Buvau keliose Rc mokyklose del application formu, labai sunkiai dave..
ir vietu nera, kai uzpildysim uzrasys i laukianciuju eile
Sake reikia rekomendaciju is kunigo, jog mes kiekviena sekmadieni i baznycia einame, kad jis pazysta musu seima ir t.t
Na baznycioje mes apsilankome karts nuo karto, bet kiekviena sekmadieni neiname
Kazi, kaip ten su kunigu, iseis susitarti
Ir ar kriksto sertifikatui reikia vertimo? Be jo irgi nepriima.
Gal kam jau teko susidurti su tuo ir praeiti visus kelelius,,Rasykite viska ka zinote
PLEASE

Papildyta:
Kiek girdejau, ten grieztesne tvarka, kitoki vaikai, na is rimtesniu seimu.
Gal tos mamytes kuriu vaikuciai, ten mokosi daugiau galetu parasyti

Sake reikia rekomendaciju is kunigo, jog mes kiekviena sekmadieni i baznycia einame, kad jis pazysta musu seima ir t.t
Na baznycioje mes apsilankome karts nuo karto, bet kiekviena sekmadieni neiname

Kazi, kaip ten su kunigu, iseis susitarti

Ir ar kriksto sertifikatui reikia vertimo? Be jo irgi nepriima.
Gal kam jau teko susidurti su tuo ir praeiti visus kelelius,,Rasykite viska ka zinote

Papildyta:
QUOTE(Brooke @ 2006 11 09, 01:54)
Kiek girdejau, ten grieztesne tvarka, kitoki vaikai, na is rimtesniu seimu.

Gal tos mamytes kuriu vaikuciai, ten mokosi daugiau galetu parasyti

QUOTE(egidija22 @ 2006 11 06, 15:26)
Sveika,
labai gaila, kad taip teko nusivilti :-(
Mano dukrai taip pat tuoj bus 7 metai. Esu labai LABAI LABAI patenkinta jos mokykla (St. Mary's RC Primary School, Clapham). Mokytojai tikrai labai rupinasi vaikais, teveliai draugiski, mokykla turi nuostabias patalpas ir iranga, t.t. . Ir mano pati dukryte sako, kad angliskoje mokykloje vaikai draugiskesni ir graziau elgiasi negu lietuviskoje (ji dar eina i sekmadinine lietuviu mokykla). As nelabai pergyvenu del to, ar mano vaikai mokes graziai dailyrasti rasyti, nes mano pacios neiskaitomas rastas, kol kas man gyvenimo nesugadino. Man yra svarbu, kad ji butu laiminga mokykloje, noretu mokytis ir pasitiketu savimi. O jos dabartine mokykla tikrai puikiai sugeba vaikus skatinti dometis mokslu, gerbti vienas kita ir stengtis del saves ir kitu.
Zinoma, jei apie jus nera geros pradines mokyklos, galite galvoti apie privacia. Jos kainuoja apie 10000-12000GBP per metus + papildomos mokyklos islaidos. Gal labiau apsimoketu kraustytis greta geros valdiskos.
Tikrai tikiuosi surasite gera mokykla savo mergaitei. Pasitikrinkite mokyklos OFSTED report.
Sekmes!
labai gaila, kad taip teko nusivilti :-(
Mano dukrai taip pat tuoj bus 7 metai. Esu labai LABAI LABAI patenkinta jos mokykla (St. Mary's RC Primary School, Clapham). Mokytojai tikrai labai rupinasi vaikais, teveliai draugiski, mokykla turi nuostabias patalpas ir iranga, t.t. . Ir mano pati dukryte sako, kad angliskoje mokykloje vaikai draugiskesni ir graziau elgiasi negu lietuviskoje (ji dar eina i sekmadinine lietuviu mokykla). As nelabai pergyvenu del to, ar mano vaikai mokes graziai dailyrasti rasyti, nes mano pacios neiskaitomas rastas, kol kas man gyvenimo nesugadino. Man yra svarbu, kad ji butu laiminga mokykloje, noretu mokytis ir pasitiketu savimi. O jos dabartine mokykla tikrai puikiai sugeba vaikus skatinti dometis mokslu, gerbti vienas kita ir stengtis del saves ir kitu.
Zinoma, jei apie jus nera geros pradines mokyklos, galite galvoti apie privacia. Jos kainuoja apie 10000-12000GBP per metus + papildomos mokyklos islaidos. Gal labiau apsimoketu kraustytis greta geros valdiskos.
Tikrai tikiuosi surasite gera mokykla savo mergaitei. Pasitikrinkite mokyklos OFSTED report.
Sekmes!
Sveikute, o kaip ten su priemimu, ar sunkiai prieme? Ar reikejo kunigo rekomendaciju?

Is anksto aciu

Mano vaikai mokėsi St. F Cabrini RC mokykloje. Čia SE 23. Mokykla, direktorė
Tik vietų nelabai būna. Šiaip rekomendacijų iš kunigo reikia. Na bet aš taip padariau: pasakiau jog mes tik atvažiavom į Angliją
, tai neprašė nieko. Vertimo krikšto liudijimo nereikėjo. Priėmė mus iškart. Nežinau, gal kad buvom pirmi lietuviai šioje mokykloje
. Nes kiek girdėjau ten užrašomi vaikai dar prieš gimimą
Tiesa mokykla turi darželį. Tai ten galima taikyti nuo 3 metukų

QUOTE(storasmeskius @ 2006 11 21, 00:18)
Sveikute, o kaip ten su priemimu, ar sunkiai prieme? Ar reikejo kunigo rekomendaciju?
Is anksto aciu

Is anksto aciu

Sveikos,
del Ievutes mokyklos:
reikejo rekomendacijos is kunigo. Lietuviu baznycios Kunigas Petras ja parase. Tik tikrai nuostabus zmogus, ir esu jam be galo be kraso dekinga labai labai labai! Mes dabar istiesu nueiname i Lietuviu baznycia. Ievute pradejo ten lankyti sekmadienine mokykla.
Ieva dabar year2. Tais laikais kai ja priiminejo, net i interviu reikejo eiti :-) Maniau kad nepriims, nes mano vyras anglas anglikonas ir anglikonu baznycioje nebuves daug DAUG metu. Tiesa, dabar LT baznycioje apsilanko :-) Taigi, interviu buvo baisus ir tikrai maniau kad nepriims. Laimei - prieme.
Sekmes visoms!
Papildyta:
Tiesa, nereikejo kriksto liudijimo vertimo. Taip pat nereikejo paso vertimo, t.t.
Beje, nors Ieva LT pase irasyta Ciricaite, bet mokykloje ja registravo - musu pageidavimu - Wade, pagal teva. Cia labai i viska liberaliai ziuri. Tikrai nereikia atspaudo po kiekvienu parasu :-)
Papildyta:
QUOTE(sparow @ 2006 11 21, 16:57)
Mano vaikai mokėsi St. F Cabrini RC mokykloje. Čia SE 23. Mokykla, direktorė
Tik vietų nelabai būna. Šiaip rekomendacijų iš kunigo reikia. Na bet aš taip padariau: pasakiau jog mes tik atvažiavom į Angliją
, tai neprašė nieko. Vertimo krikšto liudijimo nereikėjo. Priėmė mus iškart. Nežinau, gal kad buvom pirmi lietuviai šioje mokykloje
. Nes kiek girdėjau ten užrašomi vaikai dar prieš gimimą

O jus kazkur apie East Dulwich gyvenate, ar ne? Mes gana netoli. 10min masina :-)
sveikos mamytes, as studijuoju ikimokyklini ugdyma,bet noriu gristi atgal i uk,tad gal zinot adresiuku darzeliu (emailu)? uzteko puses metu,kad pamatyciau Toooki dideli skirtuma lt su uk.. ir lietuvoje darzelyje jokiu budu nenoreciau dirbti
tad noreciau bandyt mokytis neakivaizdziai ir dirbti uk
nesvarbu kur is tiesu,bet geriausia londone,nes ten jau gaudausi
ir butu lengviau

tad noreciau bandyt mokytis neakivaizdziai ir dirbti uk

Aciu visoms kurios parasete...
Uzpildziau kelias formas del vietu dabar eisiu pas kuniga rekomendaciju
tikiuosi viskas bus gerai ir jas gausiu..
Jei ne, tai nezinau ka ir bedaryti
Kazi kodel mes lietuviai, neturime lietuviu mokyklos londone...i kuria galetume ramia sazine savo vaikucius vesti, butu saunu jei tokia atsirastu

Kazi kodel mes lietuviai, neturime lietuviu mokyklos londone...i kuria galetume ramia sazine savo vaikucius vesti, butu saunu jei tokia atsirastu

QUOTE(storasmeskius @ 2006 11 30, 00:13)
Aciu visoms kurios parasete...
tikiuosi viskas bus gerai ir jas gausiu..

Sekmes sekmes!
Juk yra visokios sekmadienines ir sestadienines mokykleles. Mano mergaite viena is ju lanko. Nei gera, nei bloga mokykla :-) Lietuviskai palaida bala. Jei tai butu pagrindine mano vaiko mokykla - pervesciau i kita :-(
Zinoma, kad galetu buti lietuviu mokykla kokiame lietuviskame rajone. (pvz, Prancuzai turi savo licejus Londone) Mokintu pagal lietuviska programa ir visi planuojantys grizti i lietuva galetu ten mokintis. Tik ar daug butu norinciu uz moksla moketi? :-(
Šiandien užrašėm dukrą ir maniškio brolį į mokyklą (mažę į nursery school, berniuką į pre-school'ą). Ryt pirmą dieną eis.. Gal kas gali šiek tiek apšviest, ką reikėtų žinot tėvams..? Paklausiau dėl aprangos, tai sakė atsinešt batukus minkštu padu persiovimui klasėse, didžkiui sportinę aprangą.. O vat apie priemones pamiršau paklaust.. Kaip pas jus? Reikia sąsiuvinių, pieštukų, dar kažko..?
Brooke nesinervuok, priemonem 100% visom aprupina mokykloj. Reik uniformu ir sportines aprangos. O visa kita nuo knygu iki trintuku duoda mokykloj. Sekmes moksluose.

Sveikos,
Norejau jusu paklausti. Mano vyras isvaziuoja dirbti i Londona. Kol kas jo uzdarbis bus nedidelis, taciau tikimes, kad laikui begant jis ras ir geresni darbeli, nes turi pakankamai daug patirties.
Mano sunui dabar į metai, rudeni bus jau 6. Mazoji dar kudikis. Mes noretume atvaziuoti pas teveli dar siais metais, galbut rudeni, nes kaip suprantu sunus jau turetu pradet lankyti mokykla.
Norejau paklausti, kokiu mazdaug pajamu reikia, kad seima galetu normaliai isgyventi Londone, ne paciam baisiausiam rajone. Kokios mazdaug turi buti seimos pajamos, kad gauti visa 70 proc. kompensacija uz darzeli? Ar yra kazkokiu popamokiniu bureliu pacioje mokykloje, kad vaika galima butu pasiiminet is mokyklos jau po darbo?
Ar labai sunku rasti darba moteriai? Anglu kalba siaip moku puikiai, nezinau kaip seksis su Londono dialektu. Turiu lietuviska kosmetologes pazymejima, bet nezinau ar jis pripazistamas tenai.
Zodziu, jei tik netingite, parasykite viska kas svarbu seimai naujai atvaziavusiai i Londona. Labai nenoreciau cia Lietuvoje likti su vaikiukais ilgam, bet gal geriau jau likti cia, negu paskui nuvykus verkti ir gailetis.
Koks mazdaug turi buti vyro uzdarbis, kad galeciau likti namie su mazaja?
Norejau jusu paklausti. Mano vyras isvaziuoja dirbti i Londona. Kol kas jo uzdarbis bus nedidelis, taciau tikimes, kad laikui begant jis ras ir geresni darbeli, nes turi pakankamai daug patirties.
Mano sunui dabar į metai, rudeni bus jau 6. Mazoji dar kudikis. Mes noretume atvaziuoti pas teveli dar siais metais, galbut rudeni, nes kaip suprantu sunus jau turetu pradet lankyti mokykla.
Norejau paklausti, kokiu mazdaug pajamu reikia, kad seima galetu normaliai isgyventi Londone, ne paciam baisiausiam rajone. Kokios mazdaug turi buti seimos pajamos, kad gauti visa 70 proc. kompensacija uz darzeli? Ar yra kazkokiu popamokiniu bureliu pacioje mokykloje, kad vaika galima butu pasiiminet is mokyklos jau po darbo?
Ar labai sunku rasti darba moteriai? Anglu kalba siaip moku puikiai, nezinau kaip seksis su Londono dialektu. Turiu lietuviska kosmetologes pazymejima, bet nezinau ar jis pripazistamas tenai.
Zodziu, jei tik netingite, parasykite viska kas svarbu seimai naujai atvaziavusiai i Londona. Labai nenoreciau cia Lietuvoje likti su vaikiukais ilgam, bet gal geriau jau likti cia, negu paskui nuvykus verkti ir gailetis.
Koks mazdaug turi buti vyro uzdarbis, kad galeciau likti namie su mazaja?