QUOTE(Šakalė @ 2011 12 02, 18:12)
Jus nejuokinkit.Kievienas pielonefritas neapseina be temperaturos. Kiap gali nenustatyti pielonefrito padarius slapimo tyrima? Tris saviates? Jo gera jusu seimos gydytoja. Pirmoje eileje slapimas, paskui kraujas, paskui paselis. Cia kaip abecele visam gyvenimui. Nzn kaip jums tris saviates diagnoze nustatinejo. Neastrus skausmas! Nelabai man atrodo suprantat apie ka snekat!
Įdomi reakcija. Medikai sako, yra tik panašūs ligos simptomai, bet vienodų ligonių nėra. Ką tuo noriu pasakyti? Gi visko gali būti. Man 26. Būdama kūdikis turėjau bėdų su refliuksu, trejų metų atlikta operacija, bet tai nepavyko išvengti lėtinio pielonefrito. Visą savo neilgą gyvenimėlį kovoju su tai dažniau, tai rečiau pasirodančiais inkstų uždegimo priepoliais ir galiu pasakyti, kad būna įvairiai. Kartais iškart sukyla temperatūra, krečia šalkrėtis, pykina, skauda inkstų srityje, net pakyla spaudimas, o kai kuriais atvejais temperatūra pradeda rodytis jau gerokai įsisirgus, o jei jau nebejauti to "nedidelio" insktų skausmo ir šlapiniesi normaliai dažnai nė pats, nė medikas negali įtarti būtent tokio uždegimo. Aišku, šlapimo tyrimas gali tiesiog rodyti uždegimą, o įsitikinti, kad čia būtent inkstai - reiktų papildomų tyrimų (imamas kraujas, daroma echoskopija, tiriamas pasėlis ir pan.). Kiekvienas mes sergam individualiu būdu.
QUOTE(Šakalė @ 2012 02 20, 14:02)
cistograma, kai iveda kateri i slapimo pusle ir leidzia sterilu skysti, kol prisipildo slapimo pusle ir kai pradeda sysioti daro rengena(jokios nejautros nera), cia tikrina ar nera refliuksu. Intravenine urograma , tai kai i vena iveda kateteri suleidzia kontrasta ir kas 15 min daro nuotraukas rengenu (jokios nejautros nera), CIA TIKRINAI AR NERA HIDRONEFROZES. Cistoskopija, tai kai i salpimo pusle iveda tam tikra kateteri su kamera ir stebi kaip atrodo slapimtakiai pusle ir pan, (cia jau duoda narkoze).
Cistoskopija...oj, net nupurtė, kai buvau vaikas ją darant tikrai duodavo narkozę, vėliau būdavo, kad ir be narkozės "pasižiūri"...