Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 5

QUOTE(vi_ @ 2007 07 24, 22:00)
Praeitą savaitę palaidojom mano tetulę.
O dabar labai labai gaila... savęs, apskabytos ir paliktos toliau gyventi.


Vis galvojau kaip paklausti, kaip Jums sekasi? Liūdna žinia. Laikykis Vi_. Mama turbūt labai sunkiai priima šį atsisveikinimą, sesuo, kiek pamenu buvo?

P.S. O ji šaunuolė, 17 metų špygą vėžiui rodė...geras pavyzdys mums.
Atsakyti
QUOTE(astaxa @ 2007 07 24, 21:59)
Ir dar norečiau pasidomet, ar kam nors is cia besilankanciu teko kartu su chemija vartoti IMUNITETA MAŽINANČIAS tabletes, 3x16 su kiekviena chemja, kokiu atsargumo priemoniu reiktu griebtis? gal net zinot kokiu krauja palaikanciu preparatu-produktų būtų negalima vartoti tuoo metu?


astaxa,
Man buvo paskirta, kalbate greičiausiai apie hormonines rožinės spalvos tabletes - deksametazoną (DEXAMED)? Man skyrė 3 paras po 3x16. Yra bendros taisyklės ko reikėtų vengti:
Patarimai kaip išvengti infekcijos
Naudinga pasiskaityti visą skyrelį Šalutinis gydymo poveikis
Dar čia galima pasiskaityti:
Chemoterapija ir kraujodara
Patarimai skirti kraujo vėžiu sergantiems, jie galioja ir visiems kitiems. Tik gal ne tokie griežti apribojimai. Kiek suprantu, kraujo vėžiu sergantys gauna tiesiogiai į kraujodarą nukreiptus vaistus.
Pavojingiausias laikotarpis, kol kraujas neatsistato, kraujo rodiklių kritimai yra labai įvairūs, man blogiausia būdavo 1-5 dienomis, pažįstamai, kuri buvo gydoma kitokiais vaistais, kraujo kritimas būdavo 10-17 paroje po chemoterapijos.
Minėtas vaistas deksametazonas skirtas, kad nebūtų tinimų, t.y. skysčio kaupimosi, man taip buvo paaiškinta, jis taip pat slopina ir imunitetą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 25 liepos 2007 - 09:12
QUOTE(astaxa @ 2007 07 24, 21:59)
as dėl tu pašalpų- ar jos priklauso kai gydomas atsinaujines vėžys? atsirade metastazes?


Turėjau laisvo laiko, tai paieškojau internete, ką sužinojau – bandysiu apibendrinti.

Vienkartinė socialinė ligos pašalpa gali būti skiriama:
1) dėl sunkios ligos, (įrašytos į sąrašą, patvirtintą Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro įsakymu). Onkologinės ligos priklauso tam sąrašui.
2) atliktos sudėtingos operacijos,
3) iš dalies kompensuoti dideles gydymo išlaidas (pirkti ligonių kasos nekompensuojami brangūs vaistai, įv. medicinos priemonės).

Vienkartinė pašalpa skiriama vieną kartą per 12 mėn., skaičiuojant nuo paskutinės pašalpos gavimo datos. Kreiptis reikia pagal gyvenamą vietą į socialinės rūpybos (paramos) skyrių arba seniūnijose dirbančius socialinių paslaugų skyriaus darbuotojus.
Pašalpos dydis priklauso nuo pajamų vienam šeimos nariui ir nuo savivaldybėje skirtų pinigų fondo socialinei paramai. Skirtingose savivaldybėse gali būti skirtingi pašalpos dydžiai. Paprastai gali tikėtis pašalpos tie asmenys, kurių pajamos vienam šeimos nariui mažesnės nei 500 Lt. Tačiau pvz., Vilniuje pašalpos gali tikėtis, jei pajamos mažesnės nei 615 Lt vienam šeimos nariui, o vienišam žmogui – 715 Lt.
Reikia pateikti šiuos dokumentus:
• motyvuotą prašymą;
• asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą (pasą, asmens tapatybės kortelę, leidimą nuolat gyventi Lietuvoje arba laikinąjį asmens pažymėjimą);
• pažymą apie dirbančių šeimos narių (neatsižvelgiant į tai, kur jie deklaruoja gyvenamąją vietą) paskutinių 3-jų mėnesių pajamas;
• pažymą apie registraciją Valstybinėje teritorinėje darbo biržoje ne mažiau kaip 3 mėn. (jei šeimoje yra darbingo amžiaus nedirbančių asmenų);
• senatvės pensininko arba neįgaliojo pažymėjimą.
• pažymą iš mokyklos, kai vyresni nei 16 metų vaikai mokosi dieninėse bendrojo lavinimo mokyklose ar kitų formaliojo švietimo įstaigų dieniniuose skyriuose, o jei nesimoko – pažymą iš darbo biržos arba darbovietės;
• pažymą iš gydymo įstaigos apie sunkią ligą, gydymą, atliktą sudėtingą operaciją, arba kitus dokumentus, patvirtinančius gydymo išlaidas: vaistų receptus, kvitus, čekius.
Kreiptis ne vėliau kaip 6 mėnesių laikotarpiu, pasibaigus gydymo kursui.
Vilniuje nuo 2006 m. spalio 30 d. vienkartinės pašalpos dydis (įvairiais atvejais, ne tik ligos) yra nuo 2 iki 48 MGL dydžio t.y. nuo 260 iki 6240 Lt. Paprastai tai iki 1000 Lt pašalpos, gali būti ir mažiau, kaip minėjau, priklauso nuo konkrečios savivaldybės socialinės politikos.

Pastaba. Čia internetinė žinios, todėl gali būti, kad jos nėra 100% teisingos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 25 liepos 2007 - 11:51
Vi_, uzjauciu verysad.gif
as praeita savaite mama palaidojau. irgi veziu sirgo. skrandzio. irgi ispjautas visas skrandis buvo.
kad ispjauna skrandi tikrai nebaisu. dabar tai daro ir kai pirma stadija. tiesiog radikali operacija labiau apsaugo nuo plitimo.
mano mamai buvo jau 3b stadija, kai diagnozavo. uzkresti limfmazgiai.
tai ir tas gyvenimo likutis sunkus buvo: chemija, spinduliai, vel operacija... dar stemples jungtis kazkaip keistai suaugo, negalejo normaliai nuryti...
ir depresija kankino. siaip irgi nesistebekit, nes skrandis ir vadinamieji "nervai" susije labai tiesiogiai. cia jau ne tiesiog zmogaus silpnumas, nesusitvarkymas su savim, o vienas is skrandzio vezio pozymiu. vieniems jis gal silpniau pasireiskia, kitiems - stipriau.
bet kuriuo atveju, laikykites.
nelabai turiu ka patarti. mano mama negere jokiu zoleliu, pasitikejo tik tradicine medicina. as pati irgi netikiu alternatyvom, kai tokia stadija. bet jei pirmos stadijos, neskiria jokio gydymo, pavartokit papildu.
esu buvus pas Ruolia is Onkologinio instituto Vilniuje. paliko labai gera ispudi. sakiau, visiem patarsiu. tik mano mama jau nesugebejo paskirtu papildu praryt (reikejo po 10 ir daugiau tableciu per diena). tik Triovit gere visa laika, per chemija ir po jos. net chirurgai sita rekomenduoja.
del virskinimo - dabar labai madingi enzimai. tai Ruolia irgi buvo skyres Wobenzym. bet mano mamai nuo jo (gal) bloga buvo. chirurgas sake, kad cia mados reikalas. nezinau... ji parduoda be recepto. galima nusipirkt viena lapeli pabandyt. o gal tiks.
liko dar mamos Hepavit (ar Hepafyt), vos kelios tabletes isgertos. pirkau pries pora menesiu. gal kam reikia, padovanociau. vis tiek ismest reikes.
na, prirasiau cia smile.gif jei butu kas idomu - klauskit. turiu 1,5 metu patirties smile.gif gal kas nors ir tiks. smile.gif
ir laikykites. juk kitaip jau nebus, tai pasistenkit jei ne del saves, tai del serganciu artimuju.
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2007 07 24, 23:21)
Vis galvojau kaip paklausti, kaip Jums sekasi? Liūdna žinia. Laikykis Vi_. Mama turbūt labai sunkiai priima šį atsisveikinimą, sesuo, kiek pamenu buvo?


Kitą dieną po laidotuvių išvažiavom į sodybą. Mama nusprendė nuo šiol savo sesers lovoje miegoti. Gal taip jaučiasi arčiau sesers... Iš didelės šeimos – 5 seserų ir 3 brolių – jau tik dvi sesutės beliko. Turėtų būti baisu. Bet ji tikra krikščionė ir neabejoja, jog netrukus jie vėl bus kartu.

QUOTE(adis @ 2007 07 24, 23:21)
O ji šaunuolė, 17 metų špygą vėžiui rodė...geras pavyzdys mums.


Galima sakyti, unikalus atvejis. Galbūt gydymas itin sėkmingas gavosi. O gal vaistai nuo Parkinsono ligos tą padarą be atvangos dusino – moteriškė amitriptiliną ir clonezepamą it saldaines valgydavo, jau nekalbant apie specifinius vaistus, kurių nė pavadinimo nežinau, bet visi jie lėtino ir slopino tam tikrus organizme vykstančius procesus. Galimas daiktas, jog ir tą padarą prislopino, todėl jis savo darbą tartum tingėdamas dirbo. Kas žino...

_____________

Per laidotuves susitikau savo krikšto mamą (tėvo seserį). Pagyrėme viena kitos figūrą – mano beveik 10 kg palieknėjusią, jos – per 20. Gražu... Paskutinį kartą matėmės prieš gerą pusmetį ligoninėje, kurioje vienu metu gulėjome - man operavo tulžiapūslę, o jai iš smegenų pašalino auglį, deja, piktybinį. Vėliau paaiškėjo, jog tai ne vienintelė vieta, kur jis įsitaisė. Atrodytų, dar viena liūdna istorija, bet šito nepasakysi, pasižiūrėjus į krikštamotę – moteriškė nenukabina nosies anei kiek. Seniau buvo apkūni gražuolė, dabar, nepaisant amžiaus, – vis dar graži, tik jau straina, ir moka tuo pasidžiaugti. Kaip bus taip... – pasakė ji man tada ligoninėje – nesiruošiu dėl to ašarų lieti. Aišku, gražioms moterims senatvė yra aršiau už smertį, o jai jau 75, tad jos optimizmas, vargu, ar daugeliui iš mūsų yra užkrečiamas. Sausio mėnesį daktarai jai žadėjo pusmetį, ne daugiau. Būtų jie matę, kaip po pusmečio ji su vainiku skuodė į laidojimo namus, savo vyrą per 50 metrų palikusi! Tikiuosi, jog tas padaras neprasimuš pro jos optimizmą tol, kol ji jausis pakankamai patraukli gyventi. O kitaip jai nereikia...


Atsakyti
Kažkur Betelgeiz pradingo. Kiek pamenu, jos mamai šiuo metu turėjo daryti patikrą. Tikiuosi pas jas viskas gerai.

QUOTE(Lietune @ 2007 07 25, 18:00)
Vi_, uzjauciu  verysad.gif
as praeita savaite mama palaidojau. irgi veziu sirgo. skrandzio. irgi ispjautas visas skrandis buvo.


Ačiū, už užuojautą. Tačiau Jums užuojautos daugiau reikia – likote be mamos. Ir dar tas skaudus atsisveikinimas, užtrukęs pusantrų metų... Neduok Dieve. Dabar kurį laiką turėtų būti kiek lengviau, nes baisiau už tuos paskutinius 2-3 gyvenimo mėnesius, vargu, ar bebūna. O po to – laikykitės. Galiu pasakyti tik nuvalkiotą tiesą – laikas išgydys. Bet tai tikrai tiesa – iš patirties žinau. Bjauriausia, jog tą laiką tenka atbūti nepraleidus nė sekundės...
Atsakyti
labas rytas mergaitės, prašysiu jūsų pagalbos, na tiksliau konsultacijos ir informacijos.
Mano artimam žmogui plaučiuose rado auglį... 5x8x4cm dydžio.... Kai tyrė žiemą, daktarai pastebėjo nežymią dėmelę, i kurią net neatkreipė dėmesio. O nepraėjus nė pusei metų dėmelė virto tokiu dariniu... Aš net nežinau, ar čia skaitosi didelis ar mažas.
Daktarų konsiliumas nusprendė chemoterapijos kursa daryt. Operacijos nebus. Na vat ir reikia informacijos, gal kuri galėtumet šiek tiek žinių suteikt: ar čia blogai jei operacijos nedaro, gal auglys per piktas, gal pirma apmarinti reikia, kad operuot. Tiesa pasakius as net neįsivaizduoju ko klausti, kur ieškoti informacijos. Esu pati labai pasimetusi, tik prieš gera valandą sužinojau..
Būsiu be galo dėkinga už bet kokia suteiktą informaciją
Papildyta:
aš kažkaip pamasčiau, o gal jei darys chemoterapija, tai dar neprarastos viltys pasveikti. Juk jei beviltiška situacija būtų, tai nesiulytų kažkokių gydymo būdų... na net nežinau ka ir galvoti
Atsakyti
QUOTE(tralaila @ 2007 07 26, 07:34)
aš kažkaip pamasčiau, o gal jei darys chemoterapija, tai dar neprarastos viltys pasveikti. Juk jei beviltiška situacija būtų, tai nesiulytų kažkokių gydymo būdų... na net nežinau ka ir galvoti


Tralaila laikykites, siaip mazai labai info, darinys plauciuose nemazas, bet ir as tarpuplauti turejau 7 cm, man idomu kokia diagnoze gydytojai nustate, nes pvz ir prie limfomu buna dariniai plauciuose, tada tai tikrai netaikomas joks chirurginis gydymas, gydoma chemoterapija.

Siaip dabar daznai taikoma tokia schema chemoterapija, tada operacija, tada priklausomai nuo gautu reultatu vel chemoterapija arba spindulinis gydymas, manoma, kad chemoterapija naikina augli, jis mazeja ir tada operacijos metu maziau pakenkiama pacientu, didesne operacijos pasisekimo tikimybe. O jei taiko gydyma, tai tikrai nesat beviltiski wub.gif
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2007 07 25, 23:01)
Kažkur Betelgeiz pradingo. Kiek pamenu, jos mamai šiuo metu turėjo daryti patikrą. Tikiuosi pas jas viskas gerai.


Daug mūsų pašnekovų pradingo. Reikia tikėtis, kad viskas gerai. Norisi, kad taip būtų. Ramunike seniai berašė...
QUOTE(tralaila @ 2007 07 26, 07:34)

Mano artimam žmogui plaučiuose rado auglį... 5x8x4cm dydžio.... Kai tyrė žiemą, daktarai pastebėjo nežymią dėmelę, i kurią net neatkreipė dėmesio. O nepraėjus nė pusei metų dėmelė virto tokiu dariniu... Aš net nežinau, ar čia skaitosi didelis ar mažas.

Lyg nemažas būtų g.gif Gydymui labai svarbu, ar tai pirminis auglys, kiek jis išplitęs, ar apėmęs gretimus limfmazgius? Ar tai metastazė, o pirminis auglys yra kitoje vietoje, o gal tai senojo atsinaujinimas? Galbūt yra tokioje vietoje, kad operuoti yra sudėtinga? Atsižvelgiant į tai parenkamas gydymas. Jei tai pirminis auglys, jį gali bandyti chemoterapija sumažinti, vėliau operuoti arba taikyti spindulius. Gali operuoti ir esant išplitimui, sumažinę naviką, tiesiog palengvinti ligonio būseną, visaip gali būti.
Viltis - ji yra kol gydo. Kai niekas niekuom netiki, viltis vis vien yra. Ji jau tokia – ta viltis. Be jos mes prapultume. Viena jauna moteris savo sūnų pavadino Vilteniu, susirgo būdama nėščia, jos nėra, o Viltenis auga... Tai taip su ta viltimi.
Aš sakyčiau, kad viltis apsaugo nuo nevilties.
Atsakyti
ačiū mergaitės, kad taip greit atsiliepėte 4u.gif
dėl informacijos trūkumo, tai čia visa informacija, kurią man pasakė. O daugiau klaust ir nedrįsau. Žmogus pats tik vakar ar prieš porą dienų sužinojo, dar visiškai nesuvokia savo ligos rimtumo. Kalba tarsi ne apie save. Šiaip manau (tikiuosi), kad tai pirminis auglys (prieš pusmetį tiriant nerado nieko išskyrus tą dėmelę..). Anksčiau gydytas nebuvo, tai turbūt ir senojo darinio atsinaujinimas nėra labai tikėtinas.
Dar kartą ačiū už komentarus, kažkaip lengviau ant dūšios pasidarė.
Kai sužinosiu ka nors konkrečiau, drįsiu vėl prašyt jūsų pagalbos
Atsakyti
Gal kas nors yra naudoja demetosios maudos užpilą ir gal kas žino ar ji pardavineje homeopatijos vaistineje Kaune.
Atsakyti
QUOTE(simuks @ 2007 07 26, 10:23)
Gal kas nors yra naudoja demetosios maudos užpilą ir gal kas žino ar ji pardavineje homeopatijos vaistineje Kaune.


Gal kas atsilieps. Manau, jog paprasčiausia paskambinti ir paklausti, ar pardavinėja.
Aš per paiešką radau visai įdomių nuorodų, gal pravers. Jūsų minimą vaistinę išryškinau violetine spalva.

Specializuotos vaistažolių ir homeopatinės vaistinės

Vilniuje

Širdažolė, vaistažolių vaistinė
Pelesos g. 7, Vilnius
Tel.: (8 5) 2655210
Faksas: (8 5) 2384051
El. paštas: sirdazole@takas.lt
Darbo laikas:
I-V 8-20 val.
VI 9-16 val.
VII nedirba

Vaistažolės, gydomosios arbatos, homeopatija, bičių produktai, medikamentai, vaistai, maisto papildai, higienos prekės, homeopatiniai vaistai, vaistažolių mišinių gamyba, kraujo tyrimai gliukozės ir cholesterolio kiekiui nustatyti


Kaune

Ąžuolyno vaistažolių vaistinė
K.Petrausko g. 19, Kaunas
Tel.: (8 37) 331566

Vaistažolių vaistinė
Vilniaus g. 41, Kaunas
Tel.: (8 37) 203498

Muziejaus vaistinė, homeopatijos vaistinė
Rotušės a. 2-3/Raguvos g. 10a, Kaunas
Tel.: (8 37) 221602



Parapharm, homeopatijos vaistinė
Vaistinės skg. 9-1/Savanorių pr. 58, Kaunas
Darbo laikas:
I-V 9-20 val.
VI 9-16 val.
VII nedirba
Tel.: (8 37) 202630
El. paštas: parapharm@parapharm.lt
Svetainė: www.parapharm.lt

Vekšis, homeopatijos vaistinė
Savanorių pr. 375, Kaunas
Tel.: (8 37) 312915

Homeopatinė vaistinė
Vytauto pr. 30-1, Kaunas
Tel.: (8 37) 201766

Putinaitis
J.Naugardo 13, Kaunas (Senamiestis)
Tel./fax: (8 37) 321691
Darbo laikas:
I–V 9-20 val.
VI 10-15 val.
VII nedirba


Klaipėdoje

Miesto homeopatinė vaistinė
S. Daukanto g. 22 (Medikanos gydymo centre), LT-92135 Klaipėda
Tel.: (8 46) 411809
Faksas: (8 46) 492820
El. paštas: saron@takas.lt
Svetainė: www.medikana.lt

Homepatiniai ir tradiciniai vaistai, higienos prekės, kompensuojami vaistai


Kituose miestuose ir miesteliuose

Jadvygos žolės, vaistažolių vaistinė
Tilto g. 3, LT-89492, Viekšniai, Mažeikių raj.
Tel.: (8 443) 36400
Mobilusis telefonas: 8 686 17224
Faksas: (8 443) 36400
El. paštas: jb@email.lt

Ekologinio ūkio vaistažolės, fitoterapiniai preparatai, vitaminai,
medikamentai, gamyba, įvairių rūšių arbata
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 26 liepos 2007 - 10:56