stai dieta. pirmiausia gydymes tepaliuko, bet nustojus tept ir vel tas pats. tad susiradau hipoalerginė dieta:
Nevartoti:
1.Saldumynų (cukraus, medaus, saldainių ir kt.).
2.Pieno ir grietinėlės.
3. Produktų iš kviečių (duonos ir pyrago gaminių), manų ir kvietinės košės.
4.Vynuogių, braškių, žemuogių, avieciu ir jų sulčių.
5.Veršienos, vištienos.
6.Šviežios ir konservuotos žuvies, žuvies sultinių, sūdytos žuvies, ikrų, krabų, vėžių, kiti jūros produktai
7. Kiaušinių, produktų, kurių sudėtyje yra kiaušinio baltymo.
8.Grybų.
9.Pomidorų, pomidorų padažų, pomidorų pastų, sulčių.
10.Rūkytų gaminių.
11.Acto, kremų, garstyčių, majonezo, prieskonių.
12.Šokolado ir šokoladinių gaminių, kavos.
13. Citrusinių vaisių, vyšnių, žemuogių, juodųjų serbentų, agrastų, šermukšnių sulčių ir uogienių, ananasai.
14.Burokėlių, morkų (individualiai).
15.Kategoriškai draudžiama vartoti alkoholinius gėrimus ir limonadą.
16.aštrūs prieskoniai, actas, garstyčios, majonezas, sojų padažas, kakava, kava, pienas, riešutai.
Rekomenduojami produktai:
1.Švieži kopūstai, šviežių kopūstų sultys, ropių, agurkų sultys, švieži agurkai.
2. Bulvės (individualiai).
3. Virta triušiena, kiauliena, nutrijiena, kalakutiena.
4. Ruginė ir diabetinė duona.
5. Sviestas ir aliejus (,alyvų bei saulėgražų), rūgštūs pieno produktai (kefyras, rūgštus pienas, grietinė), neaštrus lydytas sūris.
6. Kruopos (avižos, grikiai (individualiai), miežiai, perlinės kruopos, ryžiai). Kruopos verdamos vandenyje.
7. Obuoliai, bananai (individualiai). obuolių, slyvų, vyšnių, serbentų, džiovintų vaisių kompotai
8.šviežia varškė
ir keli receptukai:
Pikantiškos salotos5 bulvės, 2 agurkai, 4 valgomieji šaukštai žaliųjų žirnelių, 150 g mėsos, petražolių lapeliai.
Išvirta jautiena, bulvės, agurkai, petražolės smulkiai supjaustomi ir sumaišomi. Suberiami žalieji žirneliai, pasūdoma ir paskaninama kefyru arba pasukomis.
Daržovių troškinys8 bulvės, 1-2 morkos, 1 svogūnas, 1 agurotis, 2 valgomieji šaukštai augalinio aliejaus, petražolių lapeliai, druska.
Nuskustos bulvės supjaustomos dideliais kubeliais ir pakepinamos su svogūnais. Sumaišoma su kubeliais supjaustytu aguročiu, užpilama truputį vandens (kad beveik apsemtų), pasūdoma ir troškinama, kol suminkštėja. Patiekiama apibarsčius petražolių lapeliais.
Kimštas kopūstas500 g kopūsto, 500 g jautienos, po 100 g salierų bei pastarnokų šaknų, truputis druskos ir petražolių lapelių.
Nuplautas kopūstas išverdamas. Jautiena taip pat išverdama ir sumalama mėsmale drauge su salierais bei pastarnokais, masė pasūdoma, suberiami susmulkinti petražolių lapeliai, išmaišoma ir išdėstoma tarp kopūsto lapų, nepažeidžiant gūžės. Tuomet kopūstas apvyniojamas švaria marle ir truputį pavirinamas.
Prieš patiekiant, jis supjaustomas į keletą dalių.
Varškės jogurtas250 g neriebios homogenizuotos varškės, 250 g augalinio aliejaus, truputis druskos, 1 arbatinis šaukštelis cukraus.
Varškė pasūdoma ir sutrinama mediniu šaukštu, pamažu lašinant augalinį aliejų. Kai susidaro vienalytė masė, suberiamas cukrus ir truputį pamaišoma. Gautu jogurtu paskaninamos vaisių arba daržovių salotos.
Papildyta:http://www.aai.lt/al...a/atop_derma.ht