Įkraunama...
Įkraunama...

Elektrodinis šildymas

QUOTE(Aidass @ 2009 12 04, 03:00)
Sveiki,
prisiskaičiau aš čia gražių išvedžiojimų, ant kurių ir pats pakibau prieš 6 mėnesius. Tiesa 3 mėnesius dar svarsčiau, bet rezultatas toks - kabo pas mane Beril katilas ir Termor vandens šildytuvas.
Ir ką? O gi kolkas liūdna sad.gif

Aidai, sakei, kad skaitei temas, forumus, instrukcijas. Tai jei 650 lt/ men. tai vienas kvadratas tavo namui kainuoja 3,5 lt. Aisku jau virsija beril lenteles ir kai dar pliusas uz lango, bet panasu i pazadus, nes prie pazado reikia siek tiek prideti. Tad jei kai bus minusas vienas kvadratas bus 5 lt, tai cia irgi telpa i ju lenteles (rase max ju klientai moka 6 lt/kv.m). Na ko norejai ta turi. Beje as irgi idejau tik pigesni Galan. Siaip atsidziaugti negaliu, cia buvo liga pakirtus mane apie dvi savaites, tai nereikejo, kaip praeita ziema SERGANCIAM vaikscioti kurti, tikrinti, valyti ir pan. Na brangu, bet jokiu rupesciu. O tavo namas didziulis ir grindinio daug sildymo, ka noreti, bus islaidu. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramiz: 06 gruodžio 2009 - 17:15
QUOTE(Ramiz @ 2009 12 06, 18:12)
Aidai, sakei, kad skaitei temas, forumus, instrukcijas. Tai jei 650 lt/ men. tai vienas kvadratas tavo namui kainuoja 3,5 lt. Aisku jau virsija beril lenteles ir kai dar pliusas uz lango, bet panasu i pazadus, nes prie pazado reikia siek tiek prideti. Tad jei kai bus minusas vienas kvadratas bus 5 lt, tai cia irgi telpa i ju lenteles (rase max ju klientai moka 6 lt/kv.m). Na ko norejai ta turi. Beje as irgi idejau tik pigesni Galan. Siaip atsidziaugti negaliu, cia buvo liga pakirtus mane apie dvi savaites, tai nereikejo, kaip praeita ziema SERGANCIAM vaikscioti kurti, tikrinti, valyti ir pan. Na brangu, bet jokiu rupesciu. O tavo namas didziulis ir grindinio daug sildymo, ka noreti, bus islaidu.  biggrin.gif

Kazin kaip jus galvoite kai po nauju metu kainos uz elektra pakils... g.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2009 12 06, 17:22)
Kazin kaip jus galvoite kai po nauju metu kainos uz elektra pakils...  g.gif

As tai galvoju paprastai: -pakils elektros kainos, po to duju, po to medienos ir t.t. Vistiek bus panasus santykis kaip dabar. Siaip abejoju, kad labai brangs iki 0,50 Lt/kwh. Yra kas siulo geresne kaina pirkti elektra. Gal daeis zmonems, o jei ne gal atsiras kas vel langus "padauzys". smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramiz @ 2009 12 06, 19:12)
Aidai, sakei, kad skaitei temas, forumus, instrukcijas. Tai jei 650 lt/ men. tai vienas kvadratas tavo namui kainuoja 3,5 lt. Aisku jau virsija beril lenteles ir kai dar pliusas uz lango, bet panasu i pazadus, nes prie pazado reikia siek tiek prideti. Tad jei kai bus minusas vienas kvadratas bus 5 lt, tai cia irgi telpa i ju lenteles (rase max ju klientai moka 6 lt/kv.m). Na ko norejai ta turi. Beje as irgi idejau tik pigesni Galan. Siaip atsidziaugti negaliu, cia buvo liga pakirtus mane apie dvi savaites, tai nereikejo, kaip praeita ziema SERGANCIAM vaikscioti kurti, tikrinti, valyti ir pan. Na brangu, bet jokiu rupesciu. O tavo namas didziulis ir grindinio daug sildymo, ka noreti, bus islaidu.  biggrin.gif

jau pasikartosiu ,bet kas skaitė atleis, - joninio šildymo sistema bus efektivi tik tada kuomet išmoksite ja naudotis:
- katilas su vandens šildytuvu turi sudaryti vieningą sistemą čia van.šildytuvas - boileris atlieka kompensatoriaus vaidmenį, nes sistemos išjungimas ir stabdymas visumoje neša didžiulius nuostolius.
- kuomet vidutinė lauko temperatūra + pliusinė naudokite tik naktinę energiją, jos šuo metų laiku esant geram namui pakanka 3-4 val prie T patalpos 20*C
- namo šildymo sistema efektyviausia šildant tokiu šildytuvu tik GRINDINĖ
- JEIGU JŪS ŠUO METŲ LAIKU MOKATE DAUGIAU NEI OFICIALIOSE ŠILUMOS KAINŲ LENTELĖSE ''ŠILDYMAS NAKTINIU ELEKTROS TARIFU'' JŪSŲ SISTEMA SUREGULUOTA NETEISINGAI.
pateikiu tokoios šilumos kainų lentelės nuorodąhttp://www.rgsbaltic.lt/silumos_kaina.php jų galima rasti kir kituose šaltinuose

čia aišku daugelį tie skaičiai veda iš proto bet vėl pateikiu faktą- namas 170m2 keturių asmenų šeima, [COLOR=red][COLOR=red]vaikai 3metai kitas du mėn. lapkričio mėn sąnaudos tik šildymui 240 LTL
Atsakyti
QUOTE(valinčius @ 2009 12 10, 11:27)
jau pasikartosiu ,bet kas skaitė atleis, - joninio šildymo sistema bus efektivi tik tada kuomet išmoksite ja naudotis:
- katilas su vandens šildytuvu turi sudaryti vieningą sistemą čia van.šildytuvas - boileris atlieka kompensatoriaus vaidmenį, nes sistemos išjungimas ir stabdymas visumoje neša didžiulius nuostolius.
- kuomet vidutinė lauko temperatūra + pliusinė naudokite tik naktinę energiją, jos šuo metų laiku esant geram namui pakanka 3-4 val prie T patalpos 20*C
- namo šildymo sistema efektyviausia šildant tokiu šildytuvu tik GRINDINĖ
- JEIGU JŪS ŠUO METŲ LAIKU MOKATE DAUGIAU NEI OFICIALIOSE ŠILUMOS KAINŲ LENTELĖSE ''ŠILDYMAS NAKTINIU ELEKTROS TARIFU'' JŪSŲ SISTEMA SUREGULUOTA NETEISINGAI.
pateikiu tokoios šilumos kainų lentelės nuorodąhttp://www.rgsbaltic.lt/silumos_kaina.php jų galima rasti kir kituose šaltinuose
čia aišku daugelį tie skaičiai veda iš proto bet vėl  pateikiu faktą- namas 170m2 keturių asmenų šeima, [COLOR=red][COLOR=red]vaikai 3metai kitas du mėn. lapkričio mėn sąnaudos tik šildymui 240 LTL

Visikai nesupratau apie koki sildymo buda cia kalbejote. Pas mane boileris nepajungtas prie sildymo. Nera grindinio sildymo. Mes cia snekame apie elektrodini sildymosi buda ir kainas. Cia kur Jus parasete, tai nieko netiko mano elektrodiniam sildymui. Is kur traukete tuos savo parasymus nesuprantu, gal turite kazkoki kitoki elektrodini sildyma??? g.gif
Beje galiu pateikti menesio skaicius, buvo sildyta 24 val./para -viso gavosi 100 kv.namui 2000 kw elektros (puse naktines ir puse dienines) ir cia yra nurodyta bendra namo elektra (el.virdulys, 2 saldytuvai, 100 ltr boileris, namo apsvietimas, 2 tv ir kita buitine technika, ivairi smulki remonto, gerbuviu irankiu elektra). Prasome pasiskaiciuoti patiems. Beje vis dar GALAN nesugebejo atvesti programuojama termometra (jau 3 men.). Su termometru sutaupyciau, nes programuociau sildyma nakti be pertrukiu, o diena is 12 val. sildyciau apie 5-8 val. Pasidarykite prasom savo isvadas. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramiz: 13 gruodžio 2009 - 20:14
QUOTE(Ramiz @ 2009 12 13, 21:13)
Visikai nesupratau apie koki sildymo buda cia kalbejote. Pas mane boileris nepajungtas prie sildymo. Nera grindinio sildymo. Mes cia snekame apie elektrodini sildymosi buda ir kainas. Cia kur Jus parasete, tai nieko netiko mano elektrodiniam sildymui. Is kur traukete tuos savo parasymus nesuprantu, gal turite kazkoki kitoki elektrodini sildyma???  g.gif
Beje galiu pateikti menesio skaicius, buvo sildyta 24 val./para -viso gavosi 100 kv.namui 2000 kw elektros (puse naktines ir puse dienines) ir cia yra nurodyta bendra namo elektra (el.virdulys, 2 saldytuvai, 100 ltr boileris, namo apsvietimas, 2 tv ir kita buitine technika, ivairi smulki remonto, gerbuviu irankiu elektra). Prasome pasiskaiciuoti patiems. Beje vis dar GALAN nesugebejo atvesti programuojama termometra (jau 3 men.). Su termometru sutaupyciau, nes programuociau sildyma nakti be pertrukiu, o diena is 12 val. sildyciau apie 5-8 val. Pasidarykite prasom savo isvadas.  4u.gif

Dekingas.
prasom pasidaryti isvadas pirkdamas nezinia ka, nezinia kam.
antra. sunku kanors skaiciuoti, kai nera apskaitos konkreciai sildymui.
trecia. Beril katilas pas klienta naudoja maziau nei du kartus elektros, nei pries tai buves GALAN katilas. (Galan naudojo apie 70-90 KW per para, dabar apie 30 KW).
Tikiu, kad is galan galima isspausti... bet reikia spausti, o ne atmestinai daryti.
Nepamirskite, kad namo sildymas prasideda nuo sildymo sistemos. Jei ji irengta atmestinai, tokias ir turite islaidas. ir nesvarbu kuo sildysite ar malkom ar dujom ar dyzeliu. nors ir su auksiniu katilu.
Zaviuosi klaipedos krasto santechnikais. Ten daugiausia mano klientu, kurie sildymui isleidzia iki 1 LT uz kv.m. Yra vienas: namas krusciovo laikais statytas, Net ir be kambarinio termostato, moka apie 1 lita uz kv.m. per menesi.
yra vienas, kuris pats sulipde sistema is 16mm vamzdeliu ir pastate 90 W siurbli. tai ... ka ir besakyti, jam salta ir elektros daug naudoja.
Yra Vilniuje megejas: pats sistema sulipde. sakom kas blogai, o jis atkerta: man su malkiniu buvo gerai. Tai o dabar kas blogai? salta? ne. sako elektros daug naudoja. O malku kiek naudoja? sako kad nezino.
Taip, kad ponai...
yra ko siekti. tik reikia viska daryti teisingai. O kaip tai padaryti? pradeti bent jau nuo projektu, arba bent jau daryti viska su atsarga, o ne taupyti radiatoriui ar prastesniam ar plonesniam vamzdziui ar sklendai.
Man etika neleidzia atvykus pas klienta sakyti kad jo sistemoje yra klaidu, nes jas istaisyti buna labai skausminga. Tai derinu Beril katila prie to ka turi klientas.

linkiu visiems sekmes
linksmu kaledu
ir kad elektros kaina atitiktu musu pajamas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Beril: 14 gruodžio 2009 - 10:23
Kokie motyvai, kad 16mm vamzdis grindims, radiat pajungimui blogai? A?

Prie ko cia elektra? Jei srautas pajegus aprupint elementus vandeniu - viskas gerai. Ir visai nesvarbu silumos saltinis -KK, BERIL'as ar koks kitas katilas.

Vel pakvipo propaganda, kad sildomes iki 1 lt uz m2 (arba 160 lt per men) . Termose - sutinku, tik ne normaliam name.
Va kolega auksciau teisingai pamatavo - 500-600 lt men - niekas nenugincys (uz 100m2_ smile.gif

Su artejanciom visus.... drinks_cheers.gif
Atsakyti
biggrin.gif o kaip sita suprast ? bigsmile.gif
BERIL gamintojo (Latvija www.beril.lv) kainomis - paštu.
Atsiunčiate užklausimą. Gaunate pasiūlymą. Apmokate sąskaitą. Gaunate BERIL katilą.

cia pastu atsiunciat BERIL 12kw uz kokius 850 lt??? ( Ant LT toks kainuotu apie 2500 turbut)???

quote=Beril,2009 12 14, 09:21]
Dekingas.
trecia. Beril katilas pas klienta naudoja maziau nei du kartus elektros, nei pries tai buves GALAN katilas. (Galan naudojo apie 70-90 KW per para, dabar apie 30 KW).
Tikiu, kad is galan galima isspausti... bet reikia spausti, o ne atmestinai daryti.
Nepamirskite, kad namo sildymas prasideda nuo sildymo sistemos. Jei ji irengta atmestinai, tokias ir turite islaidas. ir nesvarbu kuo sildysite ar malkom ar dujom ar dyzeliu. nors ir su auksiniu katilu.
Zaviuosi klaipedos krasto santechnikais. Ten daugiausia mano klientu, kurie sildymui isleidzia iki 1 LT uz kv.m. Yra vienas: namas krusciovo laikais statytas, Net ir be kambarinio termostato, moka apie 1 lita uz kv.m. per menesi.
yra vienas, kuris pats sulipde sistema is 16mm vamzdeliu ir pastate 90 W siurbli. tai ... ka ir besakyti, jam salta ir elektros daug naudoja.
Yra Vilniuje megejas: pats sistema sulipde. sakom kas blogai, o jis atkerta: man su malkiniu buvo gerai. Tai o dabar kas blogai? salta? ne. sako elektros daug naudoja. O malku kiek naudoja? sako kad nezino.
Taip, kad ponai...
yra ko siekti. tik reikia viska daryti teisingai. O kaip tai padaryti? pradeti bent jau nuo projektu, arba bent jau daryti viska su atsarga, o ne taupyti radiatoriui ar prastesniam ar plonesniam vamzdziui ar sklendai.
Man etika neleidzia atvykus pas klienta sakyti kad jo sistemoje yra klaidu, nes jas istaisyti buna labai skausminga. Tai derinu Beril katila prie to ka turi klientas.

linkiu visiems sekmes
linksmu kaledu
[/quote]
Atsakyti
QUOTE(Beril @ 2009 12 14, 10:21)
Dekingas.
Taip, kad ponai...

linkiu visiems sekmes
linksmu kaledu

Baik cia demagogija varyt. Kalba netiesa nors tu kuola tasyk. Mano draugas uz menesi sunaudojo beveik 3000 kw elektros. Beje jis pastate nauja sildyma ir rudeni nauja Beril istate uz 11000 Lt. Na pas ji namas didesnis nei mano. Ir ka cia Beril per brieda varai -nesuprantu. Atrodo, kad taip purvinai pasakes liksi teisus, ne velnio. Linkiu naujais metais baigti meluoti. Nesamones kalbu, kad kalbet, o mes visi durniai nieko nesuprantam ir nepasisnekam su tais kas turi paskaiciavimus. Kur Jusu naudotojai, kodel siame forume jie nesigiria, KA???? Matyt nera ko girtis??? doh.gif
Beje mano sildymo sistema taip pat nauja, pries tai priduota STROPUVOS meistrams, visos pasakytos klaidos buvo pasalintos. Galan meistrai patys prijunge savo technika, mano draugas -geras santechnikas, nerado pastabu isskyrus, kad galejo pastatyti kai kurias detalas su "amerikonais" ir vienu daugiau pastatyti uzsukimo kraneliu. Taip pat ir skysti -spec. uzpylem. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramiz: 14 gruodžio 2009 - 18:41
QUOTE(Ramiz @ 2009 12 07, 16:29)
As tai galvoju paprastai: -pakils elektros kainos, po to duju, po to medienos ir t.t. Vistiek bus panasus santykis kaip dabar. Siaip abejoju, kad labai brangs iki 0,50 Lt/kwh. Yra kas siulo geresne kaina pirkti elektra. Gal daeis zmonems, o jei ne gal atsiras kas vel langus "padauzys". smile.gif

Ka skaitliukas rodo prie tokiu temperaturu?? g.gif
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2009 12 15, 10:36)
Ka skaitliukas rodo prie tokiu temperaturu??  g.gif

nespeja suktis..

beje - jei beril isijungia i rozete - tai galima pastatyti toki rozetini galios matuokli, lemonai parduoda - iskart matuoja kiek KW sunaudoja, sumoja dar kazka ten skaicioja..
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2009 12 15, 09:36)
Ka skaitliukas rodo prie tokiu temperaturu??  g.gif

Taigi paziurekite auksciau, ka tik parasiau kaip sukasi skaitliukas -gruodzio 13 d. O dabar per situs salcius nuemiau skaitliuko parodymus, paziuresiu kas cia gausis, beje visur kur nelabai reikalinga didele siluma- prisukau- bandau siek tiek taupyti. wink.gif
Atsakyti