Įkraunama...
Įkraunama...

Rachitas

Mamytės, siaubingai neramų.
jau 2 men iš eilės geriam po 12 lašų vitamino D. jau 5 buteliuką pradėjom. Rytoj eisim pas pediatre sakys ar reikia dar vieno menesio. Einam i rajoninę polikliniką pas tokia Veržinskaja. Jei nustatys kad reikia, nutarėm patys į Santariškes kreiptis, užmokėsim už pediatro konsultaciją.
Mums 5,5 menesio. Gal kas galite patart verysad.gif
Daremes Geromedoje šlapimo tyrimuką dėl kalcio. Norma yra 0,5-2,5, mums yra 0,69. Mažoka, tai gal reikia kalcį gert, bet gydytoją įsitikinus, kad vit d.

šiaip tokie buvo požymiai: labai didelis momenelis 5x5, minkšti kraštai; labai šlapios pedutės ir delnukai, varlytės pilvukas. šiaip didelis mūsų berniokas 71 cm, 8,5 kg. dabar kiek matau liko tik šlapios pedutes

patarkit jei ką žinot ax.gif
Atsakyti
Buvom pas pediatre, tai liepe dar dvi savaites gerti, ir kalci.

Turbut mums viniems taip yra unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Indrulis @ 2007 01 16, 17:20)
yra aliejinio pas mus, tik jis su receptu parduodamas, o kaina kiek girdejau apie 8 lt atrodo....

Parduodamas be recepto schmoll.gif tik ne visos vaistinės jį turi
Atsakyti
O mazdaug po kiek laiko isgyjama nuo rachito?Jau dvi savaites duodu didesni kieki D vitamino,bet vistiek dar trina galvyte... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(june1 @ 2007 02 05, 18:24)
O mazdaug po kiek laiko isgyjama nuo rachito?Jau dvi savaites duodu didesni kieki D vitamino,bet vistiek dar trina galvyte... schmoll.gif

hmm, jei paskaiciavus, tai mes gerem po 6 lasiukus menesi, po 8 lasiukus 2 men ir po 12 lasiuku menesi-tai kazkur tik isgerus visa imanoma doze vit D pastebejom rezultata bigsmile.gif
dabar nebeleidzia gerti daugiau nei 2 lasiukus vit D ir po 1 sauksteli zuvu tauku g.gif nors pedutes dar prakaituoja....

tai kazkur 3-4 men mus gyde rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Maniuta @ 2007 02 05, 14:11)
...Turbut mums viniems taip yra unsure.gif

Kazkaip tylu wacko.gif . Gal geriau pasikonsultuokit su kitu gydytoju g.gif
Labai keista. Man sake, kad po 5lasiukus tik 2savaites galima gert, bet nezinau...
Atsakyti
QUOTE(jovial @ 2007 02 07, 09:10)
Kazkaip tylu wacko.gif . Gal geriau pasikonsultuokit su kitu gydytoju g.gif
Labai keista. Man sake, kad po 5lasiukus tik 2savaites galima gert, bet nezinau...

Taip ir darysiu, ačiu jovial už palaikymą
Atsakyti
Maniuta, užmesk akį į neišnešiotukų temą - ten daug kam teko gerti po 10 lašų vitamino D mirksiukas.gif

Vat tik 12 lašų dozės tai ir man dar neteko girdėti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mažulėlė: 07 vasario 2007 - 11:57
QUOTE(Maniuta @ 2007 02 07, 12:46)
Taip ir darysiu, ačiu jovial už palaikymą

Būtinai konsultuokis su rimtu pediatru. Vieno gydytojo nuomonė dar nieko nereiškia. Tuo labiau jeigu tau pačiai neramu. Neeksperimentuokite su vaiku.
Mano Ugnei kai buvo 3-4 mėn. buvo prasidėjęs rachitas. Ir vien dėl to, kad mano gydytoja pasakė, kad atseit jeigu nustojai maitinti savo pienu (nustojau 2,5 mėn.)ir duodi mišinuką tai ten tame mišinuke pakankamai yra vit D ir profilaktiškai nebereikia po lašiuką vit. D duoti. Taip ir dariau. Pradėjo drėkti delniukai, padukai, vaikas neramus, trina galvytę. Nubėgau pas privačią gyd. tai šitoji išpūtė akis (mano ugnė gimusi rugsėji ir visa tai buvo apie naujus metus - tada kai saulės minimaliai). Tada skyrė ampuolę vit D, kurią sugirdai ir vaikučio organizmas pasisavina tike kiek jam reikia, o likęs vit D nusėda vaiko riebaliniame audinyje. Laaabai bijojau, kad perdozuosiu ar ką, bet pasikalbėjus su kitomis mamomis, kurios jau buvo sugirdžiusios tą ampuolę, sugirdžiau ir aš savajai. Po savaitės nustojo drėkti delniukia ir išnyko visi kiti rachito požymiai. Sekantis žingsnis buvo perėjome pas kitą šeimos gydytoją.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugiagėlė: 07 vasario 2007 - 15:38
Mažulėlėi dėkoju už nuorodą, pati nebučiau pagalvojus. Buvom Santariškėse. Sako, pagal tai kas parašyta med. knygutėje, tikrai buvo rimtas rachitas, nors tokią arklišką dozė reikėjo ilgesniam laikotarpiui paskyrstyt, o ne į du men. dabar menesiuką pagert po 6 lašus ir viskas. Taip ir beveik pasveikom. Dušele rami, vaikui viskas gerai biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
ačiu visoms
Atsakyti
Mane tai labai gazdina tas rachitas, truputuka dreksta koju padukai ir delniukai,pakausiukas truputi praplikes, trina ta galvyte kai yra pusiau prabudes, kaip nerazdamas sau tinkamos padeties, o momenelis tai labai mazas taskiukas yra, kaip man atrodo tai jis traukiasi o ne dideja. Vitamina d geriam kiekviena diena po 2 lasiukus. Buvom pas gydytoja tai ji nieko taip nepasaka ar tai pradzia rachito ar viskas gerai. Gal kas galit ka patart?
Atsakyti
Laba vakara,

Na, ir as pasisakysiu...Mums nuo pat pradziu truko d vitamino...Gal but viena is priezasciu buvo liesas mano pienas...Nes labai nukrito svoris, ir pradejo dar labiau plikti galvyte, ir prakaituoti delniukai...Turejau atsisakyti maitinimo krutimi...Teko duoti misinuka..Po to gydytoja apziurejus vaika, nusprende padaryti kalcio tyrima (nustatoma is slapimo)..Pasirode kad jo dvigubai maziau negu priklauso...Pradejom gerti po 9 lasiukus d vitamino ir po sauksteli kalcio... Ir taip iki dabar..Pries menesi vel pasidarem kalcio tyrima, ir pasirodo, kad jo dar maziau 0,25 kazko, kazkame smile.gif (o turi buti 1,2)... Tada gydytoja nusprende padaryti kraujo tyrima, kur kalcio kiekis tiksliausiai parodomas... Ir pasirodo, jo kiekis atitnka normas... Taigi, mums kaip ir grese rachitas, bet ryskiu pozymiu taip ir nesimate... O nuplikes pakausis buvo labai ilgai...
Atsakyti