Įkraunama...
Įkraunama...

Lopšelis-darželis „Klevelis“, Stadiono g.

Bet juk yra ir kažkas gero: pvz., aš nupirkau dukrelei dovaną, tinkančią jai. O kiti tėveliai gal norėtų mergaitėms lėles dovanoti, o maniškė lėlių nemėgsta, o kiti vaikai gal nemėgsta konstruktorių?
Klausimas būtų toks: kaip parinkti visiems tinkančias dovanas?

QUOTE(Bretane @ 2008 12 24, 10:46)
Dėl dovanėlių ir man labai keista, gal geriau vis tik būtų jei visiems vienodos, bet matyt nėr kam tuo užsiimt  g.gif

Atsakyti
Tai aš manau darželyje galima kažką simboliškai padovanoti, pvz. visiems vienodas knygutes, manau tiek mergaitės tiek berniukai knygutes skaito ir saldainių mirksiukas.gif
Šiaip nematau aš didelės problemos tame,kad skirtingos tos dovanėlės, jie matyt gal dar per maži,kad matytų kurio dovana geresnė ar didesnė, tik kai skirtingos dovanos tai gali visko būt, patiks kuriam kito dovanėlė ir kils karas biggrin.gif
Aš jei gerai pamenu, bent jau pernai jiems neleido žaist su savo dovanom, ar tik ne dėl to,kad neįvyktų nesusipratimų ax.gif

Ir dar, namuose vaikas vis tiek gaus to ko norėjo, jei ne iš tėvų tai iš senelių, tetų, todėl ir manau darželyje užtektų tik simboliškos tos dovanėlės ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bretane: 24 gruodžio 2008 - 12:01
Knygutės+saldainiukai tai gera dovana, sutinku drinks_cheers.gif
Aš tiesiog nežinau, kaip ten buvo po šventės ir ar leido jiems žaisti su savo dovanom, nes aš pasiėmiau dukrą iš darželio iš kart po šventės. Bet gal dar iš tikrųjų jie per maži, kad pavydėti vienas kitam dėl žaislų. Gal kitais metais bus kitaip.

O dėl namų - tai ne visi turi senelių arba daug tetų unsure.gif
Bet kad darželyje gal ir užtektų simbolinės dovanėlės, tai tiesa smile.gif

QUOTE(Bretane @ 2008 12 24, 13:00)
Tai aš manau darželyje galima kažką simboliškai padovanoti, pvz. visiems vienodas knygutes, manau tiek mergaitės tiek berniukai knygutes skaito  ir saldainių mirksiukas.gif
Šiaip nematau aš didelės problemos tame,kad skirtingos tos dovanėlės, jie matyt gal dar per maži,kad matytų kurio dovana geresnė ar didesnė, tik kai skirtingos dovanos tai gali visko būt, patiks kuriam kito dovanėlė ir kils karas  biggrin.gif
Aš jei gerai pamenu, bent jau pernai jiems neleido žaist su savo dovanom, ar tik ne dėl to,kad neįvyktų nesusipratimų  ax.gif

Ir dar, namuose vaikas vis tiek gaus to ko norėjo, jei ne iš tėvų tai iš senelių, tetų, todėl ir manau darželyje užtektų tik simboliškos tos dovanėlės  ax.gif

Atsakyti
Mielieji,

Po eglute linkiu Jums rasti

Pačių brangiausių dovanų:

Jėgų pradėtus darbus tęsti,

Stiprybės, polėkių, svajų,

Sveikatos taurę pilnutėlę,

Naujų minčių, skambių dainų

Ir įkvėpimo kibirkštėlę,

Ir šypsenų - švelnių, šviesių...

Su šventėm
user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bretane: 24 gruodžio 2008 - 14:47
QUOTE(Jenifer @ 2008 12 19, 19:41)
siaip faina buvo smile.gif man tik vis antri metai keista del dovaneliu, kad ner jokios sumos, uz kiek reiketu pirkti. kai didzioji dukra i darzeli ejo (kita, ne sita), tai grieztai pirkdavo visiems vienodas dovanas, kad niekas nuskriaustas nepasijustu. o cia tai vis kazkaip ziuriu - ar niekas neverkia nusiskriaudes - vienam didelis maisas, kitam mazesnis...
nu bet lyg niekas is to problemos nedaro, tai gal jos ir nera smile.gif

dovanu kainu skirtumas erzina tik tevus- ne vaikus. Tas lygybes principas manau yra tik del tevu yvedamas.
Ka dukroms dovanoti mes ysiklausom per visus metus. O likus kokiam menesiui jau galima ishgirsti ko jau TIKRAI noretu gauti ish senio (visokie perbrangus ar nerealus pageidavimai buna nuapeliuojami tipo: senis tiek daug pinigu neturi, nieko nebuna nemokamo, stebuklai buna tik pasakose)- kazhka nusizhiuri ish kitu vaiku, kazhka nusizhiuri parduotuves, kazhka nusizhiuri ish reklaminiu zhurnalu...
Dovana gauna yvyniota- lieka paslaptis- kas viduje. Ishsidraskom ishkarto kai tik senis isheina. Paprastai ten buna vienas ish Ishsvajotu dalyku (dar kazhka ish ishsvajotu randa per kaleda po egle namie ir pas senelius)- smagu. Tiesa mes paprastai po shventes keliaujam namo- nelieka laiko pavyduliavimui ar zhaislu atiminejimui. Tachiau abi merginos jau kita diena tempesi dovana y darzhely- parodyti draugei/draugems/vaikams.
Skandalo tipo: o drauge gavo geresny daiktA- nera buve. Maximum buna: o drauge gavo Ta Ir Ta, bet ir ash norechiau gauti Ta Ir Ta sad.gif... Tada tenka tempti guma: tai tu turbut Ta Ir Ta gausi per kitas kaledas (per shitas kaledas po egle? per gimtadieny?). Realiai po dienos paaishkeja, kad To Ir To nelabai ir reikia ir geriau jau nykshtukai po egle padetu seniai Ishsvajota dovana...
Galiu pasakyti tik tiek, kad dovanu gavimui/negavimui dukras ruoshiam ish anksto, gal net visa gruody. Geriau dvieju savaichiu begyje pora kartu pasiklausyti kokios dovanos noretu, bei pora sykiu paaishkinti, kad Senis shaltis nera = Maxima, o stebuklai- tik pasakose (shitai jos zhino nuo mazhu dienu- feju, raganu, drakonu- nebuna, o dinozaurai yra ishnyke. Nemeluojam vaikams- kad ir jie mums nemeluotu).

P.S.: nu ir prirashiau. Net jokiu shpseneliu npridejau... dedu dabar

4u.gif blush2.gif lotuliukas.gif bigsmile.gif thumbup.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(lena_s @ 2008 12 24, 12:08)
Knygutės+saldainiukai tai gera dovana, sutinku  drinks_cheers.gif

Nu va, o shiemet dukros visiems, dovanojusiems saldainius, rimtais veidais aishkino- taigi ash nemegstu ir nevalgau saldainiu, ash nenoriu, kad mano dantukai sugestu (bo vyresniosios jau sugede ir pas odontologe jau abi pasedejo). Jauchiu neapsidzhiaugtu gavusios ish senelio shalchio saldainiu. bent jau pasitikejimas juo tai butu palauzhtas g.gif
Kas del knygu... Yra toks posakis "dovana yra gera, bloga arba knyga". Chia aishku juokelis, nors mano manymu suaugusiems tas galioja 99%. Kas del vaiku, tai velgi- knyga knygai nelygu- vieniems mazhiams patinka pasaku knygos (mama paskaitys vakare), kitiems spalvojimo (pac turesiu ka veikti namie), kitiems tokios kur atverti ir atsistoja tokie maketai, ala 3D vaizdas (oho kaip chia pasidaro!), dar kitiems komiksai su transformeriais/anchiukais/peliukais/pokemonais (tokie ir man ydomus butu, bet mano dukroms reikia feju ir princesiu).
Nors kita vertus, jeigu senis Sh., dovanotu tevu ishrinktas knygas (bet jokiu budu nevienodas, aukletojutevu tarybos/direktores/ukvedzhio ishrinktas) - butu ganetinai shaunu. Bet jeigu dovanos butu vienodos knygos, pvz pasakos, tai tikrai atsirastu vaiku kurie tokias jau turi, kuriems pasakos nepatinka (nera kas skaito, vaikas neturi kantrybes klausyti ir t.t.)... Va tada jau ir 3mechiai pypliai suprastu, kad "dovana yra gera, bloga arba knyga". doh.gif
Atsakyti
Tai aisku reiketu gal tevams nupirkti knygutes, juk jie geriausiai zino ka ju vaikai megsta drinks_cheers.gif

O mes po senio apsilankymo darzelyje pvz. neturim galimybes jo paimt, tai manau siek tiek kitaip jau, pernai tai ir radom apsikabinusi ta dovana, net ne isvyniota doh.gif Namuose puole isvyniot...

O del feju, raganu ir slibinu...cia jauciu gali but begaline diskucija...tas pat kaip ar yra Dievas ar ne...cia tikejimo klausimas...as manau nieko bloga,kad vaikyste pasaku karalyste su fejom ir slibinais...
Sakot nemeluojat,kad fejos tik pasakose, o kaip del Kaledu senelio g.gif Juk jo pagal viska irgi tada nera...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bretane: 02 sausio 2009 - 14:09
QUOTE(Bretane @ 2009 01 02, 14:08)

O mes po senio apsilankymo darzelyje pvz. neturim galimybes jo paimt, tai manau siek tiek kitaip jau, pernai tai ir radom apsikabinusi ta dovana, net ne isvyniota  doh.gif Namuose puole isvyniot...

Musu dizhioji iki shiol visada pasilkdavo su "chebra". Tik dovana apzhiuredavom kartu, o paskui arba pasidedavo y spintute arba neshdavos zhaisti. O va mazhaja pripratinom eiti namo po "utrenyko"... ax.gif patys kalti- dabar jau net nesupranta kaip chia ja po shventes norima palikti verysad.gif
Tik ash y vaiku karus del zhaislu tai zhiuriu vishkai abejingai- chia visishkai ju reikalas- nori atimineja, nori apsikeichia- toks ju gyvenimas. O iki peshtyniu ir skandalu manau pachios aukletojos nedaleistu schmoll.gif

QUOTE(Bretane @ 2009 01 02, 14:08)
Sakot nemeluojat,kad fejos tik pasakose, o kaip del Kaledu senelio  g.gif Juk jo pagal viska irgi tada nera...

Del senio ir nykshtuku dar neklause ar jie egzistuoja ax.gif (o apie fejas ir drakonus- klause, labai jau reikejo juos tikrus pamatyti). Taigi meluoti neteko. Kai paklaus, teks pasiulyti pagalvoti apie tikrus ir netikrus dalykus- kaip sugalvos taip ir bus. Jau ir dabar pasako "O ar ash galiu galvoti/zhaisti/pasakoti, kad fejos yra ishtikruju?"- aishku, juk chia tavo zhaidimas/mintys/pasakos- jose gali buti kokiu tik nori personazhu... Ir visiems gerai, reikia fejos yra, nereikia nera... drinks_cheers.gif
Atsakyti
Laba diena,norėčiau pasiteirauti mamų vedančių savo vaikus i šį darželį,kokia kalba vyksta lavinimas darželyje?Ar rusų kalba ar lietuvių?Darželis nedidelis,kaip auklėtojos elgiasi su vaikais?
Atsakyti
Tai mano paukščiukas vakar grįžo su vėjaraupiais.
Nežinau ar jau kas sirgo jų grupėj, bet aš džiaugiuosi, kad jau bus persirgęs.

aureelka, kalba daugiau rusiškai, bet grupėse vaikų apie pusę lietuvių. Kad su vaikais cackintusi , tai nėra, bet kam ko reikia, man patinka, kad jos nelenda man į akis su pedagoginėm žiniom, visokiom rinkliavomir su vaiku elgiasi paprastai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo garuolyte: 30 sausio 2009 - 13:22
Prisijungiu prie nuomonės apie darželį.
Ir dar: maniškė irgi susirgo, jau dvi dienas kaip. Nors ir kitą grupę lanko, "Boružėles".

QUOTE(garuolyte @ 2009 01 30, 14:18)
Tai mano paukščiukas vakar grįžo su vėjaraupiais.
Nežinau ar jau kas sirgo jų grupėj, bet aš džiaugiuosi, kad jau bus persirgęs.

aureelka, kalba daugiau rusiškai, bet grupėse vaikų apie pusę lietuvių. Kad su vaikais cackintusi , tai nėra, bet kam ko reikia, man patinka, kad jos nelenda man į akis su pedagoginėm žiniom, visokiom rinkliavomir su vaiku elgiasi paprastai

Atsakyti
praeita savaite (gal treciadieni) susirgo berniukas is II grupes (anciukai)... o kaip tik toj grupej yra pianinas... ir pirmad-treciad visi vaikai eina i ta grupe sokti ir dainuoti... o antradien-ketvirtadien eina sportuoti... doh.gif todel manau turi visas darzas persirgti... unsure.gif
mes is tos grupes... tai va laukiam kada isbers... doh.gif
Atsakyti