Įkraunama...
Įkraunama...

Darželiai, mokyklos Anglijoje

QUOTE(Gitulka @ 2005 03 08, 18:36)
o kur reikia kreiptis del to?

na man tai mano destytojas dave toke forma kur liepe uzpildyt ir sake viska college daugeu sutvarko, ce kad 100% kompensuotu nes as rudeni toleau mokinsiuos... o del tu 70% tai tikslei nezinau, bet paklausiu drauges nes jai taip kompensuoja,bet manau kad per inland ravenue bus...
Atsakyti
blush2.gif Labux, tau gerai.................O mums kas pades???????
Atsakyti
Childe benefit tai visiems anglijoje legaliai gyvenantiems ir jei vaikas mokinasi tai iki 18 metu. Va as atvaziavau lapkricio men, sausio uzpildziau dokumentus ir po 10 dienu tureciau gauti pinigelius. Kol saskaita paste patvirtins ax.gif. Be to pagal taisykles gali moketi ne tik tevams, bet ir kitiems globejams.
Atsakyti
paskambink 0845 302 1444 Child benefit office numeris, jis nemokamas. Pasakai pavarde, adresa vaiku amziu ir jie atsius tau popierius. Uzpildysi nusiusi, asius kitus ax.gif
Atsakyti
child benefit moka iki 19 metu jai mokinasi smile.gif nes mano mama dar gauna uz mane (man 18) bet kiek pamenu reik gimimo liudijima siust kartu su tom formom, na bent jau mano mama siunte, bet tai buvo pries 5 metus, gal dabar pasikeite.
Atsakyti
QUOTE(Paranormali @ 2005 03 09, 18:19)
blush2.gif Labux, tau gerai.................O mums kas pades???????

na jai mokinies ar ruosies mokintis tai tau irgi college turi viska sutvarkyt smile.gif o del 70% tai klausaiu drauges kaip ten tikslei tai ji paiskino kad kai pilde formas del working tax credits tai ten yra skiltis ir apie darzeli, ja irgi uzpilde ir po menesio kaskur darzelei jai pasake kad reik moket tik 30% nes 70% finansuoja valstybe thumbup.gif tai ji dabar ir moka tik 30% nuo pilnos sumos kas savaite.
Atsakyti
Mamos Londone,labai prasau padeti,ruosemes isvaziuoti gyventi i Londona.Dukrytei 7 metai, ka su ja daryti.Reikia eiti i mokykla,kur nuvaziavus kreiptis,ir is viso kaip bus,kad ji nemoka angliskai.
Atsakyti
nu jau taip nesijaudink .... smile.gif
rasit mokyklele...as apie mokyklas nelabai daug zinau nes mum dar i darzeli reik pirma iskeliaut...
kai apsigyvensit tam paciam rajone susirasit mokyklas pagal amziu...ir tada nueisit aiskintis ...kas kaip...zinau kad reikia pas gydytoja pirma uzsiregistruot ..o del kalbos nesijaudink pirma menesi gal bus sunku o paskui bus viskas ok...mano pazystama turi irgi 7 metu dukra tai jei sake pirmom savaitem mokykoj buvo sunku nieks nebendravo nes angliskai nemokejo...o dabar net su lietuviais draugais sneka angliskai....manau didesne problema bus lietuviu kalba islaikyti......jei nieks neatsakys tau tiksliai kas ir kaip as galesiu uzklausti nuo ko tiksliai pradet....gali pagal rajona susirasti siuo adresu...:www.childcare.co.uk
Atsakyti
QUOTE(laimushka @ 2005 04 26, 22:18)
Mamos Londone,labai prasau padeti,ruosemes isvaziuoti gyventi i Londona.Dukrytei 7 metai, ka su ja daryti.Reikia eiti i mokykla,kur nuvaziavus kreiptis,ir is viso kaip bus,kad ji nemoka angliskai.

Nesijaudink mirksiukas.gif kai apsigyvensit susiieskosi savo rajone primary mokyklas ir parasysi prasymus nuejus, patarciau i kelias artimiausias, nes ne visada buna vietu gali tekt palaukti. Del kalbos irgi nesijaudink, aisku mergaitei koki menesiuka bus sunku, bet mokytojai cia prie to priprate, moka elgtis su tokiais vaikuciais, o jei apsigyvensit rytuose, tai dar bus ir mokykloj vaiku kalbanciu lietuviskai. Maniskes klasej 3 lietuves mergaites. Pas gydytoja reikia uzsiregistruoti bet nebutina, priims i mokykla ir be to, tik manyciau kad jus jau priims nuo rugsejo. Tik nusiteik visiskai kitokiai tvarkai nei LT. Vaikams duota daug laisves mokykloj, pamokos taip nevyksta kaip mes iprate, viskas pateikiama zaidimu forma, jeigu mokytoja kazka pasakoja visi sedi ant zemes, ant kilimo. Pamokink mergaite rasyti, nes jau 5-meciai cia turi moket rasyt savo varda, visus skaicius, sudetis atimtis bent 20 ribose. na jei dar kas domina klausk, stengsimes padeti.
Atsakyti
aciu mamytes,kad mane pradziuginot,del mokyklu 4u.gif ,dar klausimeliai,kurie iskilo dabar:ar reikia moketi uz moksla ir kokia kaina.Ar priimtu i mokykla jeigu sakykim ji pradetu eiti ne nuo rugsejo,o veliau,nes nezinome per kiek laiko patys isikursime.Pradzioje vazxiuosime vieni be dukros.Ar tiks vaiko lietuviski dokumentai.Kolkas tiek,paaskui dar paklausiu blush2.gif
Atsakyti
dar truputi apie save:mes ruosiames Londone daryti savo versla,kaip ten pas jus su lietuviskais ir tarybiniais produktais,ar yra kur nusipirkti,kur daugiausia gyvena lietuviu(mes noretume padaryti liet.ir latvisku prekiu baze,ar ji reikalinga londone) g.gif
Atsakyti
man lygtais uz mokykla valstybine nereik moket bet as nesusidurus su situo tai nezinau tiksliai..tik jei i privace leisit..tai tikrai moket reikes....beje cia daug silpniau mokina...nei lietuvoi...jei bus daug sunkiau kai kada nors grysit i lietuva ir tures eiti i mokykla tenais sad.gif
del lietuvisku parduotuviu.... g.gif nu ju cia yra yra nemazai..bet i kuria mes einam tai produktu ne koks pasirinkimas bet ner kuo skustis juk kita salis ...duoneles kartais siltos nusipirkt eina.....daugiausiai lietuviu yra plaistow, stratford ...
Atsakyti