Įkraunama...
Įkraunama...

Rachitas

QUOTE(linciukasok @ 2007 11 25, 22:57)
gal galite parasyti kokiais veiksmais pasireiskia rachitas?ar jei pakausis nuplikes ir labai sukioja galvyte kaip miega tai jau rachitas?

Kiek skaiciau(cia pagalsunkuma):
1 pozymis:prakaituoti delnai ir koju pedutes.
2 - prakaituoja galva, todel vaikui niesti ir jis labai intensyviai ja trina i pagalve, del to isplinka pakausis (bet jis gali buti isplikes ir siaip nuo gulejimo, reikia stebeti ar vaikas neprakaituojam atsiranda net laseliai prakaito jam miegant ir ne tik.).
3 - vaikas neramiai miega, lyg tai kosmara sapnuotu, suaimauja, ar daznai pabunda (bet vel gali daznai pabusti, nes ciulptuka pameta ar zaisliuka is rankutes)

Pasekemes:
1 suminksteja galvos kaulai, ta vieta ant kurios daugiausiai guli pradeda plotis, deformuojasi, maumenelio krastai minksti.
2 pradeda deformuotis krutines lasta t.y. sonkauliai issiploja arba i prieki issoka (priklausomai nuo vaiko amziaus), jei vaikas sedi jau isskypsta stuburas, jei vaiksto isskrypsta kojos.(cia jau sunki stadija, geriau iki jos neprigyventi mirksiukas.gif )

Pvz maniskis labai greitai auga ir 4 men jau 8.6 sveria, faktas, kad tokiu metu jam truksta saules ir d vitamino ypac kai taip sparciai auga. Pirma menesi gydytoja nepasake, kad reikia duoti D vitamino, tai jam per pirma menesi nuslinko plaukai verysad.gif sukuosena buvo kaip lenino biggrin.gif ir prakaitavo delnai. Pradejus duoti vitamino D po 4-5 lasus plaukai ataugo ir prakaitavimas toks mazesnis, bet ta problema mus vis dar kamuoja, nes kaukole suminkstejusi verysad.gif

Man liko vienas neaisku: ar ta deformacija pasveikus atsistato??? g.gif
Atsakyti
Rachito požymiai buna kas antram vaikui, manau jei laiku pradėsit gert vit.D tai viskas susitvarkys, nepergyvenkit 4u.gif
Atsakyti
Mano mergyte kapsules nepasisavino ir del to turim problemu. Geriau netingekit su lasiukais pazaisti, nes tos kapsules nepasisavinamos. Dabar jau aiskina kad nepasitvitino. Mes einam masazus ir manksta, tai masaziste sake, kad pas ja labai daug vaiku su rachito pozymiais gere kapsule.Maniskei net sonkauliu lankas pasikeite, galvyte buvo plokscia.Galvojau , kad tokia forma.O sonkaulius pamate kita gydytoja ir pasake, nes as pati nesupratau, kad kazkas ne taip.O musu gydytoja visada klausydavo per marskinelius ir nieko nemate. Zodziu pacios stebekit, jeigu vis delto esat sudave kapsule, nes gali buti problemu.
Atsakyti
Rado ir mano dukrytei siandien rachito pozymiu verysad.gif , nors as pati nieko nepastebejau, neprakaituoja ir galvytes nesukioja, plaukiukai truputi paplike, bet galvoju kad nuo gulejimo. Paskyre dvi savaites po 10 lasiuku vit.D, o po to vel pasiziureti ar sumazinti doze ar ne.
O apziurejo labai paprastai-paspaude galvyte ir vietomis turbut kur siules lyg ir suminkstejimai tokie, spaudziant atrodo kad teniso kamuoliuka spaustum. Gerai kad laiku pastebejo ir galvyte nesideformavo. Ziuresim kaip toliau bus, nors nuramino mane kad cia nieko baisaus ir dazniau buna maitinamiems MP, nes MP nera vit. D o misinukuose yra. Tai va taip va.
Atsakyti
jau pora mėn. pati aiškinu gyd. , kad mano mažylei atsirado rachito požymių. Nuo gimimo gėrėm po 2 lašiukus. Bet gyd. aiškina, kad čia dar nieko baisaus, baisiau yra perduozuoti. Teskiria dabar tik po 3 lašiukus aliejinio vitamino D ir ne daugiau. Aš kartais ir po 4 - 5 palašinu, bet vėl gavau barti. Gyd. sako, kad pridėti tai pridėsim, bet jau nebeiišimsim jei perduozuosim. Tai dabar jau ir nebežinau. Vaikas prakaituoja, kai sėdi kėdutėj ar guli, galvytė visa drėgna, padukai drėgni, delniukai irgi. Čia kiek skaitau gydytojai prirašo tų lašiukų nerealiom dozėm po 6-10 lašiukų, o mūsų tik po 3 ir ne daugiau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(baibai @ 2007 12 11, 01:26)
jau pora mėn. pati aiškinu gyd. , kad mano mažylei atsirado rachito požymių. Nuo gimimo gėrėm po 2 lašiukus. Bet gyd. aiškina, kad čia dar nieko baisaus, baisiau yra perduozuoti. Teskiria dabar tik po 3 lašiukus aliejinio vitamino D ir ne daugiau. Aš kartais ir po 4 - 5 palašinu, bet vėl gavau barti. Gyd. sako, kad pridėti tai pridėsim, bet jau nebeiišimsim jei perduozuosim. Tai dabar jau ir nebežinau. Vaikas prakaituoja, kai sėdi kėdutėj ar guli, galvytė visa drėgna, padukai drėgni, delniukai irgi. Čia kiek skaitau gydytojai prirašo tų lašiukų nerealiom dozėm po 6-10 lašiukų, o mūsų tik po 3 ir ne daugiau doh.gif

Mūsų gydytoja prirašė mums sugert vienkatrinę dozę vit.D3 B.O.N. TAi aš čia paskaičius labai pradėjau pergiventi, ar pasisavins. Mažylei prakaitavo delniukai ir paduklai ir buvo išsitrinęs pakaušis, bet kaulai nesuminkštėję. Tai po savaitės pradėjo augti plaukučiai bigsmile.gif , tai tikriausiai viskas gerai ir vitaminas pradėjo veikt thumbup.gif
Atsakyti
o kokie perdozavimo pozymiai ? gal kam buvo? as tai duodu po 5 lasiukus, nors sake tris ,keturius. Maniske tos kapsules nepasisavino, tai pozymiu atsirado. dabar viskas beveik susitvarke. Ir nebeprakaituoja ir galvytes forma pasikeite, plaukiukai auga, palankem masaza tai ir sonkauliukai beveik nesimato, kad buvo pasiriete. Galvoju, gal per daug duodu, nes viskas taip greitai pasikeite.Per menesi. Man musu kinezaterapiaute aiskino, kad tokie pozymiai tai dar ne rachitas, o polinkis i rahcita.Jeigu jau racgitas, tai vaikas nei sedes, nei stosis.
Atsakyti
Nu maniske pupa irgi nepasisavino tos ampuoles verysad.gif tad dabar lasiukus lasinames po 2,bet as padidinu iki 3lasiuku ax.gif bet vistiek poveikio nelabai matau,nors mano mama sake,plaukuciai jau ataugineja ax.gif
Atsakyti
o koks vitaminas D yra geriau aliejinis ar vandeninis? kokius jus geriat?
Atsakyti
Koks geriau nezinau.Mes geriam vandenini.Toki gydytoja paskyre.
Atsakyti
Mes aliejiny ax.gif o kuris geriau,tai cia gal daktares reiketu paklausti ax.gif
Atsakyti
Sveikos, esu nauja forumo narė, aišku su vaikučio sveikatos problemytėm. mažylei 3 mėn. vakar lankėmės pas gydytoją, kuri pasakė, kad turim rachitą. Atitinka visi požymiai- nuplikęs pakaušis, valgymo metu prakaituojanti galvytė bei delniukai, minkšti galvos kaulai. Jau nuo 1 mėn. gėrėm D3 vitaminą po 2, o vėliau ir po 3 lašiukus. Dabar mums gydytoja lietė savaitę gerti po 10 lašų ryte ir vakare, tai viso 20 lašų per dieną. Paskaičiau apie šio vitamino perdozavimo pasekmes, tai man plaukai pasišiaušė. Ar yra tokių mamyčių, kurių vaikiukams buvo skyrę tokį kiekį šio vitamino? Ar organizmui tai neatsiliepė?
Atsakyti