QUOTE(mamairute @ 2010 12 15, 10:46)
Nelabai suprantu kaip gali atsirasti geros manieros norint įtikti?

Pasikartosiu, jos arba yra, arba jų nėra

Iš tiesų keista, kad jautiesi keistai, jeigu Tau asistuoja, gal tiesiog nepratusi esi prie to

Aš pvz tai vertinu kaip pagarbos man kaip moteriai ženklą.. Į tuos, kurie nemoka elgtis/asistuoti aš ne tai kad nežiūriu, man jų sakykim kažkiek net gaila - jie tokie nuskriausti yra, prilyginčiau juos tiem, kurie neišmokyti neriaugėti prie stalo, nekrapštyti nosies, tik tiek...
Papildyta:
Na kiek keistokia man čia skamba, panašiai būtų, jeigu kasdien būti mandagiam - nuobodu, o vat jeigu kartais nustoti bezdėti prie stalo, va čia jau malonu
Papildyta:
Netrukdyti jam būti vyru, pvz, nelupti jam palto iš ranku, aiškinant - aš pati, dėkui, nereikia, aš nesu neįgali
Papildyta:
- Patikėkit, žmogus norėdamas kitas įtikti, sudaryti gerą įspūdį staiga pavirsta profesionaliu aktorium.
Na jaučiuosi aš keistai, nemaloniai, ką man dabar padaryt?
O juokingiausia būna, kai vyras atidaro svetimai moteriai duris (nes taip turi būti) be jokios emocijos veide, net į ją nežiūrėdamas praeinant, man tai panašu į kažkokius robotiškus veiksmus..
Vieni tai atlieka nuoširdžiai, liaudiškai tariant "iš dūšios", su pagarba (tada viskas tvarkoj, ir jausmas būna kitoks), jaučiasi iškart kur yra tikra. Kiti automatiškai, robotiškai, dirbtinai. Tad geriau jau nereikia nieko, nei daryti kažką per prievartą.
- Mandagumo, etikos pagrindai kaip pasisveikimas, padėka, atsiprašymas, susilaikymas nuo riaugėjimo ar bezdėjimo kitų akivaizdoje yra kasdienis reiškinys, pagarbos pirmiausia
sau ženklas, jau nekalbant apie kitus.
Suprantu, kad asistavimas jums asocijuojasi taip pat su pagarba moteriai, tačiau tai atskiras dalykas.
Man įdomu pasidarė kodėl niekas neatsako į mano pasisakymus apie pagarbos rodymą ir asistavimą seniems žmonėms, neįgaliems ir pan.

juk pirmiausia vaikus nuo mažens to ir moko, kaip ir bendrų etiketo taisyklių, o paskui jau, atėjus tam amžiui, kai pradedama domėtis kita lytimi, ateina eilė ir santykių tarp vyrų ir moterų paslaptims atskleisti..
- Nemanau, kad kas ir pultų lupti tą paltą iš rankų

na padavė tai padavė, nepadavė ir nereikia
QUOTE(Gordon @ 2010 12 15, 12:11)
Papildyta:
Tai va butent, kad cia naturalus kasdieninis elgesys, visi taip iprate ir tai iauge i krauja, o tai sedes dabar, lauks kol ja kas aprengs, stoves prie duru ir lauks kol atidarys...

Siais laikais net gyvenimo tempas neleidzia zaisti tokiu zaidimu.
Gerai pasakyta Gordinai