QUOTE(ausra:) @ 2007 12 22, 16:26)
Sveikos, esu nauja forumo narė, aišku su vaikučio sveikatos problemytėm. mažylei 3 mėn. vakar lankėmės pas gydytoją, kuri pasakė, kad turim rachitą. Atitinka visi požymiai- nuplikęs pakaušis, valgymo metu prakaituojanti galvytė bei delniukai, minkšti galvos kaulai. Jau nuo 1 mėn. gėrėm D3 vitaminą po 2, o vėliau ir po 3 lašiukus. Dabar mums gydytoja lietė savaitę gerti po 10 lašų ryte ir vakare, tai viso 20 lašų per dieną. Paskaičiau apie šio vitamino perdozavimo pasekmes, tai man plaukai pasišiaušė. Ar yra tokių mamyčių, kurių vaikiukams buvo skyrę tokį kiekį šio vitamino? Ar organizmui tai neatsiliepė?
Mano suneliui irgi 3 men

Radau viena straipsni apie rachita, tai ten parasyta, kad maksimali doze per para - 10 lasu (viename lase 500 TV) Tai gal ir per daug jums cia paskyre

Beje, pirmieji vitD perdozavimo pozymiai - tai blogas apetitas, vemimas (arba gausus atpilinejimas) , padaznejes slapinimasis.
Galima istirti kalcio ir fosforo kieki slapime, esant rachitui bus padidejes kiekis. Istyrus krauja - bus sumazejes fosforo kiekis, o kalcis - arba normoje, arba padidejes.