Įkraunama...
Įkraunama...

Gimtadienis darželyje

QUOTE(Nuska @ 2011 09 27, 12:16)
asmeniškai aš esu prieš tortus darželyje ir labai džiaugiuosi jog mano vaikų darželyje jų neleidžia neštis. Jei jau nepatinka šakotis, tai galima pyragą kokį ar keksą iškepti.
Jūsų atveju tiesiog paklausčiau auklėtojų ką galima neštis į darželį. Aš visada auklėtojų atsiklausiu ar galima ir ką galima.

O gal galėtumėte plačiau ir išsamiau apie priežastis kodėl Jūs prieš tortą darželyje ? 4u.gif Gal aš kažko nežinau/nesuprantu g.gif Ir dar - ar namie irgi gimtadienius vaikų švenčiate be torto ?
auklėtojos klausiau, jos atsakymas, darželyje negalima, bet jei Jūsų naminis tai atneškit unsure.gif

Papildyta:
QUOTE(Baltike @ 2011 09 27, 12:22)
Mano šešiametis jubiliatas šiandien iškeliavo darželin su meškučio formos namie keptu paprasčiausiu biskvitu. Toks "tortas" labai patiko ir vaikams, ir auklėtojoms, todėl jau kokius 6 metus yra mūsų šeimos tradicija. Tik pagal jubiliatų pageidavimus tai šokoladu meškutį išpaišau, tai spalvotu glajumi, tai razinomis pagardinu, tai želė saldainiukais. Kitos nusisekusios vaišės - glajumi puošti naminiai meduoliukai. Kepam pagal kalėdinį raceptą, tačiau parinkus formeles puikiai tinka ir gimtadieniui, ir Kaziuko mugei, ir daugybei kitų progų. Beje, ir vaikams be galo smagu patiems nagučius prikišti prie savo gimtadienio vaišių gamybos.

Ačiū 4u.gif O kaip padarote meškiukoforma biskvitui ? Jaučiu turit specialią.....
Meduoliai - super. tik reikia galvot kuo papuošt. O tas glajus glajus - juk į jo sudėtį įeina žali kiaušinio baltymai schmoll.gif Bijočiau. Šokoladinis... g.gif Tikėtina, kad grupėj bus jam alergiškų vaikų.
Mano norimo nešti napoleono kremo sudėtis - pienas, sviestas, miltai. Kažkaip sakyčiau pagal produktus visai tinkama g.gif
šiaip tai kai pradedi apie sudėtis galvoti ir smulkintis, tai visai gali niekas netikti. Liks iš viso baliaus tik kokie džiuvėsėliai doh.gif lotuliukas.gif kaip puiki ekologiška dietinė ir saugi alternatyva.... lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo crema: 27 rugsėjo 2011 - 10:34
Mūsų darželyje motyvuojama, kad nėra galimybių šaltai tortą laikyti, o kreminiai tortai ar pyragėliai šilumoje genda ir per kelias valandas. ax.gif

QUOTE(crema @ 2011 09 27, 11:31)
O tas glajus glajus - juk į jo sudėtį įeina žali kiaušinio baltymai  schmoll.gif  Bijočiau.

Glajaus senai iš baltymų nedarau: cukraus pudrą maišau su sultimis - nuo jų ir spalva, ir tirštumas, ir skonis. Forma mūsų taip, speciali. Bet kūrybiškas žmogus be vargo ne tik meškiuką išpjaustyti gali. Reikia tik noro.

O Napoleonas man pačiai pasakiškai skanus tortas, bet maniškiai vaikai nei vienas jo nevalgytų. Vaikų gimtadieniuose, kiek teko švesti, kreminiai tortai irgi paprastai pasisekimo neturi, dar koks želė ar varškinis valgomas, o kiti net simboliškai dažnai nepaknebinėjami. Tad ir maniškių "naminėse" šventėse (t.y. ne darželyje) dažnai arba koks pyragas be jokių kremų būna, arba tokie simboliniai "tortai" iš vaisių vėrinukų, iš kokių keksiukų sudėti, iš meduolių suverti ar pan.
Atsakyti

Mano norimo nešti napoleono kremo sudėtis - pienas, sviestas, miltai. Kažkaip sakyčiau pagal produktus visai tinkama  g.gif

Na, bet kremas yra kremas. Kai vaišini tortu savo vaiką, tai yra viena, o kai visą grupę - tai jau didžiulė rizika ir atsakomybė. Aš prieš bet kokius tortus darželyje. Plius, kaip teisingai rašė kita mama - Napoleonas ir panašūs tortai mažiausiai mėgiami vaikų. O ir valgyt juos sudėtinga - byra visur.

Kadangi šakotį valgom ypač retai, tai mūsų gimtadienio vaišės bus šakotis, mano keptas keksas, vaisiai ir naminis kompotas. Aišku, kas šakočiais maitinasi nuolat, tai čia jokios vaišės ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Baltike @ 2011 09 27, 13:30)
Mūsų darželyje motyvuojama, kad nėra galimybių šaltai tortą laikyti, o kreminiai tortai ar pyragėliai šilumoje genda ir per kelias valandas. ax.gif
Glajaus senai iš baltymų nedarau: cukraus pudrą maišau su sultimis - nuo jų ir spalva, ir tirštumas, ir skonis.
O Napoleonas man pačiai pasakiškai skanus tortas, bet maniškiai vaikai nei vienas jo nevalgytų.

Taip, pas mus darželyje irgi nėra grupėje šaldytuvo, taip pat ir kaip pas jus. Paprastai, naminį ta napoleona, kad geriau susigertų viskas laikome kokią parą nešaldytuve specialiai, kad būtų skanesnis g.gif Tikrai nesugenda jis, o greičiau atvirkščiai g.gif
Biskvitas - liuks, kepu, žinau, moku. Reikia iš tiesų pagalvoti apie tokį variantą. Išpjaustyt nemalabai jaučiu gausis, bet kažką įdomiau, gal pavyks 4u.gif
Dėl glajaus - įdomu bigsmile.gif Kokį santykį maždaug dedat ?
Pas mus giminėj nėra nei vieno vaiko, kuris atsisakytų to napoleono g.gif (tiesa yra vienas suaugęs MB, kuris išvis saldymunų nemėgsta, tai ir to nelabai) Aš pati savo vaikų tortais pirktiniais nemaitinu, bet šito nedraudžiu mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(laukinukė @ 2011 09 27, 14:13)
Na, bet kremas yra kremas. Kai vaišini tortu savo vaiką, tai yra viena, o kai visą grupę - tai jau didžiulė rizika ir atsakomybė.

Vat dėl to ir parašiau čia, kad pradėju jaust atsakomybę, ir darosi man pačiai baisu doh.gif lotuliukas.gif Namuose visuomet valgom tą tortą ir džiaugiamės, o čia.... o vdrug kam nors blogai bus.... gi po to užsigraušiu unsure.gif
Bet apilink dukros gimtadienį kas savaitė yra dar keli ir visi atneš po šakotį.... šakotis kartą per savaitę.... g.gif na gal ir nieko, ka aš žinau.... unsure.gif
Atsakyti
O gal galėtumėte plačiau ir išsamiau apie priežastis kodėl Jūs prieš tortą darželyje ? 4u.gif  Gal aš kažko nežinau/nesuprantu g.gif  Ir dar - ar namie irgi gimtadienius vaikų švenčiate be torto ?
auklėtojos klausiau, jos atsakymas, darželyje negalima, bet jei Jūsų naminis tai atneškit  unsure.gif

esu prieš todėl, kad niekada nežinai kokia ta torto sudėtis. Kas iš to kad naminis, kai saldumynų forume paskaitau kaip daromi tie naminiai tortai, tai aš tokio torto vaikui tikrai neduočiau. Namuose tortus darau ir vaikai juos daugiau ar mažiau valgo (nu nemėgėjai tortų). Bet vaikiškam tortui turiu du pagrindinius reikalavimus: jokių žalių kiaušinių kreme ir jokių dažiklių. Aš suprantu, kad vaikams tie tortai-makvynai ir kiti spalvingi personažai yra labai gražu, bet nenoriu jog tas spalvotas mases vaikas valgytų. Jei svečiuose toks tortas pakliūna, tai aš dar galiu sukontroliuot, kad tos spalvotos dengimo masės nevalgytų, o kas sukontroliuos darželyje? O ir auklėtojos akcentuoja, kad tortai yra nepriimtini dėl kremų ir glajų. Man frazė "naminis" visiškai nereiškia, kad tas tortas yra geresnis.
Tiesa, kartais, per darželio šventes būna tortai. Bet juos užsako pats darželis, taigi ir prisiima visą atsakomybę. Kiek pastebėjau, tai užsakinėja būtent medučio tipo tortus į grupes.
Beja, napoleonas nėra "vaikiškas" tortas. Pirmiausia kremas yra riebus. Antra tas tortas labai trupa, jį gan sunku atsignybti. Vaikiškiausias tortas yra medutis arba visokie su jogurtiniais-želiniais pertepimais.
Atsakyti
QUOTE(crema @ 2011 09 27, 13:19)
Paprastai, naminį ta napoleona, kad geriau susigertų viskas laikome kokią parą nešaldytuve specialiai, kad būtų skanesnis  g.gif  Tikrai nesugenda jis, o greičiau atvirkščiai  g.gif

Nu as niekaip nesuprantu, ko jus ant to Napoleono uzsiciklinote, lyg nebutu kitokiu kepiniu, kurie labiau tiktu grupes vaisem doh.gif Man net minciu nekilo i darzeli nesti kazkoki torta, darau juos ir pati, ir mama visa gyvenima konditerijos ceche pradirbusi, bet ne ne ir dar karta ne. Vaikai mazi, tortas jiems valgyti pakankamai ir sudetinga, ir pavojinga. Juk vaikams svente gali buti ir be tortu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuska @ 2011 09 27, 14:26)
esu prieš todėl, kad niekada nežinai kokia ta torto sudėtis.
Beja, napoleonas nėra "vaikiškas" tortas. Pirmiausia kremas yra riebus. Antra tas tortas labai trupa, jį gan sunku atsignybti. Vaikiškiausias tortas yra medutis arba visokie su jogurtiniais-želiniais pertepimais.

sudėtyje tikrai nėra jokių dažiklių ir žalių kiaušinių. Papuošimas iš trupinukų. jokių rožyčių ir pan. Sudėtis super vaikiška - miltai, grietinė, sviestas, pienas cukrus, vanilės ir citrinos (ne esncijų ar rūgščių). Atsignybimas tikrai taip-trupa, nepatogu. Medučio skanaus nežinau ir iš kur skanų, įviežią gerą gauti nžn. Pati eksperimentais irgi neužsiimsiu, nes tai dar rizikinigiau.

QUOTE(ruta_zalia @ 2011 09 27, 14:28)
Nu as niekaip nesuprantu, ko jus ant to Napoleono uzsiciklinote, lyg nebutu kitokiu kepiniu, kurie labiau tiktu grupes vaisem  doh.gif 

užsiciklinau, nes noriu vaikams kažko skanaus ir išskirtinio blush2.gif O, kad mintis galbūt bloga, bandau išsiaiškinti kartu su jumis 4u.gif Ir jau beveik apsisprendžiau nenešti. Keksas, biskvitas, meduoliai arba maži keksiukai. Alternatyvos. Tikiuosi pavyks jas pagaminti efektingai ir skaniai rolleyes.gif
O konditerijos cechas, nepykit, bet su naminiai kepiniais turi mažai bendro ax.gif Naudojamų maisto produktų ir priedų ir technologijų prasme. Nebent tie kepiniai yra kepami komerciniais tikslais ir beveik profesionaliai - kaip ir buvo minėta apie mase ir kitais dalykais puoštus tortus. Bet tai ne mano atvejis.
Papildyta:
QUOTE(ruta_zalia @ 2011 09 27, 14:28)
Juk vaikams svente gali buti ir be tortu  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif taip taip, bandau čia prisirankioti visokių minčių Jūsų pagalba apie tai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(crema @ 2011 09 27, 13:57)
O konditerijos cechas, nepykit, bet su naminiai kepiniais turi mažai bendro  ax.gif  Naudojamų maisto produktų ir priedų ir technologijų prasme.

Minedama darba konditerijos ceche, galvoje turejau ilgamete patirti ir butent tuo auksiniu laiku, kai dar niekas net negalvojo apie visokius E, standiklius, daziklius, koncervantus ir pan. Cia tik siais laikais moko sumaisius vandeni su spec. milteliais gauti biskvito mase doh.gif Jeigu isbaigiant minti, tai mes namuose irgi gaminame tortus, su kaimiskais kiausiniais, naminiais dzemais ir kt., bet vistiek nenesciau sio produkto i darzeli ir mama net nepriima tokiu uzsakymu schmoll.gif
Turbut jau ir pati darote isvada, kad neverta mintis apie torta i darzeli rolleyes.gif
Atsakyti
sudėtyje tikrai nėra jokių dažiklių ir žalių kiaušinių. Papuošimas iš trupinukų. jokių rožyčių ir pan. Sudėtis super vaikiška - miltai, grietinė, sviestas, pienas cukrus, vanilės ir citrinos (ne esncijų ar rūgščių). Atsignybimas tikrai taip-trupa, nepatogu.

Na gerai, čia jūs žinote, kad į tą konkretų jūsų tortą įeina tik tokie produktai. Bet iš kur žinot auklėtojai, kitų vaikų tėvams. Tarkime kažkuriam vaikui vakare ar kitą dieną bus bloga (o čia gan dažnas atvejis darželinukams). Galvą guldau, kad tokiu atveju automatiškai bus apkaltintas tortas (nors kaltas gal ir ne jis). Kam ta bereikalinga rizika?
Jau buvo mintėta, kad norint vaikui nusinešti kažką įspūdingo ir gražaus į darželį, galima ir paprasčiausią keksą papuošti gražiai. Tereikia mamai fantaziją įjungt.
O jei jau pati suprantat, kad atsignybti nepatogu, tai man net nesuprantama kokie dar svarstymai gali būti. Vaikai tik susinervins, kad patys pavalgyt negali, o auklėtojai papildomas vargas trupinius grupėje šluot. Su pyragu, šakočiu ar keksu viskas paprasčiau būtų – atpjovė po gabaliuką, vaikas pasiėmė į ranką ir suvalgė.
Atsakyti
QUOTE(ruta_zalia @ 2011 09 27, 15:06)
Turbut jau ir pati darote isvada, kad neverta mintis apie torta i darzeli  rolleyes.gif

tikra tiesa mastau.gif vienavertus gaila, kad nepasidalinsiu tuo labai skaniu ir mylimu daiktu su kitais vaikais, ir taip galbūt atimsiu dalelę džiaugsmo, bet kitavertus - tikrai supratau, kad tai gali būti pavojinga, nepatogu, nepriimtina ir geriau nereikia. Ech biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Nuska @ 2011 09 27, 15:26)
Su pyragu, šakočiu ar keksu viskas paprasčiau būtų – atpjovė po gabaliuką, vaikas pasiėmė į ranką ir suvalgė.

na suvalgyt tai suvalgys, gabaliukas pasiima į ranką, tik tie trupinukai kur aplinkui papuošimui - tikrai bus jų pribarstyta rolleyes.gif
Na bet, jau ok, sakau - įtikinot mane 4u.gif nors dėl to ir truputį liūdna rolleyes.gif
Atsakyti
sudėtyje tikrai nėra jokių dažiklių ir žalių kiaušinių. Papuošimas iš trupinukų. jokių rožyčių ir pan. Sudėtis super vaikiška - miltai, grietinė, sviestas, pienas cukrus, vanilės ir citrinos (ne esncijų ar rūgščių).

bet ten ne sviestas, o daaaaaug sviesto (virs kilogramo tikrai) blush2.gif , vaikai tikrai per mazi tokiam amziuje jo tiek suvartoti per karta rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 09 27, 15:41)
bet ten ne sviestas, o daaaaaug sviesto (virs kilogramo tikrai) blush2.gif , vaikai tikrai per mazi tokiam amziuje jo tiek suvartoti per karta rolleyes.gif

schmoll.gif ten ne sviestinis kremas, kaip parduotuviniuose būna, o plikytas. Tikrai jokio kilogramo sviesto schmoll.gif Bet sutinku sutinku sutinku, tai visvien nėra dietiška biggrin.gif Ir negi manot, kad namuose vaikus savo nuodijam po kilogramą sviesto jiems sumaitindami ax.gif Tikrai ne rolleyes.gif
Visgi pasikartosiu, bijau, kad neduok Die, pasiskųs kas nors, kad bloga, tai geriau tikrai nereikia. Tegul pagrauš šakotį kaip visi (jei nesiryšiu kokio super keksui ar biskvitui) bus nieko super, bet saugu drinks_cheers.gif
Atsakyti