Daznai mes ,aplinkybiu verciami,esam priversti daryti ko nenorim,gal ir klystam,bet mes tik zmones - einam,klumpam ir vel kylam-gal is klaidu mokomes,bet manau nereikia taip sielotis - juk turi vaikeli ir jam skirk visa savo meile ( kas gera prisiminki kas bloga tu isbrauk )ir as turejau aborta,bet nenorejau vel gimdyt,kadangi treciam mano mazyliui buvo tik 6men.,aisku tai bjauri procedura ir as daznai sapnuodavau maza kudiki istiestom rankom,bet laikas uzgyde zaizdas,o gal pati stengiaus tai pamirst.Gyvenimas eina i prieki

Nezinau, gal reikejo nauja tema atidaryti, bet gal bus gerai ir jau esancios pratesimui.
Siandien Delfyje i akis krito straipsis "Svarstoma galimybė riboti abortus". Siaip straipsnis butu kaip straipsnis, bet vienas sakinys man labai krito i akis:
"Svarstoma, ar prieš abortą moteris neturėtų gauti sutikimo iš vyro ir jį atnešti medikui, taip pat abortas būtų atliktas saugiai, galbūt net specialiai įkurtose abortų klinikose, kaip tai yra kai kuriose pasaulio šalyse."
Kad saugiai, tai gerai, bet vyro leidimas
tai jau virs visko. As nesu abortu salininke, bet ar tokios priemones nepridarys dar daugiau bedos?
Siandien Delfyje i akis krito straipsis "Svarstoma galimybė riboti abortus". Siaip straipsnis butu kaip straipsnis, bet vienas sakinys man labai krito i akis:
"Svarstoma, ar prieš abortą moteris neturėtų gauti sutikimo iš vyro ir jį atnešti medikui, taip pat abortas būtų atliktas saugiai, galbūt net specialiai įkurtose abortų klinikose, kaip tai yra kai kuriose pasaulio šalyse."
Kad saugiai, tai gerai, bet vyro leidimas

QUOTE (zanet @ 2004 09 17, 10:15) |
"Svarstoma, ar prieš abortą moteris neturėtų gauti sutikimo iš vyro ir jį atnešti medikui, taip pat abortas būtų atliktas saugiai, galbūt net specialiai įkurtose abortų klinikose, kaip tai yra kai kuriose pasaulio šalyse." |
manau, didesne dalis daranciu aborta vyro NETURI... tai kieno tada sutikima nesti? mamos?

QUOTE (Shirshe @ 2003 11 18, 13:19) |
Seniai seniai per jaunimo seriala "Beverly Hilsas" Keli, pasidariusi aborta pasake: "Ir nesvarbu kiek vaiku as turesiu ir kiek ju begios kieme, bet visada as zinosiu, kad ju galejo buti vienu daugiau..." |
sie zodziai buvo pasakyti galvojant, jog vis tik darysis aborta, taciau kaip veliau paaiskejo ji persileido, o gyd., pasake, jog tai del kazkokiu sutrikimu. ji butu dariusi aborta, jei nebutu persileidusi. bet skaitant sia tema, ne tame esme

skaiciau ir skaiciau..
per mano trumpa(pavasari 22
), o gal kam ir ilga gyvenima teko paspjaudyti i sulini, o paskui vandeni gerti, bet tas "vanduo" palyginus su cia aptariamu abortu buvo niekai. nesu turejusi aborto, bet nesakau, kad ir neturesiu.
nuo pat vaikystes galvojau, kad as ju negalesiu tureti (teta 5m. neturejo vaiku, todel man pupai ~6m., taip atrode). paaugus (ir dabar ne ka maziau) labai domino visos temos susijusios su
prenataliniu laikotarpiu
dvejoju, ar gimdyciau, bet dvejoju, ar pamacius plakancia
sirdele per echoskopa ryzciausi negimdyti.. nesvarbu kokio dydzio butu
ryzio ar visiskai pasiruoses gimti vaisius, jis man nuo pradejimo
retorinis klausmas- kas butu, jei butu.. labai tikiuos, kad to patirti nereiks niekad
labai patiko cia issakyta citata
kad "Kiekvienas norėtų būti pradėtas per didžiulį meilės polekį, per karštą norą sukurti naują gyvybę"
Prieš laiką gimusių vaikų išgyvenimo pagerėjimas per 20 metų. Duomenys gauti iš Mineapolio ligoninių. Nuo 1986 iki 2000 m. kūdikiai:
26 savaičių amžiaus išgyveno nuo 76% (1986) iki 93% (2000)
25 sav. - nuo 69% iki 85%
24 sav. - nuo 49 iki 81%
23 sav. - nuo 40 iki 65%
"World Magazine", June 26.

nuo pat vaikystes galvojau, kad as ju negalesiu tureti (teta 5m. neturejo vaiku, todel man pupai ~6m., taip atrode). paaugus (ir dabar ne ka maziau) labai domino visos temos susijusios su

dvejoju, ar gimdyciau, bet dvejoju, ar pamacius plakancia

retorinis klausmas- kas butu, jei butu.. labai tikiuos, kad to patirti nereiks niekad

labai patiko cia issakyta citata

Prieš laiką gimusių vaikų išgyvenimo pagerėjimas per 20 metų. Duomenys gauti iš Mineapolio ligoninių. Nuo 1986 iki 2000 m. kūdikiai:
26 savaičių amžiaus išgyveno nuo 76% (1986) iki 93% (2000)
25 sav. - nuo 69% iki 85%
24 sav. - nuo 49 iki 81%
23 sav. - nuo 40 iki 65%
"World Magazine", June 26.
tesugebejau perskaityti pirma puslapi ir negaliu per asaras nematau ekrano nesu patyrusi to jausmo ir tikiuosi gyvenime nereiks jo patirti tik belieka palinketi stiprybes nors jus ir taip esat stiprios tereiki ramybes ir susitaikymo

As manau, kad visom, kurios cia i zmogaus pagalbos sauksma atsiliepe tik moralais, pasisakymais uz ir pries, visokiom diskusijo pasirinkit kita vieta. Uzveskit nauja tema ir ten teiskit, moralizuokit, pykites, gincykites, ka norit ta ir rasykit. As perskaiciau visus 17 psl. Moterys ar jus skaitete pati pirma psl? Ar zinote kodel sita tema uzvesta? Tai kaip jus manot ar kam nors cia labai idomu skaityt, kaip jus moralizuojat?Jus varot mieles visai ne i tema. Duokit zmonem nors vienoj temoj pasiguost. Ir pasiguost normaliai, neklausant kazkokiu super protingu, vos neprilyginanciu save auksciausiajam, "be jokios nuodemes" motereliu. Jus visos kaip vistos pereksles, puolat kitas moteris, nes paciom to neteko daryt. Tai ka jus norit pasakyt, kad jus dabar uz jas protingesnes? Jus uz jas geresnes? Jus labiau mylit savo vaikus nei JOS? Kuom jus geresnes? Geresnes tuo, kad TO nedaret? Bet juk gyvenimas dar pries akis. Jus visos turit tik po 1 ar du vaikus, ka jus galit 100 proc garantuot kas bus veliau?Ka jus zinot kokia jusu nuomone bus po 10 metu?
Dar karta sakau, varykit i kita tema.
liudna
tikrai skaiciau ir verkiau. skaudu, kai kazkas pasako, kad leliukas tai tik spermatozoidai ant paklodes
liudna, kad kazkas net nepagalvoja, o koks butu mano vaikas? i ka jis butu panasus? o gal jis buvo vienintelis, kuri as galejau tureti, bet jo neissaugojau? del ko? del to kad taip lengviau gyventi? del to kad taip patogiau? del to kad vaikas butu trukdes? man liudna ir pikta skaityti kad kazkam abortas nieko nereiskia. nesmerkiu tu moteru, kurios gailisi, kurios prisimena savo negimusius vaikucius, kurios nenumoja i tai ranka. nesmerkiu tu moteru, kurios tikrai neturejo kitos iseities. bet nepateisinu tu, kurios bijo kazka pakeisti, kurioms tai nieko nereiskia

perskaiciau visas zinutes...kazkas smerkia aboetus,kazkas gailisi,kad tai padare,kazkas tai priima kaip normalu dalyka...mano drauge irgi pasidare aborta,kai buvo 19...dabar jai 25...iki 23 teigi,kad tai normalu ir pan,pateisino,kad buvo jauna...as jai nieko nesakiau,bet buvau tikra,kad ji is tiesu taip masto...visai neseniai snekejau su ja-ji laukiasi ir yra tokia laiminga,bet...kaip ji pati pasake,"as tik bandziau save itikinti,kad tada pasielgiau teisingai..."
temos autore klause "ar abortas-kryzius visam gyvenimui?" taigi,manau,kad taip...drauge dabar vis pagalvoja-o mano vaikui dabar butu tiek ir tiek metu ir pan...kiekvienos normalios moters mintyse islieka pats faktas,kad ji atsisake vaikelio...barti ar smerkti moteri pasidariusia aborta jau nebera prasmes...puikiausiai isitikinau,kad ateis laikas ir ji pati supras...
temos autore klause "ar abortas-kryzius visam gyvenimui?" taigi,manau,kad taip...drauge dabar vis pagalvoja-o mano vaikui dabar butu tiek ir tiek metu ir pan...kiekvienos normalios moters mintyse islieka pats faktas,kad ji atsisake vaikelio...barti ar smerkti moteri pasidariusia aborta jau nebera prasmes...puikiausiai isitikinau,kad ateis laikas ir ji pati supras...
As manau, kad jei likimas suteike galimybe tureti vaikeli, tai reikia ja issaugoti. Kad neturi pinigu jam uzauginti-cia ne priezastis. Didziausias turtas-sveikata. O kartais ir turciai tampa vargsais. Nuo ligos, tiurmos ir ubago lazdos niekas nera apsaugotas
Radau eilėraštį, kuris privertė mane apsiverkti...Niekada nedariau abortų ir tikrai nedarysiu. Aisku, čia kiekvienos šeimos pasirinkimas...bet geriau pasirūpinti kontracepcija, juk dabar tiek visko yra, negu priiminėti tokius sprendimus...
Negimusio kudikio zodziai mamai:
Tuomet dar nieko nemačiau,
Tiktai jutau plakimą..
širdies, kuri priklausė tau-
Ji migde ir ramino
Ir tavo balsą pamilau..
Pžinčiau net per sapną!
Juk jį pirmiausia išgirdau,
pats būdamas dar aklas..
Aš supratau tavus jausmus,
Ir nerimą, ir skausmą..
Nors mažas, bet buvau ŽMOGUS!