pas mano sunu buvau pastebejusi kad delnukai dregni ir kojites, sukiojo galvyte ir nuo to sukiojimo plaukuciasi buvo nuslinke toj vietoj tai gydytoja israse ampule suleidom ir viskas susitvarke
bet girdejau kad kiti gydytojaiinia nerekomendoja tu ampuliu nes jas reikia sugirdyti su misinuku is buteliuko tai nezinia kiek lieka o kiek patenka i vaikucio organizma o puse metu negalima duoti kito vitamino D.

QUOTE(zeneta @ 2008 02 18, 22:12)
dakater sake kad duociau tik zuvu taukus, bet man kazkaip jie netokie patikimi kaip vit D3. o jei duosiu ir tuos ir tuos? ar taip darote kas?
as esu is tu uzuomarsu mamu, ku vis pamirsta ji suduoti
por svaiciu dupodu reguliariai paskui pamirstu ir vel duodu, bet tfu tfu tfu viskas kol kas gerai jau ir dantuka turim ir siaip sunelis labai stiprus, tikiuosi, kad nieko tokio, nors siaip musu aiijos daktarai jokiu vitaminu neduoda maziesiems
-----------------------------------------------------

na mum pakausiukas taip pat nupliko gal kokiu 3men ir dar iki siol neataugo, bet jis kai miego noredavo, tai vis galvyte supdavo, gydytoja vis didina vitamino D doze, nes ir delniukai prakaituoja, ir padukai,bet ir toliau prakaituoja, o pakausiukas jau ataugineja, o siaip ir plaukiuku labai daug ant galvytes priaugo. Siunte pas neurologa, is neurologo keliavom pas vystymosi pediatra, nes gydytoja buvo sakius, kad kai truksta vitamino D gali manksteliu, masaziuku prireikt, bet vystymosi pediatre pasake, kad viskas su kauliukais, sanariukais gerai, taciau liepe dar daugiau vitamino D gert ir zuvu tauku po puse saukstelio, dar karta per savaite voneleje su pusu akstraktu maudyti galima (to nebandziau). Siaip vaikiukas jau tikrai tvirtai sedi, aisku buna, kad nuvirsta kai zaisliuko siekia ar muistytis pradeda, taciau dantuko dar nei vieno neturim, o jau greit 7men bus. Valgant galvyte suprakaituoja tada, kai labai silta misinuka duodu. Paskaicius apie rachito pozymius, tikrai randu kas tinka, bet taip ir nebesuprantu...
QUOTE(ernesttaa @ 2008 03 22, 14:59)
na mum pakausiukas taip pat nupliko gal kokiu 3men ir dar iki siol neataugo, bet jis kai miego noredavo, tai vis galvyte supdavo, gydytoja vis didina vitamino D doze, nes ir delniukai prakaituoja, ir padukai,bet ir toliau prakaituoja, o pakausiukas jau ataugineja, o siaip ir plaukiuku labai daug ant galvytes priaugo. Siunte pas neurologa, is neurologo keliavom pas vystymosi pediatra, nes gydytoja buvo sakius, kad kai truksta vitamino D gali manksteliu, masaziuku prireikt, bet vystymosi pediatre pasake, kad viskas su kauliukais, sanariukais gerai, taciau liepe dar daugiau vitamino D gert ir zuvu tauku po puse saukstelio, dar karta per savaite voneleje su pusu akstraktu maudyti galima (to nebandziau). Siaip vaikiukas jau tikrai tvirtai sedi, aisku buna, kad nuvirsta kai zaisliuko siekia ar muistytis pradeda, taciau dantuko dar nei vieno neturim, o jau greit 7men bus. Valgant galvyte suprakaituoja tada, kai labai silta misinuka duodu. Paskaicius apie rachito pozymius, tikrai randu kas tinka, bet taip ir nebesuprantu...
Mums irgi buvo rachitas

Beje, ir internete skaiciau, kad kalcis, sergant rachitu, labai pagerina gydymo rezultatus

QUOTE(goduke @ 2008 03 21, 22:34)
dakater sake kad duociau tik zuvu taukus, bet man kazkaip jie netokie patikimi kaip vit D3. o jei duosiu ir tuos ir tuos? ar taip darote kas?
Taip ir mums liepe gyd. Ir zuvu taukus (palaipsniui didinti, kad 6 men. gertu jau sauksteli) ir vit. D3 po 3 lasus

QUOTE(ccikas @ 2008 03 25, 17:58)
Taip ir mums liepe gyd. Ir zuvu taukus (palaipsniui didinti, kad 6 men. gertu jau sauksteli) ir vit. D3 po 3 lasus
. Taip ir geriam
. nemanau, kad vien zuvu tauku pakaktu, juk saukstelis prilyginamas tik 1 vit. D3 lasui
. O juk iki is saules gaunamui vit D dar tolokai man atrodo 

na as ir galvoju, kol nera saules duosiu ir vit d3 ir zuvu taukus

Papildyta:
QUOTE(*gidryte* @ 2008 03 21, 23:17)
as esu is tu uzuomarsu mamu, ku vis pamirsta ji suduoti
por svaiciu dupodu reguliariai paskui pamirstu ir vel duodu, bet tfu tfu tfu viskas kol kas gerai jau ir dantuka turim ir siaip sunelis labai stiprus, tikiuosi, kad nieko tokio, nors siaip musu aiijos daktarai jokiu vitaminu neduoda maziesiems
-----------------------------------------------------

kiek zinau cia labai blogai taip elgtis, nes tas pats kas nieko neduotumet

QUOTE(inginė @ 2008 03 26, 16:01)
Mano 3 mėn. sūneliui gydytoja nustatė rachitą ir liepė gerti po 12 lašų vit. D3. Tik dabar dižiausia problema, kad mažiukas jau 7 paros nesituštinęs. Skaičiau, kad iki 10 parų normalu nesituštinti, bet man neramu, nes iki vitamino padidinimo būdavo kasdien.
as tai jums pasiulyciau pasiskambinti savo gydytojai ir pasikonsultuoti

QUOTE(goduke @ 2008 03 26, 19:21)
as tai jums pasiulyciau pasiskambinti savo gydytojai ir pasikonsultuoti
bus ramiau. o siaip mano drauges vaikeliui kai itare rachita ir padidini vit doze ir dar ampoles kazkokias gere tai ir buvo sustrikes tustinimasis.Linkiu greiciau pasveikti
gaila kad ta saule nenoriai pas mus lenda 

Nebelaukiau daugiau, nupirkau Microlaxo. Už visą savaitę pavarėm

QUOTE(inginė @ 2008 03 26, 23:23)
smagu, kad padejo