Įkraunama...
Įkraunama...

Šlapimtakio uždegimas!

Pupinis, sekmes jums rytoj ir paciu GERIAUSIU rezultatu 4u.gif Prisiduokit grize..
Atsakyti
Ačiū, grįžom jau iš ligoninės, bet be jokių rezultatų, nes labai daug kam rentgeną darė, tai mums jau nekliuvo, rytoj vėl važiuojam, nežinia ir nervai dar iki rytojaus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(pupinis @ 2012 01 09, 12:33)
Ačiū, grįžom jau iš ligoninės, bet be jokių rezultatų, nes labai daug kam rentgeną darė, tai mums jau nekliuvo, rytoj vėl važiuojam, nežinia ir nervai dar iki rytojaus  doh.gif

Kaip taip gali buti? Juk katetetis ivestas?Buvo numatytas laikas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Terapankė @ 2012 01 09, 16:22)
Kaip taip gali buti? Juk katetetis ivestas?Buvo numatytas laikas? g.gif

Kateteris dar nebuvo ivestas, o laikas buvo numatytas jau pries savaite, va, taip ir buna, nervai nelaiko schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(pupinis @ 2012 01 09, 16:05)
Kateteris dar nebuvo ivestas, o laikas buvo numatytas jau pries savaite, va, taip ir buna, nervai nelaiko  schmoll.gif

Tikrai nemaloni situacija, bet aisku buna kad uztrunka ilgiau su vienu pacientu nei planuota, bet vistiek..Keista man, nes ir suleist kontrastine mdziaga pries valanda mazdaug, mums kateteri dejo is vakaro..Lauksim rytoj tuomet jusu, sekmes!!!
Atsakyti
[quote=Terapankė,2012 01 09, 19:40]
Tikrai nemaloni situacija, bet aisku buna kad uztrunka ilgiau su vienu pacientu nei planuota, bet vistiek..Keista man, nes ir suleist kontrastine mdziaga pries valanda mazdaug, mums kateteri dejo is vakaro..Lauksim rytoj tuomet jusu, sekmes!!!

Kateterį tai iš ryto statys, matai, mūsų kitoks truputį tyrimas, nes po kontrastinės medžiagos suleidimo nuotrauką pirmą daro gal po kokių 2 min.
Atsakyti
Kaip rezultatai. pupini?
Atsakyti
QUOTE(Terapankė @ 2012 01 11, 16:26)
Kaip rezultatai. pupini?

Tris dienas ligoninej prasitrynem, vakar pargrizom tik. Dare tris nuotraukas, tai vienoje puseje po 45 min dar liko kontrasto pedsaku, tai ejo kalbetis su urologais, ka daryti, tai isvada nieko nedaryti, nes nesikartoja pielonefritai, ir gerti nitrofurantoina doh.gif
Mums ir cistografija dare, tai vienoje puseje isnyko refliuksas, o kitoje neaisku, kurio laipsnio, vieni sako, kad 2, kiti, kad 3, va taip ir nezinau, mazejo jis ar liko toks pats. Dabar su visomis nuotraukomis eisiu pati pas urologa, ziuresiu, ka jis pasakys siuo klausimu. Tai va tokie musu tyrimai. Nebezinau, cia dziaugtis ar ne, visai pasimetus g.gif
Kaip jus laikotes? Labai grazi jusu dukryte nuotraukoj thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Terapankė @ 2012 01 03, 16:22)
SI karta sake bandys issamiu echoskopu apziureti refliukso bukle..Nes jauciu cistograma ir sunku  butu jau padaryti, tada vos nulaikiau.

Kaip galima echoskopu apziureti refliuksa? g.gif O ramiam miegeliui tyrimo metu yra vaistuku 4u.gif . Musu kol buvo maziukas, guledavo ramiai, o dabar vos ne kiekvieno tyrimo metu reikia paraminti. Gerai, kad tyrimai nebe taip daznai skiriami kaip pirmais gyvenimo metais....

QUOTE(pupinis @ 2012 01 03, 18:57)

Maniske ant puodo nesipraso, bet kai pasodinu, padaro, bet as kas 15 min sodinu ir pasislapina taip daznai. Nakti irgi 2 kartus keiciu sauskelnes, o jus dukryte keliate nakti ant puodo?

Mamos, ar kieno nors vaikuciams  yra daryta urograma?

Mano berniukas nesipraso. Sodinam kas 3 valandos reguliariai (nakti nekeliam), kartais pasisioja kartais ne. Kas lieka isleidziam lauk per kateteri (nesioja pastovu ivesta per pilvo siena).
O kaip jusu vaikas reaguoja sodinamas kas 15 min ant puoduko? Kiek jusu vaikui amziaus?
Nakti sauskelniu nekeiciu, nes dazniausiai ismiega sausas visa nakti.

Butent urograma nera daryta mano vaikui.

QUOTE(Terapankė @ 2012 01 09, 18:40)
mums kateteri dejo is vakaro.

Apie koki kateteri eina kalba? Intravenini kateteriuka ar slapimo pusles?

QUOTE(pupinis @ 2012 01 12, 09:51)
Tris dienas ligoninej prasitrynem,

tai isvada nieko nedaryti, nes nesikartoja pielonefritai, ir gerti nitrofurantoina  doh.gif

Mums ir cistografija dare, tai vienoje puseje isnyko refliuksas, o kitoje neaisku, kurio laipsnio, vieni sako, kad 2, kiti, kad 3, va taip ir nezinau, mazejo jis ar liko toks pats.

Del tyrimo jus 3 dienas praleidot ligoninej ar as ne taip supratau? blink.gif

Is esmes ir cia ta pati gydytojai sako. Jei infekcijos nesikartoja, nieko daryti ir nereikia, tik profilaktikai nitrofurantoina (ar koki kita, jei sitas netinka) vartoti. Nes per ankstyvo amziaus vaikui pridarius visokiu "pataisymu", galima net pakenkti, arba bent jau nepasiekti laukiamo rezultato. Tai is esmes geriau laukti ir stebeti, galbut viskas pasikeis i geraja puse, nes organizmas sparciai augantis, vyksta daugybe pakitimu juk. 4u.gif

Labai smagu girdeti, kad vienoj pusej refliuksas isnyko! thumbup.gif Kodel gi negali isnykti ir kitoj pusej? Reikia tiketis! O siaip 2 nuo 3 laipsnio nelabai daug kuo is esmes skriasi ir nereikalauja skirtingo gydymo. Paprastai vistiek skiriama antibiotiku profilaktika ir laukiama iki 5 metuku amziaus, nes iki to laiko labai daug kas savaime pasitaiso, refliuksai isaugami ir tt. To jums ir linkiu.
Musu atveju refliuksas yra kaires puses ir pats didziausias - 5 laipsnio. Bet kol kas vistiek nieko nedaro, laukia, skirti vaistai (tas pats nitrofurantoinas) ir tiek ziniu. Be to, mano sunus turi ir kitu problemu su slapimo pusle, nes ji anatomiskai pakitusios formos ir normaliai neistustinama. Sutrikusi detrusoriaus funkcija del nezinomu priezasciu.
Atsakyti
QUOTE(pupinis @ 2012 01 12, 07:51)
Nebezinau, cia dziaugtis ar ne, visai pasimetus  g.gif
Kaip jus laikotes? Labai grazi jusu dukryte nuotraukoj  thumbup.gif

as manau, jog dziaugtis, vienoje puseje isnyko,uzdegimai nesikartoja smile.gif O vaistukai..Ka darysi,kokia dozyte jums paskyre?Mes geriam ketvertuka,nusitrupina aisku kai skeliam truputi.
Angelu kalva, kalbejau apie intravenini.Zinau apie vaistukus, mes juos gerem ka dare scintigrafija wink.gif

Aha, pupinis, man irgi keistai atrodo del to 15min sodinimo,ka darot kai nebunat namie?Negerai musu vaikams su refliuksu pilna puslyte,bet man sake sodinti kas 2-3 tai as taip ir darau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(angelu kalva @ 2012 01 12, 12:16)
O kaip jusu vaikas reaguoja sodinamas kas 15 min ant puoduko? Kiek jusu vaikui amziaus?
Normaliai ji reaguoja, pasišlapina visada, dabar gal ilgiau ištraukia, iki pusvalandžio, bet šlapinasi dažnai, todėl aš taip dažnai ir sodinu, jei nepasodinu, tenka keisti kelnaites ar sauskelnes, o jei ilgiau kur užtrunkam ar kelionėj kokioj, tai sauskelnės tam yra, bet stengiuosi, kad šlapiomis būtų kiek galima trumpiau, dėl to ir naktį keliuosi keisti. O kas kiek laiko reikia vaikui su refliuksu pasišlapinti, tai man nieko nesakė, apskritai jokios informacijos (turiu omeny patarimų kažkokių, kaip padėti išvengti infekcijų) nesu gavusi iš gydytojų  schmoll.gif
Gretai mano mažei bus 2 metukai.

Butent urograma nera daryta mano vaikui.

Turbūt nematė reikalo daryti, mums darė, nes po cistografijos pamatė, kad vienas šlapimtakis lyg ir susiaurėjęs, todėl žiūrėjo, kaip šlapimas nuteka.

O siaip 2 nuo 3 laipsnio nelabai daug kuo is esmes skriasi ir nereikalauja skirtingo gydymo. Paprastai vistiek skiriama antibiotiku profilaktika ir laukiama iki 5 metuku amziaus, nes iki to laiko labai daug kas savaime pasitaiso, refliuksai isaugami ir tt. To jums ir linkiu.
Suprantu, kad gydymas toks pats, ar 2, ar 3 laipsnio, bet man tikrai buvo ramiau, kai pasakė, kad jis sumažėjo vienu laipsniu, vadinasi, yra tendencija, kad jis mažės, o dabar ką galvoti, juk refliuksus ne visi vaikai išauga, o tik 3 iš 5. Bet mes tai TIKRAI IŠAUGSIM  mirksiukas.gif

Musu atveju refliuksas yra kaires puses ir pats didziausias - 5 laipsnio. Bet kol kas vistiek nieko nedaro, laukia, skirti vaistai (tas pats nitrofurantoinas) ir tiek ziniu.  Be to, mano sunus turi ir kitu problemu su slapimo pusle, nes ji anatomiskai pakitusios formos ir normaliai neistustinama. Sutrikusi detrusoriaus funkcija del nezinomu priezasciu.
5 laipsnio - didelis... O prieš kiek laiko jums nustatė, kiekkartų cistografija daryta?

Papildyta:
QUOTE(Terapankė @ 2012 01 12, 13:15)
as manau, jog dziaugtis, vienoje puseje isnyko,uzdegimai nesikartoja  smile.gif  O vaistukai..Ka darysi,kokia dozyte jums paskyre?Mes geriam ketvertuka,nusitrupina aisku kai skeliam truputi.
Angelu kalva, kalbejau apie intravenini.Zinau apie vaistukus, mes juos gerem ka dare scintigrafija wink.gif

Kad vienoj pusėj išnyko, tai man čia kaip stebuklas, džiugu tikrai, bet va kita pusė - nejuda. Mes geriam po 2 mg kilogramui, geriam Furaginą.

Aha, pupinis, man irgi keistai atrodo del to 15min sodinimo,ka darot kai nebunat namie?Negerai musu vaikams su refliuksu pilna puslyte,bet man sake sodinti kas 2-3 tai as taip ir darau  smile.gif

Tai kad ji taip dažnai šlapinasi, ati ir sodinu, kad kelnaičių keist nereikėtų, o svečiuose, kelionėje ir pan tai sauskelnės, bet stengiuosi, kad kuo mažiau būtų šlapiomis  smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pupinis: 12 sausio 2012 - 21:07
QUOTE(pupinis @ 2012 01 12, 21:06)

Siaip tas sodinimas daznai gal ir gerai, gal jums pavyks atsisakyti sauskelniu isvis. Bet kas pusvalandi sodinti turetu but labai jums kaip mamai sunku, gautusi uzsiciklinimas toks, uztai ir klausiu, kaip vaikas reaguoja, ar nesipriesina ir pan. Vaikas istisai visa diena ant puodo. Gaunasi kone 40 kartu per diena doh.gif

Mes gavom nurodymus nuo pat pradziu kas 3 valandas istustinti maziaus pusle. Kol kas nurodymai nepasikeite per 2,5 metu.
Refliuksa nustate, galima sakyt, dar negimusiam biggrin.gif Juokauju. Nustate gal antra gyvenimo diena, tiksliau nustate laipsni, nes itarinejo dar jam negimus. Nerasiau turbut, kad nuo pirmo kontrolinio echo 18 nestumo savaite po to dar teko eiti 18 kartu iki kol pagimdziau. Tai mazius buvo isziuretas nuo galvos iki uodegos iki jam gimstant. Kiek kartu per beveik 3 metus cistografija daryta - nezinau, nepamenu. Kokius 4-6 kartus turbut. Paskutiniais metais nedaryta.
O urogramos jam isvis nera tikslo daryt, ka jie ten pamatys? Ir taip viskas "pamatyta " jau.
Nitrofurantoino profilaktine doze nuo 2 men amziaus ta pati - 1 mg/kg.
Atsakyti