Įkraunama...
Įkraunama...

Šlapimtakio uždegimas!

QUOTE(egle.cia @ 2009 04 16, 16:50)
sveikutes 4u.gif  noriu jusu patarimo ax.gif  mes turim tokiu bedeliu: pora kart sirgom pielonefritu...po antro pasikartojimo pradejau aiskinti ir tyrtis kodle kartojasi ar neisisigydem ar del refliukso...na tai mums g=cistogramios nedare nes yra tikimybe kad sukels alr=ergija ji mum(yra ten jodo0 tai dare tik ekoskopa...jo metu nustate kad kogero  yra refliuksas.dabar metus laiko turesim gert slapima valncius vaistukus verysad.gif  mes juos geriam dar tik menuo (trimetoprima) ir jau antras kart is eiles mano mergyte pykina ir ji vemia..... man atrodo kad daugiau jau nera nuo ko...labai bijau kad nesugadinciau vaikuciu skrandzio juk dar ilgai reiks gerti.....uzsisakiau kitu vaistu furagina....pradeisu duoti vle probiotikus nes kuri laika nedavem gal dar jie mum pades...ar kuri nors girdet trimetoprima???gal galit pasakyt kaip jis vieke jusu vaikucius?

gal vemia ne nuo patie vaisto, o nuo kartumo? nes mano mažutė, kol gydytoja nepatarė maišyt tabletę su erškėuogių sirupu (tirštu iš vaistinės) irgi laiks nuo laiko išvemdavo. Tiesiog šitei vaistai labai kartūs. Mums padėjo, galit ir jūs pabandyti 4u.gif Sveikit wub.gif
Atsakyti
hm,gal ir tiap gali buti...o kiek laiko jus juos geret?bet man ne is karto isvemia....o jei vakare sugirdau tai nakti arba ryte...truputuka...
Atsakyti
QUOTE(egle.cia @ 2009 04 16, 20:56)
hm,gal ir tiap gali buti...o kiek laiko jus juos geret?bet man ne is karto isvemia....o jei vakare sugirdau tai nakti arba ryte...truputuka...

mes gėrėm kelis metus su pertraukom wub.gif bet manoji vemdavo bemaž iš karto, po kelių minučių, max už pusvalandžio doh.gif beje mes gėrėm furadoniną smile.gif
Atsakyti
o tai kai vwmdavo nekeitet vaistuku..geret tuos pacius nes as bandyisu duoti furagina...nes sako nuo jo maizuasiai pykina...o aptetitas nedingo nuo situ viastuku?
Atsakyti
QUOTE(egle.cia @ 2009 04 18, 17:14)
o tai kai vwmdavo nekeitet vaistuku..geret tuos pacius nes as bandyisu duoti furagina...nes sako nuo jo maizuasiai pykina...o aptetitas nedingo nuo situ viastuku?

vėmimas nebuvo nuolatinis, o be to prieš 5 metus nelabai turėjom kito pasirinkimo doh.gif Ir prisakyta buvo griežtai sugirdyt, nes per pusmetį 4 uždegimai jau į neviltį varė doh.gif Apetito ji niekad neturėjo (nekalbu apie tuos laikus kai MP gėrė) ir dabar neturi, taigi negaliu pasakyt, kur jis dingo: ar nuo antibų (gentomicinas) ar nuo tų antibakterinių. Šiap maniškė nuo pat kūdikystės viduriuoja nuo geriamų antibų, taigi automatiškai į apyvartą eidavo probiotikai šalia ax.gif
Atsakyti
Sveikutes papasakosiu kas mums nutiko: mano dukrytei dabar 4 menesiai, pries keleta dienu is niekur nieko sukarsciavo, neslogavo, nekosejo, temperatura virs 38, sekancia diena nulekem pas seimos gydytoja, jis beveik jos net netikrines nusprende kad virusas ir israse antibijotiku, nakti mazyle pradejo nuo ju viduriuot, taigi antibijotikus nutraukem, trecia diena temperatura dingo ir mazyle isbere (berimas gali but ir nuo antibijotiku), apsidziaugiau pamanius, kad tai buvo tridiene karstine. Bet is po nakties keiciant pampersa pastebejau kad labai jau mazai pasisiotas, po pietu dar karta keiciau vel tas pats g.gif spalva normali ir kvapo jokio lyg ir nera. Bet labai issigandau kad nebutu nutike tai apie ka jus cia visos rasot. Irzli ji, pabunda kartais nakti verkdama, ir valgo labai mazai ( tai tesiasi jau koki menesi ir pries karsciavima) bet gali but, kad ir dantukai jau neuzilgu pasirodys g.gif Esam uzsieni, cia daktarai jokiu tyrimu nedaro, jiems viskas normalu, jei karsciuoja tai virusas, ir i viska labai atmestinai ziuri verysad.gif verysad.gif Kaip manot ar verta labai nerimaut? Stebesiu dabar slapima, be to ji vis dar paviduriuoja, gal del to jo galejo sumazet?
Treciadieni gris vienas gydytojas is Lietuvos (jis cia dirba) tai leksiu ten pas ji, padaryt tyrimuko, bet iki tol 6 dienos, ar tai nera labai ilgas tarpas, jei visgi jai tas uzdegimas? ar nepaveluosiu, jei lauksiu? visgi iseities kitos nelabai ir turiu verysad.gif Ir kaip paimt mazylei slapima? Ar galima tiesiai gal is pamperso kaip nors paimt? Ar laukt su indeliu nuemus pampi, kol prades sysiot, bet mergaitei, bus sudetinga manau tai padaryt g.gif
Atsakyti
QUOTE(Angeliuxxx @ 2009 05 22, 02:28)
Sveikutes papasakosiu kas mums nutiko: mano dukrytei dabar 4 menesiai, pries keleta dienu is niekur nieko sukarsciavo, neslogavo, nekosejo, temperatura virs 38, sekancia diena nulekem pas seimos gydytoja, jis beveik jos net netikrines nusprende kad virusas ir israse antibijotiku, nakti mazyle pradejo nuo ju viduriuot, taigi antibijotikus nutraukem, trecia diena temperatura dingo ir mazyle isbere (berimas gali but ir nuo antibijotiku), apsidziaugiau pamanius, kad tai buvo tridiene karstine. Bet is po nakties keiciant pampersa pastebejau kad labai jau mazai pasisiotas, po pietu dar karta keiciau vel tas pats  g.gif    spalva normali ir kvapo jokio lyg ir nera. Bet labai issigandau kad nebutu nutike tai apie ka jus cia visos rasot. Irzli ji, pabunda kartais nakti verkdama, ir valgo labai mazai ( tai tesiasi jau koki menesi ir pries karsciavima) bet gali but, kad ir dantukai jau neuzilgu pasirodys  g.gif    Esam uzsieni, cia daktarai jokiu tyrimu nedaro, jiems viskas normalu, jei karsciuoja tai virusas, ir i viska labai atmestinai ziuri  verysad.gif  verysad.gif  Kaip manot ar verta labai nerimaut? Stebesiu dabar slapima, be to ji vis dar paviduriuoja, gal del to jo galejo sumazet?
Treciadieni gris vienas gydytojas is Lietuvos (jis cia dirba)  tai leksiu ten pas ji, padaryt tyrimuko, bet iki tol 6 dienos, ar tai nera labai ilgas tarpas, jei visgi jai tas uzdegimas? ar nepaveluosiu, jei lauksiu? visgi iseities kitos nelabai ir turiu  verysad.gif    Ir kaip paimt mazylei slapima? Ar galima tiesiai gal is pamperso kaip nors paimt? Ar laukt su indeliu nuemus pampi, kol prades sysiot, bet mergaitei, bus sudetinga manau tai padaryt  g.gif

Sūnui naudojau priklijuojamus maišelius šlapimui surinkti, bandžiau ir dukrytei, sudėtingiau, bet įmanoma. Ten tokie nedideli maišeliai, gal delno dydžio. Jų viršuje skylutė, o aplink ją lipni juostelė. Priklijuoji nuėmus sauskelnes ir lauki. Paklauskit vaistinėje, gal patars?
Atsakyti
labutis, mano suneliui jau greit metai po sios ligos, turi I-II laispni refliuksa igimta.gal zinot ar reiks kartoti ta baisu rengeno tyrima kai apsilankysim po metu apziurai?
Atsakyti
sveikutės gathering.gif o mano berniukas kotais per mažai sisiot pradėjo,na šilta lauke geria normaliai o sisioja pvz.šiandien naktį nepasisiojo o per visą dieną tik 3 kartus sisiojo,kažkotais mažai g.gif kažin ar čia ne kokia liga????
Atsakyti
QUOTE(Ausra757 @ 2009 05 31, 20:31)
sveikutės gathering.gif o mano berniukas kotais per mažai sisiot pradėjo,na šilta lauke geria normaliai o sisioja pvz.šiandien naktį nepasisiojo o per visą dieną tik 3 kartus sisiojo,kažkotais mažai g.gif  kažin ar čia ne kokia liga????

ta paty ir as pastebejau unsure.gif gal vasara daugiau prakaituoja...
Atsakyti
QUOTE(-zuvedra- @ 2009 05 26, 19:53)
labutis, mano suneliui jau greit metai po sios ligos, turi I-II laispni refliuksa igimta.gal zinot ar reiks kartoti ta baisu rengeno tyrima kai apsilankysim po metu apziurai?

Mums ta tyrima tik viena karta dare, vieneriu metuku. Veliau slapima sbuvo geras, tai daugiau nekartojo. Musu buvo laipsnis nedidelis, dabar tiksliai neatsimenu, ir tik vieno slapimtakio, isaugo smile.gif . Gal ir jums nebereikes 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(-zuvedra- @ 2009 05 26, 19:23)

mano dukrytei nustatė VUR III-IV laipsnio, kai buvo 1m.3mėn.(darė cistogramas Klaipėdoje), po 3mėn. Santariškėse atliko cistoskopiją ir patvirtino III laipsnio abipusį refliuksą. Po metų vėl cistogramos Klaipėdoje - refliuksai sumažėjo iki II-III laipsnio, dar po metų vėl cistogramos Santariškėse - II l.abipusiai refl. O poryt vėl cistogramos Klaipėdoje, žiauriai bijau...
Manau, kad kito tokio informatyvaus tyrimo nėra, kuris galėtų nustatyti, kuria linkme vystosi liga. Tikėkitės blogiausio, o gal jums ir neprireiks tų kančių...
Papildyta:
Paskutinio vizito pas nefrologą metu gydytoja užsiminė, jog galima būtų mano dukrai taikyti naują gydymo metodą - cistoskopijos metu su specialia adata į šlapimtakį suleidžiama preparato Defliux, kuris padeda užverti šlapimtakį, kad šlapimas nekiltų ant inkstų.
Mielosios, ar teko ką nors apie tai girdėti? Gal kam jau tai atliko, kokie rezultatai?
Atsakyti