na jau nepykite,kad pabusiu tas kaiuksintis šunelis
bet kai perskaičiau šiuos žodžius:

QUOTE |
Pamenu, kaip skaudu matyti buvo pora kartu per savaite foje issirikuojancias moteriskes - darytis abortu. Jos "susitvarkydavo" ir keliaudavo namo, susimokeje uz "procedura". |
pagalvojau,kad matydama tas moteris jausčiau be galo didelę panieką ir neapykanta jom ,nesvarbu kokia buvo jų "unikali" istorija,nesvarbu kokia situacija,tai visiškai NESVARBU palyginus su tuo ka jos atliko.

ačiū dievui nesu su tokiom susidūrusi ir aišku NIEKADA nenorečiau.
norge,labai gerai parašei,pilnai pritariu.
beje ,voveriuk kuo skiriasi siela nuo dvasios?
as neteisiu,bet smerkti ir teisti tikiuosi ne tas pats?
jei klystu,visgi pasiliksiu prie savo nuomonės kokios lyg šiol buvau.
Papildyta @ [mergetime]1093183061[[b]**kristina* rgetime] [/b]
dar ka norejau parašyti...na pasidarė tai pasidarė...bet del to nesigailėti yra tiesiog amoralu...tai tiesiog žmogaus su smukusia morale pavyzdys....
QUOTE (*kristina* @ 2004 08 22, 15:41) |
pagalvojau,kad matydama tas moteris jausčiau be galo didelę panieką ir neapykanta jom ,nesvarbu kokia buvo jų "unikali" istorija,nesvarbu kokia situacija,tai visiškai NESVARBU palyginus su tuo ka jos atliko. |
Zhmogaus maastymas nesigilinant i niuansus, i realia susiklosciusia padeti ( tiksliau, maastymo nebuvimas shiuo konkreciu atveju ) yra tolygus gyvulishkam "maastymui". Neuzhtenka "pliko" fakto, kad moteris atlieka tokia "procedura". Jei zhmogus renkasi toki kelia, vadinasi, turi tam priezhasciu. Jei ash netureciau stabilaus pajamu shaltinio, nuosavo busto, kitu saalygu vaiko auginimui- taip pat tapciau *kristinos* paniekos ir neapykantos objektu. Man asmenishkai geriau negimdyti nei auginti vaika kokiame nors pusrusyje, maitinti ji miezhine koshe arba dar blogiau- atiduoti i vaiku namus.Esu tos nuomones, kad jei nusprendi gimdyti kudiki- privalai prisiimti atsakomybe uzh jo pasichologini komforta, materialine gerove. O jei viso to nera- kam i pasauli leisti dar viena ubaga?
Voveriuk, "apie ta "lengva dusia".
As nesiruosiu cia diskutuoti su tom, kurios pareiskia- a ka man daryt, jei man su gumytem nepatinka.
Sioje temoje demesio vertos tik tos mergicos, kurios po aborto ramybes neranda. Tai gerai, mkad neranda. Kad masto, galvoja, svarsto. Kad ne darzoves kokios.
Jau rasiau, taip, manau, kad abortas- kryzius visam gyvenimui. Visa gyvenima bus spelioniu, kas butu jei butu, ir - ka is tiesu jos padare, kokio sunkumo ta nuodeme.
Bet abortas- jokiu budu ne kryzius ant likusio gyvenimo. Kas ivyko, ivyko. Gyvenimas vyksta toliau. Visko jame bus. Tam ir galva, tam ir jausmai, kad kazka gyvenime permastyti po skaudziu patyrimu ar neapgalvotu poelgiu.
Galu gale, ar jums neatrodo, jog tos kankinancios mintys apie ivykdyta aborta- tai ne tik bausme uz ta poelgi, tai ir isrisimo dalis.
Na, pasnekejau kaip kokia davatka.
As nesiruosiu cia diskutuoti su tom, kurios pareiskia- a ka man daryt, jei man su gumytem nepatinka.

Sioje temoje demesio vertos tik tos mergicos, kurios po aborto ramybes neranda. Tai gerai, mkad neranda. Kad masto, galvoja, svarsto. Kad ne darzoves kokios.
Jau rasiau, taip, manau, kad abortas- kryzius visam gyvenimui. Visa gyvenima bus spelioniu, kas butu jei butu, ir - ka is tiesu jos padare, kokio sunkumo ta nuodeme.
Bet abortas- jokiu budu ne kryzius ant likusio gyvenimo. Kas ivyko, ivyko. Gyvenimas vyksta toliau. Visko jame bus. Tam ir galva, tam ir jausmai, kad kazka gyvenime permastyti po skaudziu patyrimu ar neapgalvotu poelgiu.
Galu gale, ar jums neatrodo, jog tos kankinancios mintys apie ivykdyta aborta- tai ne tik bausme uz ta poelgi, tai ir isrisimo dalis.
Na, pasnekejau kaip kokia davatka.

QUOTE (Vega @ 2004 08 22, 16:10) |
[/QUOTE] Zhmogaus maastymas nesigilinant i niuansus, i realia susiklosciusia padeti ( tiksliau, maastymo nebuvimas shiuo konkreciu atveju ) yra tolygus gyvulishkam "maastymui". |
Vega, sakytum, kad moteris, kuri rauda del prarasto 6 men. vaiko (prieslaikinis gimdymas) masto gyvuliskai? As sakyciau, kad ji masto kaip moteris, kuri supranta, kike svarbus yra vaikas. Masto kaip sielvartaujanti vaiko netekus moteris.
P.S. Tai ne as ta moteris. As tik verkiau, kai maciau ja verkiancia pilva apsikabinusia. Ir visas aukstas verke. Aisku, tos moteros foje tai neverke, jos gi trumpam, jos perdaug neisijausdavo.
Oi, nepriminkit man tu pergyvenimu. Bo tuoj ir as mastysiu, kai ten? - gyvuliskai?

Na, ab... yra labai labai labai baisus ir negeras dalykas, taciau as sutinku su voveriuko nuomone. Pasirinkti turi teise kiekviena. As manau, kad ne mums teisti tas, kurios tai pasirinko, ir ne mums moralizuoti. Cia jau Dievo sfera......Jis atsirinks, kas kur ir kodel.....
Papildyta @ [mergetime]1093185596[/mergetime]
Visos temos neskaiciau, tai gal jau parasysiu anksciau kazkieno rasytas mintis, bet pagalvojau, jog yra tos, kurios darosi ab...... bet ir yra tos, kurios juos daro........
Del to sioje srityje manau atsakysime kievienas uz save.......
Papildyta @ [mergetime]1093185596[/mergetime]
Visos temos neskaiciau, tai gal jau parasysiu anksciau kazkieno rasytas mintis, bet pagalvojau, jog yra tos, kurios darosi ab...... bet ir yra tos, kurios juos daro........
Del to sioje srityje manau atsakysime kievienas uz save.......
QUOTE (SIDDIQA @ 2004 08 22, 16:38) |
(...) bet ir yra tos, kurios juos daro (...) |
Pasakysiu Jums štai ką: medikus gelbsti nuo bet kokio galvojimo ta rutina, kuri neišvengiamai yra jų gyvenimo dalis. Pvz. kai surenka žmogų gabalais nuo esfalto? Lavonus surenka po metų rastus? Jiems - medikams matantiems nuolat svetimas mirtis - pati gyvybės vertė atrodo visai kitokia...
Aš asmeniškai pažįstų vieną moterį, kuri man prisipažino turėjusi 4 ab... , tai jinai labai paprastai, ai, va čia nieko nėra, čia tik ląstelių komplektas. Pati medikė, 43 metai, lyg ir žino ką kalba, bet mane vistiek šiurpas nukrato...
Ai, ką aš čia galiu kalbėt, aš irgi geriau pats pro lengą iššokčiau, nei kad žmonai/ merginai duočiau tokį patarimą. Skystas aš, nors, jei atvirai, gyvenimo teko visokius dalykus daryt. Nervai ir metai nebe tie

QUOTE (norge @ 2004 08 22, 16:26) |
Vega, sakytum, kad moteris, kuri rauda del prarasto 6 men. vaiko (prieslaikinis gimdymas) masto gyvuliskai? As sakyciau, kad ji masto kaip moteris, kuri supranta, kike svarbus yra vaikas. Masto kaip sielvartaujanti vaiko netekus moteris. |
Palauk, prie ko cia ta moteris? Visas situacijas vertinu objektyviai- ivertinu visas aplinkybes, pastumejusias zhmogu pasielgti vienaip ar kitaip. O nezhinant VISU niuansu daryti kazhkokias ishvadas yra labai lengvabudishka. Bet ka cia gincytis. Kitoms turbut yra smagu matyti kur nors lifte ar shiukshlyne numesta kudiki, pilnus vaiku namus niekam nereikalingu zhmoguciu. Ash -uzh juos, uzh tai, kad jie gyventu.Bet kad gyventu kaip ZHMONES, o ne kaip nereikalinga, nelaukta nashta.
jūsų paklausius kaip jūs teisiat žmones, kad padarė ab...., nesvarbu kokia situacija.....tai sorry.... tikriausiai pats lengviausias gyvenime dalykas nuteisti kitą žmogų, nors mano manymu kaip tik reiktų paguosti, arba bent jau nesmerkti taip...
Papildyta @ [mergetime]1093196450[/mergetime]
aišku aš tokių jau nepateisinu kurios jau 2 ir taip toliau be skaičiaus darosi, pati pažinojau tokią kuri jau 8 abortą darosi, bet jos jau mano manymu žlugusios yra morališkai ir žmoniškumas jau dingęs
galų gale kartais būna ir taip kad nepilnametė prisidirba vaiką ir tada tėvai verčia ją pasidaryti abortą, o ką gi tada daryti kai esi priklausoma nuo tėvų ??
Papildyta @ [mergetime]1093196450[/mergetime]
aišku aš tokių jau nepateisinu kurios jau 2 ir taip toliau be skaičiaus darosi, pati pažinojau tokią kuri jau 8 abortą darosi, bet jos jau mano manymu žlugusios yra morališkai ir žmoniškumas jau dingęs

galų gale kartais būna ir taip kad nepilnametė prisidirba vaiką ir tada tėvai verčia ją pasidaryti abortą, o ką gi tada daryti kai esi priklausoma nuo tėvų ??
galiu pasakyti jums visoms smerkianciom mane ir kitas, viena sakini: 'niekada nesakyk niekada'.........patikekit manim, zinau ka sakau........niekada......niekada......niekada...niekada......oi kiek kartu as taip sakiau....niekada.......ir nebukit kategoriskos, mes sumokesim uz savo kaltes visi...nezinau kaip bet as sumokesiu.........
O as turiu du vaikus. Neplanuotus. Ir gimusius daugiau is aistros, bet tikrai ne is meiles. Nei man ju reikejo, nei man ju dabar reikia. As juos priimu tiesiog kaip neisvengiama likimo dovana ir tiek. Rupinuosi jais tik tiek, kad vaiku teisiu apsauga prie mano duru netrypciotu ir man ramybes nedrumstu. Vadinasi, savo vaikus as vis tik myliu. Bet jei jie butu gime is meile ir normalioj seimo, gal as juos myleciau dar labiau ir jie butu dar laimingesni.
Niekada sau negaliu atleisti uz tai, kad vis dar isdristu kartais sueit su vyru be jokiu spec. apsisaugojimo priemoniu. Tiesiog viskas vyksta taip retai, kad nei tabletes, nei jokios spirales man netinka, veltui organizma dirgintu. Prezu dazniausiai jau nebespejam uzsimauti. Jei dabar uzkibciau, galit mane pakart, tikrai negimdyciau. Uzteks nelaimingu vaiku. Du jau yra
Niekada sau negaliu atleisti uz tai, kad vis dar isdristu kartais sueit su vyru be jokiu spec. apsisaugojimo priemoniu. Tiesiog viskas vyksta taip retai, kad nei tabletes, nei jokios spirales man netinka, veltui organizma dirgintu. Prezu dazniausiai jau nebespejam uzsimauti. Jei dabar uzkibciau, galit mane pakart, tikrai negimdyciau. Uzteks nelaimingu vaiku. Du jau yra
man skaudu, kad neturiu broliuko ar sesutes, kuri galejau tureti. Ir viskas ne del to, kad buvo nelaukiamas, kad nenorimas. Aplinkiniu spaudimas (vyro, anytos) mano mama atvede prie tokio zingsnio. Ji pati, griauziasi kone kasdien, jei tik uzeina kalba apie tai..
tada jau ir asaru sulaikyt nepavyksta ir pora savaiciu vaiksto liudna. Ji gailisi, kad padare tai, kad pasidave nemylincio vyro spaudimui, kad neatsilaike. Noreciau kad taip nebutu atsitike, bet yra kaip yra. As pati jos smerkti negaliu nenoriu ir nesiruosiu, man tik beprotiskai gaila ir jos, ir
atsakymas i tema: taip, tai kryzius visam gyvenimui, bent jau mano mama jo nesugeba padet salia ir eit toliau, nesa ir kencia

atsakymas i tema: taip, tai kryzius visam gyvenimui, bent jau mano mama jo nesugeba padet salia ir eit toliau, nesa ir kencia

Esu persiliaudus tris kartus.Tureciau dvinukus,tureciau dabar 13metu suneli ir dar viena vaikuti po dvinuku... Tai jei man taip nutiko,tada ka gimdit tiek kiek dievas duoda?Verkiau ir as del prarastu savo kudikiu,negalejau pastot... Vos isnesiojau savo dukra kuriai dabar jau 10metu duok dieve,sunu ir dar viena dukrele kuriai jau 1.6men. Bet jei dar gimdit toliau ,tai kas bus sitiems vaikams?Nesutinku ,kad darosi ab tik tuos kurios turi vaiku,kurioms lengvai jie atejo i pasauli... Daroma tam ,kad uzauginti ir apsauguoti tuos vaikus kurie yra gime.Nesmerkiu nei vienos kuri darosi,smerkiu tik ta moteri kuri gimdo ir meta vaikus,parduoda organams savo kudiki...uz tai reikia smerkt,kad 9menesius isnesiojo vaika ir lengva ranka ji atidave.
Suprantu visu tu moteru,kurie sunkiai gimdo,sunkiai pastoja,bet nesmerkim kitu vien uz tai kad jos lengvai pastoja ir darosi ab.Jos gyvena taip kaip sugeba,kalta musu visomine ,kad dar nemoka normaliai apsvest jaunyma,kalta musu vyriausybe,kad neaprupina zmones pigiais saugos priemonemis,juk yra taip ,kad reikia galvot ka pirkt ,ar vaistus kontraceptinius,ar tuos "sargius"- arba duonos ir pieno vaikams.Ir buna visko gyvenime visiems.Kiekvieno zmogaus likimas yra uzprogromuotas,ka dievas nuleme ta zmogus gyvena.
Viskam yra Divo vale.
Suprantu visu tu moteru,kurie sunkiai gimdo,sunkiai pastoja,bet nesmerkim kitu vien uz tai kad jos lengvai pastoja ir darosi ab.Jos gyvena taip kaip sugeba,kalta musu visomine ,kad dar nemoka normaliai apsvest jaunyma,kalta musu vyriausybe,kad neaprupina zmones pigiais saugos priemonemis,juk yra taip ,kad reikia galvot ka pirkt ,ar vaistus kontraceptinius,ar tuos "sargius"- arba duonos ir pieno vaikams.Ir buna visko gyvenime visiems.Kiekvieno zmogaus likimas yra uzprogromuotas,ka dievas nuleme ta zmogus gyvena.
Viskam yra Divo vale.