Įkraunama...
Įkraunama...

Auginu mažiuką. Kaip greitai susitvarkyti buityje?

QUOTE(Dali @ 2007 08 13, 12:20)
O as tai juoda pedante, kasdien grindis valau...

tai ne tu viena... smile.gif as irgi kasdien grindis valau, kasdien dulkes...
Atsakyti
drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Tikrai buna dienu, kai nieko nebespeju, o betvarke namuose ypatingai varo is proto... Ir visada ieskodavau priezasciu savyje - turbut kazka darau ne taip... Bet perskaicius jusu nuomones,nusiraminau... Juk nieko neatsitiks, jei karteli ir nebus idealios tvarkos 4u.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(diava5 @ 2007 08 22, 12:58)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif
Tikrai buna dienu, kai nieko nebespeju, o betvarke namuose ypatingai varo is proto... Ir visada ieskodavau priezasciu savyje - turbut kazka darau ne taip... Bet perskaicius jusu nuomones,nusiraminau... Juk nieko neatsitiks, jei karteli ir nebus idealios tvarkos 4u.gif    g.gif

o tu pagalvok dar is kitos puses, kad cia ne tu kazka darai ne taip, o aplamai, per daug visko darai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Olimpiete @ 2007 08 22, 12:02)
o tu pagalvok dar is kitos puses, kad cia ne tu kazka darai ne taip, o aplamai, per daug visko darai smile.gif

Gal ir taip.... O kas padarys, jei ne mes pacios??? Tikrai nesu pedante, bet tvarka megstu, tuo labiau, kad maziukas jau daug laiko praleidzia ant grindu.... Po vaikucio gimimo kuri laika labai blaskiausi, nieko nespedavau, bet po truputi isivaziavau... Tiesiog stengiuosi, kad nesusidarytu didele betvarke...
Atsakyti
QUOTE(diava5 @ 2007 08 22, 16:19)
Gal ir taip.... O kas padarys, jei ne mes pacios??? Tikrai nesu pedante, bet tvarka megstu, tuo labiau, kad maziukas jau daug laiko praleidzia ant grindu.... Po vaikucio gimimo kuri laika labai blaskiausi, nieko nespedavau, bet po truputi isivaziavau... Tiesiog stengiuosi, kad nesusidarytu didele betvarke...

kad pvz dulkiu nenuvalysi siandien, tai iki rytojaus nori tikek, nori ne, bet jos niekur nepabegs smile.gif kaip ir nepabegs ka tik isdziuve skalbiniai, o tu juos gali islyginti sekancia diena, kai nusluostysi dulkes smile.gif pradzioje man padedavo toks susirikiavimas visu darbu galvoje, jei visko labai daug, galima ir ant popieriaus rasytis smile.gif bet as gana greitai ipratau viska daryti LABAI GREITAI, bet ne atmestinai, o gerai ir kokybiskai, kaip kad darydavau letai smile.gif
Dabar, kai vaikui jau 2 metai ir jis itin aktyvus, visko jam reikia ir viskas idomu, kai realiai negalima jo palikti be prieziuros nei minutei, kad ko neiskrestu, as laiko turiu daugiau, nei tada, kai jis buvo visai mazutis ir dar nevaiksciojo wink.gif paradoksas, bet taip yra, nes ismokau derinti dabar absoliuciai atrodo viska.
Kita vasara, kai jam sueis treji zadu grizti i darba, o vaikiuka patiketi labai gerai auklei. Tai reiks derinti motinyste, darba ir dar savo amzinus mokslus, nes nesimokyt man kazkaip neiseina smile.gif ir dar but gera zmona ir dar paciai islikti savim. Galvoju, ar ne per daug cia is manes reikalaujama smile.gif, bet is tikruju, kas is manes ko reikalauja? tai cia as pati is saves reikalauju - buti gera mama, darbuotoja, studente ir dar zmona smile.gif Vyrui uztenka, kad as gera mama ir zmona smile.gif o mano darbuotojos ar studentes pasiekimai jam -nioliktoj vietoj. Gerai, kad dar man nesako, kad tu sedi namie, vaika augini, tai nieko neveiki.... smile.gif

Atsakyti
Kai dukryte miega,as nieko netvarkau-leidziu ir sau pailseti.kai ji buna budri,tada ir kambarius apsitvarkau,ir valgyti padarau.Tik kai pietu miego miega,grindis issiplaunu,kad spetu isdziuti,kol ji nubus.Pas mus niekada nebuna ideali tvarka,kiek per diena speju pasidaryti,tiek ir uztenka.O kai vyras is darbo grizta,papietaujam visi,susiplaunam indus ir laika skiriam dukrai ir sau .
Atsakyti
Mano vaikas nors ir labai judrus, bet miegodavo po 4 val. pietų pokaičio-tai aš spėdavau ir susitvarkyti, ir valgyti pasidaryti, ir dar televizorių pažiūrėti smile.gif Auklė tai negalėdavo atsistebėti, kad vaikas pats užmigdavo be jokių verkimų ir taip ilgai miegodavo... Ji užmigdydavo pokaičio 13-14 val. Mes gryzdavome 17,30-18 val. ir dar kartais rasdavome miegantį.... Nors kai nemiegodavo, tai tada jau reikėdavo jo iš akių nepaleisti, nes vienoje vietoje niekaip nenustygdavo net 5 min. blink.gif
Atsakyti
sunkus dalykas doh.gif
pakolkas suspėju ir valgyt pasidaryt ir namus susitvarkyt, bet kuo toliau tuo jėgos ima sekti lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
aš tai dukrytei įjungiu filmukus, ir tada ramiai galiu bent jau valandą tvarkytis bigsmile.gif karts nuo karto ji ateina pažiūrėti ką aš veikiu ir vėl bėga savo filmukų žiūrėti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(uhu @ 2006 12 17, 20:27)
Beje, man patiko idėja paskirti vaikui visą kambarį. Tokią galimybę turim, trečias kambarys kol kas tuščias...

gerai, kad tas vaikas būtų tam atskiram kambarį... jam gi reikia būtinai žiūrėt kas ką daro- paskui eina ir viskas doh.gif smile.gif mano maziukui 8 mėn smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamytedalyte @ 2007 09 11, 11:26)
Kai dukryte miega,as nieko netvarkau-leidziu ir sau pailseti.kai ji buna budri,tada ir kambarius apsitvarkau,ir valgyti padarau.Tik kai  pietu miego miega,grindis issiplaunu,kad spetu isdziuti,kol ji nubus.Pas mus niekada nebuna ideali tvarka,kiek per diena speju pasidaryti,tiek ir uztenka.O kai vyras is darbo grizta,papietaujam visi,susiplaunam indus ir laika skiriam dukrai ir sau .

Nu kaip matau čia gaunas -pasiguoskim, o ne patarimai. Kitaip ir būt negalėjo, vienas žmogus negali viską spėti. Jai nėra auklės ar namų tvarkytojos, tai mes atliekam mažiausiai 4-rių asmenų darbą: auklės-mamos, namų tvarkytojos, virėjos ir žmonos. Jau nešneku kurios dar ir į darbą eina doh.gif Nu man tikrai savęs gaila ax.gif
Iš pradžių aš visus buities darbus darydavau užmigus vaikui. Skubi, kad tik spėtum iki atsibundant. Kai vaikas atsikelia ir reikalauja dėmėsio sau, jau jėgų nelieka net šypsotis schmoll.gif ir pati miego nori, o vaikui pats aktyvumas išsimiegojus. Todėl jau kokią pusę metų, einu gult kartu su vaiku. Kadangi miega vieną kartą į dieną ir apie 2-3 val., tai ir nusnūst spėju ir knygą ar žurnalą paskaitau. Tikrai pailsiu, o ir valgyt darau bei tvarkausi kai vaikas žaidžia. O grindis išsiplaunu, kai mažutę pasodinu valgyt į jos kėdutę priešais televizorių drinks_cheers.gif
Nors depresija vistiek puola dažnai. Nu laaaabai sunkus tas namų šeimininkės ir mamos darbas verysad.gif
Atsakyti
as tai stengiuosi tvarkytis kasdien kol mazyle miega rytinio miego, tada kazkiek susitvarkau, susiruosiu ka gaminsiu pietums, ir kaip tik mazyle atsikelia biggrin.gif
Atsakyti