Įkraunama...
Įkraunama...

Auginu mažiuką. Kaip greitai susitvarkyti buityje?

Na man kažkaip išeina susitvarkyti buityje, nors būna dienų, kai tiesiog tingisi tada nieko ir nedarau, o palieku rytdienai. Vaiko žaislus laikau sudėtus į spintelę, kurią bet kada gali atsidaryti ir pasiimti ko nori ax.gif Rūbus nustojo jau traukti iš spintos, matyt atsibodo biggrin.gif Siurbiu kiekvieną dieną, vieną kartą dienoje, tai jau tapo įprasta kažkaip biggrin.gif Namie stengiuosi nelaikyti daiktų, kurių man niekada neprireiks todėl viską išmetu be gailesčio, taip atsiranda daugiau erdvės (ta prasme nekaupiu jokių žurnalų, laikraščių, suvenyrų...). Ir manęs namų tvarkymas nenervina kažkaip, bet ir nėra, kad vežtų. O jei MB ir padeda ne į vietą rūbus irgi nenervina manęs kažkaip.
Atsakyti
QUOTE(vaida L @ 2007 10 08, 22:26)
Nu kaip matau čia gaunas -pasiguoskim, o ne patarimai. Kitaip ir būt negalėjo, vienas žmogus negali viską spėti. Jai nėra auklės ar namų tvarkytojos, tai mes atliekam mažiausiai 4-rių asmenų darbą: auklės-mamos, namų tvarkytojos, virėjos ir žmonos. Jau nešneku kurios dar ir į darbą eina  doh.gif  Nu man tikrai savęs gaila  ax.gif 
Iš pradžių aš visus buities darbus darydavau užmigus vaikui. Skubi, kad tik spėtum iki atsibundant. Kai vaikas atsikelia ir reikalauja dėmėsio sau, jau jėgų nelieka net šypsotis  schmoll.gif  ir pati miego nori, o vaikui pats aktyvumas išsimiegojus. Todėl jau kokią pusę metų, einu gult kartu su vaiku. Kadangi miega vieną kartą į dieną ir apie 2-3 val., tai ir nusnūst spėju ir knygą ar žurnalą paskaitau. Tikrai pailsiu, o ir valgyt darau bei tvarkausi kai vaikas žaidžia. O grindis išsiplaunu, kai mažutę pasodinu valgyt į jos kėdutę priešais televizorių  drinks_cheers.gif
Nors depresija vistiek puola dažnai. Nu laaaabai sunkus tas namų šeimininkės ir mamos darbas  verysad.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Mes jau paaugom ir įpratom kasdien apsitvarkyti... Priešingu atveju, mano stogas važiuotų, nes nekenčiu betvarkės. Vaiko žaislai turi savo vietą - kiekvieną vakarą sudedu į dėžę. Valgom ir trupinam tik virtuvėje, todėl kiekvieną rytą po pusryčių susitvarkau. Dulkių siurblį įsijungiu tik porą kartų per savaitę, o mano mažius man netgi padeda jį pastumdyti. smile.gif Jam labai patinka visokie garsai. Kiekvieną dieną verdu vakarienę, tačiau nesistengiu tam skirti daug laiko ir jėgų. Po pietų, kai mažius miega, spėju šiek tiek pamegzti, paskaityti arba pasedėti prie kompo. Jei noriu miego, pamiegu kartu...
Aišku, būna visko. Tenka jį ir panešioti, ir leisti šiek tiek pazirsti. Dalį kambario užtvėrėm, kad neprieitų prie gėlių ir kompo, tačiau čia jis labai nori papulti... Kai kurios spintelės užrištos, kitose sukrauti žaisti tinkami indai.
Mūsų tėtis tvarkingas, todėl nešvarūs rūbai keliauja į skalbinių dėžę, o švarūs ilsisi spintoje. Visi daiktai turi savo vietas, todėl ir nesimėto. O žaislai tam ir yra, kad mėtytųsi. smile.gif
Manau, kad šiokia tokia tvarka privalo būti... Ir ne tik buityje, bet ir visur kitur. thumbup.gif
Atsakyti
Na jau mamytės, dejuojat, kad nesusitvarkot, o dauguma turit vieną leliuką. doh.gif
O ar paklausėt savęs, ką darytumėt, jei turėtumėt dvynukus? Arba pametinukus? mirksiukas.gif

Auginu du vaikiukus. Vienas 2,4m judruolis, kita sėdėti pradedanti 6mėn. lėlytė.
Ir vaikai sutvarkyti, ir aš normaliai atrodau, ir namus susitvarkau, ir valgyti pataisau, ir kas savaitę pyragą iškepu. Nes žinau - niekas už mane to nepadarys. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Perfect @ 2008 02 28, 09:22)
Na jau mamytės, dejuojat, kad nesusitvarkot, o dauguma turit vieną leliuką.  doh.gif
O ar paklausėt savęs, ką darytumėt, jei turėtumėt dvynukus? Arba pametinukus?  mirksiukas.gif

Auginu du vaikiukus. Vienas 2,4m judruolis, kita sėdėti pradedanti 6mėn. lėlytė.
Ir vaikai sutvarkyti, ir aš normaliai atrodau, ir namus susitvarkau, ir valgyti pataisau, ir kas savaitę pyragą iškepu. Nes žinau - niekas už mane to nepadarys.  mirksiukas.gif

Pilnai pritariu. Siuo laikotarpiu gyvenu viena su dviem maziukais (24/7 smile.gif ) Jokiu bobuciu, tetu nera. Ir ka viska suspeju kuo pukiausiai. Is vis dabar kai pagalvoju auginti viena vaika , tai atostogos, o jei dar vyras vakare yra biggrin.gif
Atsakyti
Darau keletą darbų iš karto, juk galima ir sriubą virt ir tuo pačiu metu grindis išsiplaut. biggrin.gif
Esu pedantė, reikalauju namuose tvarkos, tvarkau ir tvarkau doh.gif , bet viską suspėju, net miegant vaikučiams knygą paskaitau thumbup.gif
Manau priklauso nuo žmogaus požiūrio į visa tai smile.gif
Atsakyti
g.gif Jei negali pakeisti įvykių, pakeisk požiūrį į juos. biggrin.gif
Atsakyti
Aš viską suspėju, ir susitvarkyt, ir valgyt pasidaryt, ir patinginiaut laiko randu, ar SM pasėdėt thumbup.gif
Atsakyti
Aš nieko nespėju, mano mažoji dukra dar mažytė, miega 3 kartus dienoj, po 0,5 val.Kol ji miega aš išsiplaunu buteliukus, atsivirinu vandenuko mišinukui ir ji jau atsikėlus.Kai ji nemiega, reikalauja dėmesio, nes dar sėdėt nemoka, gulėt labai nebenori, iškritusio iš rankos žaisliuko pati nepasiima atgal...O dar pirmokę dukrą turiu, kurią reikia ir pamaitinti, ir į mokyklą išleisti, ir į papildomus būrelius išleisti. Vyras retai būna namuose, nes dirba užsienyje.Nežinau kaip būtų jei kasdien dar pietus turėčiau ruošti. Be vaikučių niekur neišeinu, netrukdau mamosl.Net iki parduotuvės nusigauti kartai būna problema.
Atsakyti
Galiu pasakyti tik tiek - vaikas vaikui nelygus. Su pirma mergaite pasidarydavau viską, o antroji labai nerami, tai su ja daug sunkiau. Tačiau suvokiau vieną dalyką - nereikia kaupti jokių daiktų kaip suvenyrai, kažkokios dekoratyvinės smulkmenos, namų puošmenos- visa tai tik kaupia dulkes. Išdalinu visus nereikalingus daiktus, drabužius, tiek savo tiek vaikų, žaislus, žurnalus ir kt. kuo tuščiau namie- tuo lengviau kvėpuoti. Ir dar buityje labai gelbėja indaplovė-tikrai geras dalykas ir su vaikais ir dirbant biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(uhu @ 2006 12 17, 02:01)
Sveikos.

Gal dar nebuvo šios temos arba buvo labai seniai  biggrin.gif ? Trumpai ją galima pavadinti "buitis užknisa"  schmoll.gif .

Nežinau, kaip Jums, bet aš tai jau baigiu po truputį nuprotėti. Ypač mane erzina žinote kas? Kiekvieną rytą aptvarkau vadinamąjį salioną, o vakarop fotelis ir vėl apkrautas rūbais (ir vaiko lauko), visur pilna žaislų, o nuo vežimo vėl pribyrėjo žemių (nes migdžiau balkone...). O baisiausia, kad rytą įžengusi į kambarį ir rinkdama daiktus suprantu, kad rytoj rasiu taip pat.

Žinau, kas man galėtų šiek tiek pagelbėti - plastmasinė žaislų dėžė, tačiau dar neturėjau jėgų nuvažiuot jos nusipirkti. Tačiau daugiau niekas neateina į galvą........

Gal ir per ilgai aš čia  g.gif , bet, žinot, susikaupė. Pasidalinkit, labai prašau, savo patirtimi arba bent jau pasibėdavokim. Beje, mano stebuklėliui pusė metų.

Ta pati situacija tikriausiai visose šeimose, auginančiose vaikus.Aš neturiu sveikatos tiek daug tvarkyti, kad namai būtų idealūs.Prižiūriu, kad būtų pavalgyti, kad nebūtų per daug apversta viskas ir tiek.Mano vaikas palyginti ramus, leidžia skirti laiko sau, namams, bet geriau jau aš su vaiku pažaisiu, nei su šluota po namus duosiuos.Kai vyras namuose, bendrai susitvarkom viską.Neužsikraunu šios naštos sau vienai.
Atsakyti
QUOTE(uhu @ 2006 12 17, 03:01)
Sveikos.

Gal dar nebuvo šios temos arba buvo labai seniai  biggrin.gif ? Trumpai ją galima pavadinti "buitis užknisa"  schmoll.gif .

Nežinau, kaip Jums, bet aš tai jau baigiu po truputį nuprotėti. Ypač mane erzina žinote kas? Kiekvieną rytą aptvarkau vadinamąjį salioną, o vakarop fotelis ir vėl apkrautas rūbais (ir vaiko lauko), visur pilna žaislų, o nuo vežimo vėl pribyrėjo žemių (nes migdžiau balkone...). O baisiausia, kad rytą įžengusi į kambarį ir rinkdama daiktus suprantu, kad rytoj rasiu taip pat.

Žinau, kas man galėtų šiek tiek pagelbėti - plastmasinė žaislų dėžė, tačiau dar neturėjau jėgų nuvažiuot jos nusipirkti. Tačiau daugiau niekas neateina į galvą........

Gal ir per ilgai aš čia  g.gif , bet, žinot, susikaupė. Pasidalinkit, labai prašau, savo patirtimi arba bent jau pasibėdavokim. Beje, mano stebuklėliui pusė metų.

Atsakyti