Įkraunama...
Įkraunama...

Nekalbus mažylis...

QUOTE(Nikolia @ 2010 11 29, 01:11)

o siaip kalbant apie Nevalguma..paprastai keli sau tokius klausimus..
ar pakanka gelezies, ar priauga svorio, ugio, yra linksmas ir judrus..normaliai siusioja ir kakoja..viduriai nekieti..geria pakankamai skysciu...neipratintas valgyti saldumynus..nes tai labai isbalansuoja..nepersunkus maistas ir gerai virskinamas..
ir tiek..
ir jei i siuos klausimus sau gali atsakyti...gal viskas nekainuoja tiek nervu...

Musu atveju: gelezies truksta, mazai labai atsargu, bet hemoglobinas ne ant tiek zemas, kad del to nevalgytu (jis 113). Svorio priauga mazai, 1,5 m sveria tik 9 kg. Ugis pris pora men buvo 80 cm. Dabar jau vaikas judrus ir linksmas, anksciau budavo ir su tuo problemu. Buna dienu, kad siusioja labai mazai (kai nevalgo ir mzai geria0, su kaku irgi buna problemu (kartais paviduriuoja, nedavirskintas maistas, ivairios spalvos), skysciu gria permazai, del saldumynu, buvo vienu metu, kad davem, dabar nebeduodam, isskyrs ta ka leido gydytoja (barankas, sausainius, dziuvesius, dziovintus vaisius), vel stengiuosi daugiau duoti kosiu, nors duodu ir keptu dalyku, ta ka bent kiek valgo: blynelius, keptas bulves, cukinijas, omleta.
Su valgymu bedos nuo pat mazens. As jas sieju su pilvuko skausmais, nes kankino jie nuo pat gimimo iki virs metuku... Budavo vos keli gurksniai mp, vaikas iskart pradeda musitytis raitytis ir rekti, veliau tas pats buv su kosemis (pora sauskteliu ir tas pats scenarijus). Tada imi, nesioji ramini ir vel bandai maitinti... Kai iki metu neisaugo, ejom pas speciolistus, darem ivairius tyrimus: viska spas vaika gerai isskyrus tai, kad mazai gelezies ir svoris blogai auga. Gerem virskinimo fermentus, situaciaj agerejo, vaikas per vasara galu gale daaugo iki 9 kg netgi su trupuciu, po to per 2 men su valgymu tragedija, svoris pakrito ir vel vos siekai 9 kg. Vel gavom fermenutu pagert (be to dar geriam geras bakterijas, vitaminus ir zuvu taukus). Jei be kreono vaikas taip valgytu kaip dabar, tai jau dziaugciausi (suvalgo iki 150 gr koses vietoj iki 50 gr., ragauja mesos, iveikia jau visa surio lazdele, buvo, kad net visa plakta kiausini suvalge, imanoma kelis saukstukus sriubos isiulyti, vel valgo rugine duoda, suvalgo visa banana vietoj keliu kasneliu anksciau, valgo siek tiek raugimtu kopustu, valgo virtu bulviu kukulius, kuriu anksciau ne i burna neeme, netgi jogurto ar varskes kelis saukstukus), o tas maistas, kuris vienintelis buvo valgomas kol negere fermentu (sausi pusryciai, sausainiai ir pan.) nebelabai domina. Kakai dabar jau atrodo normaliai, vaikas ramesnis, nes matyt nebuna nuolat alkanas... Bet gi negali jis tu fermentu nuolat gerti...Aisku, buna, kad nieko nenori, buna, kad to ka pasiulau nenori, bet bent jau nebespjauna praktiskai visko kas i burna pakliuna, leidziasi maitinamas, nes pri stai 2 men "valge" tik pats, o tikslaiu drabste maista i visas puses, o i burna vos pirmi 2 saukstukai pakliudavo...
Atsakyti
QUOTE(DO&RU @ 2010 11 29, 13:21)
jai dabar 1m ir beveik 3 men o sveria 7400g pasak gyditojos ji jau senai iskritusi is visu normu ir ribu.
citrusinio daugiau kaip vieno neduodu, nes tada vemia kai per daug.
Kas del maisto tai nzn kaip pagal gyditojus bet naturalus tokio amziaus pavyzdziai suvartoja trigubai  lotuliukas.gif  ir tai cia ta kose - kai ji valgo, o jei bent karta isspjaudo tai vietoj jos irgi nieko neikisi.  verysad.gif
kazkoks minciu kratinys gavosi  g.gif

suprantama viskas tame kratinyje smile.gif kaip suprantu, mano atveju natūralūs tokio amžiaus pavyzdžiai suvartodavo šešiagubai bigsmile.gif gerai, kad bent dažnai po akim nesimalė, tik kokiuose mytuose ir baltai ir juodai pavydėdavau valgiukų mamom...
dėl mažo svorio, jei vaikas sveikas, manau, tikrai mėginkit nesirūpint, nu buvo mano pačios tas mažas svoris, visi klausinėdavo, ar nevalgau, dabar visi klausinėja, ar nėščia, niekad tiem žmonėm neįtiksi smile.gif gerai, kai mažas gi - rūbus ne taip greit išauga, panešiot lengva wub.gif
o šiaip - kas ten žino, gal kada pamėgs kramtyt ką nors, ir irgi koks maistukas pareis į trasą... manau, abiem mum reik išlaukt, kol kalbės ir galės pasakyt, ko nori, nenori - spėju, gal vis bus bent kiek lengviau, nei taip, kai spėliot reik? kiek suprantu, jūsiškė nori trinto maisto - tai užkandžiui kokio vaisio ar duonos kąsnio neįkišt?
nu ir galų gale - liesumas pats iš savęs nesukelia tokių didelių ligų, kaip nutukimas... mažakraujystė pagydoma, kaip ten bebūtų, o tfū tfū tfū cukrinis diabetas - ne...

luttuke , o ką bloga daro tie virškinimo fermentai, kad negali jų gert nuolat? dabartinis meniu aišku skamba visai džiugiai - nu bet kokiu atveju gal ims vaikas įpras valgyt, jei ne, bent atsargų susikaups, kai reiks juos baigt gert, tuos fermentus... 4u.gif

laikykimės, mamkos. aš gaminu vaikui pietus, turiu vilčių, kad gal valgys - ką tik sūrio lazdelę suvalgė, kai įprastai špygą, atsikanda ir padeda kur užkampy, o ką atsikanda, išspjauna lotuliukas.gif
Papildyta:
ai, beje, pas maniškę dar yra toks bzikas - nevalgyt kieno nors akivaizdoj. ir vėl svarstau apie paveldimumą - man gana ilgą laiką didžiausia gėda buvo valgyt savo mylimojo akivaizdoj. ne ką nors kitą veikt, pvz., į tuliką nueit, bet kažkodėl valgyt -atrodė toks intymus ir negražus veiksmas lotuliukas.gif
tai būna padedu maistą prieš nosį, išeinu iš kambario ir nieku gyvu nežiūriu į tą pusę - ir atėjus aptinku, kad kažkiek pavalgyta... o jei sėdžiu čia pat - nieku gyvu nevalgys.
dėl to paveldimumo, tai juokai juokais, bet močiutė nupasakojo savo vyro tam tikrus buitinius ypatumus, pasirodo, aš esu dariusi lygiai tą patį, nors su seneliu nebendravau - jis buvo toks nekompaneiskas, taip kad įtakos man jis daryt tame negalėjo... būtų galėjus daryt močiutė, nes su ja bendravau daug, bet jokių jos savybių neperėmiau... taip kad kelmas ten žino.
o kaip jūsiškiam - geriau valgyt jūsų akivaizdoj ar užsislėpus kur?
Atsakyti
QUOTE(DO&RU @ 2010 11 29, 14:21)
jai dabar 1m ir beveik 3 men o sveria 7400g pasak gyditojos ji jau senai iskritusi is visu normu ir ribu.
citrusinio daugiau kaip vieno neduodu, nes tada vemia kai per daug.
Kas del maisto tai nzn kaip pagal gyditojus bet naturalus tokio amziaus pavyzdziai suvartoja trigubai  lotuliukas.gif  ir tai cia ta kose - kai ji valgo, o jei bent karta isspjaudo tai vietoj jos irgi nieko neikisi.  verysad.gif
kazkoks minciu kratinys gavosi  g.gif

Labai gerai, kad trintas koses valgo, sveika skrandukui. O nebandet moliugo vietoj cukinijos Jis saldesnis ir maistingesnis.
Maniskis darzovieniu nemego niekada, o pradejus dti mesa prasidjo tikri protestai. Net trintu sriubu nevalgo. Issigelbejimas visada budavo maistas gabaliukais, bet ji blogiauvirskina (aisku dabar jau geresne situacija, nes dantu 16, tai sukramto geriau). Kosiu tu uzpilamu irgi neikada nevalge, reikdavo su paprastai dribsniais maisyti.
Atsakyti
Nenoriu padaryt reklamos, bet tiek mano, tiek draugiu vaikams idealiausiai apetitas atsirasdavo nuo zuvu tauku (butent nuo auksines zuveles sirupo) blush2.gif
Mano abudu vaikai prie valgiuju. Mazasis labiausiai biggrin.gif
Vyresneliui apetita itakoja aplinkos pakeitimas (pvz., kai neina i darzeli, o lieka namie, nebutinai del ligos, jei isvaziuojam kur), aisku del ligu. Bet dazniausiai po poros dienu viskas stoja i normalias vezes smile.gif

Beje, "normalias"(ne uzpilamas) koses pradejom valgyt nuo 7 menesiu. Hippiniai ir milupiai maisteliai mazojo buvo visiskai nepripazistami biggrin.gif Spjaudavo lauk biggrin.gif Vyresnelis buvo ju gaves, kai turejom kur isvaziuot ir neturejom galimybes gamintis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *ninia*: 29 lapkričio 2010 - 14:06
QUOTE(*ninia* @ 2010 11 29, 14:03)
Nenoriu padaryt reklamos, bet tiek mano , tiek draugiu vaikams idealiausiai apetitas atsirasdavo nuo zuvu tauku (butent nuo auksines zuveles sirupo)  blush2.gif
Mano abudu vaikai prie valgiuju. Mazasis labiausiai biggrin.gif
Vyresneliui apetita itakoja aplinkos pakeitimas (pvz., kai neina i darzeli, o lieka namie, nebutinai del ligos, jei isvaziuojam kur), aisku del ligu. Bet dazniausiai po poros dienu viskas stoja i normalias vezes smile.gif

Jei ne paslaptis, jūsiškiai tapo prie valgiųjų KAI pradėjo gerti žuvų taukus ar ir iki tol buvo prie valgiųjų?
nes jei ir iki tol, jūs tik neįsižeiskit, nelabai suprantu, kam tada lankytis šioje temoje ir kažką čia rašyt... taip ir įsivaizduoju, šnekasi merginos, kuriom nepavyko maitinti krūtimi, o tada ateinu aš ir sakau - o aš tai maitinau krūtim iki pusantrų metų 4u.gif (nu nesvarbu, kad su problemom, bet tiesiog principas).
O šiaip nuoširdžiai džiaugiuos, kad jūsiškiai valgūs - su kuo ir sveikinu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2010 11 29, 14:47)
Jei ne paslaptis, jūsiškiai tapo prie valgiųjų KAI pradėjo gerti žuvų taukus ar ir iki tol buvo prie valgiųjų?
nes jei ir iki tol, jūs tik neįsižeiskit, nelabai suprantu, kam tada lankytis šioje temoje ir kažką čia rašyt... taip ir įsivaizduoju, šnekasi merginos, kuriom nepavyko maitinti krūtimi, o tada ateinu aš ir sakau - o aš tai maitinau krūtim iki pusantrų metų  4u.gif (nu nesvarbu, kad su problemom, bet tiesiog principas).
O šiaip nuoširdžiai džiaugiuos, kad jūsiškiai valgūs - su kuo ir sveikinu  4u.gif

neisizeidziu drinks_cheers.gif Teisingai viska rasot 4u.gif Kai yra problemu (nebutinai del valgymo...Tas pats ir su kalbejimo vystymu, ar net bendru vaiko vystymu) baisiai nervuoja, kai aplink girdi O MANO JAU ... O AS... O TAVO DAR NE? biggrin.gif
Visos norim didziuotis savo vaikais, norim, kad ir kiti pastebetu, kokie jie ypatingi biggrin.gif Del to kartais kai kurios pamirsta tolerantiskuma, etiketa ir gero elgesio taisykles 4u.gif
Sorry uz offtopic 4u.gif

Is tikruju, neskaityciau sios temos, jei neturetume problemu 4u.gif
Taip, su maziuku neturiu problemu del valgymo. Valgo gerai, nebent kokia angina turim..Bet cia jau jokie vitaminai nepades..

Su vyresneliu - kitaip... Ir savo zinutej pararsiau, kad ir dabar turim problemu su valgymu. Taip pat parasiau kokia priemone mums buvo naudinga, kai buvo 1-2 metu amziaus 4u.gif Nelabai issipleciau pasakojant, gal del to ir susidare neabai teisingas ispudis 4u.gif

As is tumamu, kurios galvoja, kad jei vaikas sotus - jis ramesnis smile.gif Aisku, yra ir kitu daug svarbesniu faktoriu, bet tas fiziologinis jausmas ne paskutine vieta uzima 4u.gif
Papildyta:
beje, jei uzkliuvo tas hippinis ir milupos maistelis... nereikia visko priimt asmeniskai. 4u.gif Kiekviena ateina paskaityt komentaru ir susidaryt savo asmeniska nuomone, priimt asmeniska sprendima, pasirinkt buda, kaip jai paciai atrodo yra teisinga smile.gif

Taigi... jei kuri paskaitys ir pagalvos.. "hm, gal nebandyt zaist man su tais indeliais.. o duot paprasto maisto. Kai kuriems vaikuciams tai tikrai itakojo valgymo iprociu formavima.."

Bet kokiu atveju, cia bus tik jos nuomone ir sprendimas.. Del to tam ir yra sukurtos tokios temos, kur dalinames savo patirtimi ir nuomone 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *ninia*: 29 lapkričio 2010 - 15:16
QUOTE(*ninia* @ 2010 11 29, 16:14)

As is tumamu,  kurios galvoja, kad jei vaikas sotus - jis ramesnis smile.gif Aisku, yra ir kitu daug svarbesniu faktoriu, bet tas fiziologinis jausmas ne paskutine vieta uzima  4u.gif

Maniskaim sitas galioja 100 proc ir jau nuo labai seniai. Jei pavalgo normaliai, tai ir pazaidzia pats, ir linksmesnis buna, jei nevalgo, tai isikibes mamai i kelnes ar sijona, nuolat reikia ant ranku but, buna piktas, viskas negerai (kita vertus gal nevalgymo priezastis del kazko blogesne savijauta, bet kaip ten bebutu, kai pavyksta ikalbeti pavalgyti, vaikui akisvaizdziai geriau buna).
Siuo metu geriam auksine zuvele kapsulytemis (nupirkau kai atsisake bele ka is saukstelio valgyt) ir vitaminus irgi kramtomus. Kramtyt ismoko mazylis labai anksti, gal del to, kad nesulaukes 6 men jau turejo 2 dantukus. Dar gerokai truko iki metuku, kai folones rugsties tabletytes kramte pasicepsedamas (nors jos tokios gerokai beskones).
Lanai idomiai... maisto jokio ennori, o jei tik pamato kokia tabletes pavidalo daikta - iskart proso duoti... (visus vaistus suslepem, kai jokiu budu nepasiektu).

Papildyta:
QUOTE(stripulis @ 2010 11 29, 13:47)

Čia dabar ne į temą, kitoms nevalgiukų mamoms pasilinksminti. Prisiminiau, kai pagal grafiką mano vaikas buvo tokio amžiaus, jog turėdavo per kartą suvalgyti 80-120 ml maisto. Ir aš gydytojai nupostringavau, kad suvalgo per dieną trečdalį 80 ml Hipp indelio. Ji tik pūtė akis ir klausinėjo, bet tai per dieną vistiek visą suvalgo, a nia? Gydytoja tai šiaip labai patyrusi, gal tiesiog jos praktikoj daugiau tokių vaikų nepasitaikė, bet taip, mano devynių mėnesių ar panašiai madam būtent suvalgydavo per dieną trečdalį buteliuko dangtelio maisto smile.gif Nes jame šildydavau, tai taip matuodavau... Aš tai gydytojai taip daugiau ir nedetalizavau  lotuliukas.gif

AS savo vaikao daktarei surasiau jo savaites meniu (laikas, kiekiai), isbrauke praktiskia viska ir uzdraude taip vaika maitinti. Kai daugiau pasisnekejom, ka jam siulau, ko jis atsisako, kad spjauna, net jei i burna ikisu kaipnors, tai kraipe galva ir sake, kad pas ja 50 tokio amziaus pacientu ir nera ne vieno, kuris taip nevalgytu. SAke man tegali patarti pakeisti poziuri (as vis dar nervinuosi, kai vaikas nevalgo).

Tikiuosi, kad per beveik menesiuka fermentu gerimo vaikas sustipres ir svorio priaugs, nes per situos nevalgymus dar ir ligos kiti pradejo...
Ir del augimo i ugi kazkaip nelabai ramu, nes rubus nelabai isaugineja..
Atsakyti
QUOTE(*ninia* @ 2010 11 29, 15:25)

*Su vyresneliu - kitaip... Ir savo zinutej pararsiau, kad ir dabar turim problemu su valgymu. Taip pat parasiau kokia priemone mums buvo naudinga, kai buvo 1-2 metu amziaus  4u.gif Nelabai issipleciau pasakojant, gal del to ir susidare neabai teisingas ispudis  4u.gif 

** beje, jei uzkliuvo tas hippinis ir milupos maistelis... nereikia visko priimt asmeniskai.  4u.gif  Kiekviena ateina paskaityt komentaru ir susidaryt savo asmeniska nuomone, priimt asmeniska sprendima, pasirinkt buda, kaip jai paciai atrodo yra teisinga smile.gif

aišku, tikrai ne tas įspūdis susidarė, tada džiaugiuos, kad žuvų taukai padėjo. man tai šitoj vietoj irgi reik per save perlipt, reiktų duot, bet... baisiai bijau taršos gyvsidabrinės. žuvys šį metalą ar kas jis ten toks kaupia, Švedijoj kiek man žinoma vaikam nerekomenduojama iki trijų metų išvis žuvies valgyt, dėl to gyvsidabrio, jūrinės, o žuvų taukai taigi yra visų teršalų, kurie pateko į žuvį, koncentratas...
Man mama sako, kad jos gi švarios, iš kurių gaminama - o aš tokia, kad netikiu, jog į Lietuvą kažką doro siųstų. Nenoriu atkalbėt jūsų juos naudot, svarstau, kaip įkalbėt save juos duot savo vaikui - nes ir vitamino D jau kuris laikas neduodu, kažkaip vasarą nebedaviau, o dabar dar nepradėjau... Reiks kažkaip pasiryžt. Tik jei jos kažkuo ten užterštos, tai dabar to nepamatysiu, o ateity pasireikš - baidausi žodžiu.

** man tai niekas neužkliuvo. džiaugiuosi, kad mum bent kiek padėjo hipp maistelis, jei būtų padėjęs mano maistelis, gal galėčiau didžiuotis kaip mama... bet hipp irgi ne kiekvienas padeda, matyt ta žuvis (kurios gi negalima duot tipo) kažkaip veža, ir dar triušiena su brokoliais... kažkada žaisdavau, į savo verdamą maistuką brokolių prifarširuodavau, padėdavo.

QUOTE(Luttuke @ 2010 11 29, 15:36)
* Maniskaim sitas galioja 100 proc ir jau nuo labai seniai. Jei pavalgo normaliai, tai ir pazaidzia pats, ir linksmesnis buna, jei nevalgo, tai isikibes mamai i kelnes ar sijona, nuolat reikia ant ranku but, buna piktas, viskas negerai (kita vertus gal nevalgymo priezastis del kazko blogesne savijauta, bet kaip ten bebutu, kai pavyksta ikalbeti pavalgyti, vaikui akisvaizdziai geriau buna).

** AS savo vaikao daktarei surasiau jo savaites meniu (laikas, kiekiai), isbrauke praktiskia viska ir uzdraude taip vaika maitinti.

* aš bent guodžiuos tuo, kad dukra visada yra judri ir linksma, nuo maisto kiekio nepriklauso... nu čia dabar, kai jai tuoj dveji, kai mito vien mano pienu, kurio trūko, tai ojojoj kokie škandalai iš alkio ėjo.

** aš truputį neįsivaizduoju, kuo maitinot vaiką, kad viską išbraukė? Ir išvis kas per manieros, jei išbraukai, tai pasiūlyk, ką valgys... Ir jei anksčiau ji tokių pacientų neturėjo, iš kur ji žino, kaip gydyti tokius? Ką jiem galima valgyt ir ko ne? Nu bet laimei bent fermentai kol kas padeda.
Atsakyti
Stripuli, o Jūs nebandėt kurį laiką duot tas košes, kurias Jūsų dukrytė valgo? (jei nesusimaišiau, tai rašėt, kad kažkokias leliukiškas visada valgo). ta prasme, nieko kito ir nesiūlyt, tik tas košes? Bet turbūt bandėt unsure.gif . Nes man taip buvo su mažiuke, tiesa, jinai tada tikrai mažiukė buvo dar, kai 2 (nuo 7 iki 9 ) mėn valgė tik kruopas, užplikintas vandeniu, na ir MP. Taip 3 kartus dienoj, jokių daržovių, vaisių, baronkų ar kažko pan, tiek, kad kruopos tiko visokios.
Atsakyti
QUOTE(Moliūtė @ 2010 11 29, 16:27)
Stripuli, o Jūs nebandėt kurį laiką duot  tas košes, kurias Jūsų dukrytė valgo? (jei nesusimaišiau, tai rašėt, kad kažkokias leliukiškas visada valgo). ta prasme, nieko kito ir nesiūlyt, tik tas košes? Bet turbūt bandėt unsure.gif . Nes man taip buvo su mažiuke, tiesa, jinai tada tikrai mažiukė buvo dar, kai 2 (nuo 7 iki 9 ) mėn valgė tik kruopas, užplikintas vandeniu, na ir MP. Taip 3 kartus dienoj, jokių daržovių, vaisių, baronkų ar kažko pan, tiek, kad kruopos tiko visokios.

po dieninio badavimo aš tas košes duodu nakčiai - vakarienei, ir kai ryte prasibunda - čia turbūt bus pusryčiai, po kurių dar nusnūstama penkias valandas lotuliukas.gif. Visą laiką sau prisiekinėju, kad jas skystinsiu ir versiu vandeniu, jogei atprastų, bet kai per dieną visas maistas (pakolkas) yra klastingai įkištas šaukštas bulvių košės, klastingai įkištas pomidoro kąsnelis, viena sūrio lazdelė ir pusė dešrelės, ir apetito protrūkių nenusimato, bent aš nematau, tai skystint tą vakarienę ar naktipiečius kaip juos ten man ranka nekyla... Nors REIKIA. Kaip ir žuvų taukus duoti REIKIA. Bo visi kaip ir gyvi beigi žvalūs po jų...
Ai, dabar ir taip, be vaiko daug visokių nervų aplink, galvoju, gal taip tradiciškai - nuo naujų metų griežtai pradėt skystintis ir žiū - gal apetitas atsiras bigsmile.gif Arba ne lotuliukas.gif
O dėl davimo kiaurą dieną, būna kad NIEKO nevalgo iki šešių vakaro, tada aš pasiduodu ir duodu tą košę ir dieną. Ir tada vakarais dar kažko sukremta - tai taip kad vien košėm, nesigauna, bet beveik vien košėm - pastoviai gyvenam.
Taip pamąsčius, gal naktį akis praplėšusiai (paryčiais) galėčiau klasta ir kokių daržovių su vaisiais sušert, bet jaučiu tik užspringtų ir tiek, tai gal tiek tos cool.gif
Papildyta:
Moliūte , o dabar kaip dukrytei su apetitu? Pagerėjo?
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2010 11 29, 16:35)

1,Taip pamąsčius, gal naktį akis praplėšusiai (paryčiais) galėčiau klasta ir kokių daržovių su vaisiais sušert, bet jaučiu tik užspringtų ir tiek, tai gal tiek tos  cool.gif
Papildyta:
2, Moliūte , o dabar kaip dukrytei su apetitu? Pagerėjo?

1,Turbūt klasta nieko nesigaus schmoll.gif .

2,išskyrus šiaip kokius užplaukimus, kai geria tik pieną ( na kokį litrą per parą cool.gif ) arba visą dieną pvz savaitę valgo tik blynus, labai skųstis negaliu thumbup.gif . Dabar esam didelės ir storos biggrin.gif 10,8 kg ir 77 cm. (Metų laiko svėrė 8,4 kg ir buvo 70 cm ūgio). Tiesa, buvo čia kokie du mėnesiai, kai tikrai prastai valgė, mėsos nei kąsnio, jau buvau susiruošus kraujo tyrimą daryt, ale kažkaip praėjo.
Atsakyti
QUOTE(Moliūtė @ 2010 11 29, 16:44)
1,Turbūt klasta nieko nesigaus schmoll.gif .

2,išskyrus šiaip kokius užplaukimus, kai geria tik pieną ( na kokį litrą per parą cool.gif ) arba visą dieną pvz savaitę valgo tik blynus, labai skųstis negaliu thumbup.gif . Dabar esam didelės ir storos biggrin.gif  10,8 kg ir 77 cm. (Metų laiko svėrė 8,4 kg ir buvo 70 cm ūgio). Tiesa, buvo čia kokie du mėnesiai, kai tikrai prastai valgė, mėsos nei kąsnio, jau buvau susiruošus kraujo tyrimą daryt, ale kažkaip praėjo.

ai, nu merginos gi auga - tai pratinasi nuo vaikystės matyt iškrovos dienas daryt (pieno diena) arba dietintis (blynų dieta). Tokie jau tie laikai bigsmile.gif
(kaip pateisint vaikinus šiuo atveju nežinau... sad.gif nu bet matyt yra koks nors pateisinimas ir jiem).

ne, klasta nesigaus, aš ten juokavau šiaip mirksiukas.gif tas internetas - gal jūs irgi juokaujat, bet maža ką. gal susidaro vaizdelis, mamytė ryte sėlinanti su šaukštu špinatų - tik ham vaikui burnon - kramtyk kramtyk, tau čia susisapnavo, nekreipk dėmesio lotuliukas.gif
Atsakyti