Įkraunama...
Įkraunama...

Šlapimtakio uždegimas!

Tai aš visą dieną nieko nedarau, tik puoduką plaunu, reikėtų pamatyt, kaip mano rankos atrodo nuo vandens, bet ką padarysi, reikia.
Angelų kalva, tai jūs beveik nuo pat gimimo ir geriat nitrofurantoiną? O mums kaži kodėl šį kartą paskyrė 2 mg kilogramui, anksčiau, prieš pasikartojant ŠOI, gėrėm irgi tik 1 mg g.gif
Atsakyti
QUOTE(pupinis @ 2012 01 12, 22:27)
Tai aš visą dieną nieko nedarau, tik puoduką plaunu, reikėtų pamatyt, kaip mano rankos atrodo nuo vandens, bet ką padarysi, reikia.

O jinai daug geria? na siaip saunuole mergaite, kad sedas tiek daznai ir dar padaro .Maniske niekaip nesestu smile.gif Bet jei jus del refliukso tikrai nereikia taip daznai..Jus tikriausiai labai pergyvenat.Mes dabar visiskai be sauskelniu, i lauka keliauju su kelioniniu puoduku, jei nepasipraso stengiuos kad padarytu kas 2-3h, priklausomai kiek gere. SVarbiausia aisku daryti i puoduka ( ypac rimtaji reikala), mums sake nepakenks ir voneles ( ramuneliu pvz,as naudojuosi ir senoviniu budu-silpna kalio permanganato tirpaliuka..), apziurim viduj prasketus lupytes, kad nebutu baltu isskytu, jas graziai svlniai nuvalom vatyte, prausti link isanges, o ne atvirkciai.Po kaku jei namie padaro prausiames, po sysiu tik nusislustom, perbraukiu su vandneiu suvilgyta vata.Prausiames ryte vakare butinai.Kelnaites keiciam kiekviena diena.
Siaip man nefrologe sake iki 20kg skiriama 20mg.BEt mes kaip sakiau geriam nutrupejusi ketvertuka tikriausiai ta pati 20.Nors sveriam 13.5.Nelabai ir isivaizduoju kaip mums reiketu atmatuot kitaip.
Atsakyti
QUOTE(Šakalė @ 2011 12 02, 15:42)
Jus nejuokinkit.Kievienas pielonefritas neapseina be temperaturos.
Neastrus skausmas! Nelabai man atrodo suprantat apie ka snekat!

Nereikia sitai mamai buti tokiai uztikrintai savo nuomone. Nes pielonefritas gali eiti be tempos (ypac kudikiams) ir pastebeti tikrai nelengva. Mano vaikas pirma pielonefrita gavo dar net neturedamas 2 men. Be to, kad pasidare mieguistesnis, pablyskes ir eme isvalgyt tik puse normos MP, daugiau jokiu simptomu nebuvo. Nei irzlumo, nei temperaturos. Tingiu pasakot visa istorija, bet eiga buvo tokia besimptome, kad sunku patiketi net. Taip kad nereikia visko maut ant vieno kurpaliaus...

QUOTE(pupinis @ 2012 01 13, 00:27)
Angelų kalva, tai jūs beveik nuo pat gimimo ir geriat nitrofurantoiną? O mums kaži kodėl šį kartą paskyrė 2 mg kilogramui, anksčiau, prieš pasikartojant ŠOI, gėrėm irgi tik 1 mg  g.gif

Tai kad jus ir prie geriausiu noru nieko kito nesuspetumet padaryt. 4u.gif O rankos isivaizduoju, kaip atrodo. Buvo laikas, kai as rankas po plovimo dar nuspirituodavau apie 6 kartus per diena, tai oda plysinedavo istisai doh.gif ir ant tu suplysimu visvien reikdavo vel dezinfektanta piltis. Net pagaugai per kuna praejo prisiminus.....

Taip. Nitrofurantoinas buvo paskirtas po pirmo pielonefrito, t.y. 2 men amziaus (iki 1 men amziaus jo isvis negalima skirti), nuo pirmos gimimo dienos gere Trimetoprima, bet jis nera toks efektyvus pries e.coli, tai pralauze. O nitrofurantoinas butent labai efektyvus pries e.coli.
Del dozes jums reikia sneketis su gydytoja. Galbut jusu atveju 2 mg ir nera daug, nes ji - mergaite. 4u.gif

QUOTE(Terapankė @ 2012 01 13, 01:33)
na siaip saunuole mergaite, kad sedas tiek daznai ir dar padaro .Maniske niekaip nesestu

as naudojuosi ir senoviniu budu-silpna kalio permanganato tirpaliuku

nuvalom vatyte

BEt mes kaip sakiau geriam nutrupejusi ketvertuka tikriausiai ta pati 20

Maniskis niekaip nesestu. Niekaip. Kas 3 valandas reikia visas diplomatijos pastangas sutelkti, kol ikalbu nueiti pasisioti doh.gif , bet nieko nepadarysi, toks amzius.

Jus turbut zinot, kad kalio permanganatas sukelia odos ligas ir netgi vezi. Ypac kudikiams, kuriu oda yra plona ir jautri.
As apsiribociau ramunelemis 4u.gif

O vata nepalieka plauseliu? g.gif

Kiek miligramu vienoj tabletej to jusu vaisto? Maniskiui perkam 50 mg tabletes ir duodam taip pat ketvirti = 12, 5 mg.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo angelu kalva: 13 sausio 2012 - 11:37
QUOTE(angelu kalva @ 2012 01 13, 09:34)
O vata nepalieka plauseliu?  g.gif

Kiek miligramu vienoj tabletej to jusu vaisto? Maniskiui perkam 50 mg tabletes ir duodam taip pat ketvirti = 12, 5 mg.

Vata TA "suspausta" kosmetine, nepalieka.
pas mane 100mg,nezinojau kad yra 50.
O del kalio permanganato tirpalo, nera jis naudojamas daznai.Retai as ji naudoju( koki karta 2men), kai pastebim paraudimu vieteleje,ir jis labai padeda,mes darom laaaabai silpna.Deja, nei ramuneles nei medetkos taip neapramina.
Atsakyti
QUOTE(Terapankė @ 2012 01 13, 12:08)

pas mane 100mg,nezinojau kad yra 50.

O del kalio permanganato tirpalo, nera jis naudojamas daznai

Tai jusu vaistai gal kitokie, negu maniskio. Jis geria Furadantin 50 mg 1/4 tabletes. Tai iseina 12,5 mg. Furadantin gaminamas 5 ir 50 mg. Todel ir klausiau, kiek miligramu jusu tableteje. Pas mus tokio Furagino isvis nera kaip vaisto, jis itariu, kad Skandinavijoj neregistruotas.

Del K.permanganato - jusu pasirinkimas 4u.gif
Atsakyti
Ziuriu kalbate apie nitrofurontoino dozavima,mums paskyre po 1-2mg kilogramui,tai sverem 6kg,paimem viduriuka -gaunasi 10mg.. As pati nedalinu vaistuku,paprasiau recepto jau su reikiam doze,nuejau i vaistine kur gamina vaistukus ir man padalino dozemis:) manau paprasciau ir tiksliau,nei paciai dalinti..
Atsakyti
QUOTE(angelu kalva @ 2012 01 13, 11:12)
Skandinavijoj  neregistruotas.

As vaistus vezuosi is LT.Mes geriam Furadonina.
Atsakyti
QUOTE(Terapankė @ 2012 01 13, 14:53)
As vaistus vezuosi is LT.Mes geriam Furadonina.

Tai ar Furaginas, ar Furadantinas ar Furadoninas yra tas pats Nitrofurantoinas ir tiek. Tik pavadinimas skiriasi, o vaistas juk tas pats. O kur jus gyvenat, kad vaistus reikia is LT veztis? g.gif

Jolanta 86, pas mus vaistinese yra pirkti tableciu dalintuvas, tai padalinti tabletes ketvirciais problemu nera.
Atsakyti
QUOTE(angelu kalva @ 2012 01 13, 15:01)
kur jus gyvenat, kad vaistus reikia is LT veztis?  g.gif

pas mus vaistinese yra pirkti tableciu dalintuvas, tai padalinti tabletes ketvirciais problemu nera.

UK.Yra cia vaistu situ bet as i LIetuva vezu mergaite tyrimams/gydymui tai ir vaistu ten nusiperku.
Ooo, nebuciau pagalvojus, gal kokia internetine nuoroda galima? 4u.gif
Atsakyti
Tablečių dalintuvas, kaip žmonės civilizuotai gyvena, nieko negirdėjau apie tokį, pjaustau pati tas tabletes, net nežinau, kiek vaikui suduodu doh.gif

Mes geriam Furaginą, LT neregistruotas, vežamės iš Baltarusijos.

Terapanke, mums kažkada Puzinas patarė lyt. lūpas tepti aliejumi, tai mes taip ir darom, nusipirkom Weledos aliejaus su medetkomis ir tepu kiekvieną dieną, tik dieną prieš šlapimo tyrimą netepu, kad su šlapimu į buteliuką nepatektų aliejaus, nes riebalai gali trukdyti atlikti gerai šlapimo tyrimą.
Atsakyti
QUOTE(Terapankė @ 2012 01 13, 17:22)
UK.Yra cia vaistu situ bet as i LIetuva vezu mergaite tyrimams/gydymui tai ir vaistu ten nusiperku.
Ooo, nebuciau pagalvojus, gal kokia internetine nuoroda galima? 4u.gif

Tai jei staiga infekcija pasigauna, ka tada darot? I lektuva varot? g.gif

Pasiklauskit pirmoj pasitaikiusioj vaistinej, tikrai turetu tureti. Gal net ne vienos rusies, nors jie is esmes jie panasus visi.
Atsakyti
QUOTE(angelu kalva @ 2012 01 13, 19:27)
Tai jei staiga infekcija pasigauna, ka tada darot? I lektuva varot?  g.gif

Pasiklauskit pirmoj pasitaikiusioj vaistinej, tikrai turetu tureti. Gal net ne vienos rusies, nors jie is esmes jie panasus visi.

Na,tikriausiai reikia dziaugtis, kad infekciju nuo kovo men kai isgulejom 2 sav KMU nebuvo,bet siaip tikrai pirktume bilietus ir lektume.Nebent gauciau gerus antibiotikus. g.gif Sunku cia su medicina, kur einu ten i siena,ne is didelio noro vazinejam.Nors dabar cia eisiu 23 diena i ligonine bet zinau, kad susigadinsiu nuotaika tik ir tiek tos naudos!Cia tokia kita ilga liudnoka istorija..
Tikrai yra, niekada nebuvau pagalvojus tiesiog smile.gif
Atsakyti