Įkraunama...
Įkraunama...

Ar moka jūsų vyras "asistuoti" moteriai?

QUOTE(Gordon @ 2010 12 15, 13:24)

Yra teviskeje 1963 metu "Seimininkes vadovas". Ten daug rasoma apie vaiku auginima, apie darba, apie namu ruosa, apie zmoniu tarpusavio santykius, bet niekur nera tokiu pezalu, ir visur akcentuojama, kad visi tai - abieju sutuoktiniu pareiga.

Tu skiri 1963 m. ir 1934 m. ? Nors mažą skirtumėlį matai?
Be to, 20 a. pr. moterys irgi dirbo, tos kurios norėjo ir galėjo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2010 12 15, 11:00)
paskaitykit http://balticlabs.co...u/inteligentei/
tikrai idomus leidinukas smile.gif

Įdedu citatą, čia Gordonui apie inteligentiją:
"Vyro lydima, moteris pirmoji įžengia į restorano salę, bet toliau leidžia vyrui eiti pirmam, nes jo pareiga yra rasti patogią vietą. Geruose restoranuose vieta dažnai nurodoma.
Jei vis dėlto vyras savo pavardę pasakytų, nėra reikalo jam sakyti savąją. Tylėdamos parodome, kad nesame linkusios taip greit pažintis užmegzti. Valgius sau ir savo palydovui, žinoma, su juo pasitarus išrenka moteris, bet užsako visuomet vyras. Iš viso, vyras turi atlikti visus reikalus su kelneriu.
Sąskaitą apmoka vyras. Mūsų laikų moterys, visur norėdamos parodyti savo savarankiškumą ir čia greitai išsitraukdamos piniginę bando jį pabrėžti. Visai be reikalo. Jei ponia tarnauja, yra nepriklausoma ir nori prisidėti prie sąskaitos apmokėjimo, tai ji tai atlieka su savo palydovu kur kitur, tik ne restorane."

QUOTE(Gordon @ 2010 12 15, 13:11)

1/ Be to, nepamirskite kad yra daugybe tokiu moteru, kurioms to asistavimo net NEREIKIA. Islipes is masinos turi apibegti duris atidaryti, prie stalo valgant siulyti gal silkutes, gal misrainytes? Nu velniam to reikia, jeigu ji gali pati? Kiek man teko buti gimines ar kaimynu baliuose, ten buvo daug ir vyresniu zmoniu - tai vienintelis isskirtinis dalykas, kad snapso pilstymas budavo labiau vyru reikalas (nors kartais ir moterys papilstydavo). Kad vyrai siulytu tai to tai ano moterims... Cia jau butu ikyrumas. O tokio dalyko kad atvaziuoji, islipi is masinos, apibeges aplink dar ir moteriai duris atidarai - is viso nesamone. As niekure nemaciau, kad kas taip darytu.

2/Dauguma man pazistamu moteru rengiasi pacios, duris sau atsidaro pacios (ypac jei vyro praleistos eina priekyje), o eifamos gerimu paklausia gal ir tau kazko reikia, juk vistiek einu. tai cia jau nemandagios? Ai taip, mandagi moteris turi leistis buti apsokinejama, o pati del kitu siknos nepajudins.

1/ Tikrai, juoda provincija, glūduma. Ale ir nenorėk žmogus tobulėt? g.gif

2/ Vadinasi, nedaug pažįsti. O ir inteligentiškesnėse vietose matyt nesilankei.

QUOTE(Gordon @ 2010 12 15, 13:16)
Na taip, gimiau ir augau provincijoje, o ka tai keicia - ka, ten jau ne zmones? Visa Lietuva nuo tos pacios zagres, geriausiu atveju trecia karta.

Aha, tik kai kurie tobulėja, kiti gi linkę ir nešiotis tą žagrę visą gyvenimą. Tau neimponuoja žmonės, stovintys laipteliu aukščiau už tave, tu nelinkęs lavintis ir tobulėti. Nu ir gerai, kiekvienam savo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mamairute @ 2010 12 15, 10:46)
Nelabai suprantu kaip gali atsirasti geros manieros norint įtikti? g.gif Pasikartosiu, jos arba yra, arba jų nėra biggrin.gif Iš tiesų keista, kad jautiesi keistai, jeigu Tau asistuoja, gal tiesiog nepratusi esi prie to g.gif Aš pvz tai vertinu kaip pagarbos man kaip moteriai ženklą.. Į tuos, kurie nemoka elgtis/asistuoti aš ne tai kad nežiūriu, man jų sakykim kažkiek net gaila - jie tokie nuskriausti yra, prilyginčiau juos tiem, kurie neišmokyti neriaugėti prie stalo, nekrapštyti nosies, tik tiek... biggrin.gif
Papildyta:

Na kiek keistokia man čia skamba, panašiai būtų, jeigu kasdien būti mandagiam - nuobodu, o vat jeigu kartais nustoti bezdėti prie stalo, va čia jau malonu biggrin.gif
Papildyta:

Netrukdyti jam būti vyru, pvz, nelupti jam palto iš ranku, aiškinant - aš pati, dėkui, nereikia, aš nesu neįgali biggrin.gif
Papildyta:

- Patikėkit, žmogus norėdamas kitas įtikti, sudaryti gerą įspūdį staiga pavirsta profesionaliu aktorium.

Na jaučiuosi aš keistai, nemaloniai, ką man dabar padaryt? mirksiukas.gif

O juokingiausia būna, kai vyras atidaro svetimai moteriai duris (nes taip turi būti) be jokios emocijos veide, net į ją nežiūrėdamas praeinant, man tai panašu į kažkokius robotiškus veiksmus..
Vieni tai atlieka nuoširdžiai, liaudiškai tariant "iš dūšios", su pagarba (tada viskas tvarkoj, ir jausmas būna kitoks), jaučiasi iškart kur yra tikra. Kiti automatiškai, robotiškai, dirbtinai. Tad geriau jau nereikia nieko, nei daryti kažką per prievartą.

- Mandagumo, etikos pagrindai kaip pasisveikimas, padėka, atsiprašymas, susilaikymas nuo riaugėjimo ar bezdėjimo kitų akivaizdoje yra kasdienis reiškinys, pagarbos pirmiausia sau ženklas, jau nekalbant apie kitus.
Suprantu, kad asistavimas jums asocijuojasi taip pat su pagarba moteriai, tačiau tai atskiras dalykas.

Man įdomu pasidarė kodėl niekas neatsako į mano pasisakymus apie pagarbos rodymą ir asistavimą seniems žmonėms, neįgaliems ir pan. g.gif juk pirmiausia vaikus nuo mažens to ir moko, kaip ir bendrų etiketo taisyklių, o paskui jau, atėjus tam amžiui, kai pradedama domėtis kita lytimi, ateina eilė ir santykių tarp vyrų ir moterų paslaptims atskleisti..

- Nemanau, kad kas ir pultų lupti tą paltą iš rankų biggrin.gif na padavė tai padavė, nepadavė ir nereikia mirksiukas.gif

QUOTE(Gordon @ 2010 12 15, 12:11)
Papildyta:
Tai va butent, kad cia naturalus kasdieninis elgesys, visi taip iprate ir tai iauge i krauja, o tai sedes dabar, lauks kol ja kas aprengs, stoves prie duru ir lauks kol atidarys... lotuliukas.gif  Siais laikais net gyvenimo tempas neleidzia zaisti tokiu zaidimu.

Gerai pasakyta Gordinai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(LandL84 @ 2010 12 15, 15:25)

Man įdomu pasidarė kodėl niekas neatsako į mano pasisakymus apie pagarbos rodymą ir asistavimą seniems žmonėms, neįgaliems ir pan.  g.gif juk pirmiausia vaikus nuo mažens to ir moko, kaip ir bendrų etiketo taisyklių, o paskui jau, atėjus tam amžiui, kai pradedama domėtis kita lytimi, ateina eilė ir santykių tarp vyrų ir moterų paslaptims atskleisti..

Gerai pasakyta Gordinai  thumbup.gif

O ką jums čia atsakyti? Kad yra chamų, kurie neasistuoja senyviems ar neįgaliems žmonėms? Yra chamų, kurie savo žmonas, motinas muša?

Taip, nuo mažumės reikia mokyti ir savo pavyzdžiu vaikui rodyti, kad reikia padėti senam ar neįgaliam žmogui. O etiketo kaip elgiasi moteris ar vyras mus mokė jau pirmoje klasėje. Atėjom į pačią pirmą pamoką savo gyvenime ir mokytoja sustatė berniukus durų šonuose, kad pirma praeitų mergaitės. Mūsų klasės berniukams tai taip į kraują įaugo, kad kiekvieną kartą iki 12 klasės praleisdavo, paduodavo ranką įlipant, išlipant, aprengdavo paltus ir t.t. Va taip va, nuo 1-os klasės biggrin.gif Ir dabar, kai sutinku savo klasiokus, matau, kad to mandagumo jie nepametė.
O žmogus mandagus gali būti visose situacijose. Jei padeda senyvam, dar nereiškia, kad nebegali asistuoti moteriai ir atvirkščiai. Daug tokių vyrų pažįstu.
Atsakyti
QUOTE(biziukas @ 2010 12 15, 14:45)
O ką jums čia atsakyti? Kad yra chamų, kurie neasistuoja senyviems ar neįgaliems žmonėms? Yra chamų, kurie savo žmonas, motinas muša?

O žmogus mandagus gali būti visose situacijose. Jei padeda senyvam, dar nereiškia, kad nebegali asistuoti moteriai ir atvirkščiai. Daug tokių vyrų pažįstu.

Tą ir sakiau anksčiau, jei būti mandagiam tai būti mandagiam visiems, asistuosti visiems, kuriems reikia pagalbos, ne tik moterims. Dažnai būna, kad tik sava moteris aktualu, ar moterys visumoje, bet visa kita ignoras. Jau nežinau kiek kartojau tą patį, pavargau, nejau sunku suprast ką noriu pasakyt? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Gordon @ 2010 12 15, 14:11)
Siais laikais net gyvenimo tempas neleidzia zaisti tokiu zaidimu.

Nuo kada toks baisiai dilavas pasidarei bigsmile.gif
tempe tu pempe
Papildyta:
QUOTE(LandL84 @ 2010 12 15, 16:51)
Tą ir sakiau anksčiau, jei būti mandagiam tai būti mandagiam visiems, asistuosti visiems, kuriems reikia pagalbos, ne tik moterims. Dažnai būna, kad tik sava moteris aktualu, ar moterys visumoje, bet visa kita ignoras. Jau nežinau kiek kartojau tą patį, pavargau, nejau sunku suprast ką noriu pasakyt?  verysad.gif

asistuojama ne dėl pagalbos, biednulka tu. Pamylėta seniai buvai friends.gif
Atsakyti
QUOTE(Gordon @ 2010 12 15, 14:11)
As niekure nemaciau, kad kas taip darytu.

jei tu savo kaime graziu pavyzdziu nematei, tai dar nereiskia, kad ir toliau reik kaip runkeliui elgtis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(LandL84 @ 2010 12 15, 15:51)
Tą ir sakiau anksčiau, jei būti mandagiam tai būti mandagiam visiems, asistuosti visiems, kuriems reikia pagalbos, ne tik moterims. Dažnai būna, kad tik sava moteris aktualu, ar moterys visumoje, bet visa kita ignoras. Jau nežinau kiek kartojau tą patį, pavargau, nejau sunku suprast ką noriu pasakyt?  verysad.gif

Tai spraga išsiauklėjime. Išmoko asistuot moteriai, bet neišmoko padėti senyviem ir atvirkščiai. O moteris, stebėdama vyrą, savo išvadas pasidaro. Aš apie jūsų pvz su senyvais žmonėmis net negalvojau. Man tai normalu, būtų keista, jei vyras nepadėtų blink.gif Man netgi keista buvo, kai atsirado pirmoji Gordon tema apie kavą. Iki šiol neteko sutikti vyrų nepaslaugių pagalbos reikalaujantiems ir neasistuojančių moterims. Nepaminėčiau nei vieno pavyzdžio iš savo praktikos. Kartais regis sėdžiu Marse su vyrais marsiečiais ir nebesuprantu, kas ten pas jus Žemėje per naujos tendencijos randasi.

QUOTE(Ramaskyte @ 2010 12 15, 15:55)
Nuo kada toks baisiai dilavas pasidarei  bigsmile.gif
tempe tu pempe

lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
as manau, kad paltu uzdejimo ir duru darinejimo kultura atejo is tu laiku, kai bobos dar buvo laukines, o automobiliai nepatvarus.
Nu tipo vaziuoja koks turtingas diedas vakare miesto gatvemis, ziuri kokia 13 metu susalus merga ismaldos prasineja.
Prabyla jam teviski geiduliai..
Atsiveda ja namo, atprausia, aprengia, snuki padazo.
Ir gaunasi jauna grazuole.
Vienas trukumas- durna: tai bardacioka nulauzia, tai masinos duru rankena uzlenkia.
Jei ant duru parasyta 'push', tai jinai stovi ir pucia...
Palta isvirkscia apsirengia.
Ka jau kalbet apie valgymo kultura - nezino ka sukokia sakute valgyt.
Nu karoce.
Diedui ner kada tupos mergos manieru mokyt, o draugeliam pasirodyt su ja nori.
Tai ir pravede instruktaza:
-nieko nedaryk ir nekalbek..As viska uz tave padarysiu.
Duris atidaro, palta uzmauna, prie stalo pats viska uzsako, nes jina patiekalu pavadinimu neistaria.. ideda i lekste ir i ausi pasako kaip valgyt...
Atsakyti
QUOTE(blondinas Nr.254 @ 2010 12 15, 21:49)

Va čia tai vyrų logika biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(blondinas Nr.254 @ 2010 12 15, 22:49)
Atsiveda ja namo, atprausia, aprengia, snuki padazo.
Ir gaunasi jauna grazuole.

Dykaja Roza lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramaskyte @ 2010 12 15, 15:03)
asistuojama ne dėl pagalbos, biednulka tu. Pamylėta seniai buvai  friends.gif

Ha ha rolleyes.gif
QUOTE(Chanelle @ 2010 12 13, 10:33)
Niekada nebuciau salia vyro, kuris nepraleidzia pirmos pro duris, nera demesingas, nesugeba paduoti ar padeti uzsivilkti palto. Tai turi buti ne dirbtina ir pirma pazinties menesi, o vyro kraujyje  smile.gif

QUOTE(Amellie @ 2010 12 13, 13:41)
Stebejau restorane poras, dauguma buvo vyresnes. Vyras padeda
moteriai nusirengt ir apsirengt palta bei apmoka saskaita. Mokykis  cool.gif

Atsakyti