Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 5

QUOTE(Neverk @ mama,2007 02 21, 22:25)
Esu žiopla ir tik tiek, kad onkoligoniams negalima B grupės vitaminų. Dar prigrasino, kad ženšenio nevalia. O kažkokį "ruolišką" preparatą su ežiuole geriu "Verde Echinacea", atrodo. "Nepasigerinsiu" sau sveikatos atbulai, kaži?


Dėl ežiuolės dviprasmiška nuomonė. Aš jos daug negėriau. Aklai nereikėtų visko priimti. Čia tik sufleris, ką galima būtų vartoti ir ko paklausti gydančio onkologo. Visuomet nepatrukdytų pasiieškoti papildomos informacijos tame pačiame internete ir pasitarti su savo gydytoju.
J. Ruolia man labai daug visko skyrė, priskyrė nieko neaiškindamas. Nesukėlė visiškai pasitikėjimo. Ko klausiau, to nesužinojau. Aš linkusi žinoti kas, kodėl? Visuomet turiu žinoti tiek, kad pasitikėčiau. Šiame pranešime radau, tai, kas man rūpėjo. Jis, tarpkitko, paskyrė Bional Hepavit, ten sudėtyje ugniažolė ir vit. B, didžiulė dozė (vienoje kapsulėje 2 parų norma, o skyrė 3 per parą, tai būtų 6 parų norma doh.gif ). Nevartojau. Kai paklausiau dėl vit. B, aiškaus atsakymo negavau. Nežinojau, ar bus didesnė nauda, ar bėda.
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2007 02 22, 00:19)
Čia tik sufleris, ką galima būtų vartoti ir ko paklausti gydančio onkologo. Visuomet nepatrukdytų pasiieškoti papildomos informacijos tame pačiame internete ir pasitarti su savo gydytoju.

vitaminą B sūnėnui gydytojai kategoriškai uždraudė. jo auglys - nepiktybinis buvo. o tėčiui - leido.. vat ir suprask...
čia realus atvejis, bet biski anekdotiškas: kolegės draugei operavo kauliukus pėdose (būna tokie išsišokę). kad nereiktų dviejų narkozių operavo du chirurgai skirtingas kojas. po poros dienų vizituoja abu atskirai. vienas - "kelkis ir bandyk eiti", kitas - "eisi po poros dienų".. ta ir pratrūko "jūs nors tarpusavy susitarkit ką man dabar daryti, o tai aš ant vienos kojos nešokinėsiu" laugh.gif
Atsakyti
Azalija thumbup.gif doh.gif
Smagiai pasijuokiau. Nemiegosiu dabar, dar kvaksiu. Vyrui pasakiau - jis protinguolis - pasijuokė ir sako: žmoniška - du požiūriai. Rinktis ir apsispręsti mums...Tas pat dėl ežiuolės, dėl vitamino B. Mano onkologė sako: B (ypač B12)nerekomenduojamas, tačiau, kai reikia, skiriam (kažkas su krauju susiję, būna B tipo mažakraujystė, kai trūksta Vit. B, o ne Fe, tas pats su folio rūgštimi). Todėl tikriausia teisingiausia būtų atsižvelgti į situaciją, pasiaiškinti ir priimti daugumos nuomonę.
Atsakyti
QUOTE(rasyte @ 2007 02 21, 09:28)
Del remisijos, tai yra ligos pozymiu isnykimas, nebuvimas tam tikra laiko tarpa, kuo ilgesne remisija, tuo maziau sansu atkristi.

Aciu uz issamu paaiskinima...Tik va man niekad gydytojai apie toki dalyka neuzsimine..Tikrinuosi nuolat-kas pusmeti,nieko neranda.....Tai gal as sveika?! ax.gif Suvisam... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Vyturelis @ 2007 02 22, 10:21)
Tikrinuosi nuolat-kas pusmeti,nieko neranda.....Tai gal as sveika?!  ax.gif Suvisam... blush2.gif


Labai, labai džiaugiuosiu Vyturėli. Kiek žinau, po 5 metų, jei viskas tvarkoje, nebuvo jokių ligos apraiškų, sakoma, kad ligonis pasveiko. Gal net nelieka profilaktinių patikrinimų? Sulaukusi mums papasakosi. rolleyes.gif Kada tau bus penki? Visi kartu lauksim... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Azalija @ 2007 02 21, 22:55)
4u.gif Ačiū, Adis, labai įdomu ir manau daugumai naudinga, tik nustebino kad propaguojama ežiuolė  g.gif  onkologiniams ligoniams... kažkur esu girdėjusi kad imunostimuliatorių negalima ?


Aišku, visų pirma, noriu padėkoti adis, už info - ačiū.

Dėl imuninės sistemos (IS) stimuliavimo. Iš to, ką skaičiau ir supratau, svarbiausia yra žinoti tokį dalyką:

IS produkuoja specialias ląsteles (T limfocitus, kilerius ir pan.), kurios naikina vėžines ląsteles, bet naikina tik tuo atveju, jei jas palaiko svetimkūniais.

Taigi, ką duotų IS stimuliavimas tuo atveju, kai sistema neįžiūri auglio ląstelėse svetimo? Nieko labai apčiuopiamo. Na, gal kiek pagerintų bendrą savijautą, nes ir be vėžinių ląstelių organizme yra su kuo kovoti.

Turbūt kyla klausimas, o kaip žinoti, ar tavoji IS atskiria blogiečius nuo geriečių? IS negali susidoroti su jau susiformavusiu augliu, o tik su pavienėmis ląstelėmis. Jei auglys susiformavo, reiškia IS buvo per silpna sukovoti ir su pavienėmis ląstelėmis, matyt, pastarųjų buvo per daug arba IS turėjo „regėjimo“ defektą. Vėžinės ląstelės gamina specialų proteiną, kuris ir apmuilina IS akytes. Suprantama, kuo aukštesnė vėžio stadija, tuo daugiau organizme vėžinių ląstelių, o podraug ir blogojo proteino, ir tuo aklesne tampa IS.

Tai kada gi verta stimuliuoti IS? Manau verta tada, jei po sėkmingo tradicinio gydymo nelieka auglių arba jie tampa neveiklūs, o po mūsų kūną blaškosi ir ieško vietos nutūpti tik pavienės blogosios ląstelės. Kaip jas traktuos IS, t.y. geros jos ar blogos, šiuo atveju gal neverta sau sukti galvos – vis vien šito nesužinosime, nepatikrinę. Blogiau nebus. Ar visgi bus?

Ar gali IS stimuliavimas stimuliuoti ir auglio augimą? Nelygu, kuo ir ką stimuliuosi. Apie ežiuolę, išskyrus tai, jog kas 8 dienas būtina daryti pertraukas ir negalima vartoti organų transplantacijos metu, nieko blogo nerašo. Tuo tarpu, ženšenis stimuliuoja ne tik IS, bet ir hormonus (estrogenus). O tai gali įtakoti auglius, kurie priklauso nuo hormonų kiekio balanso. Taigi moteriškėm geriau nuo šito daikto susilaikyti.

Tokia mano nuomonė apie IS stimuliaciją. Jei jūs galvojate kitaip, - klokite - visiems bus naudinga.

Mokslininkai šiuo metu dirba sušilę mokydami IS atpažinti tam tikrų tipų auglių ląsteles. Liaudiškai kalbant, viskas atrodo maždaug taip: iš auglio paima jo ląstelių, jas iškastruoja (kad nesidaugintų), aprėdo kaip tikrą virusą ir paleidžia atgal; sugrįžęs persirengėlis IS tartum akis pravalo - ji puola doroti tiek jį, tiek nė persirengusius jo draugelius. Kad šitas metodas veiksmingas laboratoriniuose tyrimuose jau įrodyta. Nuo 2005 m. vyksta bandomieji tyrimai su žmonėmis, sergančiais krūties bei žarnyno vėžiu. Girdi, adis, dėl mūsų jau dirbama? Tik lai paskuba, nes mes labai nekantrios. Ir dar skaičiau, jog Viagra atveria IS akis link krūties vėžio ląstelių. Tikiuosi, jog tai ne Viagros reklama...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 22 vasario 2007 - 16:11
Dėl ežiuolės nekaltumo būsiu pražiopsojusi vieną svarbų dalyką – yra nustayti jos šalutiniai naudojimo efektai limfomos atveju. Tik nerašo, kokie būtent ir kada, nes neduoda pilno straipsnio.
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2007 02 22, 10:04)
Labai, labai džiaugiuosiu Vyturėli. Kiek žinau, po 5 metų, jei viskas tvarkoje, nebuvo jokių ligos apraiškų, sakoma, kad ligonis pasveiko. Gal net nelieka profilaktinių patikrinimų? Sulaukusi mums papasakosi. rolleyes.gif Kada tau bus penki? Visi kartu lauksim... ax.gif

% metai bus,kai mano Mazajai bus 6 su puse..Taip as skaiciuoju...Tad Naujametyje galesiu svest nauja gyvenima....Dekui uz tai kad dziaugiates kartu... blush2.gif
Atsakyti
o as jau ir nebezinau kur kreiptis..gal jus galetumete kuo padeti..
istorija tokia..priesh pora men. mama pasijaute blogai..
sake skauda kepenis, bet kadangi ishtverminga, tai pas gydytoja kreipesi
tik po 3 skausmingu dienu, tas padare tyrimus ir pamate ten kazka
ant kasos, tuomet pasake jog mama keliautu i poliklinika savo ir ten susirinktu
tyrimus kazkokis ir tada vel atkeliautu pas jy ir tada darys biopsija kad
issiaiskintu ks ten yra, kol sulaukem biopsijos atsakymu praejo menesis
be jokio gydymo, be jokiu vaistu..mama sublogo..numete 20kg..
ir beveik nebevaiksciojo..neturejo jegu. Diagnoze buvo: IV stadijos kasos galvutes vezys, buvo nuspresta daryti chemoterapija nors gydytoja pasake kad 50/50 arba bus geriau arba blogiau..Buvo blogiau, po savaites jau mama nebeejo
pati..tetis ja vezhimeniu iki chemoterapijos nuvezhe, bet ten paziurejo krauja ir apsake kad jis per blogas kad testi..pasake"vaziokit namo ir gryshkit po savaites"
visi nuleido rankas..bet veliau tevas per pazhystamus lashelinemis sustiprino mama ir chemoterapija jai dar karta padare..bet po to pasidare tik dar blogiau..
mama visai nebesikele ish lovos,o kai viena ryta nesugebejo net atsisest tevas ishvezhe ja reanimacijon, ten pasake kad dar para ir butume jos neteke..
taigi ji savaite pragulejo po lashelinem, bet jai ne geriau...ji neatsistato taip
kad chemija butu galima testi..jai skauda..net ant shono jin nebepasisuka,
jai leidzhia nuskausminamuosius..bet dar ne morfiju..ir baisiausia tas pilvas..
jis puchiasi..jau lyg butu 8 men neshtumo...Gydytojai nuleidpo rankas. Jau tada kai
xemijos daryt nebegalejo. jau tada jie pasake "mes padaryt nieko negalim.
Mes ishgydyt negalim, tik palaikyt gyvybines funkcijas..."
namishkiai nieko nebedaro...laukia kaip ilgai ji atlaikys ir ieshko kaltu..
"kodel?uzh ka? nuo ko?"
o ash...ash nezhinau kuo padet ir kur kreiptis sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Vyturelis @ 2007 02 22, 17:09)
% metai bus,

Cia spausdinimo klaida ...% =5 ...

QUOTE(Saulytee @ 2007 02 24, 17:11)
o as jau ir nebezinau kur kreiptis..gal jus galetumete kuo padeti..



Uzjauciu,Saulytee,linkiu istvermes..Gal kas labiau kvalifikuotas patart....Cia daug stipriu zmoniu lankosi..
Atsakyti
rolleyes.gif
QUOTE(Vyturelis @ 2007 02 22, 08:09)
% metai bus,kai mano Mazajai bus 6 su puse..Taip as skaiciuoju...Tad Naujametyje galesiu svest nauja gyvenima....Dekui uz tai kad dziaugiates kartu... blush2.gif

noreciau su jumis placiau pakalbeti,kaip jauciates,kai einat tikrintis?mano problema yra tokia,kai mane gyde,lygtai buvau patekusi i fabriko konteineri,kur viskas turi savo vieta,o dabar kai reikia,kas pusmeti tik tikrintis nerandu sau vietos,bijau...bet noriu ,kad blogos mintys paliktu mane,kaip tai padaryti
Atsakyti
sveiki,visiems,noreciau prisijugti prie jusu.daznai perziuredavai apie ka jus rasot ir siaip taip nusprendziau prisijugti.as esu susidurusi su ta pacia liga,kaip ir jus,bet jus kovojat kartu,gal tada daugiau ir tikimybes.man 2005m.buvo nustatytas krutines piktybinis vezys[eiwit]turejau amputacija,svitinima,chemoterapija,is skirtu 52savaiciu herceptino,gavau tik 12kart nes sirdies ritmas sutriko[as neturiu storos pinigines,bet gydausi uzsiesija,mano seima cia]dabar turiu harmonuterapija ir paikrinimus,kas pusmeti,lygtai viska ko kiekviena zmogus noretu,bet taip paprasta nera.su liga susiduriu kiekviena diena.ka noreciau patarti,kas turi chemoterapija gerkit paprasciausias pasukas po pora litru per diena,valo krauja ir stiprina kaulus,nepatinka isidekite druskos ar cukraus.jei nenori valgyti ligonis nusipirkit kulturistu maisto,visokio skonio yra tik neperduozokit.ir kiek skaitau,kam yra galimybe tas bando vaziuoti gyditis i uzsieni,tai susiduria su naujovemis gydimo,bet neviskas nereikia uzsienija rupintis atsidekojimu gyditojui,o medicinos seserys palikti gali paciom geriausiom draugem.ko tikrai nera lietuvoja,as nieko nenoriu sakyti blogo apie lietuvos medicina,bet buvau susidurusi irgi,nes kai suzinai savo liga iskart norisi gristi i tevyne,bet...tikiuosi kuri nors sureguosit butu idomu dalyvauti jusu pkalbiuose.sveikatos visiems.
Atsakyti