau, kas mane ypačiai nervija. Anksčiau suvalgydavo bet kokį vaisių, kokį bepaduosi - ir tas pasirodo mane labai guosdavo (vaisiaus gabalą, bet vistiek)... O paskui ėmė ir liovėsi - nevalgo jokių, kokius bepaduosi, nebent meliono... O aš kai kaip minėjau vaisinė daržovinė, tai kažkaip labai parinuos, atrodo, gi turi valgyt... Iš kitos pusės, ištisos kartos mito vien mėsa (apie mamutų laikus kalbu) ir nieko, išgyveno, palikuonių dar gausiai paliko smile.gif

Šiaip bent man liautis nervintis ir atrast juoko grūdą labai padeda mano verčiama knyga, gaila, anksčiau jos nedavė verst - būtų visai kitos nuotaikos... Kai išleis, parekomenduosiu čia, ten tėtis ir gydytojas vienu metu rašo, ir pastoviai leitmotyvas - nesinervinkit, viskas bus gerai, svarbiausia vadovautis sveiku protu... Ne tai kai Vingro knygeliūkštės, gražiausia aišku tai, kad jis rašo visiškai priešingai nei tą, ką rašė prieš trisdešimt metų, kuriose visada dėl visko kalta motina doh.gif wacko.gif Bet net jei rašo priešingai - vistiek kalta motina. (tėvas - matyt, koks nors foninis triukšmas što li). O vaikai turi būt vunderkindai pagal jį - devynių mėnesių patys gert iš puodelio neapsiliedami, dviejų metų vartot tris šimtus- tūkstantį žodžių, pusantrų metų patys apsirengt nuo galvos iki kojų...
Papildyta:
QUOTE(DO&RU @ 2010 11 29, 12:33)
turite savo gyvenimo modeli ir norite ji pripirsti visiems. Visur tik AŠ AŠ nu ir dar MANO vaikas. Tik idomu ar patiktu gyventi tokioje visuomeneje, kur visi viska daro kaip vienas ??????????  g.gif

Ne, nu jūs irgi - kam dar klausiate????? Aišku, tai jos gyvenimo svajonė - visi daro kaip ji ir jos vaikas, o kadangi tai nėra įmanoma iki smulkmenų, dar ir patarinėja, taiso, derina, teisia 4u.gif Patikėkite, tai būtų išties fantastiška, svarbiausia, TEISINGA, susipažinusi su TVARKA visuomenė 4u.gif Niekaip nesuprantu, kaip PROTINGAS žmogus negali suprasti tokių elementarių dalykų g.gif schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2010 11 29, 12:47)
Parašiau ir pagalvojau, kad aš irgi gi turiu nevalgų vaiką, kuris valgo tik kažką - mėsssytėėėė smile.gif (absoliučiai nesuįtakojo tėvelių įpročiai, bo mes su vyru labiau nemėsiniai, aš daržovinė, jis saldumyninis vabšče)...

bet koks gėris - ji VALGO MĖSĄ!!!!!!! bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(DO&RU @ 2010 11 29, 12:52)
bet koks gėris - ji VALGO MĖSĄ!!!!!!!  bigsmile.gif

nu, aš ir sakau - gėris, bus mamutų medžiotoja bigsmile.gif
Tas valgo aišku yra 5-15 g, bet VALGO!!!!!!! O vieną kartą net apie 50 g suvalgė, ot tongue.gif Čia aš iš akies, nu tipo arbatinis šaukštelis, du arba mėsos šmotelis.
O taviškė ką nors valgo? Kad labiau mėgtų?
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2010 11 29, 13:00)
nu, aš ir sakau - gėris, bus mamutų medžiotoja bigsmile.gif
Tas valgo aišku yra 5-15 g, bet VALGO!!!!!!! O vieną kartą net apie 50 g suvalgė, ot tongue.gif Čia aš iš akies, nu tipo arbatinis šaukštelis, du arba mėsos šmotelis.
O taviškė ką nors valgo? Kad labiau mėgtų?

buna retkarciais tokiu prasviesejimu, kad itinku su kokiu receptuku, siuo metu ji valgo cukinijos, bulves, morkos na ir taip nepastebimai mesytes imaisau, kad nepajaustu. tai va tokios koses ji per diena suvalgo tris mažus indelius (kaip pirktinių tyrelių tokie). siaip dievina apelsinus mandarinus bet per diena jai galima tik po viena.
Atsakyti
QUOTE(DO&RU @ 2010 11 29, 13:09)
buna retkarciais tokiu prasviesejimu, kad itinku su kokiu receptuku, siuo metu ji valgo cukinijos, bulves, morkos na ir taip nepastebimai mesytes imaisau, kad nepajaustu. tai va tokios koses ji per diena suvalgo tris mažus indelius (kaip pirktinių tyrelių tokie). siaip dievina apelsinus mandarinus bet per diena jai galima tik po viena.

O kiek jai tiksliai dabar laiko? Šiaip galvoju - gi nieko gal visai? Matyt irgi 5-15 g mėsytės įmaišai, tai jei suvalgo - gi gerai, DARŽOVES VALGO! Ne, bet rimtai. O citrusiniai - alergizuoja ją? Ar tik šiaip dėl visa pikta pasisaugot?
O kokia "norma" pagal "protingus gydytojus" tokio amžiaus vaikui, kaip tavoji? Daug "atsilieka"?
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2010 11 29, 13:12)
O kiek jai tiksliai dabar laiko? Šiaip galvoju - gi nieko gal visai? Matyt irgi 5-15 g mėsytės įmaišai, tai jei suvalgo - gi gerai, DARŽOVES VALGO! Ne, bet rimtai. O citrusiniai - alergizuoja ją? Ar tik šiaip dėl visa pikta pasisaugot?
O kokia "norma" pagal "protingus gydytojus" tokio amžiaus vaikui, kaip tavoji? Daug "atsilieka"?

jai dabar 1m ir beveik 3 men o sveria 7400g pasak gyditojos ji jau senai iskritusi is visu normu ir ribu.
citrusinio daugiau kaip vieno neduodu, nes tada vemia kai per daug.
Kas del maisto tai nzn kaip pagal gyditojus bet naturalus tokio amziaus pavyzdziai suvartoja trigubai lotuliukas.gif ir tai cia ta kose - kai ji valgo, o jei bent karta isspjaudo tai vietoj jos irgi nieko neikisi. verysad.gif
kazkoks minciu kratinys gavosi g.gif
Atsakyti