Įkraunama...
Įkraunama...

Šlapimtakio uždegimas!

QUOTE(pupinis @ 2012 03 01, 00:07)
Nežinau dėl nemiškinių spanguolių efektyvumo, nieko negaliu pasakyti, bet svarbiausia spanguolių yra žievelė, man taip Puzinas sakė, tai pamėginkit kuo smulkaiu sutrinti, kad tų žievelių pakliūtų, sunku, kai dar toks mažas vaikutis, aš vienu metu gaudavau Širdažolėj pirkti Žuravitos, tai ten spanguolių sultys, skirtos gydymui, bet gal tik nuo metų galma duoti, reik pasiklausinėti.
Dabar, kai dukrytė didesnė, tai keliuosi 2 kartus per naktį, o anksčiau, tai net nepamenu, gal ir panašiai. O bakterijos, paprastai e. coli, tai su išmatom ir pakliūva, ypač kai tuštinasi į sauskelnes. Jei kils klausimų, klauskite, visada atsakysiu, žinau, kaip sunku, kai nieko nežinai ir šaudai visur info.

Labai aciu uz parama patarimus. Tikrai pasinaudosime. Ir klausimu begales, nes neatseku ka blogai darau, kad infekcija kartojasi. Nakti nekeiciu pamperso, o , matyt, reikia. Gal dar profilaktine doze 0.005 po du kartus dienoje yra per maza. Dabar sveriame beveik 8 kg. Reikia turbut ilgiau ir plika sikna palaikyti smile.gif Po kakio tai iskart plauname sikna smile.gif dabar dar ir aliejuku dazniau tepsiu lyt lupas. Maudome kas 2-3 dienas su ramunelem voneleje. O kas vakara/ryta apsiplauname pries miega su muilu ir naudojame pampersus Bambo nakciai.
Jauciu mumi spanguoliu zieveliu dar per mazi valgyti. Radau spanguoliu sirupa Urinal, Zurovitos nebegauna. Tarsiuos su pediatre kaip vartoti.
Aciu dar karteli )
Jei kokie patarimai saus i galva, parasykite. Esu dekinga is anksto smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Valduce @ 2012 03 01, 15:09)

schmoll.gif schmoll.gif grieztaii NE muilui!ar jums ligonineje nedave kaip prausti mergaites?Man dave musu nefrologe.dar praskeskite lupytes ir atsargiai su vatyte krasciukuose baltas isskyras isvalyit jei yra, ypac pries slapimo tyrima.

user posted image
Mano buvo 1.5metu urinal nerekomendavo,esu buvusi pas hemeopate,isgerem kursa zirniuku.sauskelne nakti taip pat keisdavome.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Terapankė: 01 kovo 2012 - 17:21
QUOTE(Terapankė @ 2012 03 01, 18:19)
schmoll.gif  schmoll.gif  grieztaii NE muilui!ar jums ligonineje nedave kaip prausti mergaites?Man dave musu nefrologe.dar praskeskite lupytes ir atsargiai su vatyte krasciukuose baltas isskyras isvalyit jei yra, ypac pries  slapimo tyrima.

user posted image
Mano buvo 1.5metu urinal nerekomendavo,esu buvusi pas hemeopate,isgerem kursa zirniuku.sauskelne nakti taip pat keisdavome.

Tokio lapo akyse nemateme ir su nefrologemis santariskese nesusidraugavome, pabegome pas urologus. Aciu labai uz info.
Tai po sysiaus tik vandenuku ir po to aliejuku. Ok.
O kaip del kakio plovimo? Jokio muilo?
O maudant vonioje irgi jokiu muilu? Reiktu kaip ir kuneli su muiliuku...
PAs kokia homeopate buvot? As norejau nueiti, bet kazkaip neprilimpa prie dusios man homeopatu metodai, sako kad slapimo ligos nuo vandens baimes, nuo stresu. Bet nei as nei dukrele nebijome vandens...O kad stresuoju, tai aisku, nes serga vaikas. O pas Jus daznos infekcijos buvo? KAip su anatomija reikalai?

Papildyta:
QUOTE(Terapankė @ 2012 03 01, 18:19)
schmoll.gif  schmoll.gif  grieztaii NE muilui!ar jums ligonineje nedave kaip prausti mergaites?Man dave musu nefrologe.dar praskeskite lupytes ir atsargiai su vatyte krasciukuose baltas isskyras isvalyit jei yra, ypac pries  slapimo tyrima.

user posted image

Aciu kad nuskanavote lapa!
Atsakyti
QUOTE(Valduce @ 2012 03 01, 15:27)
Tokio lapo akyse nemateme ir su nefrologemis santariskese nesusidraugavome, pabegome pas urologus. Aciu labai uz info.
Tai po sysiaus tik vandenuku ir po to aliejuku. Ok.
O kaip del kakio plovimo? Jokio muilo?
O maudant vonioje irgi jokiu muilu? Reiktu kaip ir kuneli su muiliuku...
PAs kokia homeopate buvot? As norejau nueiti, bet kazkaip neprilimpa prie dusios man homeopatu metodai, sako kad slapimo ligos nuo vandens baimes, nuo stresu. Bet nei as nei dukrele nebijome vandens...O kad stresuoju, tai aisku, nes serga vaikas. O pas Jus daznos infekcijos buvo? KAip su anatomija reikalai?

na mes pas Pundziene KMUK lankomes,daromes tyrimus kai buname Lietuvoje.patalogija refliuksas, esame tureje gal 11infekciju su e.coli,pseudomona ar daugiau nuo 6 men iki 1.3 metu kai rado 3 laipsnio refliuksa ,turim surandejusi inksta,kurio veikla likusi apie 50%.jau beveik metai geriam profilaktika ir jos metu infekciju neturejom.aliejuku netepdavau as.ir poo kakio as niekada jai nenaudojus muilo,o kai buvo tokio amzius kaip jusu as is vis jokiu prausikliu jai nenaudojau smile.gif o dabar maudomes duse,jei pastebiu paraudima koki idedu i arbatos vonele.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Terapankė: 01 kovo 2012 - 17:42
QUOTE(Terapankė @ 2012 03 01, 18:40)
na mes pas Pundziene KMUK lankomes,daromes tyrimus  kai buname Lietuvoje.patalogija refliuksas, esame tureje gal 11infekciju su e.coli,pseudomona ar daugiau nuo 6 men iki 1.3 metu kai rado 3 laipsnio refliuksa ,turim surandejusi inksta,kurio veikla likusi apie 50%.jau beveik metai geriam profilaktika ir jos metu infekciju neturejom.aliejuku netepdavau as.ir poo kakio as niekada jai nenaudojus muilo,o kai buvo tokio amzius kaip jusu as is vis jokiu prausikliu jai nenaudojau  smile.gif o dabar maudomes duse,jei pastebiu paraudima koki idedu i arbatos vonele.

Supratau, aciu ,kad pasidalinot bedelem smile.gif. Vadinas muilui/sampunui tariam griezta NE! smile.gif.
O Vilniuje kokia nors homeopate, kuri gydo kudikius su slap. taku infekcijomis, zinote?
Atsakyti
QUOTE(Terapankė @ 2012 03 01, 19:40)
na mes pas Pundziene KMUK lankomes,daromes tyrimus  kai buname Lietuvoje.patalogija refliuksas, esame tureje gal 11infekciju su e.coli,pseudomona ar daugiau nuo 6 men iki 1.3 metu kai rado 3 laipsnio refliuksa ,turim surandejusi inksta,kurio veikla likusi apie 50%.jau beveik metai geriam profilaktika ir jos metu infekciju neturejom.aliejuku netepdavau as.ir poo kakio as niekada jai nenaudojus muilo,o kai buvo tokio amzius kaip jusu as is vis jokiu prausikliu jai nenaudojau  smile.gif o dabar maudomes duse,jei pastebiu paraudima koki idedu i arbatos vonele.

Sakykit,o nuo ko inkstukas randeja ,nuo refliukso ar nuo infekciju? Infekciju dar nesam tureje,bet desinysis inkstas dalinai sklerozuotas (bet darba atlieka gerai),tai taip iseina,kad nuo refliukso? Nes nezinau kaip mums elgtis,ar laukti ir tiketis isaugimo,ar prasytis chirurginio isikisimo? Bijau,kad nieko nedarant dar labiau nebutu pakenkti inkstukai..Zinau ,kad surandejimo procesas negryztamas,bet ar susabdomas? Jetus atrodo tiek noriu gydytojo paklausti,o kai nuvaziuojam toks jaudulys,kad viska pamirstu blush2.gif sekanciam kartui reikes ant lapelio susirasyti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolanta86 @ 2012 03 01, 15:58)
Sakykit,o nuo ko inkstukas randeja ,nuo refliukso ar nuo infekciju? Infekciju dar nesam tureje,bet desinysis inkstas dalinai sklerozuotas (bet darba atlieka gerai),tai taip iseina,kad nuo refliukso? Nes nezinau kaip mums elgtis,ar laukti ir tiketis isaugimo,ar prasytis chirurginio isikisimo? Bijau,kad nieko nedarant dar labiau nebutu pakenkti inkstukai..Zinau ,kad surandejimo procesas negryztamas,bet ar susabdomas?

infekciju.taip,nieko jau nebepdarysi..mus buvo intravenine scintigrafija rugseji,dabar biiski kitoks tyrimas kovo 25 tai pasakyt galesiu po jo ar randejimas nedideja nesant infekcijoms ir kokia inkstuko darbo veikla.
vilniuje nezinau,as ejau poas ta kuria papuoliau,ns pas zinoma siuo metu Kaune uzkrito pavarde,buvo 2men eile doh.gif Tai ejau i hemeopatine vaistine ir ten hemeopate konsultuoja.
Atsakyti
Linkiu jums kuo geriausiu rezultatu, is visos sirdies 4u.gif Lauksiu ziniu. Dabar giminaite eis pas pazystama urologa(tiesa suaugusiuju) konsultuotis su visais esamais israsais, idomu ka jis gales pakomentuoti musu sistuacijoj, tai paprasysiu ,kad uzduotu siuos rupimus klausimus...
Galvoju ,kad gal dar pilvuke buvo uzejus kokia infekcija g.gif ,kad inkstukas parandejes. Idomu, ar taip gali buti. Nes pusseseres vaikeliui policistoze,bet jis jau gime su slapimo taku infekcija,nuo jos vaikeliui persidave,tai kazin ar maniskiui galejo buti ir savaime praeiti g.gif Matyt nelabai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Terapankė @ 2012 03 01, 19:06)
infekciju.taip,nieko jau nebepdarysi..mus buvo intravenine scintigrafija rugseji,dabar biiski kitoks tyrimas kovo 25 tai pasakyt galesiu po jo ar randejimas nedideja nesant infekcijoms ir kokia inkstuko darbo veikla.
vilniuje nezinau,as ejau poas ta kuria papuoliau,ns pas zinoma siuo metu Kaune uzkrito pavarde,buvo 2men eile  doh.gif  Tai ejau i hemeopatine vaistine ir ten hemeopate konsultuoja.

Aciu uz atsakymus, galvosiu apie homeopate smile.gif Sveikatos Jums ir visoms mamytems/vaikeliams smile.gif
Atsakyti
Aciu uz linkejimus! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolanta86 @ 2012 03 01, 18:58)
Sakykit,o nuo ko inkstukas randeja ,nuo refliukso ar nuo infekciju? Infekciju dar nesam tureje,bet desinysis inkstas dalinai sklerozuotas (bet darba atlieka gerai),tai taip iseina,kad nuo refliukso? Nes nezinau kaip mums elgtis,ar laukti ir tiketis isaugimo,ar prasytis chirurginio isikisimo? Bijau,kad nieko nedarant dar labiau nebutu pakenkti inkstukai..Zinau ,kad surandejimo procesas negryztamas,bet ar susabdomas? Jetus atrodo tiek noriu gydytojo paklausti,o kai nuvaziuojam toks jaudulys,kad viska pamirstu blush2.gif sekanciam kartui reikes ant lapelio susirasyti doh.gif

Inkstukas randėja dėl infekcijų, bet man nerologė sakė, kad ir neasant jokių infekcijų pats refliuksas savaime yra blogai, juk ten pastoviai grįžta šlapimas, mums echo pasižiūrėjo Gricius ir sako, sąstovis ten yra. Dėl randų dar nefrologė sakė taip: jei yra randėjimo genas, tai ir randės inkstukas, o jei nėra, tai nors 100 infekcijų, o randų nėra. Tuoj rasiu nefrologų straipsnį ir pacituosiu.
"Nepaisant to, kad laiku ir tinkamai parenkamas
šlapimo organų infekcijos (ŠOI) gydymas,
nepavyksta išvengti infekcijos kartojimosi.
Inkstų randėjimas ne visada koreliuoja su infekcijų kartojimosi dažniu. Yra vaikų, ypač
mergaičių, kurios labai dažnai serga ŠOI, o jų
inkstai nerandėja. Įrodoma, kad randai, susidarantys po
pielonefrito, yra sąlygoti ne vien esamo VUR.
Randėjimui daugiau įtakos turi ne pats VUR
arba infekcija, bet įgimti parenchimos defektai.
Randamas VUR rodo tik esamas kitas įgimtas
inkstų audinio vystymosi anomalijas, kurios
nėra taip lengvai nustatomos [2, 3, 4].
Tyrimais įrodyta, kad 70 proc. vaikų, turinčių
VUR, turi lengvai pažeidžiamas piramides
ir kad po pirmosios ŠOI gali randėti jų inkstai,
nes VUR dažniausiai būna susijęs su įgimtais
parenchimos defektais [5]. Kiti autoriai daro
išvadą, kad ŠOI serga ir be displazijos. Įrodoma,
kad uždegimo metu vyksta židininiai
intrarenaliniai refliuksai, kurie vėliau sąlygoja
randėjimą [6]. Tokiais atvejais infekcijos
kartojimasis turi lemiamą reikšmę randų
susidarymui, o randėjimo galima išvengti
arba bent sustabdyti jo progresavimą skiriant
ilgalaikę profilaktiką. Autoriai pabrėžia, kad,
norint sumažinti randėjimo galimybę, reikia
kuo anksčiau diagnozuoti kūdikių ŠOI, kuo
greičiau ir tiksliau ją gydyti, nustatyti vizualiais
tyrimais inkstų randėjimą ir esamus VUR,
skirti VUR profilaktiką ir gydymą [5]."
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pupinis: 01 kovo 2012 - 20:02
Ačiū už straipsnį, pupini.

Mintis dėl šlapimtakių/inkstukų tyrimų: iš tiesų, jei mažas refliuksas ir nereikia chirurginio įsikišimo ar kt, spec. procedūros, rodos Defliukso, gydymas lieka toks pats kaip ir prie paprasto ŠOI, tik kad ilgesnis.
Vadinasi tyrimas nelabai ką keičia gydyme, jei nėra did. patologijų...
Bet mums su savo princese vistiek teks tirtis, nes naudojant profilaktinę Furagino dozę išlindo leukocitai...
Atsakyti