QUOTE(Amrita @ 2007 01 05, 22:29)
Na manau, kad tai jūsų, o ne mano prolema. jei jus domina, mokiausi Vilniaus Pedagoginiam universiete Geografijos Biologijos fakultete ir mano baigiamojo lietuviu kalbos egzamino pažimys buvo aukščiausias. tiesiog tai man neaktualu ir nesu aš nei žurnalistė, nei rašytoja, o jei prireiks, manau redaktorių rasti nebus problemų. Tikiuosi, kad supratote ką norėjau pasakyti?
tiesa sakant mano vyresnioji ( o ir mažoji neatsilieka) yra ypatingai aktyvi bendraujant ne tik su vaikais, bet ir su nepažįstamais suaugusiais. Sutikusi nepažįstama vaiką, ji pirma jį užkalbina ir apipila klausimais. manau, kad tai priklauso nuo asmenybes, jo charakterio ir temperamento. aš pati nuo pat mažens (dviejų metu) lankiau darželį ir kaip ir visi lankiau mokyklą, bet man visuomet bendravias su kitais buvo problema. labiausiai mėgau vienatvę. ir dabar ne per labiausiai puolu bičiuliautis. kartais man net sunku būna su mano ypatingai mėgstančiomis bendrauti merginomis. jos yra visiska mano prešingybė ( na gal ir ne visiškai).
na jei ką,tai aš visai neturiu problemų,o pirmą pastraipą jau skaičiau kažkokioj temoj,kur jūs gyrėtės savo liet.kalb.balais-bet čia juk ne rodiklis,o toliau dar gražiau"labiausiai mėgau vienatvę. ir dabar ne per labiausiai puolu bičiuliautis. kartais man net sunku būna su mano ypatingai mėgstančiomis bendrauti merginomis. jos yra visiska mano prešingybė ( na gal ir ne visiškai)."-tai kaip jūs tą vaikutį paruošit tolimesniam etapui,jei esat problematiška ir mažai bendraujanti,aš ne psichologė,bet susidaro toks įspūdis ,kad jūs pati turėjot problemų mokykloj,daržely ir dabar tokiais būdais norit savo vaikus apsaugot nuo tų išgyvenimų kuriuos patyrėt pati
Papildyta:
QUOTE(ungrida @ 2007 01 07, 03:08)
vaikams manau nera didziulio skirtumo,kas mokys skaityt.PRIESMOKYKLINES GRUPES REIKALINGOS,KAD PASIRUOST KOLEKTYVE DIRBT T.Y. MOKYIS,BENDRAUT.BET NE APIE TAI NOREJAU PARASYT,O APIE PROBLEMA SU KURIA SUSIDURIAU KADANGI LAUKIAUSI ANTRO VAIKUCIO,TAI ISEJUS I DEKRETA ATSIEMIAU IS DARZELIO IR MANIAU,KAD PRIESMOKYKLINE GRUPE TEGU LANKO MOKYKLOJ VAIKAS MAZIAU SIRGS IR MAN NEREIKS MOKET UZ DARZELI,BE TO SU VYRESNIU VAIKU PRALEISIU DAUGIAU LAIKO,NES TEN PAMOKOS TUREJO BUT NUO 8 IKI 12,UZRASIAU I MOKYKLA GEGUZE,SURINKOM MEDICININES PAZYMAS IR STAI RUGPJUTI ,PASKUTINE SAVAITE SUZINAU,KAD NESUSIDARE GRUPE IR TEKS EIT I DARZELI,O DARZELI JAU 2 PRIESMOKYTKLINES GRUPES IR PERPILDYTOS.NUSIVYLIAU SISTEMA SVIETIMO,KADANGI NETUREJAU GALIMYBES RINKTIS KUR VAIKUTIS GALET LANKYT PRIESMOKYKLINE GRUPE.MINUSAI,KAD MOKU UZ DARZELI,KURIAM VALGO TIK PIETUS,NES NUEINAM JAU PO PUSRYCIU,O PO PIET PASIIMU,KAD NEMIEGOT GRUPEJ,GALIMYBES DARZELI SUMOKET UTIK UZ PIETUS NERA REIK MOKET UZ DIENA,BE TO JEI VAIKAS NEATEIS VISVIEN TENKA MOKET,NEBENT SERGA IR YRA IS GYDYTOJO PAZYMA,O MOKYKLOJ PAKANKA MAMOS RSTELIO TAI MANAU PINIGU LUPIKAVIMAS DARZELIUOS VYKSTA BE TO VAIKAS SERGA DAZNAI(KOL NELANKE DARZELIO T Y NUO BALANDZIO NESIRGO,VOS NUEJO I DARZELI PO SAVAITES SLOGA IR LIGOS,BE TO KIEK PASTEBEJAU DARZELI VAIKAI LABAI SERGA)MANO LAIKAIS TA PRIESMOKYKLINE BUVO MOKYKLOSE
na aš manau ,kad kaip mes nekeiktume sistemą,ji turi būti,įdomu kas būtų jei visi tėveliai kurie vedavaikus į darželį tada kada nori(aš viena iš tokių

)už darželį mokėtų puse kainos ,o gal geriau išvis nemokėtų,o gal ir į mokyklą vesit vaiką kada sugalvoję,beje dėl mokesčio tai išvis neverta diskutuot,gal paskaičiuokit kiek auklė(jau nekalbu apie privatų valandinį mokymą)jums kainuotų ,taigi nematau čia jokio lupikavimo,gal tiesiog kartais palikit vaiką daržely visai dienai,jis galės su draugais pabūt ilgiau,o jūs turėsit laisvą minutėlę sau -paskaityt knygą,pasidaryt kaukę ar dar kokią malonią procedūrą