Įkraunama...
Įkraunama...

Rachitas

QUOTE(mrs.ieva @ 2008 01 31, 14:05)
sklandziai, nes viska supratau  4u.gif
tai gal man dardaugiau to vit D3 duoti negu po 4 lasiukus, gal po kokius 5 ar 6 pora savaiciu?
nezinau  doh.gif  beje niekas taip ir neparase tiksliai kas buna jeigu vitamino perdaug.
kovo menesi vaziuojam i LT, aciudiev galesiu nueiti  pas pediatre, paziuresiu ka sakys. bet baisu kad labai tas rachitas neissivystytu iki to laiko, kad pasekmiu paskui blogu nebutu  verysad.gif

Gali kokia savaite po 5 lasus duoti, mano nieko tkrai neatsitiks, o kita 3 ir kaitaliok.
Mums dvi savaites pediatras is kliniku net 10 liepe, tai nuo 5 nieko tikrai nebus, nes as pastoviai maziui po 4duodu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(astulkadk @ 2008 01 31, 16:03)
Gali kokia savaite po 5 lasus duoti, mano nieko tkrai neatsitiks, o kita 3 ir kaitaliok.
Mums dvi savaites pediatras is kliniku net 10 liepe, tai nuo 5 nieko tikrai nebus, nes as pastoviai maziui po 4duodu 4u.gif

reiks bandyt.
o rachitas tik vitamino dozes padidinimu isgydomas? na dar ejimu i lauka? daugiau niekaip? g.gif
Atsakyti
Labas vakaras 4u.gif

Šiandien ir mums silpną rachitą nustatė... unsure.gif Prakaituoja delniukai, pėdutės. Dar sakė pakaušis plokštėja blink.gif Tai D vitamino liepė tik po 2 lašus gert+žuvų taukus vartoti. Nedidina vitamino D, nes gali momenėlis užsitraukti, tada aiškino, kad vėl negerai... Kažin ar greit praeina tas rachitas? g.gif
Atsakyti
na va pagaliau prisikvieciau gydytoja i namus tai nustate mums rachito pirmuosius pozymius. liepe gerti 10 dienu po 10 lasu vit D, paskui 15 dienu po 5 lasiukus, ir dar sake geriausia duoti vitamina dienos metu apie pietus, beje liepe nusipirkti calcio sirupuko ir jo pagerti po sauksteli pora savaiciu, jis gerina vitamino isisavinima. tai bandysim gydytis.
sekmes jums sprendziat sia problemele 4u.gif
Atsakyti
Mes ir susidūrėme su rachito problema ir istorija gana ilga. Mano panai rachito šeimos gydytoja net nepastebėjo verysad.gif ir kažkodėl liepė girdyti vandenilinio vitD po vieną lašiuką, aš aišku gydytoja pasitikėjau, niekur nieko nesiskaičiau ir taip girdžiau. Kai vaikas būna 6 mėn pas mus profilaktiškai siunčiamas pediatro konsultacijai, mes ten nuvykstam-diagnozė per mažas klubų sanario atlenkimas-kelionė į Kauno ortopedinį, mergaitę echoskopuoja-sulėtėjęs kaulėjimas, paskiria mankštas, masažus ir didinti vitD dozę. Mūsų šeimos gydytoja paskiria vitD ampulę (pusei metų) ir toliau po vieną lašelį vandenilinio vitD. Aš aišku taip padarau (nors viduje to daryti labai nenorėjau-vat ir sako mamos nuojauta). Nueinam pas pediatrę-ta už galvos (nepasakosiu jos viso nerimo dėl tos ampulės ir pasimetimo, nes nebežinojo kaip čia gydyti dabar vaiką, kiek to vit D skirti), bet mane ji labai išgąsdino, tai aš už vaiko ir į Kauną privačiai pas pediatrą. Tai mes 2 sav. gėrėm po 10 lašiukų aliejinio vitD ir dabar paskirta 1 mėn po 4 lašiukus. Gydytojas mergaitę ekoskopuoja (klubo sąnarius) ir taip stebi.
Kaip minėjo pediatrė mūsų poliklinikoje, tai iki 6mėn vaikams rachitas jau turi būti išgydytas verysad.gif
Mergaitė vėl pradėjo būti nerami, purtyti galvytę verysad.gif
Mamytėms dėl aliejinio vitD, aš jo gavau vaistinėje APOTECHA Kaune (berods taip rašoma)
Atsakyti
Kai buvau maža,sakė,kad buvau žiauriai kliša blush2.gif bet išaugau,ir nieko panašaus neliko.O apie rachitą nieko gydytoja mamai nesakė...anksčiau daug vaikų būdavo klišiukai tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(loret30 @ 2008 02 03, 13:26)
Kai buvau maža,sakė,kad buvau žiauriai kliša blush2.gif bet išaugau,ir nieko panašaus neliko.O apie rachitą nieko gydytoja mamai nesakė...anksčiau daug vaikų būdavo klišiukai tongue.gif

Klišiukai sako ne taip baisu, kaip kojytės x formos-jos jau lieka ir užaugusiam vaikui, na aišku, gal padėtų įvairios mankštos
Atsakyti
Sveikutes mamytes,
siandien mums nustate pirmuosius rachito pozymius verysad.gif ir leipe gerti menesi laiko po 12lasiuku vitamino D3. Perskaiciau visa sita temele,bet radau didziausia kieki kam buvo paskyre tai 10lasiuku..bijau,kad mano mazylei (3menesiai) nebutu perdozavimo,paskui juk dar blogiau. Ka galite patarti? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Nevesta @ 2008 02 05, 20:09)
Sveikutes mamytes,
siandien mums nustate pirmuosius rachito pozymius verysad.gif  ir leipe gerti menesi laiko po 12lasiuku vitamino D3. Perskaiciau visa sita temele,bet radau didziausia kieki kam buvo paskyre tai 10lasiuku..bijau,kad mano mazylei (3menesiai) nebutu perdozavimo,paskui juk dar blogiau. Ka galite patarti? verysad.gif

Sunku pasakyti, mums buvo 10 lašų, bet mes prieš porą savaičių buvom išgėrę vit D ampulę sad.gif, bet mums 10 lašų buvo liepta gerti 2 sav., ir mus stebi gydytojas kuriuo aš pasitikiu-kiekviena kartą ekoskopuoja ir žiūri kaulėjimą.
teks mamytei pačiai labai stebėti savo leliuką ir pas gydytoją gal pasirodykit po 2 sav g.gif , nors kai sakoma geriau vit D trūkumas nei perdozavimas.
o kaip sugirdyti tuos 10 lašiukų? aš pilu į šaukštelį, nes išsižiojus nebūna, tai tų 10 lašiukų kaip ir negauna-juk lieka to vit D ir ant sienelių
Atsakyti
QUOTE(Nevesta @ 2008 02 05, 19:09)
Sveikutes mamytes,
siandien mums nustate pirmuosius rachito pozymius verysad.gif  ir leipe gerti menesi laiko po 12lasiuku vitamino D3. Perskaiciau visa sita temele,bet radau didziausia kieki kam buvo paskyre tai 10lasiuku..bijau,kad mano mazylei (3menesiai) nebutu perdozavimo,paskui juk dar blogiau. Ka galite patarti? verysad.gif

Tik visu 12lasiuku is kart neduokite 4u.gif pratinkite 3, kita diena 4 it t.t mums taip seimos gydyoja-drauge patare, nes organizmas gali reakcija i tai tureti. mums asmeniskai buvo skyre 10, bet nedaviau tiek, daviu max 8 ir viskas thumbup.gif mano nuomone(nsu gydytoja)kad men po 12 lasiuku gai tikrai buti per daug doh.gif doh.gif ir jei dar pirmiji rachito pozymiai blush2.gif
Atsakyti
vat del to as cia ir nusprendziau pasikonsultuoti..o ypac kai pas mergaite tik prajkaitavimas verysad.gif jokiu kitokiu pozymiu neaptiko,bet mat nusprende,kad rachitas..manau,kad duosiu dvi savaites po 10lasiuku,nes kiek skaiciau tai daug kam tiek buvo paskyre g.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes. Noriu paklaust jusu apie viena rachito pozymi - galvytes purtyma. Kiek skaiciau, vaikiukas taip elgiasi, nes pakausiuko odele prakaituoja, o tai erzina vaikiuka ir jis sukioja galvyte. Maniskis sukioja galvyte valgydamas (maitinu misinuka pasiguldzius ant pagalves), bet ne visada. Ir taip elgias pabaigoj matinimo, tarsi ir del kazko pyktu. Dar riecias, kelia krutinyte i virsu. Tai net nezinau ar galima tai skaityt rachito pozymiu. Pasakykit, ar taip, kaip maniskis lelis, sergant rachitu turi galvyte sukiot?
Atsakyti