Sveikos mielosios, visas apkabinu

Ziuriu speriai visoms atsliukina patikru laikas, kas rasete, kad tai sunku, taip tas tiesa. Atmenu viena (pries kokius du metus) gal pries gera menesi pradejau stresuot, sirdis kalatotis, lekiau pas seimos gydytoja, sakau psio sakes man, o ji tai mane zino, baik sako rasele, gi zinai, kad tau tik paranoja dabar, pagerk magnio, laseliu nuo sirdies ir praeis. Akurat padejo tam kartui, o kad nestresuoju dabar tikrai nepasakyciau, juk visada yra tikimybe atkristi, tiesiog gal su metais to atkritimo bijau vis maziau ir maziau, nes sirdy zinau, kad ir kas nutiktu tikrai nenuleisiu ranku

Labai padeda tokiose situacijose mokejimas pasijuokti is saves ir is kitu: Va kaip zinia su Lepune srgam ta pacia zaraza, einam kartu echoskopuotis, gydytojas vyras ir ta zaraza turi, na tai visos ir guodziames. Vasara karsta, visi sveiki zmones prakaituoja, visus uodai pakandzioja, niezti, o kaip zinia prakaitavimas, niezejimas yra limfomos pozymiai, tai va viena pasakoja, kita pritariam ir visos kartu pasijuokiam viena is kitos, kad situacija reikia vertinti realistiskai ir be reikalo nepanikuoti, negadinti ir taip nekokios sveikateles.
Del remisijos, tai yra ligos pozymiu isnykimas, nebuvimas tam tikra laiko tarpa, kuo ilgesne remisija, tuo maziau sansu atkristi. Kiekvienos ligos remisija nustatoma individualiai, pvz man buvo po gydymo pilno, praejus 2 menesiems padarytas branduolinio rezonanso tyrimas, kuris parode, kad limfmazgiuose (o kaip zinia mano vezys tuno butent ten) nera jokiu aktyviu lasteliu, kitaip sakant - svaru. Va taip ir skelbem - remisija, dabar po patikru neradus jokiu pakitimu, vel rasoma - remisija. Buna daline remisija, kai pvz. ligos pozymiai isnyksta, taciau islieka tam tikro dydzio navikas, kuri butina stebet, arba padarius biopsija vis dar randama veziniu lasteliu, taciau labai mazas kiekis. Na as cia pabandziau perteikti labai paprastai viska, tik noriu pasakyt, kad tai labai individualu, kartais lieka gabalas naviko, taciau jis surambeje ir yra svarus nuo vezio ir pan.