Įkraunama...
Įkraunama...

Šokliukai

Gal kai kam pasirodysiu prasta mama (nors pati taip negalvoju), bet mano aukselis vaikstynej praleidzia didziaja dienos dali.Jam 7,5 menesio.
Neisivaizduoju gyvenimo be jos. Kol jos neturejom, tai mano dziaugsmas tik ant ranku kabedavo.
Na o dabar tik is paskos tenka begiot ir rankiot viska. Didziausia kaifas, kai viskas atsiduria ant zemes.
I vaikstyne pradejom sodint nuo 6,5 men. Pradzioj po truputi, bet tas truputis vis ilgejo ir ilgejo. Nuo vaikstynes nuemem visus pribombasus nes jie tik trukde ir dabar ant to staliuko sukraunu viska kas tik gali mazaji sudomint.
Sedi zmogutis toj vaikstynej tiesia nugara, o kai eina remiasi visa pedute. Taip kad nematau cia nieko blogo, kad palengvinu sau gyvenima ir leidziu vaikui paciam sugalvot ir eit kur jam reikia (nors kartais musu nuomones ir issiskiria rolleyes.gif )
Atsakyti
Mes vaikštukų neturėjom, ir labai labai gaila man dabar dėl to, nes dukra pasidarė gyvas rankinukas.. Pabandyk tik pastatyt ant žemės - rėkia visa gerkle apie 5 minutes.. Gerai, kai vaiksčiot užsimano, ar kokį įdomesnį daiktą užmato, tada jau nebereikia mamos kankint, eina pati, aiškintis, kas čia tokio.. O taip ant rankų ir rodo pirštu, tipo, nešk, malonėk ją ten.. taip visą dieną ir pratampo.. Žodžiu, košmaras wacko.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brooke: 22 spalio 2004 - 11:21
keista kai zmones nenaudoja kokiu nors daiktu ir nepataria naudoti kitiems. tai kaip zinoti, ar jie geri, ar ne?
pries daug metuku (taigi beveik pries 30) mano tevai sugebejo gauti vaikstukus ir mane i juos ikiso. aisku, vaizdelis buvo kitoks, nei siandien: remas koks tai aliumininis, pati "sedyne" is brezento ar pan. medziagos. bet nepatikesit - mano ryskiausias ir turbut anksciausias prisiminimas ir vaikystes buvo apie pirma karta isvaziavima su vaikstukais i kiema. prisiminiau tik po to, kai pamaciau savo mazos nuotrauka. galiu pasakyti tiek apie savo kaip vaiko pojucius tada: jauciausi nerealiai gerai, nes pasauli pradejau matyti kitaip: as buvau didele, akys sieke trigubai toliau ir pasaulis pasirode naujas, pilnesnis ir zymiai idomesnis. atsimenu, kad privaziavau prie tevo masinos ir stebejausi, kokia didele jos padanga. nuo vaikystes sportavau ir lankaiu ivairius burelius, niekada neturejau problemu su stuburu, vaiksciojimu ar laikysena. taip kad manau, kad vaikstukai labai padeda vaikui sparciau vystytis protiniu atzvilgiu ir nieko neatima fiziniu. neatimkite is vaiko tokio dziaugsmo, o pasidziaukite su vaiku kartu, kad jis auga. ir maziau tikekite prietarais, nes manau, vaikams reikia duoti tai, kas jiems naudinga, o ne kas patinka ar nepatinka tevams.
Atsakyti
gal kuri zinote, kas geriau vaikstyne ar sokliukas? wink.gif
Atsakyti
QUOTE (ma @ 2004 11 07, 09:06)
gal kuri zinote, kas geriau vaikstyne ar sokliukas? wink.gif

Vaikštynė ir šokliukas du skirtingi dalykai. Yra vaikų, kurie šokliukuose nešokinėja. Yra tokių, kurie vaikštukuose neeina. geriausia, prieš perkant, nuvykt pas kokią draugę, kuri jau turi šokliuką arba vaikštynę, ir pažiūrėt , kaip tavo vaikelis į tai reaguos. o tos visos nesąmonės apie kenksmingumą, tai išsigalvojimai. Užauginau du vaikus, kurių vienam jau 12, kitam 6. abu turėjo ir šokliuką(paprastą, už 60 lt.-NEAIŠKAUS GAMINTOJO) ir vaikštynes. Užaugo. Jokių problemų neturėjom. Ir net nežinau pro kurį galą tas KENKSMINGUMAS išlysti gali?... clap.gif
O šiaip šokliukai -tikrai gerai. Stiprina nugaros ir kojų raumenis. Tik sodint į juos galima nuo 5-6 mėn. (priklauso nuo vaiko). 4 mėn., manau, per anksti. 2.gif
Atsakyti
Žadu savo mažąjai pirkti šokliuką ir vaikštukus. Norėčiau, kad turinčios patirties mamos patartų, kokios firmos kokie privalumai ir trūkumai. Į ką atkreipti dėmesį perkant tokius daiktus.
Dėkoju visoms už patarimus wink.gif thumbup.gif
Atsakyti
Prieš perkant vaikštukus patarčiau pasikonsultuoti su medikais. Medikai, konkrečiai neurologai labai prastai atsiliepia apie šiuos daiktus, atseit jie trukdo kūdikio vystymuisi, laikysenai ir panašiai.
Atsakyti
Pirmiausia pasakau, kad cia tik mano asmenine nuomone apie siuos dalykus. sokliuko mes neturejom, o vaikstyne taip turejom chicco firmos, visai nebloga, ratuku daug (cia svarbiausia) vaikas nebuvo ne karto apsivertes. vaiksciojo ir man buvo labai gerai, kad eina kur nori. bet...antram 2.gif tikrai jo nenaudosiu. Nes mazasis, kai jau pradejo vienas keliauti, pastebejau, kad viena kojyte stato i sona, visiskai (na beveik visiskai) neturi savisaugos instinkto. eiti predejo irgi sonu, tai visa nuo vaikstynes tas netinkamas judejimo budo pasirinkimas, nes su vaikstyne vaikai paprastai juk eina sonu. Aciu dievui, kai tik pastebejau del kojytes issyk nestaciau i vaikstyne ir viskas susitvarke. O ir mediku nuomone apie juos nekokia, na dabar ir mano mad.gif . Vaikas visada juk eina pusiau sedimom, o tai kenkia klubu sanariukams, jie gauna pernelyg didele apkrova.
O as manau, kad vaikiukas kur kas greiciau ismoks vaikscioti ir be vaikstuku smile.gif , nes pats savo jegom megins nulaikyti lygsvara, ir prades begioti. Leisk vaikiciui tobuleti savarankiskai ir cia tik mano patarimasnepirk ju, na o apie sokliuka neturiu nuomones.
Atsakyti
Savo pirmajam buvom gave dovanu tokia paprasta "ne firmine" vaikstyne. Jos trukumas toks, kad po ilgo vazinejimosi nuluzo vienas ratukas, bet kadangi ratuku buvo nemazai, vaikstyne vis tiek isliko stabili. Dabar ieskosiu pirkti kokios zymios firmos. Kiek maciau Hauck parduoda uz nebloga kaina ir jos aprasymas skamba patraukliai smile.gif.
Atsakyti
Saltrune, tikrai soryy, bet irgi noriu pakomentuoti trumpai.
Maniskis irgi vazinejo su vaikstukais, tai isemus visada ant pirstu galiuku eina, nes pasispirdavo visada gi pirstu galiukais. beje, bandom atprasti, nors man jie buvo gerai, galejau sau dirbti kazka, o vaikui visai i nenauda...pats nevaiksto, bijo sad.gif

Na, bet jei visdelto nusprendei pirkti, siulau pirkti geresnius, nezinau kaip kitos firmos bet musu buvo tas pigiausias. Gavom dovanu. Visu pirma kritinejo is kedutes, t.y. issmukdavo per apacia. Aciui dievui labai nesusizalojo. Kol patys neprisiuvom, nes kitaip nelaikydavo ta sagtis. Paskui zaisliukus iskart nuemiau, nes mazylis noredamas juos paimti, plesdavo su visu stalu. Suluzo ratukas.

Isvada pirkti brangesni, gal bus geresnis. Beje, patogiau ir kai zaislai imontuoti pati staliuka, o ne kabantys virs jo...na nezinau ar supratai ka norejau pasakyti smile.gif Tiesa paziureti ar tvirtai laikosi kedute, na ta medziaga ant kurios sedi. Kaip ji tvirtinasi??
Atsakyti
Turim ir mes vaikštukus. Asmeniškai aš nieko bloga juose neįžvelgiu. O kad vaikas nenori pats eit, tai kažin ar galima vaikštukus kaltint. Maniškis, vos tik pastatai, kad eitų ir pakvieti, plumpt ant užpakalio ir keturiom. O be to ir amžius toks, kad vaikštynėj nelabai bepavyksta nulaikyt, nebent kai reikia trumpam palikt ar panašiai (pvz. tulike pasislėpt).
Mes naudojom Chicco ufo, tik pliusai clap_1.gif, be stabdžių, bet nelabai įsivaizduoju kam jie gali būt tinkami.
Renkantis vaikštynę, be to, kad ji turi būt stabili, manau, didelis privalumas, kai žaisliukai nusiima. Tada ant likusio staliuko galima sukraut žaislų tokių, kokių pačiam vaiščiotojui reikia. Berods tiek.
Šokliuko neturėjom (nors mama ir labai norėjo).
Sėkmės renkantis ir naudojant.

P.S. pas mane avatare kaip tik ir matyt mūsų vaikštynė. Nusiima tie mėlyni pribumbasai prieky (vairas, pypynė...), lieka staliukas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo a79: 20 gruodžio 2004 - 17:02
Na jei kam vaikstukai apgavikai tada stumtukai alternatyva . Jei naudot saikingai nei vienas zalos nepadarys . As asmeniskai pirmenybe teikiau sokliukui , turejom stumtuka , vaikstuka irgi bet jis per didelio dziauksmo neteike . Nors mums sokliukas issigelbejimas del kojiciu buvo , ir nelabai as aklai gydytojais tikiu ,jei as jais taip tikeciau gal vaikas po siai dienai nevaiksciotu . Jei naudojami pagal taisykles nei vienas is siu daiktu nera zalingas .
Atsakyti