Įkraunama...
Įkraunama...

Gimtadienis darželyje

QUOTE(Sanita @ 2009 03 23, 21:09)
Vaikai sergantys alergijom tokiu skanestu atsisakyti nemoka o suvalges toki su sokoladiniu biskvitu torta ar sakoti gali isvaziuoti is darzelio su greitaja

cia jau yra tiktai ju problema. Mazuma taikosi prie daugumos, o ne atvirksciai.
Iki kokiu keturiu metu is sunaus spinteliu po tokiu gimtadieniu susirinkdavau saldainius ( jisai zinodamas, kad jam negalima, pats sudedavo, o as uz tai ji stengdavausi pamaloninti kuo nors kitu) ir nedareme is to pasaulines problemos, nes tai mano ir mano vaiko reikalas - dabar isaugome.

QUOTE(Sanita @ 2009 03 23, 21:09)
Juk aukletojos nezino visko apie kiekviena vaikeli !!!    verysad.gif

pries pradedant lankyti darzeli, tevams yra duodama uzpildyti anketa apie vaiko pomegius ir poreikius.
Bet bendrai paemusi manau, kad su tokiais poreikiais ( stipria alergija maistui) vaikas turi buti arba ismokytas kas jam galima, kas negalima arba lankyti specializuota darzeli, kuris bus pritaikytas tokiems poreikiams. Tevu pasirinkimas, kuriuo keliu jie nori eiti.
Aisku gali bandyti ir reikalauti, kad visi taikytusi prie ju - aukletojos atrinkinetu maista, virtuve gamintu atskirus patiekalus jam, kiti tevai pries nesdami skanumyna vaikams i darzeli pagalvotu butent apie ji, o ne apie tai, kad likusiems vaikams tai patiks.... bet cia manau sunkiausias kelias, kuris galbut ir tinkamas suaugusiam, bet savo vaikui vargu ar toki uzkrauciau.

P.s. mano dukrai yra stipri alergija berzu ziedadulkems - su tavo mastymu tureciau pareikalauti, kad darzelio teritorijoje butu iskirsti visi berzai.
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2009 03 24, 21:56)
Iki kokiu keturiu metu is sunaus spinteliu po tokiu gimtadieniu susirinkdavau saldainius ( jisai zinodamas, kad jam negalima, pats sudedavo, o as uz tai ji stengdavausi pamaloninti kuo nors kitu) ir nedareme is to pasaulines problemos, nes tai mano ir mano vaiko reikalas - dabar isaugome.
pries pradedant lankyti darzeli, tevams yra duodama uzpildyti anketa apie vaiko pomegius ir poreikius.
Bet bendrai paemusi manau, kad su tokiais poreikiais ( stipria alergija maistui) vaikas turi buti arba ismokytas kas jam galima, kas negalima arba lankyti specializuota darzeli, kuris bus pritaikytas tokiems poreikiams. Tevu pasirinkimas, kuriuo keliu jie nori eiti.
Aisku gali bandyti ir reikalauti, kad visi taikytusi prie ju - aukletojos atrinkinetu maista, virtuve gamintu atskirus patiekalus jam, kiti tevai pries nesdami skanumyna vaikams i darzeli pagalvotu butent apie ji, o ne apie tai, kad likusiems vaikams tai patiks.... bet cia manau sunkiausias kelias, kuris galbut ir tinkamas suaugusiam, bet savo vaikui vargu ar toki uzkrauciau.

P.s. mano dukrai yra stipri alergija berzu ziedadulkems - su tavo mastymu tureciau pareikalauti, kad darzelio teritorijoje butu iskirsti visi berzai.

Leisdami i vaiku darzeli tevai susipazysta su darzelio tvarka ir maitinimo ipatumais... bet ne su teveliu issigalvojimais ir ismonem... SAVIVALEVIMAIS
I vaiku darzelio mitybos racijona neieina tortai, saldainei, sakociai ir t.t.... schmoll.gif doh.gif
O visos kitos problemos ir taip aisku kad musu paciu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Sanita @ 2009 03 26, 22:43)
Leisdami i vaiku darzeli tevai susipazysta su darzelio tvarka ir maitinimo ipatumais...  bet ne su teveliu issigalvojimais ir ismonem... SAVIVALEVIMAIS
I vaiku darzelio mitybos racijona neieina tortai, saldainei, sakociai ir t.t....  schmoll.gif    doh.gif 
O visos kitos problemos ir taip aisku kad musu paciu  verysad.gif

i raciona ieina pvz citrusiniai vaisiai, pieno produktai, kakava.... - nera taip, kad vaikas butu alergiskas tik tortams, saldainiams ar sakociams, taip sakant tevu issigalvojimams ir ismonems.
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2009 03 27, 10:00)
i raciona ieina pvz citrusiniai vaisiai, pieno produktai, kakava.... - nera taip, kad vaikas butu alergiskas tik tortams, saldainiams ar sakociams, taip sakant tevu issigalvojimams ir ismonems.

Jusu argumentai visai ne i tema... ax.gif
Kaip suprantu forumo tema apie vaiku gimtadienius.. kokius skanestus nesti ar ne ir .t.t...
Forumas pasisakyti savo nuomone, apmastymams ir t.t.. o ne gincijimuisi, gal jei turite poreiki pasigincyti uzveskit gincu tema.. nes paskaicius pilna temos pasisakima jus tai darote nuo pat pradziu.. savo mastysenos visiems neipirsit... tongue.gif
Atsiprasau mergaites kad ne i tema 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sanita @ 2009 03 27, 12:09)
Jusu argumentai visai ne i tema...  ax.gif
Kaip suprantu forumo tema apie vaiku gimtadienius..  kokius skanestus nesti ar ne ir .t.t... 

O jau kaip i tema tavo argumentai lotuliukas.gif
Koks skirtumas ar alergiskas citrusiniams vaisiams vaikas suvalgys apelsina atkeliavusi is darzelio virtuves, ar atnesta kitu tevu kaip vaises?
Nes tu kaip priezasti kodel netinkama nesti i vaiku darzelius kokiu nors vaišių akcentuoji butent alergija
O vaikas nebuna alergiskas tik vienam patiekalui ( pvz sakociui arba saldainiams), jisai buna alergiskas produktui arba produktu grupei.

Beje, o pas jus darzeliuose nebuna per renginius sunestiniu vaisiu?

Atsakyti
Tikrai problemėlė yra su tais nešimais,vieni neša tortus kiti šakočius,kitos mamytes atneša savo namie kepta pyragėlį,kaip kokiai mamytei atrodo,bet tik niekaip nesuprantu to derinio TORTAS IR SULTYS,ARBA LIMONADAS,aš tai tikriausiai apsivemčiau tortą su sultimis valgydama,su arbata tai suprantu viskas atrodo vietoje,bet tai tik mano nuomone,o šiaip aš irgi prieš tuos pirktinius tortus,man atrodo jau geriau namie keptas kažkoks pyragas,kad ir paprastas obuolių unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2009 03 24, 21:56)

Pritariu 100 proc. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(rasiuks30 @ 2009 04 12, 22:27)
o šiaip aš irgi prieš tuos pirktinius tortus,man atrodo jau geriau namie keptas kažkoks pyragas,kad ir paprastas obuolių unsure.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif nebezinau kada valgeme pirktini torta ar pyraga schmoll.gif visada kepames namie ir sviezu,skanu ir maziau prifarsiruota visokiu E,dazikliu,saldikliu ir t.t. cool.gif
Atsakyti
Pas mus tortai uzdrausta tai jau antri metai nesu mociutes iskepta firmini pyraga, vaisius, sultis namines arba pirktines. Rokas jau turi dvi karunas- 4-riu ir 5-kiu metu. Labai jas saugo. smile.gif Dar gauna is draugu piesiniu.
Atsakyti
pas mus tortai taip pat draudziami. tai mes nesames sakoti, sulciu, ne citrusiniu vaisiu( nes kiek zinau, be mano, dar du alergiski). aukletojoms dar iki siol nieko atskirai nenesiau, bet reikes kita karta pagalvoti g.gif biggrin.gif
Atsakyti
ir pas mus draudziami tortai ir mano nuomone taip geriau, geriau jau vaikui kokos naminis pyragas ar sakotis nei tortas o aukletojoms atskirai nesu maciusi kad kas nestu jug cia vaiku svente mirksiukas.gif
Atsakyti
Tortu negalima nesti nei y viena darzely.Galima tik pyragus,sakocius nu zodziu kur nera tu pertepimu visokiu.Aukletojoms papildomi rupesciai, bet vaikams tai patinka.Mes su maziais gimtadienio proga padarom piesinuku knygele,padainuojam daineliu,pasokam.Jiem smagu biggrin.gif
Atsakyti