Įkraunama...
Įkraunama...

Rachitas

QUOTE(zaneta19 @ 2007 01 03, 15:45)
mano mazylei du men.ir tik daba pasake kad reik duot vitamino d kai pamate kad rachitas prasidejo!!negaliu taip susinervianau kad.....ir nzn ka daryt kad susitvarkytu  verysad.gif

gerkit nurodyta doze vitD ir butinai eikit i laukuti kasdien, ka itik oras leis, min 2 valandas 4u.gif

sveikit
Atsakyti
QUOTE(Diaj @ 2007 01 03, 15:27)
oi kaip susinervinau skaitant sia temele - mano mazyliui momenelis gan didelis nors jau beveik metukai.... delniukai, pedutes, galvyte dregsta.... oi oi oi reik greiciau varyt pas gydytoja  blink.gif  mamytes per kiek laiko pagyjo jusu leliukai po rachito.... ???

mano mazulelio momelelis irgi labai didelis- bet jo dydis nereiskia, kad rachitas!!!! siaip sake, kad iki 1.5metu turi uzaugti!
svarbiausia, kokie momenelio krastai!- ar kieti ar minstejantys verysad.gif

NORIU PSIGIRTI po menesio gerimo vit D po 11 lasu ir po 1s zuvu tauku, vakar gydytoja pasake, kad momenelio krastai VEL KIETI !!!!!!!! valiooooooo thumbup.gif bigsmile.gif nors rankytes r kojytes dar buna dregnos, ypac kojytes unsure.gif
tai sake, gerti tik po 2 lasus vit d ir po sauksteli zuvu tauku- nes visa imanoma doze vit d jau isgere g.gif
tai paziuresim, ka po menesio pasakys..o jei vel suminstes krastai? kas tada? juk vit d jau nebelaai bus galima...nesuprantu..... unsure.gif
Atsakyti
bet cia gyditoja kalta nepasake kad duot!!kai paklause ar duodu vitamina d,pasakiau kad ne nes nesake tai atsake:oi turbut pamirsau!!tai kas cia per gyditoja!!siais laikais tokie gyditojai kad pasitiket negalima!!!
Atsakyti
QUOTE(zaneta19 @ 2007 01 05, 14:26)
bet cia gyditoja kalta nepasake kad duot!!kai paklause ar duodu vitamina d,pasakiau kad ne nes nesake tai atsake:oi turbut pamirsau!!tai kas cia per gyditoja!!siais laikais tokie gyditojai kad pasitiket negalima!!!

jo vien medikais pasitiketi siais laikais negalima, reikia ir paciai labai daug zinoti,dometis, skaityti, ieskoti info internete ir kituose informacijos saltiniuose doh.gif . sveikit 4u.gif
Atsakyti
mamytes, noriu pasiklausti:
jei momenelio krastai vel kieti, bet kojytes vis dar prakaituoja- ka daryt? ka tai galetu reiksti, kad rachitas nedingo? bet geriam jau mazai vit D- nes daktare bijo perdozuot-o jei rachitas vel islys? kaip tada su vit D?
gal kuri susiduret su sita beda???
help.gif
Atsakyti
QUOTE(Indrulis @ 2006 12 15, 16:53)
nelabai suprantu, kodėl vit D nepadeda  g.gif  o gal pakeist reikia į kokį kitą, į aliejinį ar pan????
ačiū smile.gif

Sveikos,

Pasak vienos docentės, vit. D vandeninis tirpalas yra netinkamas gydymui. Jis puikiai tinka profilaktikai, bet gydymui jokiu būdu ne. Tam geriausias vit. D aliejinis tirpalas. Be to, ji organizmas geriau ir pasisavina. Vandeninis vit. D kažkaip netgi toksikuojasi ar kažką panašaus daro organizme doh.gif Nemoku aš paaiškinti gydytojų terminais, bet prieš metelius ir mes turėjome tokių pačių bėdų - tai visus gydytojus aplaksčiau, kol gavau visapusę informaciją apie rachitą, vit. D skyrimą būtent mano vaikui, jo pašalinį poveikį ir pan.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Keiti: 11 sausio 2007 - 10:52
QUOTE(^lauryte^ @ 2006 12 17, 19:02)
mes irgi turim tuos pacius rachito pozymius - padukai labai dregni, rankytes (nors jos drekinamos dar ir burnytej  tongue.gif ) , galvyte suprakaituoja , kai gulim ant pilvo - geriam po 5 lasus Vigantolio , 10 lasu multitabs ir 20 lasu zuvu tauku - bet kolkas jokiu pokyciu  verysad.gif 
ir dar nelabai supratau - ar del rachito gali liepti nesioti freiko pagalvele - mes gavom siuntima pas ortopeda, tai vaiku gyd kazka uzsimine , kad gali mums liepti ja nesioti

g.gif manau cia kita priezastis,nes freiko pagalvele nasiojama del klubuku
Atsakyti
O to aliejinio VIT.D yra LT vaistinese?Ir kokia perdozavimo pasekme?
Atsakyti
Mums tas vandeningas visai netyko,visam pasauli jo jau nenauduoja,tik alejini smile.gif
Atsakyti
sveikos smile.gif
tai rachita jum diagnozuoja tik vaika apziurejus , is isoriniu pozymiu? mum irgi prakaituoja pedutes, bet daktare liepe pasidaryti slapimo tyrima ir parode kad viskas gerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(liince @ 2007 01 13, 15:24)
O to aliejinio VIT.D yra LT vaistinese?Ir kokia perdozavimo pasekme?

yra aliejinio pas mus, tik jis su receptu parduodamas, o kaina kiek girdejau apie 8 lt atrodo....

Olia30, mano leliui diagnozavo rachita apziurejus momeneli-nes krastai buvo minkstejantys-ir dar pedutes dregnos budavo.... daugiau jokiu tyrimu mums nedare!
O kodel mums slapimo tyrimo nedare??? g.gif eisim uz 2 sav paliklinikon-paklausiu..... o kaip paimamas slapimas kudikiui??? blink.gif kadangi pas amne berniukas, tai reikia stoveti su indeliu ir laukti fontanelio? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Indrulis @ 2007 01 16, 17:20)
yra aliejinio pas mus, tik jis su receptu parduodamas, o kaina kiek girdejau apie 8 lt atrodo....

Olia30, mano leliui diagnozavo rachita apziurejus momeneli-nes krastai buvo minkstejantys-ir dar pedutes dregnos budavo.... daugiau jokiu tyrimu mums nedare!
O kodel mums slapimo tyrimo nedare???  g.gif  eisim uz 2 sav paliklinikon-paklausiu..... o kaip paimamas slapimas kudikiui???  blink.gif  kadangi pas amne berniukas, tai reikia stoveti su indeliu ir laukti fontanelio?  bigsmile.gif

niu fantanelio gali nelaukti biggrin.gif eurovaistineje yra pirkti spec maiseliai slapimui rinkti kainuoja daugmaz apie 0,20cnt,kai vaikiukas padaro, tada perpili i buteliuka biggrin.gif
Atsakyti